Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 3

Dywizjon 303  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Wspaniale,a czarnego można obejrzeć? może ktoś zmieni zdanie? ;)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3B, limitka ta sama wielkością czcionki, większe logo

Strela Chronograph, Casio DW-5600E, Stowa Flieger LE, Atlantic Worldmaster, Schamburg Conceptum, Omega Seamaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do prośby o wizualizację czarnego ;) Bo może się jednak uzbiera 50 + 50 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, a mi coś tu nie pasuje i jeszcze nie wiem co ;) Generalnie koperta z poprzedniej wizualizacji bardziej mi podchodziła.

PS. Koronka definitywnie do wymiany.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie to wygląda, już się nie mogę doczekać, ale...

Efekt SUPER ;) Ale koronka jeszcze nie ta

właśnie koronki chciałem się czepnąć, ale skoro Autor sam zwrócił na to uwagę...

Dla mnie jakaś taka, nie wiem, może mogłaby być bardziej "smukła". hmm, no nie wiem :)

W każdym bądź razie koperta z tarczą współgrają idealnie. (no, oczywiście napis mógłby być po Polsku :) )

MacAron, Dmn - dzięki za świetną robotę, czekamy na ciąg dalszy B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspaniale,a czarnego można obejrzeć? może ktoś zmieni zdanie? ;)

nio właśnie czarny to jest to laugh.gifja się pisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny łocz się robi.

Co do dekla - 3B, ale odrobinę większe godło i odrobinę mniejsza numeracja (zasadniczo mniejsza, niż pozostałe napisy).

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta super ( może być szczotkowana ), koronka zdecydowanie węższa, pasior czarny bez ćwieków. Teraz propozycja ceny i wchodzę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie tylko brakuje koperty polerowanej ale w dzisiejszych czasach to wszystkim przeszkadza więc trudno,generalnie podoba mi się całość ewentualnie koronka może delikatnie dłuższa i prosta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta w stosunku do tarczy jest chyba za masywna, bezel za gruby i przez to tarcza jest jakby schowana w głębi. W poprzedniej wizualizacji wszystko było delikatniejsze, bardziej zbliżone do oryginału.

Oczywiście to tylko moja opinia, ale jakby udało się maksymalnie uwydatnić tarczę i szkło, a zmniejszyć kopertę, było by lepiej.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta na wizualce zrypana. Za krótkie uszy w stosunku do wielkości koperty i oryginału. Skłaniałbym się nawet do zmniejszenia średnicy zegarka aby wydłużyć uszy tak aby zegarek dało się nosić.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, a mi coś tu nie pasuje i jeszcze nie wiem co ;) Generalnie koperta z poprzedniej wizualizacji bardziej mi podchodziła.

RG

Jeśli chodzi o mnie, to wręcz przeciwnie, bardzo mi się podoba masywniejszy bezel, no i ten mat - zdecydowanie praktyczniejszy od "glancu".

Nawiązanie do Omegi mamy ewidentne na tarczy, również wskazówki są podobne, koperta i koronka niech będą bardziej autorskie. Pozwólmy MacAronowi trochę poszaleć :)

Edyta: fakt, uszy przykrótkie, osobiście nie mam nic przeciwko zmniejszeniu średnicy koperty kosztem uszu B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może i praktyczniejszy ale czy to lepiej wygląda to wątpię,jakoś kiedyś to nikomu nie przeszkadzało a spolerowanie małych rysek to nie problem,dla mnie to brak polerowania tak przytłacza tarczę,bardziej niż proporcje i faktycznie jak zauważył kkwpk uszy są za krótkie to na pewno nadaje się do poprawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o koronkę to może taka jak w Strzale:

strieka72.jpg

Prosta i chyba pasowałaby do tego zegarka.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie tylko brakuje koperty polerowanej ale w dzisiejszych czasach to wszystkim przeszkadza więc trudno,generalnie podoba mi się całość ewentualnie koronka może delikatnie dłuższa i prosta

Można przecież zrobić kopertę po bokach szczotkowaną, a uszy i bezel polerowany. Właśnie tak jak w Strzale, bardzo fajnie to wygląda.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dobrze, ale uszy do wyciągnięcia. Tylko nie kosztem średnicy zegarka

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o dekiel to model 3B jak dla mnie bezbłędny - nic bym nie zmieniał bo nic lepszego bym już nie wymyślił. tekst oczywiście można przemyśleć ale proporcje godła do tekstu i do limitacji - bezbłędne

nowa wizualizacja koperty - poprzednia wersja wydawała mi się za smukła i starodawna, lecz ta nowa też nie jest wzorowa. jak koledzy powiedzieli wcześniej - zbyt masywna, szczególnie te uszy są zbyt mało wyraziste. choć bezel akurat dodaje jakiegoś takiego smaczku w stylu pilotów od Archimede ;) tylko że ten zegarek to nie ma być pilot!

pasek - choć wiem że nie jest on tu wyznacznikiem niczego to proszę, nie mogę na to patrzeć. zupełnie nie w moim guście. za małe pinechy, kolor nie ten, faktura... ehh

koronka - nie pasuje do koperty, jak dla mnie najlepsza będzie jakaś zwykła, walcowata byłaby najlepsza, choć może i lekka wariacja z jej "udiamenceniem" też może dać radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam, czytam... do wszystkich postulatów się ustosunkuję, za jakąś godzinę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się wydaje że uszy powinny być troszkę dłuższe oraz zgodzę się z tym, że polerowanie lunety ( czyli tego bezela, chyba tak to się nazywa?) dużo by zmieniło. Reszta może być szczotkowana. Ogólnie koperta wydaje się troszkę zbyt kanciasta ale może tylko na renderach, w rzeczywistości pewnie wyjdzie całkiem fajnie.

A i koronkę chyba trzeba jeszcze dopracować.

No, koniec marudzenia. Właściwie to takiego już bym mógł brać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel 3b. Proporcje jak dla mnie są OK. Bezel zdecydowanie dałbym cieńszy (delikatniejszy). Koronka mogłaby być diamentoidalna (ale mam wenę słowotwórczą ;) )

Ogólnie projekt coraz ciekwszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wyszedł render, mi pasuje. :) Może rzeczywiście tylko nieco koronkę poprawić i będzie mjut malyna. ;)

Z tego, co widzę, to cały będzie szczotkowany. A może delikatna polerka boku bezela albo tej małej płaszczyzny bezelea od góry, albo to i to. Mogłoby być ciekawiej jeszcze. B)

Edit:

Polerka całego bezela to słaby pomysł - będzie za duży bling bling, a w tym projekcie to niedopuszczalne, zegarek ten nie może być rzucający się w oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to postaram się podsumować dzisiejszy owocny dzień (wczorajszy już właściwie).

Na początek, Wielkie dzięki dla Dmn za wizualizację !!!

1. DEKIEL

Z tzw trójek, najbardziej podobała się 3b, przy czym było wiele próśb o zwiększenie znaku i ujednolicenie wielkości napisów. Podobała się także dwójka, był zarzut o brak konsekwencji. Poniżej oba dekle po poprawkach. Żeby się nie mylily z tymi wcześniejszymi, nazwałem je teraz A i B.

A

post-45237-0-29898800-1329955252_thumb.jpg

B

post-45237-0-19748700-1329955275_thumb.jpg

2. KOPERTA Szczotkowana czy polerowana

Proponowałem wcześniej, kiedy jeszcze rozważaliśmy czarną tarczę, żeby dla tarczy czarnej była szczotkowana, dla jasnej polerowana.

Skoro mamy jasną tarczę, koperta lepsza będzie polerowana. Albo w całości, albo przynajmniej częściowo. Na przykład:

- sama luneta

albo

- cała powierzchnia oprócz boków

Polerowanie części lub całości na pewno doda jej więcej lekkości.

3. KOPERTA kształt

Render może trochę oszukiwać na długości poszczególnych elementów - Dmn popraw mnie, jeśli łżę :)

Koperta jest wstępnie zaopiniowana w Gerlachu i mimo, że uczuliłem na uszy, wg nich jest ok. Ale, jak mówię to wstępna ocena. Niemniej jednak, dla lepszej Waszej oceny, poniżej projekt w rzutach. Ocencie na nich, czy są za krótkie.

post-45237-0-11102500-1329956691_thumb.png

4. KORONKA

Tak jak w przypadku całego zegarka, także w przypadku koronki nie chciałem, żeby to była kopia starej koronki czy w ogóle staroświecki design. To w całości miała byc reinterpretacja specyfikacji 6B/159. Dobrym porównaniem może byc np samochód Mini - nowoczesne rozwiązania i detale, ale jako całość mocno nawiązuje do starego. W tym zegarku też tak mamy, bo w detalach nam się prawie nic nie zgadza, jednak ogólnie jest vintage.

To, co jest na wizualizacji niestety jest najmniej udanym elementem. Załączam więc projekt w rzutach oraz, (wybacz Dmn), to co udało mi się troche uzyskać w photoshopie z Dmn-owego rendera. To jeszcze nie jest to, ale pokazuje kierunek.

post-45237-0-12198800-1329957207_thumb.png

post-45237-0-32263000-1329957274_thumb.jpg

5. CZARNA TARCZA

Ludzie... B) To już przerabialiśmy!! Dla Damiana to kolejne godziny pracy, a wystarczy cofnąć się w temacie.

Robimy białą, ewentualnie możemy później zadać producentowi pytanie, ile by kosztował zestawik do modowania i kto będzie chętny, zapisze się na niego. Jak sie nie uzbiera 50, to lista będzie tylko na białą.

Dla leniuszków:

post-45237-0-90648100-1329956101_thumb.jpg

post-45237-0-99488600-1329956119_thumb.png

6. PASEK

Jest tylko roboczo. Ja preferowałbym bez przeszycia

DOBRANOC ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.