Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Recommended Posts

Przechodziłem koło jednego salonu i zauważyłem Shiro-Iro, które wcześniej oglądałem na YouTube. Tam nie zrobił na mnie dużego wrażenia, za to na żywo okazał się być bardzo wygodnym i przyjemnym czasomierzem. Niestety akurat w tym salonie jest mało światła, więc zdjęcie może tego nie oddawać, ale ma naprawdę ładną tarczę - szkoda tylko, że datownik jest bez ramki. Może to nie A. Lange & Söhne, ale trafił w mój gust. 

Shiroiro.jpg

Edited by Mr. M

2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Wczoraj w Monachium w Buchererze.

IMG_8469.jpeg

IMG_8466.jpeg

IMG_8461.jpeg

IMG_8459.jpeg

IMG_8455.jpeg

IMG_8453.jpeg

IMG_8450.jpeg

Spodobał się po przymiarce któryś z zegarków? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Bucherer robi chrono mocno beczułkowate. Ten chyba nie odbiegał od normy. Był w miarę wygodny? Na fotce wygląda na trochę ponad rozmiar nadgarstka. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

29 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Bucherer robi chrono mocno beczułkowate. Ten chyba nie odbiegał od normy. Był w miarę wygodny? Na fotce wygląda na trochę ponad rozmiar nadgarstka. 

Dokładnie takie są: beczułkowate i dosyć duże. Ten był trochę za duży na mój nadgarstek. To co mi się w nim podobało, to ten styl vintage. No i cena była 4 tysiące euro obniżona.

Ten GS z zielonkawą tarczą oraz chronograf Bucherera.

W Jubitomie w Polsce są te chrono Bucherera, ale w innej kolorystyce były
Na lotnisku w sklepie Rolexa bawiłem się m.in. w zabawę: znajdź różnicę między nowym a starym GMT.

IMG_8493.thumb.jpeg.ea714ab77620ab0dd6669a6807a0af9a.jpeg
IMG_8494.thumb.jpeg.b7c54bf65e91abe808be4397c5c27d15.jpeg
IMG_8495.thumb.jpeg.7bb8e9990e9be6c327b4ddc2e016a882.jpeg
IMG_8498.thumb.jpeg.bbff207cb305edcd90b5b61e571798d1.jpeg
IMG_8497.thumb.jpeg.6faed1c886729538d35117f520c26502.jpeg

W DD platynka pięknie świeci

1 godzinę temu, PatrykWoj napisał(-a):

Bardzo mały nadgarstek i 42mm speedmaster. 

IMG_0260.thumb.jpeg.b2c3e99b8ea34e351fa117dacb7ef4cf.jpeg

Moim zdaniem wyglada to bardzo dobrze.

- ireo

5 minut temu, beniowski napisał(-a):

Dzisiaj miałem przyjemność być na Milano Watch Week. Dowiedziałem się o tym wydarzeniu dość przypadkowo, gdzieś na włoskim forum zegarowym była wzmianka. Zapisałem się kilka miesięcy temu (wejściówki były darmowe) i dzisiaj poszedłem. Byłem już w Bazylei  i w Genewie (Watches&Wonders), ale

muszę przyznać że MWW to najprzyjemniejsze spotkanie zegarkowe na jakim byłem. Pomimo tego że zorganizowane było na maleńkiej przestrzeni (słynny Terrazzo Martini) o powierzchni połowy stoiska Roleksa na takim W&W i było tam jedynie kilkanaście małych brandów, to przyjemność była ogromna. Przede wszystkim dlatego że wszystkiego można było dotknąć, obejrzeć, pokręcić, poustawiać itd. Taka możliwość istnieje np. w przypadku małych brandów na W&W, ale są tam tłumy, kolejki, wszystko jest trochę w pośpiechu. Tu tego nie było. Do tego dostałem książki, gadżety typu super wykonany roller na zegarki De Bethune itp. Tu jest strona wydarzenia:

https://www.milanowatchweek.com

Podczas rozmowy o modzie i zegarkach z włoskim blogerem Fabiem Attanasim, miałem też okazję zobaczyć jego wspaniałego Patka ref. 3970 trzeciej generacji. 

W przyszłym roku chciałbym pomóc zorganizować wyjazd tutaj dla forumowiczów, może w końcu bycie członkiem Stowarzyszenia na coś się przyda🤩. Taki wyjazd można połączyć ze zwiedzaniem Mediolanu i okolic, jak choćby muzeum Alfy Romeo w Arese (chętnie pooprowadzam) zamiast siedzieć w nudnej Genewie 😂.

IMG_8611.jpeg

IMG_8609.jpeg

IMG_8605.jpeg

IMG_8602.jpeg

IMG_8600.jpeg

IMG_8599.jpeg

IMG_8591.jpeg

IMG_8589.jpeg

IMG_8585.jpeg

IMG_8587.jpeg

IMG_8583.jpeg

IMG_8580.jpeg

IMG_8579.jpeg

IMG_8577.mov

IMG_8574.jpeg

IMG_8573.jpeg

IMG_8568.jpeg

IMG_8566.jpeg

IMG_8564.jpeg

IMG_8560.jpeg

IMG_8557.jpeg

IMG_8556.jpeg

IMG_8553.jpeg

IMG_8551.jpeg

IMG_8549.jpeg

IMG_8544.jpeg

IMG_8540.jpeg

IMG_8539.jpeg

IMG_8536.jpeg

IMG_8584.jpeg

Super sprawa! Zgłaszam chęć uczestnictwa ;) To się bywa raz do roku?

23 minuty temu, beniowski napisał(-a):

W przyszłym roku chciałbym pomóc zorganizować wyjazd tutaj dla forumowiczów, może w końcu bycie członkiem Stowarzyszenia na coś się przyda🤩. Taki wyjazd można połączyć ze zwiedzaniem Mediolanu i okolic, jak choćby muzeum Alfy Romeo w Arese (chętnie pooprowadzam) zamiast siedzieć w nudnej Genewie 😂.

O_o to by było super! Nie wiem czy 2 imprezy dam rade obskoczyć (niby  w innym wątku były pomysły na klubowe Geneva watch days) ale takie kameralne spotkanie w Mediolanie połączone z włóczeniem się po mieście? Genialna sprawa

Edited by Jan

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

14 hours ago, beniowski said:

Dzisiaj miałem przyjemność być na Milano Watch Week. Dowiedziałem się o tym wydarzeniu dość przypadkowo, gdzieś na włoskim forum zegarowym była wzmianka. Zapisałem się kilka miesięcy temu (wejściówki były darmowe) i dzisiaj poszedłem. Byłem już w Bazylei  i w Genewie (Watches&Wonders), ale

muszę przyznać że MWW to najprzyjemniejsze spotkanie zegarkowe na jakim byłem. Pomimo tego że zorganizowane było na maleńkiej przestrzeni (słynny Terrazzo Martini) o powierzchni połowy stoiska Roleksa na takim W&W i było tam jedynie kilkanaście małych brandów, to przyjemność była ogromna. Przede wszystkim dlatego że wszystkiego można było dotknąć, obejrzeć, pokręcić, poustawiać itd. Taka możliwość istnieje np. w przypadku małych brandów na W&W, ale są tam tłumy, kolejki, wszystko jest trochę w pośpiechu. Tu tego nie było. Do tego dostałem książki, gadżety typu super wykonany roller na zegarki De Bethune itp. Tu jest strona wydarzenia:

https://www.milanowatchweek.com

Podczas rozmowy o modzie i zegarkach z włoskim blogerem Fabiem Attanasim, miałem też okazję zobaczyć jego wspaniałego Patka ref. 3970 trzeciej generacji. 

IMG_8611.jpeg

IMG_8609.jpeg

IMG_8605.jpeg

IMG_8602.jpeg

IMG_8600.jpeg

IMG_8599.jpeg

IMG_8591.jpeg

IMG_8589.jpeg

IMG_8585.jpeg

IMG_8587.jpeg

IMG_8583.jpeg

IMG_8580.jpeg

IMG_8579.jpeg

IMG_8577.mov

IMG_8574.jpeg

IMG_8573.jpeg

IMG_8568.jpeg

IMG_8566.jpeg

IMG_8564.jpeg

IMG_8560.jpeg

IMG_8557.jpeg

IMG_8556.jpeg

IMG_8553.jpeg

IMG_8551.jpeg

IMG_8549.jpeg

IMG_8544.jpeg

IMG_8540.jpeg

IMG_8539.jpeg

IMG_8536.jpeg

IMG_8584.jpeg

Super Sprawa! Takie spotkania są najlepsze, gdzie możesz wsyatkiego dotknąć i porozmawiać na spokojnie. Przeglądając Twoje zdjecia, to co zegar to lepszy egzemplarz...

Jak pojawi sie lista na przyszły rok to jade na 100%, w połączeniu z city break'em w Mediolanie bajka!

3 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Przymiarki przyziemne, ale nachodzi mnie myśl o powiększenie zbiorku Longinesów o kolejną PrimaLune, tym razem z fazami księżyca. Do przymierzenia pozostał wariant będący moim faworytem - rzymianka bicolor.

IMG_20241007_102639.jpg

IMG_20241007_102649.jpg

IMG_20241007_102943.jpg

IMG_20241007_102950.jpg

Zgrabny maluch 😀

1 godzinę temu, SPS napisał(-a):

U mnie też skromnie ale z klasą 😎

IMG_2698.thumb.jpeg.6340cc4fd2eb1fa4b725b698ce95e2ad.jpeg

IMG_2697.thumb.jpeg.ff2c6eb177ed61686bb4621367fed22e.jpeg

A tu już chyba ma styk się mieści na nadgarstku? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

@kornel91 

tak,  u mnie ten rozmiar to już tak prawie na styk. Zdjęcia jednak odrobinę przekłamują, w rzeczywistość jest jeszcze odrobina miejsca  

Przymierzałem popularnego Seamastera 300. Mam nadgarstek ok. 18 cm, ale zegarek na mój gust jest zbyt masywny, szczególnie grubość. 

IMG_0566.jpeg