Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Viperidae

FLAGSHIP (Copernicus)

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, faktem jest, że zegarki "manufakturowe" są drogie, ale ten zegarek faktycznie nie wygląda na 7kzł. Zegarki np Manufaktury Prim kosztują podobnie, ale im opłaca się zrobić zegarek za tą cenę na całkowicie własnym mechanizmie, co, jak wiadomo, bardzo podnosi koszty. Takze zegarek da się zrobić taniej. Tylko widać nie warto. Z drugiej strony są firmy jak Magrette, które sprzedają zegarek na ecie za 15kzł, ale mają tez w ofercie zegarki 10x tańsze. I może to jest niezła metoda, choć z drugiej strony niektórzy powiedzą, że tak tanie zegarki w ofercie dramatycznie obniżają "prestiż" marki. Wszak gdyby wspomniany tu Zenith wypuścił kwarcyka za 1000zł, to niewątpliwie wartość marki by się zdewaluowała. Firmy jakl Polpora czy Copernicus celują po prostu w konkretny segment rynku i cena nie jest podyktowana tylko kosztami :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponadto jak ktoś chce kupić Polski zegarek za 7k to Paweł Jankowski zrobi mu zegarek jego marzeń. Na topowym unitasie, autorską kopertą i wielkim ogromem ręcznej pracy. Tutaj wymięknie każdy Copernikus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny Panie Prezesie KMZiZ niech Pan czyta ze zrozumieniem nie tylko ksiązki Rafała A. Ziemkiewicza ale też posty forumowiczów.

Rozumiem że nalezy bronić do upadłego reklamodawców forum ale bez przesady.

Chyba celem istnienia tego forum jest wymiana opinii i poglądów. Nie wszyscy muszą mieć takie same jak Pan.

Jeśli jest inaczej proszę mnie zbanować.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzajmy - nie ma banowania za dyskusję

Chodziło mi o to ,że nie można tak rażąco wyolbrzymiać porównan ad absurdum ..

Moze się zegarek copernicusa nie podobać , można uważać ,że jest za drogi , ale deprecjonowania firmy tylko dlatego że używa mechanizmów ze Szwajcarii a kopert z Niemiec ...Proszę . Oznacza to idąc tym tokiem myślenia ,że 90% wyrobów firm nie warto kupować , bo ani Jaguar nie angielski ani Apple z USA ..

Tak samo porownanie ceny z Maserati

Dyskutujmy na litość boską ale na merytorycznym poziomie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny Panie Prezesie

Może faktycznie przesadziłem z porównaniem do Maserati.

Ale za cholerę nie rozumiem merytorycznego sensu tworzenia polskiego zegarka.

W dzisiejszych czasach powszechnej globalizacji każdy z odpowiednim kapitałem może produkować wszystko i wszędzie.

I to jest dla mnie zrozumiałe. Ale powtórzę raz jeszcze nie widzę najmniejszego sensu produkowania polskiego zegarka w cenie od kilku tysięcy złotych wzwyż, jeżeli są nacje które robią to lepiej od co najmniej jakiś 150 lat.

Co innego jakby jakiś genialny polski konstruktor/zegarmistrz opracował nowy kaliber opatentował jakieś unikalne rozwiązania i chciał to produkować na skalę co najmniej kilka-kilkanaście tysięcy sztuk w Polsce pod nazwą Copernicus. Mając nawet Chińczyków za podostawców kopert, bransolet itd.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie w kwestii wymiany poglądów, wymiana wspomnianych poglądów z Prezesem polega na wymianie własnych na poglądy Prezesa - widać wszyscy są sobie Prezesami i starają się wymienić czyjeś na własne :rolleyes: , oj a robić ni ma komu ... :lol:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzajmy - nie ma banowania za dyskusję

Ale za zakładanie kolejnych kont po zbanowaniu poprzednich - i owszem...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale za zakładanie kolejnych kont po zbanowaniu poprzednich - i owszem...

Brawo Sherlocku

Na co czekasz zbanuj

Płakać ani zakładać nowego nie zamierzam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie: czy ktokolwiek z forum kupił jakikolwiek zegarek Copernicusa?

Oczywiście, że kupili.

Flagshipa nie miałem w rękach, ale Atlasy są bardzo dobrze wykonane i nie uważam, aby były zbyt drogie.

Cenę dyktuje producent i rynek. Sprzeda czy nie, jego biznes. A co w IWC Portofino na Selicie kosztuje 20 000 PLN?

A co w jednym ogniwku do AP kosztuje 150 EUR? . Ok...to są brandy.. no to co w MLu na kwarcowym werku ISA kosztuje 4500 PLN?

Wystarczyć przelecieć listę wystawców z Bazel. Dziesiątki nowych marek, które za ETĘ 2824 w pancernej kopercie wołają po 2000 EUR...

Cena zegarka to nie tylko mechanizm, szkło i koperta....

W ogóle nie rozumiem tej dyskusji...

Kupujesz dom i zatrudniasz projektanta do urządzenia. Czy liczysz ile kosztuje kartka papieru, ołówek i roboczogodzina? Nie , płacisz połowę wartości domu i co najwyżej pomyślisz "taki to ma fajnie". Flagshipa też ktoś musiał zaprojektować.

Jeśli jakością nie odbiega od Atlasa, to wcale nie jest to cena z kosmosu.

Uważam, że Copernicus pomysłem, jakością, koncepcją bije na głowę Polporę, Czas i nie wspominając o garlachach, (ale te to wiadomo nie ta liga jakościowa).

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że kupili.

Fajnie byłoby zobaczyć parę zdjęć od użytkowników Copernicusa i kilka słów wrażeń. Jak na razie nie widziałem takowych postów.

Uważam, że Copernicus pomysłem, jakością, koncepcją bije na głowę Polporę, Czas i nie wspominając o garlachach, (ale te to wiadomo nie ta liga jakościowa).

Przecie to oczywista oczywistość, jak się nie ma szwajcarskich faktur (kwestię miejsca rzeczywistej produkcji skrzętnie przemilczmy). :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie chodzi o faktury tylko jak wy tam mówicie kłality.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co znaczy słowo "wy"?

A co znaczy słowo "tam" ? B)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak, pochwali sie ktos nowym nabytkiem ? Czy jednak sprzedaż padła na

'pysk'?

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej wiedzy wynika, że zegarki się sprzedają, nie tylko bezpośrednio, ale i w salonach. Zazwyczaj kupują Ci co widzą na żywo, a nie ci co krytykują z daleka, co może potwierdzać jedynie dobrą jakość zegarków.

Nie każdy na forum chwali się zakupami. Świadczy o tym stosunek ilości zegarków w galerii do ilosci zegarków wśród userów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no co Ty Paweł, jak czegoś nie ma na kmziz to nie istnieje i się nie sprzedaje :D

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem i mierzyłem Copernicusy w salonie. Zegarki bardzo fajne i przyzwoicie wykonane. Nie ma się do czego przyczepić.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie zegarki się sprzedają, ponieważ już ponad 10 dni czekam, na regulatora zeby go przymierzyć i podjąć decyzje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem i mierzyłem Copernicusy w salonie. Zegarki bardzo fajne i przyzwoicie wykonane. Nie ma się do czego przyczepić.

Mnie sie BARDZO nie podoba pasek...

Według mnie zegarki się sprzedają, ponieważ już ponad 10 dni czekam, na regulatora zeby go przymierzyć i podjąć decyzje...

Wpadnijcie do P - przy okazji przymierzysz - u nas leza i nikt ich nie chce ;)

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Wawce też jest dostępny - w Od Czasu Do Czasu. Jak byłem oglądać M20 to go też przy okazji obejrzałem, ale nie odważyłem się na łapkę założyć;-) Żeby nie musieć kupować. Ale faktem jest że Regulator po prostu wymiata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie BARDZO nie podoba pasek...

Wpadnijcie do P - przy okazji przymierzysz - u nas leza i nikt ich nie chce ;)

Wpadniemy do Gdańska jak wrócisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem ogladac regulatora i zdecydowanie na zywo top w stosunku do mono i triple.

Wyglad psuje brazowy pasek, ktory na szczescie moze byc czarny.

Moje urodziny sie zblizaja wiec chyba dlugo nie wytrzymam bo zegarek jest piekny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może w końcu ktoś wkeli jakieś ciekawe ujęcie REGULATORa bo faktycznie prezentuje się znakomicie - o cenie nie wspominam bo dyskusja - jakże wymowna - nie wiele dała, a rynek pokazuje jednak, że ktoś COPERNICUSA kupuje;) Czekam zatem na foty, pewnie jak wielu z nas:]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek na mnie robi duże wrażenie, po prostu przepadam za prostotą i minimalizmem. Co do ceny to kiedyś była taka firma produkująca zegarki i nie mogła wybić się na rynku. Mieli dobry produkt ale nie wyróżniał się niczym innym od innych więc cenę sprzedaży zegarka ustalili dopisując do ceny produkcji dwa zera. Po tym "zabiegu" mieli taki zbyt, że trzeba było zapisywać na na rok do przodu. Jeżeli komuś się podoba i zegarek go urzeknie to zapłaci i 15tys.

Mi zegarek bardzo przypadł do gustu.. ale pewnie zaraz bym go popsuł albo zgubił..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.