Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

a kto bronił Ci się chwalić ? - nie płacz, proszę

a wielkie litery to se możesz wsadzić - nie ty będziesz ustalał jakie możliwości będą mieli kupujący Dominiczqu

ja naprawdę się nie rozpłaczę jak nie kupię zegarka z nr 33 czy 55

MacAron czy Hendrix89 też zbytnio nie będzie płakał

uwierz - za 900zł mogę sobie kupić fajny zegarek dywizjon 303 (jeśli taki wyjdzie z chińskiej koperty i na chińskim mechaniźmie) albo spożytkować na 1000 innych wspaniałych sposobów

nie ukrywajmy - wszystko drożeje, 900zł największym majątkiem nie jest, nie ma nic za darmo, ale taniocha też to nie jest - w porównaniu do innych firm

więc nie spinaj się, nie uważam się za równiejszego od równych

a teraz z innej bajki, o której też już trułem

Panowie Piloci projektu - ręczny naciąg + zakręcany dekiel + napis 10ATM = czy znane są szczegóły uszczelnienia koronki i odpowiedź producenta, że nie ma z tym technicznego problemu ?

(bo jeśli NIE MA PROBLEMU - to duży plus za taką konfigurację)

dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poza tym nasi pomysłodawcy byliby dla mnie masochistami żeby jeszcze bawić się z tak dla mnie rozhisteryzowanymi osobami w tłumaczenia czemu ten dostal nr 33 a tamten niestety 34....Żyjmy i dajmy żyć innym ludziska!

Ja sobie prawie na początku już zdałem sprawę, że muszę byc chyba walnięty, że się pakuję w coś takiego, jak projektowanie zegarka na forumi :lol: Doprowadzimy to do końca :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, jeśli masz takich delikwentów jak Burns na pokładzie, to rzeczywiście możesz być walnięty... :rolleyes:

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może taki podział numerków:

- najpierw z góry przydzielone, które z tych czy innych względów się "należą"

- reszta przyznawana losowo

- dodatkowy czas na wymienianie się numerkami

To mogłoby zadziałać bo na pewno są osoby którym wszystko jedno jaki numerek dostaną - one się pewnie zgodzą na wymianę gdyby komuś zależało na konkretnym. Z kolei jeżeli się nie zgodzą to znaczy, że same chcą ten numerek i mają do niego pierwszeństwo dzięki losowaniu.

Pytanie, co jak jest kilku chętnych do wymiany na ten sam numerek?

- w tym przypadku decyzja z kim się zamienić należy do tego kto wylosował numerek. Sugerowaną (ale nie narzuconą) zasadą jest "kto pierwszy (zgłosi chęć wymiany) ten lepszy".

- o zamianie trzeba poinformować wyznaczoną osobę, która trzyma listę aktualnie przypisanych numerków

Takie zasady byłyby jasne i sprawiedliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może taki podział numerków:

- najpierw z góry przydzielone, które z tych czy innych względów się "należą"

- reszta przyznawana losowo

- dodatkowy czas na wymienianie się numerkami

To mogłoby zadziałać bo na pewno są osoby którym wszystko jedno jaki numerek dostaną - one się pewnie zgodzą na wymianę gdyby komuś zależało na konkretnym. Z kolei jeżeli się nie zgodzą to znaczy, że same chcą ten numerek i mają do niego pierwszeństwo dzięki losowaniu.

Pytanie, co jak jest kilku chętnych do wymiany na ten sam numerek?

- w tym przypadku decyzja z kim się zamienić należy do tego kto wylosował numerek. Sugerowaną (ale nie narzuconą) zasadą jest "kto pierwszy (zgłosi chęć wymiany) ten lepszy".

- o zamianie trzeba poinformować wyznaczoną osobę, która trzyma listę aktualnie przypisanych numerków

Takie zasady byłyby jasne i sprawiedliwe.

O tak !. Doskonały pomysł, napisać kto dostał z przydziału jaki numer, a później niech Koledzy zamieniają się między sobą na PW a o dokonanych zmianach poinformują Hendrix'a. Tylko czy Hendrix89 zgodzi się pośredniczyć w tych wymianach i od nowa razdzielać numery ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPOKÓJ!!!

Proponuję losowy przydział!

W razie dalszych kłótni i wyzwisk jutro tak wymoderuję, że chętni po banie będą musieli lewe konta zakładać!!!

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj dzieci, dzieci... Ja mogę brać udział w każdej wymianie, itp.

Jak ktoś znajdzie drogę przydzielania numerów, która wszystkich zaspokoi, to ja z chęcią się zajmę tym według tej metody, byleby każdy był zadowolony, bo jak się czegoś podejmuję, to chcę, żeby to było możliwie najlepiej zrobione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj dzieci, dzieci...

Poproszę jednego starego zegarmistrza-szamana, żeby rzucił klątwę na numer, o który będą największe kłótnie :lol:

A będzie jakaś nowsza wizualizacja? Bo ta ostatnia to chyba nie za bardzo zgadza się z najnowszym projektem.. :rolleyes:

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że kwestia numerów jest nie mniej pasjonująca niż wybór projektu :)

Skoro jest limitacja zegarka to chciałoby się mieć i numer... " nie byle jaki "

Pewnie jednym zależy bardziej innym mniej lub wcale. Mam propozycję, aby pogodzić jednych i drugich :)

1. Ostateczną ilość zegarków ( numerów )i tak poznamy po terminie wpłat ( czyli po 22 kwietnia )

2. Przy wpłacie w tytule przelewu dodajemy swoją propozycję nr, jeśli ktoś rezygnuje nic nie wpisuje.

3. Zamykając listę zaliczek mamy konkretne propozycje oraz numery wolne.

4. W przypadku takich samych propozycji numer zostaje przydzielony osobie, która była zaangażowana w tworzenie projektu ( np kryterium ilości postów w tym temacie )

5. Najbardziej będą oblegane numery pierwszej dziesiątki - te numery mogą być odgórnie ustalone pomiędzy inicjatorami/liderami projektu.

Może się okazać, że zdecydowana większość propozycji nie będzie się powtarzać - co ułatwi przydział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam już przynajmniej z dziesiątą propozycję przydzielania numerów.

Ludzie wyluzujcie, o tym zdecydują Hendrix i MacAron i kropka.

Jeśli ustalą, że decydować będzie wielkość małego palca u nogi to tak będzie i już.

Odpuśćmy sobie i poczekajmy na Ich decyzję.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuję, żeby twórcy projektu przejechali się po wszystkich, którzy dokonają wpłaty ze słoikiem pełnym losówtongue.gif

będziemy ciągnąć tongue.gif - losy oczywiściecool.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns, ja Ciebie tak serdecznie, bardzo, uniżenie proszę... Ty już nic nie proponuj... Idź, napij się na moje zdrowie i na mój koszt nawet, ale już więcej nic nie proponuj... Choćby żartem...

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuję, żeby twórcy projektu przejechali się po wszystkich, którzy dokonają wpłaty ze słoikiem pełnym losówtongue.gif

będziemy ciągnąć tongue.gif - losy oczywiściecool.gif

Ciagnac :) aaaaaaaaahhaaaaaa ... losy ma sie znaczyc :) takie posty sie czyta fajnie na telefonie :P

Losowanie moze byc troche szkodliwe dla organizatorow, bo i tak pozniej masywna wymiana na privie by byla B) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W związku z pojawiającymi się wszem i wobec wojnami o numery, postanowiłem, że wszystkie zegarki będą miały ten sam numer. W związku z tym unikniemy konfliktu. Każdy zegarek będzie miał numer 303.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobry pomysł. Wprowadziłbym tylko drobną korektę. Mianowicie proponuję numerację taką:

303'/303, 303"/303, 303"'/303, 303""/303, 303""'/303 itd.

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To będzie wojna ile kto ma kresek. Nie, będzie po prostu 303/303 i każdy będzie szczęśliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To będzie wojna ile kto ma kresek. Nie, będzie po prostu 303/303 i każdy będzie szczęśliwy.

Niektórzy spalą się ze złości...

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może po prostu - żadnych numerów, żadnej limitacji. Zegarków będzie dokładnie tyle ile będzie, i koniec.

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że to będzie najlepszy żart prima aprilisowy :)

Ale skoro i tak tego nikt nie czyta, to trudno. Numery zostają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że to będzie najlepszy żart prima aprilisowy :)

Ale skoro i tak tego nikt nie czyta, to trudno. Numery zostają :)

JAK TO ŻART!!!! A ja to już oficjalnie zlecilem Gerlachowi!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ejj bez jaj ;]

Ja już sprzedałem, to znaczy rozdysponowałem pierwsze 15 numerków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ejj bez jaj ;]

Ja już sprzedałem, to znaczy rozdysponowałem pierwsze 15 numerków :)

To będziesz je musial teraz wszystkie wyrenderować i jakoś wiarygodnie tłumaczyć... termin przesuwać itd, wiesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czas na listę chętnych na poszczególne numery. Tylko bez awantur proszę.

303

303

303

303

303

303

303

.....

303

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym brał ..... jeśli można.

Burns - teraz nie pozostaje Ci nic innego, jak wydrapać sobie te zero pośrodku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.