Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry panowie, ale mi w dalszym ciągu coś nie gra z tymi uszami i widokiem bocznym.

Spróbowałem naszkicować w paincie o co mi mnie więcej chodzi:

post4523702808280013328.png

Tu jeszcze wrzucam zdjęcie wprawdzie chrono, ale koperta taka o jaką chodzi:

strieka161.jpg

MacAron, spróbuj się jeszcze zastanowić nad tą kwestią.... :lol:

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj już spokój...

Już 10 osób zaakceptowało, więc zostawmy tak jak jest.

Jeśli będziemy zmieniać projekt po każdej jednej uwadze, to zegarek nigdy nie powstanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry panowie, ale mi w dalszym ciągu coś nie gra z tymi uszami i widokiem bocznym.

strieka161.jpg

RG

Nie gniewaj się, ale to strasznie ciężkie :lol: Pominąłeś w rysunku bardzo istotną linię, do której dochodzą moje uszy. Wyjście poniżej niej moim zdaniem będzie źle wyglądać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostawmy jak było :lol: I tak nam koperta "zmasywniała" . Nie trzeba więcej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostawmy jak było :P I tak nam koperta "zmasywniała" . Nie trzeba więcej :lol:

No właśnie, koperta zmasywniała, a uszy zostały jakieś takie tyci tyci :)

No ale skoro wam się podoba... Wiadomo demokracja :lol:

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

No i mamy oddzielny temat - listę chętnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strieka161.jpg

RG

Jak w taki sposób wkomponujemy uszy, to wyjdzie nam taki oto Atlantic. Grubość z wypukłym szafirowym szkłem wynosi 10,8 mm.

Zegarek nie sprawia wrażenia że jest ciężki, ale czy chcemy wzorować się na innych ? :lol:

post-40059-0-73290200-1332877333_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe kiedy w końcu pojawi sie coś forumowego, co będzie miało minimum polotu - nie mylić z burzeniem klasycznych podstaw.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

ciekawe kiedy w końcu pojawi sie coś forumowego, co będzie miało minimum polotu - nie mylić z burzeniem klasycznych podstaw.....

A ile to roboty?

Zakładasz temat, wrzucasz propozycję, prowadzisz dyskusję, wybierasz projekt, organizujesz produkcję, nadzorujesz jakość, kończysz sprzedażą :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma być z POLJOTEM, to najlepiej w dziale ZEGARKI ROSYJSKIE :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkretnie to mógłby być z samolotem, z wodolotem, albo z nalotem :lol:

Natomiast "z polotem" to słowo abstrakcyjne, i dla każdego może znaczyć co innego. Tak więc Boogie, nie ma projektu, nie ma rozmowy :lol:

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten projekt jest wynikową ankiet i ogólnego podejścia,

mnie to przeraża bo okazuje sie ze jednak marketingowcy mają racje mówiąc, że jestesmy bardzo zamknieci i kupujemy tylko czarne Nokie, czarne auta (ostatnio zerknalem to bylem w szoku ile ich jest na ulicach), ciemnie ciuchy etc. Stąd ponoć popularność nijakiej Skody w naszym kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boogie - chyba F.O.K.I. nie widziałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie to przeraża bo okazuje sie ze jednak marketingowcy mają racje mówiąc, że jestesmy bardzo zamknieci i kupujemy tylko czarne Nokie, czarne auta (ostatnio zerknalem to bylem w szoku ile ich jest na ulicach), ciemnie ciuchy etc. Stąd ponoć popularność nijakiej Skody w naszym kraju.

Ok Boogie, ale ten konkretny zegarek nie jest projektem, że tak powiem "z kapelusza". Jest poświecony konkretnemu celowi, i nawiązuje do konkretnej historii. Czysta, spokojna forma, czytelna i nawiązująca do specyfikacji 6B/159 brytyjskiego ministerstwa lotnictwa. Czyli nawiązująca do zegarków, które w rzeczywistości nosili polscy lotnicy podczas IIWW. Tutaj nie można było stworzyć sobie "kolorowego i wesołego" zegarka, bo ze względu na cel tribute, pasowałby jak pięść do nosa.

Oczywiście na dzisiejsze standardy nie jest to już typowy "tool watch". Jest raczej eleganckim zegarkiem, pasującym i do garnituru, i do bardziej casualowego stroju... Ale również i dzisiaj takie zegarki są potrzebne i pożądane.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że niby pięść do nosa nie pasuje ? tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym tu dyskutować - jak komuś czarno niech się ubiera u Jacykowa, jeździ Mini Morrisem i kupi Swatcha. Ale wtedy mi zacznie podjeżdżać pod pedalstwo. Co kto lubi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... zegarka nie będę kupował, bo niestety finanse, aczkolwiek temat śledzę od samego początku, wszystkie możliwe wątki, spory i ankiety.

Powiem pokrótce jako postronny obserwator - zegarek wyszedł zacny i jako hołd polskim lotnikom jest taki jaki ma być.

Gratulacje dla wszystkich, którzy podjęli temat i doprowadzają ten projekt do końca. Będziecie mieli piękny zegarek, którego wartość zapewne dla większości kupujących będzie znacznie przewyższała cenę, jaką za niego dali, tylko pozazdrościć :lol:

A z innej beczki... To przed chwilą G.Gerlach wrzucił na Facebooka ;)

524346_321494554581418_166503366747205_876319_1759483565_n.jpg

CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie/przemyślenia:

Skoro ilość nie ma wpływu na cenę to może warto już teraz z góry ograniczyć/zaplanować wielkość limitacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... zegarka nie będę kupował, bo niestety finanse, aczkolwiek temat śledzę od samego początku, wszystkie możliwe wątki, spory i ankiety.

Powiem pokrótce jako postronny obserwator - zegarek wyszedł zacny i jako hołd polskim lotnikom jest taki jaki ma być.

Gratulacje dla wszystkich, którzy podjęli temat i doprowadzają ten projekt do końca. Będziecie mieli piękny zegarek, którego wartość zapewne dla większości kupujących będzie znacznie przewyższała cenę, jaką za niego dali, tylko pozazdrościć :lol:

A z innej beczki... To przed chwilą G.Gerlach wrzucił na Facebooka ;)

524346_321494554581418_166503366747205_876319_1759483565_n.jpg

aaaa to ciekawe... jeszcze tego zegarka nie ma, a już jest na FB :D Musze zobaczyć, co przy nim napisali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Next month - next challenge ;-)

This is a RAF 303. Fighter Squadron tribute. Most effecttive RAF fighter unit during Battle of Britain. But the point is - it was not the Brits who fought there. It was a Polish Air force unit.

Watch will be made with a bit refurbishhed 6B/159 specification.

Whole project i a limited edition or one of polish wath forums, and is set to fly in mid-year.

Kolejny miesiąc nowe wyzwanie ;-)

Dedykowany dokonaniom kościuszkowców z 303. Dywizjonu Myśliwskiego, bohaterów ciepłych dni lata 1940. Obrońców Brytanii.

Zegarekk będzi wykony w oparciu o odmłodzoną spcyfikację 6B/159.

Całyprojek to zamknięta limitacj dla członków jednego z polskich forów zegarkowych,i powinna odlatywać do właścicieli w połowie roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na FB wcześniej się dowiedzieli o terminie od nas :lol:

Nieźle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie/przemyślenia:

Skoro ilość nie ma wpływu na cenę to może warto już teraz z góry ograniczyć/zaplanować wielkość limitacji?

Dlaczego i po co?

Czy według ciebie jakiś użytkownik, który się nań zapisze do piętnastego kwietnia, ma mniejsze prawa do posiadania tego zegarka?

Według jakich kryteriów ograniczałbyś/planował wielkość limitacji? Sądzę, że Twórcy jasno określili, że kryterium jest czasowe, a nie ilościowe.

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego i po co?

Czy według ciebie jakiś użytkownik, który się nań zapisze do piętnastego kwietnia, ma mniejsze prawa do posiadania tego zegarka?

Według jakich kryteriów ograniczałbyś/planował wielkość limitacji? Sądzę, że Twórcy jasno określili, że kryterium jest czasowe, a nie ilościowe.

Tak, w mojej opinii mniejsze prawa mają Ci, którzy zobaczą reklamę na facebooku i zarejestrują sie tylko po to, aby kupić nasz LIMITOWANY zegarek.

Co może spowodować, iż ilość zaplanowanych sztuk może być bardzo duża.

wiadomo, że im niższa i mniej dostępna limitacja tym bardziej "wartościowa"

Jak wspomniałem to tylko głośne przemyślenia więc nie rozumiem tej widocznej mi zapalczywości w Twojej odpowiedzi, ale może się mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.