Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie przekonaliście mnie żeby nie ruszać to nie będę ruszać :) niech będzie jak jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

good decision :)

Upssss...

Raczej

хороший выбор

:D

Edytowane przez loituma

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wam! Ok kupiłem Slave 32 kamienie. I jest problem. Nie da sie ustawic godziny, bo po podniesieniu koronki kreci się tylko wałek...Dodatkowo mechanizm stoi. Nakręcenie idzie ciężko, ale to automat, więc nie wiem czy ma opcję odkręcania? Dodatkowo balans jeat naprężony i zegarek nie chce ruszyć. Nie wiem czy to tylko zabrudzenie, czy coś jeszcze? Muszę oddać ją do zegarmajstra, tylko nie mam zaufanego w Szczecinie...Podpowiecie mi coś w tym temacie?

Zdjęcia mojego zegarka.post-73201-0-88343400-1435413092_thumb.jpgpost-73201-0-93056000-1435413107_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, kupiłem okazyjnie taką rakietę Ale mam problem z ustawieniem nazwy dnia. Nr akurat przeskakuje normalnie i szybka zamiana daty też. 0b951d2bc914f198cc859d2407aef1a1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie spadła ze spreżynki tarczka z dniami. Zdejmij tarczę i zobacz.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregch tu zaczyna się problem bo nie robiłem tego nigdy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie kombinuj bo pewnie wskazówki pogubisz lub porysujesz tarcze i spadnie ci tiret :) tak wyglądało moje pierwsze rozbieranie zegarka. Jedna rada - trenuj i ucz się na trupkach...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna rada - trenuj i ucz się na trupkach...

Muszę serio zacząć szukać trupków i na nich się bawić i kupić sobie narzędzia od razu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę serio zacząć szukać trupków i na nich się bawić i kupić sobie narzędzia od razu :D

To jest bardzo dobry pomysł. :)

Rozbieranie, czyszczenie i ratowanie własnych zegarków daje mnóstwo frajdy.

Ale poćwicz zdecydowanie na zegarkach specjalnie do tego celu zakupionych. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wam! Ok kupiłem Slave 32 kamienie. I jest problem. Nie da sie ustawic godziny, bo po podniesieniu koronki kreci się tylko wałek...Dodatkowo mechanizm stoi. Nakręcenie idzie ciężko, ale to automat, więc nie wiem czy ma opcję odkręcania? Dodatkowo balans jeat naprężony i zegarek nie chce ruszyć. Nie wiem czy to tylko zabrudzenie, czy coś jeszcze? Muszę oddać ją do zegarmajstra, tylko nie mam zaufanego w Szczecinie...Podpowiecie mi coś w tym temacie?

Zdjęcia mojego zegarka.attachicon.gif20150626_171555.jpgattachicon.gif20150626_174233.jpg

Świetny stan tej rzadkiej Sławy :)

Jedyne co mogę podpowiedzieć, to  że ten automat ma opcję dokręcania ale jak to w Sławach lepiej z niej nie korzystać.

Był gdzieś temat tych Sław na forum ale nie pamiętam gdzie. 

Jak już zaniesiesz do majstra to dopytaj czy naprawi bo często się zdarzają takie z wymienionym mechanizmem na zwykłe 2427

A to już jest nie to.

Ed.

O objawy możesz zapytać pmwas-a :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny stan tej rzadkiej Sławy :)

Jedyne co mogę podpowiedzieć, to że ten automat ma opcję dokręcania ale jak to w Sławach lepiej z niej nie korzystać.

Był gdzieś temat tych Sław na forum ale nie pamiętam gdzie.

Jak już zaniesiesz do majstra to dopytaj czy naprawi bo często się zdarzają takie z wymienionym mechanizmem na zwykłe 2427

A to już jest nie to.

Ed.

O objawy możesz zapytać pmwas-a :)

Wielkie dzieki :) W przyszlym tygodniu pewnie bede z nia cos robil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem kieszonkową Rakietę big zero, "na chodzie".

Dzisiaj przyszła pocztą i niestety stoi. Nakręciłem i nic. Nie mam jak sprawdzić czy sekundowa wskazówka się rusza...bo jej nie ma ;) Wskazówki można ustawić.

Zakładam, że mnie sprzedawca nie wyrolował i nie skłamał, że zegarek chodzi.

Jest jakaś najczęstsza kontuzja w transporcie, na którą byście wskazywali?

Ile zegarmistrz powinien krzyknąć za diagnozę, ewentualną naprawę?

(tak, wiem, że bez zobaczenia zegarka nikt mi nie wywróży w czym jest dokładnie problem na 100%, proszę tylko o wskazówki:) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem kieszonkową Rakietę big zero, "na chodzie".

Dzisiaj przyszła pocztą i niestety stoi. Nakręciłem i nic. Nie mam jak sprawdzić czy sekundowa wskazówka się rusza...bo jej nie ma ;) Wskazówki można ustawić.

Zakładam, że mnie sprzedawca nie wyrolował i nie skłamał, że zegarek chodzi.

Jest jakaś najczęstsza kontuzja w transporcie, na którą byście wskazywali?

Ile zegarmistrz powinien krzyknąć za diagnozę, ewentualną naprawę?

(tak, wiem, że bez zobaczenia zegarka nikt mi nie wywróży w czym jest dokładnie problem na 100%, proszę tylko o wskazówki:) )

Otwórz zegarek i porusz delikatnie balansem. Może ruszy. A jak nie to do majstra ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz zegarek i porusz delikatnie balansem. Może ruszy. A jak nie to do majstra ;)

Poruszyłem tym języczkiem do regulacji i niestety nie ruszył.

Koło balansu się luźno porusza przy poruszaniu zegarkiem. To dobrze, czy źle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie języczkiem, rusz balansem. A nakręcony w ogóle jest? Jeśli tak, to po euszeniu balansem powinien chodzić, jeśli nie chodzi to jest problem.

Edytowane przez werther

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie języczkiem, rusz balansem. A nakręcony w ogóle jest? Jeśli tak, to po euszeniu balansem powinien chodzić, jeśli nie chodzi to jest problem.

Kolejna podstawowa lekcja odbyta, zegarek nie chodzi, rusz balansem to ruszy - zapamiętam i wezmę do serca :)

Dzięki ogromne za pomoc, teraz tylko wskazówka sekundowa, szkiełko i będzie kawał rakiety!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wymieniam nożyczkami bądź nożykiem prosta sprawa ale gorzej jak pasek jest bransoletą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak samodzielnie wymienić pasek w zegarku, bez jakichś specjalnych narzędzi ?

Mi najlepiej szło igłą, stroną z uchem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak samodzielnie wymienić pasek w zegarku, bez jakichś specjalnych narzędzi ?

Ja podebrałem małżonce takie ustrojstwo do wycinania skórek przy paznokciach ale już je rozwaliłem. Teraz zwykły nóż z ostrym czubkiem wystarcza.

Poćwicz na jakimś złomku  :D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Igła, nóż, narzędzie do wycinania skórek  :)

A ja mam prosty spodób w jaki można wymienić pasek bez żadnych narzędzi - zegarmistrz  :ph34r:

Jak będzie "normalny" to zrobi to za darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale po co za każdym razem trzeba biec do zegarmistrza? Zmienianie paska to nie jest żaden trudny wyczyn...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczyn to nie jest ale gorzej jak nie masz sprzętu lub wprawy. Głupio tak porysować sobie uszy w zegarku w stanie NOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wtedy tak, szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi