Remy 316 #3851 Napisano 6 Lutego 2018 Zajefajna prezentacja butów. Super zdjęcia. Dla mnie najładniejszy kolor aby na butach z nakładanym noskiem zrobić lustro... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5130 #3852 Napisano 7 Lutego 2018 Czy monki jako takie (koniakowe, ale to chyba mniej ważne) pasują do garnituru (granatowego dla ścisłości) 2rzędowego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d.m. 46 #3853 Napisano 7 Lutego 2018 Cześć,Nie znam się na butach. Kupiłem takie w weekend w Kazarze, bo mi się podobały i były na wyprzedaży. Czytałem tu, żeby nie nosić butów dzień po dniu i dać im odpocząć.Czy w przypadku gdy idę do pracy ok. 25 minut, zdejmuję je na 8 godzin, a potem 25 minut wracam, to też stosować się do tej zasady? Nie będzie to przesada? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3854 Napisano 7 Lutego 2018 Nie stosować, bo to się odnosi do obuwia noszonego po kilka godzin dziennie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 316 #3855 Napisano 7 Lutego 2018 Czy monki jako takie (koniakowe, ale to chyba mniej ważne) pasują do garnituru (granatowego dla ścisłości) 2rzędowego? Moim zdaniem stopień formalności takiego garnituru nie koresponduje z takim kolorem. No chyba że na jakąś zabawę itd.Cześć,Nie znam się na butach. Kupiłem takie w weekend w Kazarze, bo mi się podobały i były na wyprzedaży. Czytałem tu, żeby nie nosić butów dzień po dniu i dać im odpocząć.Czy w przypadku gdy idę do pracy ok. 25 minut, zdejmuję je na 8 godzin, a potem 25 minut wracam, to też stosować się do tej zasady? Nie będzie to przesada?Moim zdaniem nakładany nosek zachodzi za daleko w kierunku środka buta. Złe proporcje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #3856 Napisano 7 Lutego 2018 Cześć,Nie znam się na butach. Pytasz czy musisz je sznurować i zapinać na suwak czy możesz zostać przy jednej z opcji?:-) Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user123401 2 #3857 Napisano 7 Lutego 2018 (edytowane) Cześć,Nie znam się na butach. Kupiłem takie w weekend w Kazarze, bo mi się podobały i były na wyprzedaży. Made in China? A odpowiadając na twoje pytanie, to nie musisz się tym raczej przejmować. Edytowane 7 Lutego 2018 przez user123401 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d.m. 46 #3858 Napisano 8 Lutego 2018 Nie stosować, bo to się odnosi do obuwia noszonego po kilka godzin dziennie. Dzięki Made in China? Made in Poland 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tbn #3859 Napisano 8 Lutego 2018 Czy monki jako takie (koniakowe, ale to chyba mniej ważne) pasują do garnituru (granatowego dla ścisłości) 2rzędowego? Ekspertem nie jestem, bo sam nie noszę raczej garniturów poza wyjątkowymi okazjami, ale w mojej opinii kolor tutaj jest kluczowy. Brązowe lub czarne monki do granatowego garnituru jak najbardziej. Koniakowe to do jasnoszarego by pasowały. A np. brązowe w zamszu ja noszę do jeansow. Monki są bardzo uniwersalne. Z sieci, wygląda to dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user123401 2 #3860 Napisano 12 Lutego 2018 Dzięki Made in Poland Poważne? To nie było uszczypliwe. To firma z Przemyśla i buty są importowane z Chin. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #3861 Napisano 13 Lutego 2018 Panowie jakby ktoś był zainteresowany to mam do oddanie rewelacyjne Double monki Cheaney, rozm. 42. Dokładnie takie https://www.cheaney.co.uk/mens-c48/130th-anniversary-c70/cheaney-freeman-burnished-double-buckle-boot-in-black-calf-leather-p440 Oraz chukka Yanko 654Y, tez rozm. 42, niebieskie . W zasadzie takie hak te tylko trochę inne kopyto https://patine.pl/yanko-080y-blue.html A kolor taki jak w tych trzewikach, niejednolity https://patine.pl/yanko-525hy-blue.html . Oczywiście nowe. Szczegóły , zdjęcia, ceny - zapraszam na pw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81704 #3862 Napisano 14 Lutego 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 73745 #3863 Napisano 17 Lutego 2018 (edytowane) Cześć,Nie znam się na butach. Kupiłem takie w weekend w Kazarze, bo mi się podobały i były na wyprzedaży. Czytałem tu, żeby nie nosić butów dzień po dniu i dać im odpocząć.Czy w przypadku gdy idę do pracy ok. 25 minut, zdejmuję je na 8 godzin, a potem 25 minut wracam, to też stosować się do tej zasady? Nie będzie to przesada?Wyglądają bardzo fajnie. Edytowane 18 Lutego 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25204 #3864 Napisano 18 Lutego 2018 Wczorajszy nabytek, moje poprzednie trekingi dobrze służyły przez 5 lat, zobaczymy jak będą się sprawdzać MEINDL Borneo 2 MFS Wysłane z iPhone 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d.m. 46 #3865 Napisano 19 Lutego 2018 Poważne? To nie było uszczypliwe. To firma z Przemyśla i buty są importowane z Chin. Serio. Kupując nie byłem świadomy. Sprawdziłem dopiero jak zapytałeś Wyglądają bardzo fajnie. Wyglądają bardzo fajnie. Dzięki. Są bardzo wygodne w zasadzie od pierwszego założenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #3866 Napisano 20 Lutego 2018 Jakby ktoś był na kupnie i rozmiarówka podpasowała ( UK size 9 , 10 i 10.5 ) to w wyprzedaży -40% klasyczne czarne oxfordy Loake https://www.afarleycountryattire.co.uk/shop/30-off-loake-747-oxford-toe-cap-style-shoes-size-10-5/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #3867 Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) Które?Ja mam Iron Ranger 8119pzdr. A ostatnio takie: Czy ktoś się orientuje czy podeszwa z czasem zmięknie?Bo na razie człapie jak kaczka. Edytowane 22 Lutego 2018 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81704 #3868 Napisano 22 Lutego 2018 Które?Ja mam Iron Ranger 8119Właśnie te, z podeszwą Vibram 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 545 #3869 Napisano 23 Lutego 2018 W TK Maxx ostatnimi czasy wielka posucha w butach...przynajmniej w tych w trójmieście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3870 Napisano 23 Lutego 2018 Wrocław to samo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeteP 0 #3871 Napisano 23 Lutego 2018 Witajcie, zapisałem sie na forum z powodu poszukiwania zegarka a pierwszy post w temacie butów, hehe. Ale do rzeczy, napaliłem sie na Chippewa takie jak powyżej z TKMAXXA. Wg wszystkich opinii buty są bardzo wygodne nawet po pierwszym założeniu chociaż bardzo sztywne. Założyłem je w sklepie i powiem szczerze zdziwiłem się bo buty były bardzo niewygodne. Faktycznie b. sztywne, podeszwa Vibram w ogóle nie do zgięcia, górna krawędź buta ściera kostkę. Noszę rozm 40 i przymierzałem 40. Może są inne tęgości tego modelu? Pojadę jeszcze raz i zrobię drugie podejście chyba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #3872 Napisano 23 Lutego 2018 (edytowane) Suburban Chukka są tylko w tęgości E.Po pierwszym założeniu wydawały się za szerokie dla mnie ale po jednym dniu chodzenia są już OK. Muszę tylko mocno ściągnąć sznurowadła.Buty muszą się rozchodzić przez kilka dni, zmiękną i nie będą gniotły.I tak w Chippewa trwa to o wiele krócej niż w Red Wing, które trzeba rozchodzić przez kilka tygodni.Trzeba się przyzwyczaić. Potem w butach chodzi się jakby były szyte na miarę.Musisz tylko dobrze dopasować rozmiar. Nie mogą być ani za duże, ani za małe. Mogą cisnąć po bokach bo się rozchodzą, ale musisz być w stanie swobodnie poruszać palcami. Co do podeszwy w Chippewa to jeszcze za krótko chodziłem i na razie nie wiem czy zmięknie. Edytowane 23 Lutego 2018 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeteP 0 #3873 Napisano 23 Lutego 2018 No to dziś drugie podejście! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5130 #3874 Napisano 27 Lutego 2018 Ekspertem nie jestem, bo sam nie noszę raczej garniturów poza wyjątkowymi okazjami, ale w mojej opinii kolor tutaj jest kluczowy. Brązowe lub czarne monki do granatowego garnituru jak najbardziej. Koniakowe to do jasnoszarego by pasowały. A np. brązowe w zamszu ja noszę do jeansow. Monki są bardzo uniwersalne. Z sieci, wygląda to dobrze. O, no widzisz, o czymś takim myślałem. Dzięki za fotke. Tylko koszula biała i krawat granat z elementami brązu.Gdzie takie buty można znaleźć? W cenie do 1 tys? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8240 #3875 Napisano 5 Marca 2018 Takie klasyki dzisiaj przytargałem iP8 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach