Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję kolegom rewolucyjnej czujności !!! Ja nawet nie zwróciłem na to uwagi :)

Tak trzymać.. :)

ja też, pilnujcie pilnujcie, jak się długo siedzi nad jednym projektem to się potem nie zauważa takich rzeczy.

___

btw. chciałem zauważyć że mój projekt wygrywa w ankiecie !! :)

:o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też, pilnujcie pilnujcie, jak się długo siedzi nad jednym projektem to się potem nie zauważa takich rzeczy.

___

:)

widzę widze... co Ci poradzę :o na moment wyznaczonego końca głosowania był remis. Wniosek jest taki, że powinieneś ten projekt gdzieś sprzedać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będziemy czuwać z rewolucyjno-proletariacką czujnością :)

Powinniśmy byli głosować w SMS-owym głosowaniu za 3.66PLN

Raz że nikt by nie głosował dla jaj, a dwa że zwróciłby nam się już jeden zegarek na cele charytatywne :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, jest tak :]

Wskazówka minutowa sięga poza indeks godzinowy, ale z tej perspektywy tego nie widać, szkło zapewne też swoje robi :]

303-final3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówka minutowa sięga poza indeks godzinowy,

Sęk w tym, że nie powinna. Na rysunku produkcyjnym ostatecznym, sięga równo do kreski

post-45237-0-39980000-1333533708_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac czytaj.. poza indeksy godzinowe,chilli 1,2,3.. :] Bo na renderze widać jakby była na styk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wskazówka jest na styk z wewnętrzną linią okręgu, to jest OK. Na renderze faktycznie może być to efekt patrzenia pod kątem.

Damian, bardzo dobra robota. W najnowszej wizualizacji zegarek odzyskał, jak to mówiłem "lekkość formy". Poprzedni był przytłaczający, wręcz naruszał proporcje, optycznie zmniejszał tarczę...

Obecna wizualka jest ok. Oby tylko realny zegarek był tego odzwierciedleniem.

Ale i tak najlepsza wizualka jaką zrobiłeś, to była na początku (na tej starej mapie). Tworzyła niesamowity nastrój, ścinała z nóg, efekt był marketingowo-propagandowy... zegarek wręcz krzyczał "Kup mnie!" :)

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic

Jest i mapa :)

Jest bardziej klimatyczna niż poprzednia :]

303-final4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardziej klimatyczna niż poprzednia :]

Jak dla mnie poprzednia jest fajniejsza. Ta chyba jest za bardzo 'zamglona'. W poprzedniej jest lekka klimatyczna winieta, ale po środku rozbłysk, który daje przyjemny kontrast, większe poczucie naturalności, bardziej uwidacznia koronkę, kształt uszu, wskazówki dają bardziej stalowo-błekitny odblask itd, itp...

final1am.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawałek mapy będzie podobno dołączany jako opakowanie zastępcze. Natomiast czuję, że ktoś chce wrócić do poprzedniej koronki?

laugh.gif

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej wydaje mi się że zegarek się za mocno wybija z tła, całość jest dosyć delikatnie oświetlona i nagle bum, grad refleksów.

Nowa to taki trochę dreamy look, ale całość jest fajnie przyciemniona, jest delikatna, podoba mi się :)

Wariacji można robić dziesiątki :o Nad samą teksturą mapy, nad zgnieceniami, pofałdowaniem, brudem, kurzem, można siedzieć godzinami :) i jak tu żyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa to taki trochę dreamy look, ale całość jest fajnie przyciemniona, jest delikatna, podoba mi się :)

Mimo wszystko, wolałbym wyraźniej zobaczyć kształt koperty, koronki (nowej koronki, jeśli Z_bych pije do mnie;)

No ale cóż, nie będziemy się kłócić o render. Bo render to tylko render :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wyszedł ten zegarek gdyby tylko nie te uszy :o Są zdecydowanie "za grube" i za krótkie do tej koperty.

Cały czas nie jestem do końca zdecydowany na zakup i czekałem z niecierpliwością na wizualizację Damiana. No i niestety, moje obawy się potwierdziły i teraz jestem bardziej na nie niż na tak.

O wiele lepsze uszy były w pierwotnej wersji. Cieńsze i przez to smuklejsze.

Pierwotny projekt był idealny i do tej pory się zastanawiam dlaczego nie mógł pójść do produkcji :lol:

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wyszedł ten zegarek gdyby tylko nie te uszy :o Są zdecydowanie "za grube" i za krótkie do tej koperty.

Cały czas nie jestem do końca zdecydowany na zakup i czekałem z niecierpliwością na wizualizację Damiana. No i niestety, moje obawy się potwierdziły i teraz jestem bardziej na nie niż na tak.

Pierwotny projekt był idealny i do tej pory się zastanawiam dlaczego nie mógł pójść do produkcji :lol:

RG

Szczerze to trochę zaczynam podzielać Twoje obawy! ale poczekamy zobaczymy…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RG

radekglaz wcześniej mówiłeś, że ostateczna wersja Ci nie pasuje, bo uszy są za cienkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac, ostatnio oceniałem rzut z boku i tam faktycznie, w porównaniu z grubością koperty, uszy są za cieńkie (wymiar zaznaczony na zielono). Oceniając 3D Damiana miałem na myśli wymiary:

grubość - kolor żółty (pewnie powinienem użyć słowa szerokość :lol: )

długość - kolor czerwony.

303final4.jpg

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry panowie, ale mi w dalszym ciągu coś nie gra z tymi uszami i widokiem bocznym.

Spróbowałem naszkicować w paincie o co mi mnie więcej chodzi:

post4523702808280013328.png

Tu jeszcze wrzucam zdjęcie wprawdzie chrono, ale koperta taka o jaką chodzi:

strieka161.jpg

MacAron, spróbuj się jeszcze zastanowić nad tą kwestią.... :lol:

RG

radekglaz, czyżby to nie był twój pomysł by uszy były grubsze ???. Dla odświeżenia Twojej pamięci zamieszczam Twój wpis, z Twoją propozycją pogrubienia uszu. Czy możesz wyjaśnić o co Tobie chodzi ???.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjaśnione wyżej :lol:

RG

Ale na rysunku zaproponowałeś pogrubienie uszu ( Twój szkic) - kolor zielony w dzisiejszym wpisie :) , a teraz ( przepraszam za wyrażenie) czepiasz się szerokości - kolor żółty :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy naprawdę nie widzicie o co mi chodzi???

To może inaczej. Które uszy z poniższych wizualizacji wyglądają lepiej?

303final4.jpg

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radekglaz. Te uszy „sprzedały się” już w nakładzie 73 szt. Nie wiem, co by się musiało stać, byśmy je zmieniali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy naprawdę nie widzicie o co mi chodzi???

To może inaczej. Które uszy z poniższych wizualizacji wyglądają lepiej?

303final4.jpg

RG

:lol: wiem o co chodzi, tylko sam przyznasz rację że na poprawionym przez Ciebie lewym uchu w projekcie, trochę inaczej to wygląda, no i dołączona fotka koperty chronografu sugeruje zupełnie coś innego.

Jeżeli chodzi o wygląd uszu z wizualek które załączyłeś, zdecydowanie korzystniej wypada pozycja - II. :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac, ale ja to bardzo dobrze rozumiem. Cieszę się, że tylu osobom się podoba i deklarują chęć kupna. Jeszcze raz gratuluję Tobie i zespołowi.

Chciałem tylko wyrazić moją opinię na temat zegarka. Miałem nadzieję, że Damian mnie przekona, ale niestety tak się nie stało :lol: .

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony, moje cienkie uszy też budziły wątpliwości, ciężko wszystkim dogodzić, do tego w takim tempie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac, możesz powiedzieć dlaczego nie chciałeś aby pierwotna wersja poszła do produkcji skoro większość była na tak? Mówiłeś wtedy, że projekt nie jest skończony itp. jeżeli dobrze pamietam. Czy faktycznie to był powód? Nie wydaje mi się...

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.