Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W katalogu są takie wskazówki,chyba,że to są te same tylko na zdjęciu wyglądają inaczej . Moje na pewno są inne :)

post-70451-0-71891600-1413918399_thumb.jpg

Edytowane przez seba1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W katalogu są takie wskazówki,chyba,że to są te same tylko na zdjęciu wyglądają inaczej wyglądają. Moje na pewno są inne :)

attachicon.gifNOS 7 - 04.jpg

W tym modelu oryginalnie bywały różne tak że właściwie kilka jest właściwych. Ty pokazałeś takie jak u Slavnego Hansa. Tu co prawda wersja w chromie ale złocone analogiczne:

http://www.slavnyhans.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=324&Itemid=16

A w złoconym u Hansa są dziwne...I nie wiem czy właściwe:

http://www.slavnyhans.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=330&Itemid=16

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nucky Thompson o niego pytał na forum czy oryginał. Odpowiedź padła że malowanka.

Zaryzykowałem, kupiłem i zaręczam że oryginał. Niech mnie ktoś zastrzeli nie wiem dlaczego w aukcji zdjęcia tarczy były białe. Więcej. Nie wiem nawet dlaczego moje zdjęcia wychodzą białe :huh: Ale tarcza jest oryginalna i pokryta lekka patyną i w realu ma kolor lekko kremowy tak jak trzeba.

78 zł  z wysyłką uważam za bardzo dobra cenę. :D A zegarek piękny... :wub:

Spoko, wszystko wydaje się w nim w porządku. A cena: obecnie to rewelacja (co prawda kupiłem praktycznie NOSa za jakieś 40 zeta, ale kiedy to było...)

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostoki

Super te Wostoczki, a ten bez paska to już zupełnie mój faworyt. Jak Ci się znudzi, daj znać   :)

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cardinal kieszkonkowy

post-70451-0-98877400-1413955390_thumb.jpg

Poljot koperta chyba ok,ale koronka raczej od innego zegarka ???

post-70451-0-85592200-1413978204_thumb.jpg

Edytowane przez seba1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobieda dotarła:

post-61474-0-37520400-1413956819_thumb.jpg

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W katalogu są takie wskazówki,chyba,że to są te same tylko na zdjęciu wyglądają inaczej . Moje na pewno są inne :)

attachicon.gifNOS 7 - 04.jpg

tak patrzę i patrzę... i wydaje mi się, że wskazówki  oryginału (takie jak w katalogu) jak i z fotki frankena  seby1001 są identyczne.

Ja akurat spotykałem wyłącznie ten typ wskazówek w wostoczkach z tarczą-reliefem.

Ten ze zbiorów Krisa prezentuje się OK, więc być może oryginał, ale faktycznie ten z galerii Hansa - jakiś taki "dziwny"

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak patrzę i patrzę... i wydaje mi się, że wskazówki  oryginału (takie jak w katalogu) jak i z fotki frankena  seby1001 są identyczne.

Ja akurat spotykałem wyłącznie ten typ wskazówek w wostoczkach z tarczą-reliefem.

Ten ze zbiorów Krisa prezentuje się OK, więc być może oryginał, ale faktycznie ten z galerii Hansa - jakiś taki "dziwny"

Z katalogiem nie dyskutuję bo wiadomo :)  Ale te u Krisa są na 100% też oryginalne. Oprócz tego że widziałem mnóstwo tych zegarków z takimi właśnie wskazówkami to w moich dwóch egzemplarzach też są takie. A te u Hansa wg. mnie przekładka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza, oczekiwana siermiężna lodówka.....

Zdjecie z aukcji:

post-31719-0-19014800-1413973489_thumb.jpg

i domowe:

post-31719-0-38756800-1413973405_thumb.jpg

To było miłe zaskoczenie :)

W drodze zielona siostra.... Urokliwe te lodókwki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne nabytki pokazujecie. A u mnie tylko bateryjka taka ostatnio wpadła.  (w wątku o kwarcach inna fotka).

post-27093-0-45256900-1413994732_thumb.jpg

post-27093-0-60336400-1413994846_thumb.jpg

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza, oczekiwana siermiężna lodówka.....

Zdjecie z aukcji:

attachicon.gifclaba.jpg

i domowe:

attachicon.gifslaba.jpg

To było miłe zaskoczenie :)

W drodze zielona siostra.... Urokliwe te lodókwki...

Niesamowita zmiana na plus. Gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne nabytki pokazujecie. A u mnie tylko bateryjka taka ostatnio wpadła.  (w wątku o kwarcach inna fotka).

Niegdysiejszy obiekt pożądania za lat szczenięcych :)

Niby bateryjka, ale za to jaka :D  Gratki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna Elektronika :) oby służyła niezawodnie.

Nudy tu jakieś dzisiaj, nikt nic nie chce pokazać?

To ja takie cuś jeszcze mam nie pokazane  :D

imag1304.jpg

I takie cuś z sekundnikiem do zdobycia ( jak ktos ma to poproszę )
imag1308.jpg

imag1309.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna Elektronika :) oby służyła niezawodnie.

Nudy tu jakieś dzisiaj, nikt nic nie chce pokazać?

To ja takie cuś jeszcze mam nie pokazane  :D

Buran! Mniam!

Nadal przedmiot mego pożądania.. :angry:

Ale temu paskowi mówimy NIE :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po bardzo rzadkiej czarnej Moskwie z nakładanymi indeksami, trafiłem na kolejny unikat :)

Tym razem okolicznościowa Moskwa ze znakiem VI Światowego Festiwalu Młodzieży i Studentów, który odbył się w 1957 roku w... Moskwie.

Zapraszam również do zapoznania się z opracowaniem nt. zegarków Moskwa: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/112234-moskwa/

post-64774-0-33438900-1414170853_thumb.jpg

post-64774-0-52005800-1414170856_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna Moskwa Ender :)

To właśnie jest dla mnie  zegarek okolicznościowy w przeciwieństwie do pseudo okolicznościówek klepanych w latach 90-tych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zegarków Moskwa - zawsze chciałem mieć i w końcu udało mi się ostatnio kupić. Aktualnie Moskwa się wysyła - mam nadzieję, że dojdzie, bo ostatnio mam wyjątkowego pecha do zakupów.

Dwa tygodnie temu kupiłem kominkową Mołnię z lat 50-tych. Długo czekałem na przesyłkę, w końcu przyszła. Tyle, że w transporcie plastikowa podstawa zegara została solidnie obtłuczona (całkowicie odłamany róg) :( Zapewne zawiniła Poczta, ale raczej nic w tej sytuacji nie zrobię, zwłaszcza, ze tak ciężka przesyłka szła listem, a nie paczką :(  Na otarcie łez kupiłem Łucza 23j. w masywnej chromowanej kopercie, za dość atrakcyjną cenę. Dokonałem przelewu - po dwóch dniach sprzedający odpisał, że "zgubił zegarek" i że odda mi pieniądze :( Mam podejrzenie, że sprzedał komuś innemu za wyższą cenę i po prostu kręci. Ale w tej sytuacji też raczej nic nie mogę zrobić - dam mu negatywa, to odwdzięczy się tym samym :(

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi