Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

A ja wczoraj postanowiłem wybrać się na spacer po - znanej części użytkowników tego zacnego forum - ulicy Paryskiej i trochę poprzymierzałem. Niestety nie wszędzie pstrykałem fotki, zatem tylko namiastka tego, co wskoczyło na nadgarstek...

post-32942-1404049422,2181_thumb.jpg

post-32942-1404049446,402_thumb.jpg

post-32942-1404049463,4173_thumb.jpg

post-32942-1404049477,3775_thumb.jpg

A tak swoją drogą, PAM 42 mm , czy 44 lepiej wygląda? Pytanie dotyczy tylko rozmiaru, nie konkretnego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że na Twoim nadgarstku 42 mm. Chociaż i 44 mm jest ok. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko ocenić po jednym ujęciu ale ja wziąłbym 44mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim nadgarstku jakoś bardziej naturalnie wygląda ten pierwszy (zakładam, że 42 mm). W drugim przypadku uszy już praktycznie odrywają się od nadgarstka i wygląda to tak jak mierzenie zegarka taty.

A wycieczka bardzo przyjemna :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czervony jaki masz nadgastek, tak z ciekawości?

Ps. dla mnie lepiej 42mm

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czervony jaki masz nadgastek, tak z ciekawości?

Ps. dla mnie lepiej 42mm

17.5 cm. Moim zdaniem lepiej 42 mm. Pytam o opinię, gdyż po wielokroć słyszałem, że PAMy są specyficzne i spokojnie przy moim nadgarstku mogę iść w 44 mm. Postanowiłem zweryfikować i raczej pozostanę przy zdaniu, że przy 17.5 cm wszystko powyżej 42 mm jest dość ryzykowne. Choć oczywiście co kto lubi :-).

Ps. Minus rzecz jasna taki, że wybór PAMów w rozmiarze 42 i 44 mm jest nieporównywalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim nadgarstku jakoś bardziej naturalnie wygląda ten pierwszy (zakładam, że 42 mm). W drugim przypadku uszy już praktycznie odrywają się od nadgarstka i wygląda to tak jak mierzenie zegarka taty.

A wycieczka bardzo przyjemna :)

Wycieczka bardzo przyjemna. Potwierdzam :-). Muszę jescze któregoś dnia się wybrać, mam zupełnie blisko. Wybór zegarków ogromny. Jest PP, AP, Zenith, Hublot, IWC, Cartier, OP i wielu innych. Jest w czym wybierać i wszystko obok siebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert, tego typu koronki i bezele były w zegarkach jeszcze przed pierwszym lotem braci Wright.

Ja to doskonale rozumiem i akceptuję w replikach zwanych czasem reedycjami a nawet w innych pilotach/ lotnikach. Choć od cebuli wolę koronki znane np z BIg Pilotów IWC. Ale uważam, że niektóre garniturowce Chronoswiss tracą na tej unifikacji. Bo tu innego uzasadnienia niż " znak rozpoznawcy marki" dla takiej koronki nie ma. A ten look nie musi każdemu odpowiadać.

post-55792-0-34932600-1404245860.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przypadkowo przechodziłem koło Jubitom-a i zobaczylem nowa Omege Speedmaster Mark II, na zdjeciach mega mi sie podobała. Na wystawie też. 

Przymierzyłem i …. lekko słabo, średnica mała i najwieksza wada dużo za gruby !! 

Ja nie wiem czemu omega w ostatnim czasie robi bardzo wysokie zegarki, jest to mega niewygodne.

mark-ii-showroom.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się jak najbardziej. Też ją mierzyłem, chociaż 2,3 mm niższa i byłaby rewelacyjna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, nie wiem czemu omega idzie w takim kierunku, koncepcja zegarka rewelacyjna ale pomysleliby troche o tym, że ktoś może chcieć nosić taki zegarek pod koszule a raczej ten sie nie zmiesci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Właśnie, ktoś wie może ile ta Omega ma grubości? Bo nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji, a też jak ją przymierzyłem, to miałem wrażenie jakbym sobie osełkę przywiązał do ręki - gdyby nie ta grubość to byłaby miodnym modelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tydzień temu też przechodziłem koło Jubitoma w Bonarce i z głupa przymierzyłem tę Omegę i jestem zachwycony, jest gruby, ale to mnie nie razi, klimatyczny zegarek. Mierzyłem tę bez tych pomarańczowych akcentów. Moim zdaniem gdyby była cieńsza to straciłaby na charakterze.

W przeciwieństwie do Kolegi, zachwyciła mnie już na wystawie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, ktoś wie może ile ta Omega ma grubości? Bo nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji, a też jak ją przymierzyłem, to miałem wrażenie jakbym sobie osełkę przywiązał do ręki - gdyby nie ta grubość to byłaby miodnym modelem.

Wersja z 69-go miała 14,55. Ten ma w moim odczuciu sporo więcej - przynajmniej jest taki odbiór na nadgarstku.

Wg tego co podaje jeden ze sprzedawców na chrono24 to 14,9, ale odczuwalna grubość jest większa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Wersja z 69-go miała 14,55. Ten ma w moim odczuciu sporo więcej - przynajmniej jest taki odbiór na nadgarstku.

Wg tego co podaje jeden ze sprzedawców na chrono24 to 14,9, ale odczuwalna grubość jest większa.

No właśnie wrażenie jest jakby miała co najmniej 17 po założeniu, stąd jestem ciekaw, czy faktycznie ją pogrubili (co by mnie zdziwiło o tyle, że resztę parametrów niemalże utrzymali względem oryginału), czy też po prostu to urok tak wyciętej koperty. Oryginału na ręku niestety nie miałem, więc nie mam porównania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że kształt koperty też robi swoje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

To na pewno - równy mur koperty bez żadnych zabiegów ukrywających grubość musi swoje wizualnie robić, dlatego właśnie jestem ciekaw czy to tylko kwestia właśnie tak zbudowanej koperty, cz też mu dodali z 2mm względem oryginału. Może trzeba będzie z linijką wpaść przymierzyć by zaspokoić ciekawość ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno coś dodali. Widziałem gdzieś zdjęcie w sieci - zestawienie obu zegarków. Widać wyraźnie różnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj przed sklepikiem Patek Philipe. Kilkanaście minut przyglądałem się pięknym zegarkom umieszczonym na wystawie. Jakoś nie ciągnęło mnie do środka:-) .

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj przed sklepikiem Patek Philipe. Kilkanaście minut przyglądałem się pięknym zegarkom umieszczonym na wystawie. Jakoś nie ciągnęło mnie do środka:-) .

A gdzie takie cuda można obejrzeć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Florencja, ale jutro chyba tak łatwo nie pójdzie. Jak długo można cierpieć:-) :-) :-)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi