Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny Leningrad. Mam taką samą Rosiję, ale to już nie to samo.

Rosije też mam złoconą i w chromie ale z Leningrada bardzo się cieszę mimo iż tamte w świetnym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wooow, cała strona pięknych nabytków! Co jeden to lepszy, nawet nie wiem komu z Was zazdroszczę dzisiaj najbardziej.... no chyba niebieskiej Sławy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i niby zwykła Moskwa, ale czarna tarcza z nakładanymi indeksami jest naprawdę unikalna. Ten egzemplarz jest w moim odczuciu jeszcze rzadszy od Baltiki.

Ender - piękną i naprawdę rzadką Moskwę ustrzeliłeś. :o  Widziałem ją tylko raz chyba z rok temu na czeskim Aukro ale jakoś mi umkneła.

Gdybyś chciał jej się pozbyc lub zamienić na coś innego - daj znać. Chętnie ją przygarnę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Koledzy, równiez uważam że dla samej dedykacji warto mieć ten zegarek  :)

Ogólnie to tylko mała cząstka nowych nabytków - nie ma czasu się zająć albo zdjęcia zrobić ale pokażę coś jeszcze chociaż największą perełkę pokażę za jakiś czas jak wróci od mistrza :)

Tymczasem prezentuję  taką oto Sławę  :D

Zdjęcia mechanizmu nie zdażyłem zrobić ale kolega Kris potwierdzi że to oryginał.

imag1193.jpg

Dziękuję Krzysztof

Potwierdzam. W środku właściwy werk 2427 K5. Niech Ci dobrze służy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję wszystkim nowych nabytków :D na widok wielu z nich ślinka mi cieknie ;)

Piękne nowe nabytki koledzy :)

U mnie skromnie ale obecnie to właśnie moje ulubione klimaty :)

Rozszalałeś się Roman z kieszonkami :D  Uroczy Zimek, a dedykacja dodaje mu szczególnego charakteru :D

U mnie zaś dzięki uprzejmości kolegi Hipka :D  dzięki :D  do kolekcji doszła pierwsza Mołnia bateryjkowa

post-46446-0-02302800-1412359326.jpgpost-46446-0-88070300-1412359341.jpgpost-46446-0-70434600-1412359316.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt Baltica, Moskwa, Zimy, Leningrad świetne :wub:  Chętnie bym je widział u Siebie! Ale Slwę chyba najbardziej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzicie, mnie Sława 32 kamienie nie poruszyła, ale za to nabytki Endera pierwszorzędne. Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję wszystkim nowych nabytków :D na widok wielu z nich ślinka mi cieknie ;)

Rozszalałeś się Roman z kieszonkami :D  Uroczy Zimek, a dedykacja dodaje mu szczególnego charakteru :D

U mnie zaś dzięki uprzejmości kolegi Hipka :D  dzięki :D  do kolekcji doszła pierwsza Mołnia bateryjkowa

attachicon.gifPA030608.JPGattachicon.gifPA030610.JPGattachicon.gifPA030606.JPG

Poniekąd to Twoja wina :)

Ale widzę że u Ciebie  też ilość Mołnii systematycznie rośnie :)

Fajny ekspozytor  Piotrze a ten w tle też mógłbys pokazać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniekąd to Twoja wina :)

Ale widzę że u Ciebie  też ilość Mołnii systematycznie rośnie :)

Fajny ekspozytor  Piotrze a ten w tle też mógłbys pokazać :)

Romanku poszukajk sobie tutaj : http://zegarkiclub.pl/forum/topic/103746-stojaczki-ekspozytory-akcesoria-hand-made/

a wszystko zobaczysz jak na dłoni :D

ps. rotomat na 8 szt :D

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ender - piękną i naprawdę rzadką Moskwę ustrzeliłeś. :o  Widziałem ją tylko raz chyba z rok temu na czeskim Aukro ale jakoś mi umkneła.

Gdybyś chciał jej się pozbyc lub zamienić na coś innego - daj znać. Chętnie ją przygarnę :)

Wszedłem pewnego letniego wieczoru (bardzo późnego wieczoru) na ebay i patrzę a tam ta Moskwa. Była wystawiona za 30 dolarów.

Wg mnie - jak napisałem - zdobycz cenniejsza nawet od Baltiki. Do pary przydałaby się jeszcze jej biała siostra z cudnym giloszowaniem, którą zresztą masz w swojej kolekcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie nabytki świetne ale... bez dwóch zdań - to był wieczór Endera! :rolleyes:

Ender królem piątkowego polowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rk7000 - super nowy nabytek . moje marzenie mieć taką Slave ale znając moje szczęście to takiej nigdy nie zdobędę :P wielkie gratulacje

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rk7000 - super nowy nabytek . moje marzenie mieć taką Slave ale znając moje szczęście to takiej nigdy nie zdobędę :P wielkie gratulacje

Dzięki Treevill,  ja tak mam z Rakietą z kamienną tarczą - kiedyś jak była do wzięcia to wydawało mi się że taniej upoluję  i od tamtej pory amba całkowita :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie nabytki świetne ale... bez dwóch zdań - to był wieczór Endera! :rolleyes:

Ender królem piątkowego polowania.

Gregorian - skoro królestwo rozdajesz  to daj  kchrapkowi, Tajtkowi i mi chociaż ze dwie  wsie  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregorian - skoro królestwo rozdajesz  to daj  kchrapkowi, Tajtkowi i mi chociaż ze dwie  wsie  ;)

Dobra. Ale dwie wsie na trzech...

Bo więcej nie mam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do złotej dołączyła srebrna ;) Chyba będzie musiała iść do majstra, bo trochę za luźno chodzą wskazówki i pewnie nie będzie trzymała czasu :(

post-35815-0-59021100-1412422744_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z dzisiejszych ciekawostek .... w środku werk z zapasów magazynowych jeszcze PCzZ ( 15tka)

RU

post-41508-0-15092200-1412423982_thumb.jpg

post-41508-0-00146500-1412434136_thumb.jpg

Edytowane przez Zdzisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie staje się monotonny ale co ja zrobię jak stal lgnie do mnie Kubuś Puchatek do miodku  :rolleyes:

Co prawda tarcza niestety ma okrągłe przetarcia od wskazówek bo obluzowana była i gamoń nie dokręcił więc się trochę przytarła, ale reszta wporzo.

post-60538-0-40849000-1412425931_thumb.jpg

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał - Zdzisiek, Pierwszy raz widzę takie cudo :) Świetna ciekawostka :)

Ed. Czy tam jest na dole napis Sdiełano w Rosii?

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał - Zdzisiek, Pierwszy raz widzę takie cudo :) Świetna ciekawostka :)

Ed. Czy tam jest na dole napis Sdiełano w Rosii?

Tak, to już Rosja lecz datuję na 1992/93  kiedy czyścili magazyny i tworzyli takie cudaki. ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi