Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

1 godzinę temu, art_69 napisał(-a):

Tak się zastanawiam nad tym pudełkiem czy jest od tego Poljota?

Tak jak pisałem Ci na fejsie, być może będę miał takiego (mam nadzieje, że też w takim stanie) z czarną tarczą ale tam pudełko jest małe, kwadratowe.

Mógł być w takim. Ja mam w takim podobny rocznikowo pewnie.

DSC02449.JPG

1 godzinę temu, kchrapek napisał(-a):

Mógł być w takim. Ja mam w takim podobny rocznikowo pewnie.

Zdjęcie mam słabe z telefonu ale w takim pudełku jest. Choć papiery nie wiadomo czy od niego,  ma mi jeszcze dosłać

abym sprawdził. Kiedyś widziałem na giełdzie taki sam model w takim samym pudełku i jeśli mnie ta osoba nie oszukuje,

że na tej samej giełdzie nie kupiła go, to prawdopodobnie widziałbym dwa takie same  egzemplarze.

Skojarzyłem, że akurat sprzedawali w podobnym miejscu i taki zegarek był na sprzedaż dwie, trzy giełdy -  może to zbieg okoliczności...

Screenshot_20230812-193608_Messages.jpg

Edited by art_69

37 minut temu, art_69 napisał(-a):

Zdjęcie mam słabe z telefonu ale w takim pudełku jest. Choć papiery nie wiadomo czy od niego,  ma mi jeszcze dosłać

abym sprawdził. Kiedyś widziałem na giełdzie taki sam model w takim samym pudełku i jeśli mnie ta osoba nie oszukuje,

że na tej samej giełdzie nie kupiła go, to prawdopodobnie widziałbym dwa takie same  egzemplarze.

Skojarzyłem, że akurat sprzedawali w podobnym miejscu i taki zegarek był na sprzedaż dwie, trzy giełdy -  może to zbieg okoliczności...

Jak byk na papierach jest "Wostok Komandirskie 2414". Duże szanse że pudełko też z Wostoka. A te dwa egzemplarze na tej samej giełdzie to może ten sam egzemplarz po prostu :)

Edit . Sprawdziłem u siebie, pudełko to na 100% Wostoka

2 godziny temu, kchrapek napisał(-a):

Jak byk na papierach jest "Wostok Komandirskie 2414". Duże szanse że pudełko też z Wostoka. A te dwa egzemplarze na tej samej giełdzie to może ten sam egzemplarz po prostu :)

Edit . Sprawdziłem u siebie, pudełko to na 100% Wostoka

Rzeczywiście, jak się spojrzy to od razu widać, że Komandirski... To pozostaje tylko stan zegarka, choć  cena nie jest zbyt atrakcyjna.

7 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

To ten z allegro 🤔🤔🤔

Oczywiście że nie, tamten to trochę trup był przy tym

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Muszę na żywo tą Striele zobaczyć bo więcej mogę nie mieć okazji. 

Piękny zegarek a jak kupowałeś to miałem wrażenie że ryzyko jest dość duże 🙁

Brawo 👋👋👋👋👋

Cały zestaw kosztował mnie 15ZŁ!!!

Co lepsze wszystkie zegarki są sprawne

20230817_154501.jpg

20230817_154513.jpg

20230817_154527.jpg

20230817_154535.jpg

20230817_154532.jpg

20230817_160646.jpg

20230817_160633.jpg

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Nabytek z sentymentu do krabów
Trochę pracy i będzie dobrze.

279abebd7b43316e61857a4cac6d5e76.jpg

862bb86993a25b3433587c9245ca1b9b.jpg

Wielbiciel marki Enicar , kupię wszystko, rozsądek zachowując.

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Obrabowałeś opuszczony pewex czy jak?!

Kupiłem taką Mołnie  ACzS 1 , wykonanie  bardzo fajne   stal , szafirowe szkło , solidne  , na mechanizmie Ronda 3520  , ma te same funkcje co aczs1 , mam na tym mechanizmie  " Fryderyka "  za o wiele większą sumę i różnicy jak na razie nie widzę . Kupując trzeba zwrócić uwagę właśnie na mechanizm  bo jest prostsza wersja na Miocie . Takich zegarków nie zbieram , praktycznie kupiłem go jako ciekawostkę do kolekcji moich lotniczych  / średnica. 48 mm /.  Instrukcja po angielsku i piękne pudełko z cielęcej skóry ??? !  ameryka  . 

20230816_172212.jpg

Godzinę temu, wlad2 napisał(-a):

Kupiłem taką Mołnie  ACzS 1 , wykonanie  bardzo fajne   stal , szafirowe szkło , solidne  , na mechanizmie Ronda 3520  , ma te same funkcje co aczs1 , mam na tym mechanizmie  " Fryderyka "  za o wiele większą sumę i różnicy jak na razie nie widzę . Kupując trzeba zwrócić uwagę właśnie na mechanizm  bo jest prostsza wersja na Miocie . Takich zegarków nie zbieram , praktycznie kupiłem go jako ciekawostkę do kolekcji moich lotniczych  / średnica. 48 mm /.  Instrukcja po angielsku i piękne pudełko z cielęcej skóry ??? !  ameryka  . 

Jaki koszt tego zegarka? Jak mnie pamięć nie myli to był chyba dość drogi?

1 godzinę temu, wlad2 napisał(-a):

Jest dość duży. Ciekawe czy da się nosić? Mógłbyś pokazać go na ręce?

Ja dałem za niego 900 zł . ale zachodnie chronografy robione na lotnicze na tym mechaniźmie zaczynają się od 4 k . Na ręce  ...  ja mam szczupłe ale na słusznym nadgarstku pewnie może  pasować ,  kwestia gustu  ...  jest dosyć ciężki . 

20230820_114125.jpg