Gość Jash #1576 Napisano 12 Listopada 2015 Mi pasuje wykonanie, wzory i rozmiarówka.Wiem, że jak zamówię 44 to będzie zawsze idealnie.A jeszcze wystarczy trochę poczekać i na bank będzie przecena 30-40% To z rozmiarówką masz szczęście, bo ja kiedyś mierzyłem kilka par w sklepie to w zależności od modelu od 40 do 42 Pierwszy raz teraz zamawiałem przez neta i Panie poleciły mi UK 6,5 i przyznam, że nigdy tak małych butów nie miałem, ale może ona mają jakąś inną rozmiarówkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejko 27 #1577 Napisano 12 Listopada 2015 Bo ludzie mierzą na długość, nie zwracając uwagi na tęgość. But na długość jest dobry, ale ciasny w podbiciu, więc wybierają numer, a potem dwa numery większe. Inny model ma inną tęgość i rozmiary mniejsze zaczynają dziwnie pasować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #1578 Napisano 12 Listopada 2015 (edytowane) proszę popatrzyć np na rozmiar 44 - zakup butów przez internet, jeżeli nie mierzyło się identycznego modelu w Sklepie stacjonarnym, może zakończyć się jednak wtopą ! Edytowane 12 Listopada 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1579 Napisano 12 Listopada 2015 Bo ludzie mierzą na długość, nie zwracając uwagi na tęgość. But na długość jest dobry, ale ciasny w podbiciu, więc wybierają numer, a potem dwa numery większe. Inny model ma inną tęgość i rozmiary mniejsze zaczynają dziwnie pasować. Ludzie nie zwracają uwagi na tęgość, bo większość kupuje w galeriach w sieciówkach typu Kazar, Ryłko itp. a te firmy robią tylko średnią tęgość, czyli G. Często też te tęgości nie są sobie równe. Zanim kupiłem te Clarksy przymierzałem się do Gordona & Bros i monków od Berwicka. W obu przypadkach tęgość G okazała się inna. Inne są też rozmiary na długość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #1580 Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Moje nowe właśnie mam na sobie.Prawa stopa OK, lewa trochę za duże, hehe.Ale 43 są na 100% za małe dla mnie.A z tymi tabelkami to macie rację, każda inna, nawet z tej samej firmy. Edytowane 13 Listopada 2015 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejko 27 #1581 Napisano 13 Listopada 2015 Jak nosisz 44 to są fajne lotniki do wyrwania: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/719,berwick-2585-black-outlet-9-5-44.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adalbertus77 0 #1582 Napisano 17 Listopada 2015 (edytowane) Super są, możesz powiedzieć, jak wyglądają cenowo?Też mi się jeden model Clarksów spodobał, czekam na info z rozmiarówką. Jak nie będzie to się poddaję Edytowane 17 Listopada 2015 przez adalbertus77 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adalbertus77 0 #1583 Napisano 17 Listopada 2015 Wiecie może, jak firma robi buty dla Vistuli? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1584 Napisano 17 Listopada 2015 Super są, możesz powiedzieć, jak wyglądają cenowo? 789zł, ale kupiłem w promo 200zł taniejhttp://pl.salonobuwniczy.pl/4900,,p,edward_lord.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1585 Napisano 19 Listopada 2015 No więc dostałem dziś emaila, po 10 dniach od zamówienia, że realizacja 22 grudnia. Zrezygnowałem. Półtora miesiąca czekać na buty to nieporozumienie. Coś nie mam szczęścia Wysłano z RM-984 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejko 27 #1586 Napisano 19 Listopada 2015 Ja na jedną z ostatnich par butów czekałem od końca czerwca do początku października. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romi. 14 #1587 Napisano 19 Listopada 2015 No więc dostałem dziś emaila, po 10 dniach od zamówienia, że realizacja 22 grudnia. Zrezygnowałem. Półtora miesiąca czekać na buty to nieporozumienie. Coś nie mam szczęścia Wysłano z RM-984Jash, jaki chcesz romiar tych butow... Mieszkam w Ire I 10min od domu mam outlet clarksa, bede tam na weekend. Wydaje mi sie, ze ostatnio je tam widzialem... Za 100euro, o lie dobrze pamietam;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #1588 Napisano 19 Listopada 2015 A do mnie zawitała jeszcze jedna para Clarksów , miałem/mam bardzo podobne Fly London które wyjątkowo lubię za wygodę/styl jednak te Clarksy są w tym jeszcze lepsze super buty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1589 Napisano 19 Listopada 2015 Jash, jaki chcesz romiar tych butow... Mieszkam w Ire I 10min od domu mam outlet clarksa, bede tam na weekend. Wydaje mi sie, ze ostatnio je tam widzialem... Za 100euro, o lie dobrze pamietam;)Nie wiem, bo nigdy nie miałem. Sklep poradził mi zamówić 6,5UK ale nie wiem czy to mój rozmiar. Spoko, mam na oku jeszcze jedne Berwicki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romi. 14 #1590 Napisano 19 Listopada 2015 Dam Ci znac na weekend;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1947 26 #1591 Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Dla mnie to będą pierwsze Clarksy i pierwsze buty GYW. Co oznacza skrót GYW? Edycja:Chyba właśnie się domyśliłem - goodyear welted? Edytowane 20 Listopada 2015 przez 1947 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejko 27 #1592 Napisano 20 Listopada 2015 Chyba właśnie się domyśliłem - goodyear welted? Tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1593 Napisano 20 Listopada 2015 Dam Ci znac na weekend;) OK, podziękował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1594 Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Przyszły do mnie buty z KH , wszystko ok, kolor, rozmiar, ale mają taką oto wadę:[/url] Mnie to wizualnie, ani "mentalnie" nie przeszkadza.Potrzebuję jednak dopytać was czy taki szew, może dać mi popalić w późniejszym czasie, odsyłać czy nie.Szczerze mówiąc to pasują mi i nie chce mi się ich reklamować, ale jak ma mi się to rozpruć to wiadomo.Co myslicie? Odsyłać? Edytowane 26 Listopada 2015 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1595 Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Pablo, ja wczoraj dostałem info od KH o nowej dostawie. Miałem chwilę słabości, bo cena super. Potem jednak od deski do deski przeczytałem temat o ich butach na BWB i zrezygnowałem. Twarda skóra, papierowe podeszwy....niby alternatywa dla np. Gino Rossi, ale odnoszę wrażenie że jest gorzej, a nie lepiej.Na dniach będę kupował te Berwicki http://www.sklep.klasycznebuty.pl/689,berwick-3637-dark-brown.html szału nie ma ale powinny być w miarę OK Co do pokazanej skazy....niby nic wielkiego, ale dla mnie jednak porażka. Edytowane 26 Listopada 2015 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1596 Napisano 26 Listopada 2015 Dzieki :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #1597 Napisano 26 Listopada 2015 @Jash te Ckarksy które pokazywałeś ładniejsze były zdecydowanie @Pablo jak pisze Jash bzdura o której po jednym dniu zapomnisz ale wkurzająca,kiedyś miałem podobny feler w butach Hilfigera kupionych w schaffashoes i podważyli reklamacje - ten sklep jak i ta marka to porażka ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1598 Napisano 26 Listopada 2015 Rowniez dzieki :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1599 Napisano 26 Listopada 2015 @KRWISTY - mnie się oba buty podobają tak samo. Nie mnie półtora miesiąca czekania....dla mnie za długo. Ponadto doszedłem do wniosku, że jednak chce podeszwę gumową. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #1600 Napisano 26 Listopada 2015 Pablo reklamuj zdecydowanie.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach