GostRado 9288 #7101 Napisano 14 Września 1 minutę temu, TomcioMiki napisał(-a): Pamiętajcie On jeździ autem, kurierka. Od poniedziałku do piątku przez 8 godzin jeżdżę. Nie pisałem o butach górskich, ale np takich: https://www.bergfreunde.eu/lowa-pinto-ll-lo-multisport-shoes/ Mam je już ze 4 lata. Genialna skóra: jak obedrzesz lico, to wystarczy przeciągnąć palcem i nie ma śladu. Impregnuje tylko woskiem pszczelim do rąk. Ale Salewa (po prawej) już do częstej jazdy się nie nadają. 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15728 #7102 Napisano 14 Września Haixy są wygodne do jazdy samochodem i na żywo to wyglądają zgrabniej niż te Salomony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20254 #7103 Napisano 14 Września Rzeczone Haixy super ale bardziej wiosna-lato - wczesna jesień. Super but, lekki, ładnie odprowadza wilgoć. System sznurowania mi odpowiada, niektórym nie. But do noszenia od razu z pudełka w odróżnieniu od Löwa Zephyr, o których zaraz parę słów. Zima w Haixach Black Eagle, jak słaba - można ale tak poniżej -5 to tak sobie. Co prawda w ruchu i w samochodzie pewnie dadzą radę. Löwa- na jesień - zimę chyba lepsze. Zalety wygodne po ułożeniu, dość twarda podeszwa, raczej ciężko przebić ale amortyzacja przyzwoita. Dwie wady, małe ale jednak- nie jest to but, który po wyjęciu z pudełka ładnie leży na nodze. Jakieś 2 tyg chodzenia i układania i jest ok. Tu Haix bije L na głowę. I druga- podeszwa nie jest wcale taka super no slip. Na mokrych płytkach ślizgi są. Trudny wybór, ale problem leży gdzie indziej. W pińcet się nie mieszczą 🤣 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62517 #7104 Napisano 14 Września 23 minuty temu, loco50 napisał(-a): pińcet się nie mieszczą Ooo too too 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 197 #7105 Napisano 15 Września Dziękuje za zaangażowanie i wskazanie kierunku - pokaże com kupił jak już kupię 1 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9288 #7106 Napisano 15 Września 26 minut temu, Solve napisał(-a): wskazanie kierunku Sądzę, że sprawdziły by się w Twoim profilu pracy: 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15728 #7107 Napisano 15 Września Ale to nie wygląda, w życiu bym nie złożył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9288 #7108 Napisano 15 Września 17 minut temu, satanic napisał(-a): Ale to nie wygląda, w życiu bym nie złożył. W jaki sposób kolega pracuje, to w pierwszej kolejności ma być wygodnie i sucho w środku buta, a wygląd, cóż, ostatni aspekt. 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 337 #7109 Napisano 15 Września Ale tu w Scarpach jest jest szmata z góry- na pewno będą piły wodę. Nie wiem czy GTX po namoknięciu buta da radę do rana wyschnąć w takiej codziennej pracy. Ja bym celował na zimę i mokre warunki raczej w jakieś niskie że skóry i gtx. Przykładowo takie (nie mam na myśli konkretnego modelu i firmy - tylko konstrukcję buta). Chociaż nie wiem czy w takich twardych codzienne jeżdżenie będzie wygodne... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9288 #7110 Napisano 15 Września (edytowane) To nie jest zwykły materiał. Można go jeszcze zabezpieczyć impregnatem, że woda będzie spływa jak po kaczce, a dalej będą oddychać. Twoja propozycja jest oki, tylko trzeba zaimpregnować zamasz albo kupić ze skóry licowej, ktora mniej pije wodę. Ja taką też imoregnuję. Właśnie wczoraj kupiłem taki specyfik firmy Zamberlan. Podobno jest świetny. @Solve Jak kupisz buty, to koniecznie zwróć uwagę, co jest pod wkładką. Jak papier, taki sprasowany, to oddaj. Najlepiej jak jest specjalna skóra lub taki materiał. Druga ważna sprawa, aby wkładka była porządna, wyjmowana i idealnie dopasowana do wnętrza buta (przykład na zdjęciu). Po przyjściu z pracy wyjmujesz ją i but powoli osuszy się przez kilka, kilkanaście godzin i będzie gotowy na drugi dzień. A najlepiej to mieć dwie pary na zmianę 🙂 Edytowane 15 Września przez GostRado 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15728 #7111 Napisano 16 Września Skoro o Haixach mowa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 197 #7112 Napisano 16 Września a jaki to model? 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15728 #7113 Napisano 16 Września 7 minut temu, Solve napisał(-a): a jaki to model? Haix Airpower P6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12679 #7114 Napisano 26 Września Hej! Po 20 latach ktoś mnie zaprosił do gry w kosza, więc musiałem coś sobie zorganizować (Paradoksalnie, jako człowiek kolekcjonujący Air Jordany nie mam w czym zagrać 😅). Na szybko zamówiłem jedne z tańszych Nike, jaskrawo czerwone GT Jump Academy. Niby mój rozmiar, niby gruba podeszwa, niby od góry siatka, więc liczyłem na wygodę i jakąś tam amortyzację, ale po założeniu strasznie ciasne, strasznie sztywne i twarde- musiałem odesłać. Nastepny zakup, drożej i też w ciemno (w sklepach stacjonarnych widzę, że głównie moda na buty do biegania teraz, albo lifestyle'owe.) Luka .77 Navidor. Zamówiłem zgodnie z recenzjami w necie o pół rozmiaru większe. Na ten moment rozegrałem pierwszy mecz. Fajne buty, odpowiednia przyczepność i amortyzacja, w miarę wygodne (choć wąskie). Chyba mogę polecić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarkowo_rowerowo 5380 #7115 Napisano 26 Września 1 minutę temu, MasterMind napisał(-a): Hej! Po 20 latach ktoś mnie zaprosił do gry w kosza, więc musiałem coś sobie zorganizować (Paradoksalnie, jako człowiek kolekcjonujący Air Jordany nie mam w czym zagrać 😅). Na szybko zamówiłem jedne z tańszych Nike, jaskrawo czerwone GT Jump Academy. Niby mój rozmiar, niby gruba podeszwa, niby od góry siatka, więc liczyłem na wygodę i jakąś tam amortyzację, ale po założeniu strasznie ciasne, strasznie sztywne i twarde- musiałem odesłać. Nastepny zakup, drożej i też w ciemno (w sklepach stacjonarnych widzę, że głównie moda na buty do biegania teraz, albo lifestyle'owe.) Luka .77 Navidor. Zamówiłem zgodnie z recenzjami w necie o pół rozmiaru większe. Na ten moment rozegrałem pierwszy mecz. Fajne buty, odpowiednia przyczepność i amortyzacja, w miarę wygodne (choć wąskie). Chyba mogę polecić. Te Luki są spoko, szczególnie do gry na zewnątrz. Generalnie jednak, jeśli chodzi o Nike, to u nich z butami do kosza tak sobie, szczególnie patrząc na to przez pryzmat ceny. Wyjątkiem jest oczywiście linia Kobe (szczególnie 4, 5 i 6). No ale wiadomo, jak jest z ich dostępnością i ceną 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 274 #7116 Napisano 26 Września (edytowane) Li Ning albo Anta. Już dawno przegonili Nike, które robi ostatnimi laty więcej badziewia niż porządnych butów (choć są wyjątki). Polecam dać szansę Way of Wade od Li Ning właśnie Edytowane 27 Września przez Keniutek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sisqo 5989 #7117 Napisano 27 Września 16 hours ago, MasterMind said: Hej! Po 20 latach ktoś mnie zaprosił do gry w kosza, więc musiałem coś sobie zorganizować (Paradoksalnie, jako człowiek kolekcjonujący Air Jordany nie mam w czym zagrać 😅). Na szybko zamówiłem jedne z tańszych Nike, jaskrawo czerwone GT Jump Academy. Niby mój rozmiar, niby gruba podeszwa, niby od góry siatka, więc liczyłem na wygodę i jakąś tam amortyzację, ale po założeniu strasznie ciasne, strasznie sztywne i twarde- musiałem odesłać. Nastepny zakup, drożej i też w ciemno (w sklepach stacjonarnych widzę, że głównie moda na buty do biegania teraz, albo lifestyle'owe.) Luka .77 Navidor. Zamówiłem zgodnie z recenzjami w necie o pół rozmiaru większe. Na ten moment rozegrałem pierwszy mecz. Fajne buty, odpowiednia przyczepność i amortyzacja, w miarę wygodne (choć wąskie). Chyba mogę polecić. Nowe plastikowe buty do koszykówki od Nike to jakieś nieporozumienie. Aktualnie gram we Freekach, ale czas na wymianę i nie wiem co wybrać... Słysząłem bardzo dobre opiie o Antach, wiec może czas porzucic ponad 30 letnią lojalność do marki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4602 #7118 Napisano 27 Września Czy ktoś używa NB574 i może je określić na skali od bardzo niewygodne do bardzo wygodne? Przewidywane zastosowanie to raczej dreptanie na krótkich odcinkach na zakupy, do knajpy czy na niedługi spacer plus jakieś trasy w aucie Wyszła genialna kolaboracja kolorystyczno-materiałowa z jedną firmą od ciuchów i rozważam zakup. Sama przymiarka jak wiadomo nie jest do końca rozstrzygająca. Kiedyś wtopiłem na jednej limitce adidasa - przymiarka na nodze mega, ale po pół h stopy bolały mnie jak w skorupie flex 130 dopiętej na max 🫣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9288 #7119 Napisano Niedziela o 11:15 Czas jesień zacząć 😀 Trzy pary sneakersów ze skóry licowej żony i moje na deszczowe dni właśnie zabezpieczyłem tym preparatem. Woda spływa jak po kaczce. Polecam. O spreju do nubuku i zamszu pisałem wcześniej. 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12679 #7120 Napisano Środa o 15:30 No to ja klasycznie, stały punkt programu, czyli kolejne AJ1. Air Jordan 1 Retro High OG SP Union LA Chicago Shadow - fajna kolaboracja, ciekawy koncept połączenia dwóch butów - czaiłem się na to od paru miesięcy i jako fan tej kolorystyki nie mogłem go sobie odpuścić. Wykonanie na bardzo dobrym poziomie, żadnych niedoróbek, dobra jakościowo skóra (jak na Air Jordany), brzegi barwione na żółto, do tego trzy rodzaje sznurówek, z czego dwa komplety są dwukolorowe (kremowo/czarne i czarno/szare) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miliarder 162 #7121 Napisano Czwartek o 18:14 (edytowane) W dniu 24.07.2025 o 13:18, RoKoKo napisał(-a): próbuj na bestsecret, na chwilę obecną trochę bardziej stonowane mają, ale może coś się pojawi. Próbka poniżej. kupowałeś coś z tej strony? jest to legit? widzę, że działa tam jakaś dziwna polityka zaproszonych członków Edytowane Czwartek o 18:15 przez miliarder 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kntchar 10 #7122 Napisano wczoraj o 06:58 Sprawdzona, wielokrotnie coś kupowałem. Zwroty również bezproblemowe i darmowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 541 #7123 Napisano 21 godzin temu 16 godzin temu, miliarder napisał(-a): kupowałeś coś z tej strony? jest to legit? Tak. Mam konto. Kupowałem przynajmniej 3 razy - kurtka RAB, buty Mammut, bluza typu sherpa Napapijri, koszula lniana Timberland. Plus kilka produktów, które zwróciłem. I tak jak kolega wyżej napisał nie było problemu, także ze zwrotami. Minus za program zaproszeniowy, plus za fajne ceny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15728 #7124 Napisano 2 godziny temu Na siłownię nowe buty wpadły. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach