Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

20250306_092910.thumb.jpg.653603b99eac722c0e7b4a01d2133c1b.jpg

Edytowane przez bogdan57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sytuacja, a może takataka ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

c48a3c40-cac7-4e74-98a3-ec2fa1afa7f4.jpg0fd2dc04-d2bd-4e6d-a865-47fb9bdc0a0b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry. 

Panowie, przypadkowo trafiłem wczoraj na zdjęcia G.Gerlach Submarine i przepadłem. Zegarek bardzo mi się podoba. Klimat heritage, mosiężna koperta o nieoczywistej bryle, będzie pięknie łapać patynę. Pod kątem wizualnym jest to zegarek którego szukałem od dłuższego czasu nie wiedząc o jego istnieniu.

Już miałem go zamawiać, ale w ostatniej chwili coś mnie tknęło, żeby  poczytać, zastanowić się i dopiero wtedy na chłodno podjąć decyzję. Przypomniała mi się rozmowa z klientem, który jest pasjonatem zegarków ( ja nie ) i przestrzegł mnie, żeby ostrożnie podchodzić do zakupu zegarków z mikro bandów, odsyłając mnie jednocześnie w stronę bezpiecznych, budżetowych klasyków jak Orient, Seiko czy Zeppelin. 

Zabrałem się za przeglądanie tego wątku. Zacząłem od wpisów z roku 2016 kiedy to Submarine został wprowadzony do sprzedaży. Na jego temat jest niewiele treści, ale pojawiały się informacje dotyczące Żabola, którego domniemam Submarine był pierwowzorem. Niestety to co przeczytałem nie zachęca do zakupu. Przyznaje, że nie dobrnąłem do końca wątku, skończyłem na wpisach z okolicy 2021r.

Czy ktoś z Was posiada wiedzę, czy w Submarine występowały podobne problemy, z którymi zmagali się posiadacze Żaboli, lub innych czasomierzy od GG? 

Zastanawia mnie także, czy zegarki Submarine, które są obecnie dostępne w sprzedaży, to modele które na bieżąco schodzą z półek i są produkowane kolejne partie? Czy raczej spodziewać się, że jeśli podejmę decyzję o jego zakupie, otrzymam nowy zegarek wyprodukowany w okolicach 2016 roku 😆

Ostatnie, czy GG usprawnił proces napraw gwarancyjnych?

Zdaję sobie sprawę, że w świecie zegarków 2 tys zł to nie jest majątek i w bardziej prestiżowych markach pewnie na pasek by nie starczyło. 
Niemniej  uważam, że za 2k można już wymagać minimum, czyli tego żeby zegarek działał poprawnie :)

Będę wdzięczny za podzielenie się Waszymi spostrzeżeniami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.07.2025 o 13:39, Stachers napisał(-a):

Dzień dobry. 

Panowie, przypadkowo trafiłem wczoraj na zdjęcia G.Gerlach Submarine i przepadłem. Zegarek bardzo mi się podoba. Klimat heritage, mosiężna koperta o nieoczywistej bryle, będzie pięknie łapać patynę. Pod kątem wizualnym jest to zegarek którego szukałem od dłuższego czasu nie wiedząc o jego istnieniu.....

Zastanawia mnie także, czy zegarki Submarine, które są obecnie dostępne w sprzedaży, to modele które na bieżąco schodzą z półek i są produkowane kolejne partie? Czy raczej spodziewać się, że jeśli podejmę decyzję o jego zakupie, otrzymam nowy zegarek wyprodukowany w okolicach 2016 roku 😆....

Ostatnie, czy GG usprawnił proces napraw gwarancyjnych?

Będę wdzięczny za podzielenie się Waszymi spostrzeżeniami. 

W dniu 28.07.2025 o 13:39, Stachers napisał(-a):

Odniose sie tylko do pytania czy kupując zegarek otrzymasz egzemplarz z 2016 roku.....nie nie dostaniesz takiego egzemplarza, zegarki są produkowane na bierząco więc egzemplarz który kupisz bedzie  z tego roku.

Co do usprawniena procesów gwarancyjnych...nie bardzo wiem o co chodzu, sam proces naprawy po otrzymaniu zegarka w zależności od zgłaszanej usterki trwa od 24 godzin do kilku dni. 

I jeszcze jedna uwaga nie bierz  tego co tutaj w tym wątku na przestrzeni lat napisano bo były takie czasy kiedy G.Gerlach na tym forym było  bardzo nie lubiane i spro wpisów to zwykłe oszczerstwa i fejki. A to że model Submarine mamy w ciagłj sprzedaży od 2016 roku świadczy o tym że Cieszy się popularnoscią wśród klientów.

. Czy ma wady...ma, trzeba uważać na wkladkę bezlea mo łatwo ją zbić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi