Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejsze zdobycze. Aktualnie Poljot wygląda już znacznie lepiej, niż na zdjęciu, bo oczyściłem mu tarczę i zająłem się wskazówkami :)

DSC_2428.JPG

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rysqut napisał(-a):

Pokaż efekt czyszczenia tarczy 

Nie jest to jeszcze efekt końcowy, ale wygląda znacznie lepiej :)

DSC_2439.JPG

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Walter_87 napisał(-a):

Dzisiejsze zdobycze. Aktualnie Poljot wygląda już znacznie lepiej, niż na zdjęciu, bo oczyściłem mu tarczę i zająłem się wskazówkami :)

Jakby Prim był na sprzedaż, to proszę info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do Forumowiczów, kto ogarnia ruskie czasomierze, mam ich trochę, do kogo mogę się zwrócić o pomoc ??  Pozdrawiam @TomcioMiki 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Mislavo napisał(-a):

I mnie w końcu coś się tam udało kupić, bo już zaczynałem tracić nadzieję emoji846.pngf06428671edea10a8a8e985b8a7f3765.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 20 pro przy użyciu Tapatalka

Gratulacje! Rzadki model w stali 👏 a koperta chyba dedykowana wyłącznie do tej jednej tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, renqien napisał(-a):

Nie, no u mnie 3017 to jednak chyba już choroba... to już trzeci taki sam. Po co? A bo ładniejszy, a bo tanio, a bo... zawsze coś się znajdzie 😜 

Tanio hehe... nigdy nie widziałem tego zegarka tanio i to w takim stanie 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Progfan_87 napisał(-a):

Tanio hehe... nigdy nie widziałem tego zegarka tanio i to w takim stanie 😏

A bo żeby zobaczyć, to trzeba wstawać o piątej i być czujnym jak ważka ;) Da się... mam w swoich polowaniach kilka 3017 kupionych w naprawdę okazyjnych cenach. Z resztą kilka innych rusków również. Da się, ale te kilka godzin dziennie trzeba poświęcić na przynajmniej kilka portali aukcyjnych. W sumie to ciężka robota, która potrafi niejeden raz solidnie zniechęcić, kiedy przez pół roku nic sensownego nie ustrzelisz. Potem na szczęście przychodzi ten moment, kiedy znajdujesz albo rewelacyjny stan, albo rzadką perełkę, albo "prawie darmo", albo jedno i drugie i trzecie, i wtedy wiesz, że wysiłek nie poszedł na marne.

P.S. No i jeszcze jedno. Zachęcam do solidnego targowania się ze sprzedającymi. Niektóre nacje, jak chociażby Niemcy, są skorzy do naprawdę sporych ustępstw i obniżka na poziomie 50% wcale nie należy do nieosiągalnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, renqien napisał(-a):

A bo żeby zobaczyć, to trzeba wstawać o piątej i być czujnym jak ważka ;) Da się... mam w swoich polowaniach kilka 3017 kupionych w naprawdę okazyjnych cenach. Z resztą kilka innych rusków również. Da się, ale te kilka godzin dziennie trzeba poświęcić na przynajmniej kilka portali aukcyjnych. W sumie to ciężka robota, która potrafi niejeden raz solidnie zniechęcić, kiedy przez pół roku nic sensownego nie ustrzelisz. Potem na szczęście przychodzi ten moment, kiedy znajdujesz albo rewelacyjny stan, albo rzadką perełkę, albo "prawie darmo", albo jedno i drugie i trzecie, i wtedy wiesz, że wysiłek nie poszedł na marne.

P.S. No i jeszcze jedno. Zachęcam do solidnego targowania się ze sprzedającymi. Niektóre nacje, jak chociażby Niemcy, są skorzy do naprawdę sporych ustępstw i obniżka na poziomie 50% wcale nie należy do nieosiągalnych.

Zdradź proszę które to portale aukcyjne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie, posiadam od niedawna 5 dyniowego AWR- M z 1973 roku. Uczę się dopiero tych zegarków i chciałem zapytać, czy ktoś z szanownych kolegów bądź koleżanek orientuje się, jak dotrzeć do instrukcji od tego zegarka. Nurtują mnie pytania dotyczące na przykład sposobu nakręcania, ile powinno się zrobić pełnych obrotów bezelem (rantem)  by nie uszkodzić mechanizmu itp...

Za wszelkie podpowiedzi do kierunku zdobycia wiedzy dotyczącej tego zegarka, z góry serdecznie dziękuję.

Nadmieniam, że co mogłem wyczytałem już tu na klubie i serdecznie dziękuję za wiedzę jaką mogłem tu zdobyć.

Pozdrawiam

IMG_20241210_144607.jpg

IMG_20241210_145657.jpg

IMG_20241210_145952.jpg

IMG_20241210_150032.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy zegar :)

Nakrecasz tak samo jak wszystkie zegarki nakręcane czyli do momentu kiedy poczujesz opór.  To nie jest jakoś bardzo delikatny mechanizm 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, cichociemny12 napisał(-a):

Witam serdecznie, posiadam od niedawna 5 dyniowego AWR- M z 1973 roku. Uczę się dopiero tych zegarków i chciałem zapytać, czy ktoś z szanownych kolegów bądź koleżanek orientuje się, jak dotrzeć do instrukcji od tego zegarka. Nurtują mnie pytania dotyczące na przykład sposobu nakręcania, ile powinno się zrobić pełnych obrotów bezelem (rantem)  by nie uszkodzić mechanizmu itp...

Za wszelkie podpowiedzi do kierunku zdobycia wiedzy dotyczącej tego zegarka, z góry serdecznie dziękuję.

Nadmieniam, że co mogłem wyczytałem już tu na klubie i serdecznie dziękuję za wiedzę jaką mogłem tu zdobyć.

Pozdrawiam

IMG_20241210_144607.jpg

IMG_20241210_145657.jpg

IMG_20241210_145952.jpg

IMG_20241210_150032.jpg

Już dostałeś. Warto zauważyć, ze temat o tego typu zegarach militarnych ktoś dawno temu podwędził z tego subforum i zamieścił w Zegarach. :P

A może nie podwędził, tylko nie oddał? Kto to pamięta...

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, cichociemny12 napisał(-a):

Pozdrawiam

IMG_20241210_144607.jpg

IMG_20241210_145657.jpg

IMG_20241210_145952.jpg

IMG_20241210_150032.jpg

Paszport/ dokumenty od AWRM oraz od podobnego zegara z oscyloskopu N13CzS

Nakręcić pierścieniem do oporu.

Ten był wyprodukowany w ,,Sojuzie". Są też egz. wyprodukowane w Czechosłowacji. 

20241210_203549.jpg

20241210_203618.jpg

20241210_203630.jpg

20241210_203723.jpg

20241210_203739.jpg

20241210_203749.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.12.2024 o 09:01, TomcioMiki napisał(-a):

Mam pytanie do Forumowiczów, kto ogarnia ruskie czasomierze, mam ich trochę, do kogo mogę się zwrócić o pomoc ??  Pozdrawiam @TomcioMiki 🤗 🤗 🤗 

To jak , nikt nie pomoże 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi