Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Yenjay

Seiko MarineMaster 300 z Omega PO XL w tle ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z sugestia kolegi 0.1 zamieszczam moje porownanie Omegi PO XL i Seiko Marine Master 300m.

Milego ogladania.

http://www.youtube.com/watch?v=fy99x1-zBGg

Ps.

Koledzy!

W klubie mamy tak wiele fajnych zegarkow i sadze, ze wielu z nas chcialoby zobaczyc te zegarki, ogladnac, posluchac opini kolegow i porownac.

Bierzcie kamery i nagrywajcie!

Pozdrawiam serdecznie.

Jedrzej

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję debiutu filmowego ;) Fajnie jest zobaczyć takie porównanie, choć zdecydowanie bardziej skupiłeś się na Seiko B)

Kurcze - niby różnica niewielka 44mm vs 45,5mm, ale to jednak widać.

Drobna sugestia - lepiej chyba robić w białych rękawiczkach (nie widać wówczas wszelkich pyłków itp., jak na czarnych), ale to oczywiście bzdet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry pomysł, jak i sama jego realizacja. Dałeś przykład i miejmy nadzieję, że inni pójdą twoim śladem.

Dziękuję Ci za to , że poświęciłeś swój czas na prezentację tych wspaniałych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również gratuluję fajnego filmu/recenzji. Co ciekawe to rzeczy, które Ty wskazałeś za największe atuty seiko mnie zniechęcają do zakupu ;) na samym szczycie mankamentów seiko jest właśnie bezel a konkretnie dźwięk i odczucia przy obracaniu.

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super się oglądało.

Dzięki za porównanie.

Pozdrawiam

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawa prezentacja, szkoda tylko że raczej jednostronna - ze wskazaniem na Seiko. Drobna uwaga, zawóru helowego nie wykorzystamy nawet przy ekstremalnie "głębinowym" nurkowaniu - hel w wodzie nie występuję. No chyba że pracujemy np w dzwonach kesonowych.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jędrzej dzięki bardzo fajnie się oglądało oby więcej tego typu materiałów na forum ;)

Musze gdzieś dorwać to Seiko do obmacania bo zarówno na fotkach jak i na filmiku wygląda bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marinemaster ma 20 mm w uszach? ;) Moje życie przestało być już piękne... B)

jokersadbydarknight7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za film B) Miło zobaczyć takie zestawienie zegarków ;)

Marinemaster górą!

Pozdrowienia!

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jesteś odosobniony ;)

W MM nie podoba mi się koperta na wysoki połysk i taki sam bezel, rozmiar w uszach (tylko 20) oraz "dekiel", który moim zdaniem jest nijaki jak w zegarkach tej firmy za kilka stów.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy mnie nie zlinczujecie ale wolę Omegę :)

Ale Omega chyba droższa?? Kolega jak widać ma i tak dwa ;) Ja dzisiaj kupiłbym chyba zwykłą PO 42mm i cały czas śmigał z oryginalną bransoletą. Za moją PO tesknie bardziej niż za Pamem i mam nadzieję, że nowy Submariner załatwi sprawę raz na zawsze i pozwoli zapomnieć B)

Zapomniałem dodać, że mi MM się podoba. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa serwisowania u nas tego zegarka, to są moje jedyne obawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Zgadazam sie co do kwestii loga umieszczonego na tarczy - powinno byc srebrne i polyskiwac wtedy by to ladnie wspolgralo z polyskujacym bezelem i koperta.

Szklo jest lekko wypukle z powloka antyrefleksyjna, ktora jest na zewnetrznej stronie szkla i nie powinna sie tak szybko zniszczycz gdyz szklo nie wystaje ponad bezel.

Sprawdzilem ze swoim Seiko dzwiek obracanego bezela i dzwiek jest bardzo podobny do twojego Seiko, czyli charakterystyczny dla tychze zegarkow ;)

Patrzac jak plyna sekundy w Seiko i Omedze to widac ze w Seiko ta sekunda chodzi plynniej prawie jak w Spring Drive B) hehe, natomiast w Omedze wprost przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponawiam błagalnepytanie - ma ktoś MM w Warszawie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie, ale po recenzji Jędrzeja pewnie się zaraz od nich zaroi.. B)

Yenjay - dzięki z czas i fajną recenzję! :D

Upewniłeś mnie tylko w przekonaniu: Omega Vintydż TAK, współczesne modele.. ;)

Jest tyle innych, fajnych zegarków :)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Jędrzej za porównanie.

Nie widziałem tego zegarka na żywo, ale ze zdjęć i na filmie wygląda jak Hammer na kołach 13". Dla mnie porażka. Wielka koperta, a w uszach 20mm i jeszcze tak cieniutka bransoleta. Zapięcie w ogóle nie proporcjonalne do bransolety przy tym strasznie tandetnie wyglądające. Dekiel MM do dekla PO to lata świetlne wstecz. Nawet nie ma co porównywać. Nie podoba mi się gruby pierścień. Ogólnie ten zegarek jest fatalny pod względem proporcji i do PO nie ma żadnego, ale to żadnego startu. Jeżeli jest prawdą to co pisze 0.1 o zastosowaniu jednostronnego antyrefleksu, co samo w sobie nie jest złe, a wręcz bardzo dobre, to nie potrafię zrozumieć dlaczego zastosowano zewnętrzny. Moim zdaniem to kolejna porażka w tym zegarku. Dla mnie jednostronny antyrefleks akceptowalny jest tylko wewnętrzny ponieważ nie grozi wtedy zarysowanie powłoki.

Podsumowując, dla mnie ten zegarek nie ma żadnego startu do PO. Mam nadzieję, że będę miał kiedyś okazję go ocenić na żywo chociaż wątpię, czy w tym przypadku to coś zmieni.

Patrzac jak plyna sekundy w Seiko i Omedze to widac ze w Seiko ta sekunda chodzi plynniej

Jakby MM miał tak dużą tarczę i tak długą wskazówkę jak PO to wątpię, czy byś się zachwycał jego płynnością ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Krystek moim zdaniem MM wygrywa z PO 45,5. Z wersją 42mm już nie bo ta ma dobre proporcje i wygląda przez to ładnie, a nie jak naleśnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykonanie koperty, zwłaszcza szczotkowany rant rzeczywiście wygląda super. Faktycznie 20mm trochę tu nie pasuje. Również uważam, że śmiało może konkurować z omegą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

Obydwa świetne!

Faktycznie 20mm trochę tu nie pasuje

Tutaj 20mm wygląda DUŻO lepiej niż w Rolku SDDS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystek moim zdaniem MM wygrywa z PO 45,5. Z wersją 42mm już nie bo ta ma dobre proporcje i wygląda przez to ładnie, a nie jak naleśnik.

Dlatego, że Ty nie lubisz Omegi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dlatego, że Ty nie lubisz Omegi B)

Krystian, gdyby tak było napisałbym, że MM jest ładniejszy od PO 45,5 i 42mm, a tak nie napisałem. Wersja 42mm jest spoko i podoba mi się. Wersja 45,5mm to jeden z najbrzydszych i najbardziej nieproporcjonalnych zegarków. Patelnia plus naleśnik, czyli mała kuchnia na nadgarstku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B) imho , Omesia , z wielu powodów .

pomysł z filmikiem - ok . ;)

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystian, gdyby tak było napisałbym, że MM jest ładniejszy od PO 45,5 i 42mm, a tak nie napisałem. Wersja 42mm jest spoko i podoba mi się. Wersja 45,5mm to jeden z najbrzydszych i najbardziej nieproporcjonalnych zegarków. Patelnia plus naleśnik, czyli mała kuchnia na nadgarstku :)

+1000

Pod wzgledem proporcji ta Omega wyglada jak te tanie chinskie zegarki ktore mozna zalozyc na noge :P

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że PO jest nieproporcjonalna, a MM jest proporcjonalny :)

Wrzućcie to do żarty żartami, niech się wszyscy pośmieją bo ja mam niezły ubaw od rana :P:) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.