Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, w mojej opinii mniejsze prawa mają Ci, którzy zobaczą reklamę na facebooku i zarejestrują sie tylko po to, aby kupić nasz LIMITOWANY zegarek.

a jak będzie nawet 120 egzemlarzy to zegarek przestanie być limitowany i nagle straci forumowe korzenie?? Jeśli ktoś zobaczy reklamę na facebooku i zerejestruje się po to aby go kupić, może przez to zainteresować się zegarkami, zegarmistrzostwem, a patrząc w drugą stronę Dywizjonem i historią ogólnie - widzisz w tym coś złego??

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak będzie nawet 120 egzemlarzy to zegarek przestanie być limitowany i nagle straci forumowe korzenie??

ehh odpowiedz masz w moim poprzednim poście

wiadomo, że im niższa i mniej dostępna limitacja tym bardziej "wartościowa"

Jeśli ktoś zobaczy reklamę na facebooku i zerejestruje się po to aby go kupić, może przez to zainteresować się zegarkami, zegarmistrzostwem, a patrząc w drugą stronę Dywizjonem i historią ogólnie - widzisz w tym coś złego??

nie, nie widzę, ale nie jest to dla mnie priorytet:)

p.s.

widać juz pewną prawidłowość (nie twierdze, że z wyżej wymienionych powodów, ale może...), że na liście pojawiaja sie świeży użytkownicy z 1 postem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tej wizualizacji na fb zaczynam wierzyc ze dobijemy do 303!!

żeby ona jeszcze prawdziwa była.... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby ona jeszcze prawdziwa była.... :lol:

Ale wyobraznie kopie;)

A tak przy okazji, czytam ze sporo userow ma problem z kasa. W polaczeniu z info ze G musza zamowic 1k kopert, moze rozwazylbys mozliwosc doprodukowania drugiej tury? Szkoda zeby ktos nie mial takiego zegarka bo akurat nie ma kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o 1k to ja pierwszy raz slyszę, ale w sumie to ich sprawa. O ile ja wiem, to coś koło 200. A zegarków wg mnie najlepiej gdyby bylo tyle, żeby dostało 99.9% chetnych. Żeby byl ten miiinimaaalny niedosyt. :lol: Świnia ze mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płatność będzie rozłożona na trzy raty, jeśli dobrze rozumiem. Zatem problemu z kasą nie powinno jednak być, bo nie trzeba będzie wykładać całej sumy naraz. To jest naprawdę duże udogodnienie.

A co do limitacji, zawsze po czasie budzą się tacy, co by chcieli a już nie ma. Nawet jeśli kilka sztuk zostanie, to prędzej czy później "zejdą", a po pewnym czasie i tak pojawią się następni chętni - więc warunek 99,9 będzie tak czy owak spełniony ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż... u mnie na przykład nie tyle w fizycznym braku pieniążków jest problem, tylko w konieczności ich oszczędzania na życiowo ważniejsze wydatki przez okres na pewno dłuższy niż będzie istniała podaż tego zegarka :lol:

Po prostu, kupią Ci co wiedzą, że mogą i tyle - cieszyć się trzeba, że taki zegarek powstał, i że jest to kolejna polska inicjatywa ;)

CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wyobraznie kopie;)

A tak przy okazji, czytam ze sporo userow ma problem z kasa. W polaczeniu z info ze G musza zamowic 1k kopert, moze rozwazylbys mozliwosc doprodukowania drugiej tury? Szkoda zeby ktos nie mial takiego zegarka bo akurat nie ma kasy.

Ale gdzie tak czytasz? Tu, na Forum? Bo ja nie widzę, żeby to był jakiś szeroki problem. FB nie mam i mieć nie zamierzam, więc jeśli tam, to zwróć uwagę, że dla przeciętnego zjadacza chleba wydanie 900 PLN na zegarek to dość dużo.

Poza tym jeśli zbierze się 600 chętnych (wiem, wiem, ale...), to co, Gerlach zrobi tyle czasomierzy? I jaka wtedy miałaby być ich cena? Taka sama? Jak dla mnie jest coś na rzeczy z tym, co pisze ksylo1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisanie o tym, że nr limitacji nie ma znaczenia jest bzdurą

pisanie o tym, że wielkość limitacji nie ma znaczenia jest jeszcze większą bzdurą

(zwłaszcza, że @MacAron grawerujecie je na deklu - po co, dla jaj ?)

przecież to właśnie wielkość czyni ją unikatową lub nie

fakt pojawienia się tego na F-B też mnie trochę zaskoczył (nie mam i nie zamierzam) - nie będę się wypowiadał bo nie widzę co tam jest napisane

więc albo w tym momencie ustalamy liczbę 66, 100, 133 czy max 303; koniec i kropka, albo ja również podpiszę się pod tym czym zajeżdżało mi od samego początku, że szczytny cel posłuży komuś do nabijania kabzy i autopromocji

a jeżeli ma to być zegarek seryjny, napiszcie to jasno bez śmiesznych napisów na deklu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisanie o tym, że nr limitacji nie ma znaczenia jest bzdurą

pisanie o tym, że wielkość limitacji nie ma znaczenia jest jeszcze większą bzdurą

(zwłaszcza, że @MacAron grawerujecie je na deklu - po co, dla jaj ?)

przecież to właśnie wielkość czyni ją unikatową lub nie

fakt pojawienia się tego na F-B też mnie trochę zaskoczył (nie mam i nie zamierzam) - nie będę się wypowiadał bo nie widzę co tam jest napisane

więc albo w tym momencie ustalamy liczbę 66, 100, 133 czy max 303; koniec i kropka, albo ja również podpiszę się pod tym czym zajeżdżało mi od samego początku, że szczytny cel posłuży komuś do nabijania kabzy i autopromocji

a jeżeli ma to być zegarek seryjny, napiszcie to jasno bez śmiesznych napisów na deklu

Popieram kolegę w 100%. Powinno się na początku ustalić ilość zegarków w limitacji i przy zapisach wybierać numerek. Od dawna tak to się odbywa na forum i zawsze działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, w Polsce żyjemy, czemu mnie to nie dziwi, że szukacie drugiego, albo i trzeciego dna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, w Polsce żyjemy, czemu mnie to nie dziwi, że szukacie drugiego, albo i trzeciego dna.

Tylko śledzę ten projekt i mój wkład jest zerowy, więc nie chcę sie wymądrzać, ale chcę zakupić ten zegarek. Doceniam Twoje zaangażowanie, ale to co piszę moim zdaniem ma sens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby z góry ustalono liczbę limitacji na 100, a liczba chętnych wynosiłaby 103, to by się dopiero pozarzynali. Tak więc nie przejmuj się, rób swoje, bo nigdy wszystkich nie zadowolisz.

więc albo w tym momencie ustalamy liczbę 66, 100, 133 czy max 303; koniec i kropka

To powiedz mi Burns, przy jakiej liczbie limitacji byś zrezygnował i wypisał się z listy. I dlaczego przy takiej liczbie, a nie innej?

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko śledzę ten projekt i mój wkład jest zerowy, więc nie chcę sie wymądrzać, ale chcę zakupić ten zegarek. Doceniam Twoje zaangażowanie, ale to co pisze moim zdaniem ma sens.

Burns wiele rzeczy pisze, rzadko z sensem i nie wiem, do którego fragmentu jego wypowiedzi dokładnie sie odnosisz.

jeśli do „nabijania kabzy” to ja nic na tym nie zarabiam mimo, że wlożyłem w to około 2 miesięcy pracy. A Gerlach, coż, piszą, żę non profit ale nawet jeśli na tym zarabiają to ich prawo!

Jeśli chodzi o limitację, to trudno ją w tym momencie ograniczać, skoro nie wiedzieliśmy jakie bedzie zainteresowanie. Gerlach określił minimalny poziom 50 szt i sądziliśmy, że te 50 bedziemy zbierać do połowy kwietnia. Zasady są jasno określone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótko. Limitacja zostanie określona po wpłynięciu pierwszej części zaliczek. I tyle.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby z góry ustalono liczbę limitacji na 100, a liczba chętnych wynosiłaby 103, to by się dopiero pozarzynali. Tak więc nie przejmuj się, rób swoje, bo nigdy wszystkich nie zadowolisz.

To powiedz mi Burns, przy jakiej liczbie limitacji byś zrezygnował i wypisał się z listy. I dlaczego przy takiej liczbie, a nie innej?

.

a jak jakaś firma samochodowa produkuje 100szt. danego modelu LE, to jak właściciel pól naftowych z kilkunastoma zerami na koncie się nie załapie to ta firma mu dorabia tą jedną szt.?

Albert Einstein pisał o zakrzywieniu czasoprzestrzeni - jeśli o Polsce mowa - to tu, nie ma z tym problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Burns chyba troche myli pojęcia. Limitacja będzie zamknięta. Data końca zapisów jest ustalona. Czy będzie to 70 czy 111 to bez znaczenia, ważne że nie będzie więcej. Nigdy.

Każdy producent zegarków na swojej działalności chce zarobić. G.G też. Jeśli Burns myślał inaczej to naiwność z jego strony. Jeśli nawet znalazłoby sie producenta zegarków, który zrobiłby takie coś po kosztach, to na projekcie "kabzę będą sobie nabijać" producenci mechanizmów, śrubek do mechanizmów, pasków, klamer do pasków, całe mnóstwo innych podmiotów.

Tak więc to jest projekt komercyjny bo ktoś na nim zarabia.

No i co z tego???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, trzeba się zastanowić czy:

1. Kupujecie zegarek, bo Wam się pdoba jego wygląd, idea i to, komu jest poświęcony.

2. Kupujecie zegarek dla przyszłego zysku, bo "jak limitacja będzie 50, to nieźle na nim zarobię".

Jak dla mnie zegarek może nie mieć w ogóle numerka, a i tak mi się podoba i go kupię.

A zresztą prawdopodobnie Ci co najwięcej krzyczą i tak potem nie wpłacą zaliczki. Jakoś tak doświadczenie życiowe mi to podpowiada.

MacAron nie przejmuj się krzykaczami

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jakaś firma samochodowa produkuje 100szt. danego modelu LE, to jak właściciel pól naftowych z kilkunastoma zerami na koncie się nie załapie to ta firma mu dorabia tą jedną szt.?

A my nie jesteśmy firmą samochodową, tylko forum społecznościowym. I nie chcemy wyścigu szczurów do zegarka, tylko zadowolić taką liczbę chętnych (z tej społeczności) jaka wyrazi na to ochotę.

Dano na to termin ok 2 tygodnie. To jest rozsądny termin. Po tym terminie zostanie ustalona limitacja, i żadnemu milionerowi z pól naftowych nie będzie się później zegarka dorabiać.

Jeśli chodzi o samą liczbę limitacji, to Ty sie nie boj.. jest mało prawdopodobne żebyśmy dobili do setki (a nawet jeśli, to co? zrezygnujesz?). Żeby dobić do liczby 200 lub 300, to musiałby chyba nastąpić jakiś zmasowany "atak" spoza granic Polski. Wprawdzie są zapisane w tej chwili cztery osoby z WUS, ale trudno to nazwać zmasowanym atakiem :lol:

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie naiwność razi mnie sposób, ale każdy widzi to co chce

DODATKOWO

było napisać, że to kolejna ankieta i badanie rynku na ilość chętnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na ostanie finalne głosowanie gdzie było hmm ze 20 głosów, to jestem mega zaskoczony że w kilkanaście godziny minimum zostało osiągnięte. Co do ilości chętnych, jeżeli komuś podoba się się projekt uhonorowania dywizjonu 303 to jestem jak najbardziej za, niech starczy dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na WUSie juz się doczekali wizualizacji 3D. I to chyba dzięki Damianowi :lol:

303hy.jpg

No bardzo ładnie to wygląda. Brawo ;)

Pytanie tylko dlaczego tej wizualizcji najpierw nie zaprezentowano tutaj, na forum, na którym ten projekt powstawał?

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.