Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Dywizjon 303 - Koperta, koronka, wskazówki

Wybierzmy kopertę zegarka „Dywizjon 303”  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

To już było prezentowane było kiedyś tutaj :lol: Będzie nowsza wersja, bardziej realna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn, jak będziesz robił 3D to proszę o ujęcie bardziej z boku tak, aby było widać dokładnie jak się uszy prezentują z tą grubością koperty.

Z góry dzięki.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem mnie nie zależy na numerku ani tym bardziej na ograniczeniu limitacji, ale wydaje mi się, że możnaby zrobić cos takiego:

1. nie można "robić z gęby cholewy", dlatego IMO termin 15.4 powinien obowiązywać bez ograniczeń.

2. od 15 - 22.4 wpłaty, a kto wniesie wpłatę, po jej wniesieniu może zaklepać numer postem na forum na zasadzie "pierwszy lepszy"

3. 23.4 rano weryfikacja zarezerwowanych numerów wg wpłat i kolejności zaksięgowania (w razie ewentualnej kolizji, ten drugi ma pierwszeństwo wyboru z wolnych) i ostateczna wielkość "limitacji" wg ilości wpłat i do najbliższej "5" albo "0", oraz otwarcie na określony, krótki czas listy rezerwowej dla powstałego "nadmiaru" (jeśli nie będzie chętnych, te kilka sztuk pozostanie wirtualne). Jeśli w wyniku mniejszej ilości wpłat, limitacja nie obejmie czyjegoś zaklepanego numeru z końca listy, będzie miał pierwszeństwo wyboru spośród wolnych (tj. wolnych po uwzględnieniu "kolizji"). W końcu - arbitralne przydzielenie numerów dla tych, komu nie zależy.

Skomplikowane to, ale IMO chyba racjonalne i uczciwe.

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wizualizacji, chłopaki zapytali mnie, czy mogą ją pokazać u siebie na WUS i na fb. Fajnie, niech więcej osób ją zobaczy. Ale jak Piotrek napisał, że to nie jest ta wizualizacja, odpuściłem z pokazaniem jej tu.

Co do limitacji, ja chcę, żeby parę sztuk poszło przez WUS, itp. Dlaczego? powód który napisałem tu ^. Jeśli zechcecie zmniejszyć limitację, ok. Moim zdaniem, możemy naturalnie ograniczyć limitację do 303.

W każdym razie obiecałem, że zapisy są do 15.04, niech tak będzie dalej. Zapisy są cały czas do nocy 14/15.04

Co do terminu realizacji, napisali przybliżony termin na fb. Ale napisali go do mnie też wcześniej, że jak sprężymy się, to będzie do wakacji. Ja wolę jednak, że powinniśmy dać radę do święta Dywizjonu. Dzięki temu nie będzie rozczarowań, jak coś się obsunie. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wizualizacji, chłopaki zapytali mnie, czy mogą ją pokazać u siebie na WUS i na fb. Fajnie, niech więcej osób ją zobaczy. Ale jak Piotrek napisał, że to nie jest ta wizualizacja, odpuściłem z pokazaniem jej tu.

Co do limitacji, ja chcę, żeby parę sztuk poszło przez WUS, itp. Dlaczego? powód który napisałem tu ^. Jeśli zechcecie zmniejszyć limitację, ok. Moim zdaniem, możemy naturalnie ograniczyć limitację do 303.

W każdym razie obiecałem, że zapisy są do 15.04, niech tak będzie dalej. Zapisy są cały czas do nocy 14/15.04

Co do terminu realizacji, napisali przybliżony termin na fb. Ale napisali go do mnie też wcześniej, że jak sprężymy się, to będzie do wakacji. Ja wolę jednak, że powinniśmy dać radę do święta Dywizjonu. Dzięki temu nie będzie rozczarowań, jak coś się obsunie. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do terminu realizacji, napisali przybliżony termin na fb. Ale napisali go do mnie też wcześniej, że jak sprężymy się, to będzie do wakacji. Ja wolę jednak, że powinniśmy dać radę do święta Dywizjonu. Dzięki temu nie będzie rozczarowań, jak coś się obsunie. ;)

Wszystko fajnie Michałku :D tylko może być wojna o "numerki" :) . Więc puki jest trochę luziku, to przedyskutuj z Piotrusiem jak tą sytuację rozwiązać. Pomysł Kolegi Zinajda w pkt. 2 Jego wypowiedzi średnio do mnie trafia... Chętni rzucą się do dokonywania wpłat i "bukowania" od razu numerów i co ? Będziesz sprawdzał o której wpłynął przelew na konto ? :lol: . Opracujcie w spokoju strategię jak zadowolić chętnych na poszczególne numerki. Trzymam kciuki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 deklarowalem juz w innych tematach

Burns, Kaczmarek, numery będą rezerwowane już po fazie zaliczek, bo teraz to może być takie kręcenie się w miejscu. Jeśli komuś bardzo zależy na numerze, to go dostanie. Będę brał pod uwagę kolejność zapisów tu na liście, jeśli chodzi o pierwszeństwo zapisu na numer i zrobię tak, żeby każdy był zadowolony

poczekam jak wywiążesz się z danej mi obietnicy :lol:;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... było napisać, że to kolejna ankieta i badanie rynku na ilość chętnych

A lista zapisow to jest przysiega o zakupie z reka na sercu? Przeciez po to sie liste zapisow robi, zeby zobaczyc ile mniej-wiecej ludzi to chce kupic ... zreszta, ja zawsze myslalem ze numer 303 powinien byc jako limitka, chociarz wielu twierdzi ze tyle sie nie sprzeda. hmm ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w obecnych czasach tylko przelew bankowy to przysięga ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Chętni rzucą się do dokonywania wpłat i "bukowania" od razu numerów i co ? Będziesz sprawdzał o której wpłynął przelew na konto ?" - Właśnie dlatego proponuję pisanie postów na forum, ich kolejność jest jednoznaczna. Konieczność sprawdzania kolejności wpłat będzie tylko w razie "kolizji" t.zn. gdy ktoś drugi chce ten sam numer, a jest to łatwe i szybkie, bo jednoznacznie określone w wyciągu stanu konta.

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym się zapisał to z góry informuje że mogę sprzedać swój nr!

Wszelkie propozycje korupcyjne na PW!

:lol:;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisanie o tym, że nr limitacji nie ma znaczenia jest bzdurą

pisanie o tym, że wielkość limitacji nie ma znaczenia jest jeszcze większą bzdurą

Pewnie dla wielu jaki akurat dostaną numer limitacji nie ma wielkiego lub żadnego znaczenia.

A wielkość limitacji- teoretycznie im mniej zegarków w limitce tym lepiej, ale zasady zostały jasno określone-

do 15 kwietnia kto chętny może się zapisać, więc nie bardzo rozumiem o co chodzi- przecież chyba nikt nie liczył na to,

że w trakcie zapisów ktoś nagle, np dziś, powie- dobra, wystarczy- za pięć minut kończymy zapisy :lol:

... szczytny cel posłuży komuś do nabijania kabzy i autopromocji

Chyba nie liczyłeś na to, że ktoś będzie to robił/kupował/składał zegarek czy jego podzespoły za darmo ;)

Robią to zewnętrzne niezależne firmy, więc bądźmy poważni- to nie są instytucje charytatywne i chyba każdy sobie z tego zdaje sprawę.

Uwierz mi, że jest sporo osób dla których słowo jest ważniejsze od pieniędzy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn, biorę ;)

byłem pierwszy, w razie jakichkolwiek wątpliwości żądam skanu mojego pw z godziną wysłania lub spotkamy się w sądzie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac, ricardo - wasze propozycje odpadły w przedbiegach :lol:

Do reszty, nie przyjmuje:

-inwentarzu żywego

-skór i futer zagrożonych gatunków

-żon :rolleyes:

-samochodu marki zastawa

-elementów bursztynowej komnaty.

Tylko zielone banknoty z prezydentem Benjaminem :lol: (For my colombian friends: NO! )

W tej chwili prowadzi kolega z Kataru, przed klubowiczem z Singapuru B)

Pozdro i nadal 3majcie się na luzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Damian, a co będziesz się na Bejaminy rozdrabniał, od razu podnieś się na te z Woodrow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xylog

Nie chciałbym już wprowadzać zamieszania, atmosfera jest i tak napięta, szczególnie koledzy z Chin i Singapuru krzywo na siebie patrzą :rolleyes: W tej chwili zera jeszcze mieszczą mi się na ekranie bez przewijania w dół, ale już ustaliliśmy że jak będą problemy to przejdziemy na "potęgi" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcie sięgnęło zenitu... Dmn, jak nie oddasz numeru to wiesz u kogo będziesz :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcie sięgnęło zenitu... Dmn, jak nie oddasz numeru to wiesz u kogo będziesz :rolleyes:

Dzięki Ci wielkie :lol: Dość ciężki był ten tydzień, ale jak to przeczytałem, to od razu wszystko puściło, a ryjek sam mi się w rogal zawinął.

I od razu zrobił się fajny początek weekendu :lol:B):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn przebijam! :rolleyes:

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie boje się! Kolumbijczycy gwarantują ochronę!

Mohamed zresztą też :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odpowiem po "historycznemu" cytując sławnego generała: MERDE!!! czy jak kto woli NO PASARAN!!! Nie będzie miał Burns numeru 33 tylko dlatego że on tak "zamawiał juz od początku. Ja np też chcę mieć 33, a wymyśliłem to jeszcze wcześniej niż on tylko się nie chwaliłem. Jednocześnie zaznaczam, że jeśli nie otrzymam nr 33 to rezygnuję etcetc....Nie ma równych i równiejszych.Dla projektantów pula numerów jak na Euro dla PZPN, ale reszta - NIE POWINNA MIEĆ MOŻLIWOŚCI WYBORU NUMERU. Wplacam zaliczkę i otrzymuję email od Macarona że właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem /jeśli wpłacę resztę oczywiście/ zegarka nr np 18. I KONIEC. Cześć pieśni. Ktoś się odwoływał do LE samochodów. Wątpię żeby szejk z poł naftowych miał wpływ na to czy kupuje brykę z numerem 8 czy 58 ze 100 wyprodukowanych. Jesy szczęśliwy że załapal się na 1 ze stu.

A poza tym nasi pomysłodawcy byliby dla mnie masochistami żeby jeszcze bawić się z tak dla mnie rozhisteryzowanymi osobami w tłumaczenia czemu ten dostal nr 33 a tamten niestety 34....Żyjmy i dajmy żyć innym ludziska!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.