Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

MacAron -- Bardzo Ciebie proszę jako kierownika tego bałaganu podejmij JEDNOSOBOWO decyzje i zamknijmy te dyskusje – bo moim zdaniem wszystko zaczyna się jakoś rozjeżdżać. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez te zmiany mnie już nie ma w tym projekcie

nad Wami też nikt nie zapłacze, chyba, że zrobi to 25 osób

uważam, że połączenie polskich z przodu i angielskich z tyłu jest jedynym słusznym rozwiązaniem i nic złego w tym nie widzę

żartobliwie powiem, że jak ktoś taki zegarek znajdzie gdzieś na obcej plaży zakopany w piasku, może zrozumie komu hołd był składany

niczym opakowanie po soku Cappy

a poważnie - kupują go obcokrajowcy - to po pierwsze

po drugie - myście z perspektywy czasu - co będzie jeżeli taki zegarek będzie zmieniał właścicieli za 30lat i więcej - fajnie, jeżeli będzie miał międzynarodowe przesłanie, a google coś o nim powie, gdy nie będzie może tego forum, producenta itd.

mimo, że nie uczestniczę, nadal kibicuję (może jeszcze nabędę) - proszę nie powtarzajcie błędów i wojny z innego znanego projektu

zwłaszcza, że ustalenie są po wpłatach - tak nie wypada robić, obiecywać gruszek na wierzbie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic, mw75, Wszyscy.. tak, macie rację, że temat jest nienajlepiej prowadzony, ja także widze wady demokracji. Wiem, że z tego powodu sporo osob jest zawiedzionych. Co innego, gdyby dostali jedynie wybór: kupujesz/nie kupujesz.

Dlatego przepraszam wszystkich. I dziękuję tym, którzy pomagali podjąc wlaściwe decyzje, czasem podrzucając pomysły, czasem nie owijając w bawelnę i mówiąc mi wprost „podejmij meską decyzję” ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze PAF/PSP-owe koty za płoty...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

latali u Nich ? Latali !!!

zrobił się z tematu onet ponieważ coś takiego nie powinno zostać oddane pod głosowanie

prywatne upodobania polityczne i historyczne

i nawet nie chodzi tu o twoją męską decyzję MacAron

coś co ma być lub nosić znamiona hołdu powinno zostać orzeczone/zaopiniowane np przez 4 niezależnych historyków, lub ludzi godnych tego (Pilotów)

a nie jakieś tam widzi się @Burnsa, @Tactika, @mw75, @MacAron ... i wielu innych zajmujących tutaj głos - nie nam to oceniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns już skonczmy z tym, bo się nigdy nie skonczy. Napis wg wyniku głosowania, dekiel po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron -- THX za zdecydowane decyzje :rolleyes: nareszcie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo słów padło, myslę, że to juz nie czas na komentowanie wszystkiego, ale....

Wygrał polska wersja napisu, od wielu postów czytam tylko zwolenników wersji angielskiej Czy osoby za wersją polską są nadal poważnie zainteresowanie realizacją i zakupem zegarka? bo tak jak czytam to większość zainteresowanych chce angielską!?

Projekt zaczyna się poważnie rozjeżdżać! Koledzy trochę konsekwencji w swoim działaniu i decyzjach! Zmiana dekla na tym etapie projektu jest zmarnowaniem wielotygodniowej dyskusji i "demokratycznego" wyboru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ksylo1, ja nie odniosłem takiego wrażenia, żeby zwolennicy polskiej wersji się nie angażowali ;) Co do dekla, to jest postanowione, że zostaje jak był. Podsunąłem pod dyskusję, żeby przez moment być adwokatem diabła. Ale jest postanowione. Zachowajcie siły się na wojnę o numerki, OK? ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że to dobra decyzja i zgodna z ustalonym przebiegiem działań i Naszym głosowaniem.

Choć ja byłem za wersja angielską to wiedziałem ze będzie jeszcze ankieta dotyczące tego "detalu" i świadom byłem tego, że może wygrać wersja Polska, mimo to zapisałem się i trwam dalej w temacie... ponieważ chcę ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wracamy do gry B) Gdzie ta wojna numerkowa? :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj nie brałem udziału w dyskusji, bo świętowałem, nie mniej zgadzam się z tą decyzją i podpisuję obydwiema rękami.

Faktycznie kolejny projekt (nieważne, czy to my będziemy robić to, czy ktoś inny, czy Gerlachy, czy inna firma) trzeba zrobić jako projekt autorski i jedyne co, to lista zapisów i drobne modyfikacje.

Co do ilości, to 126 jest dobrą i symboliczną liczbą. Jestem za nią. Jeśli nie będzie sprzeciwów, podnosimy, a najwyżej wezmę część dodatkowej kwoty na siebie.

Termin dla Was, to 27.04 na płatności.

Proszę osoby z listy rezerwowej o kontakt na priv, czy definitywnie są w projekcie.

Na razie wykruszył nam się smc, który zrezygnował, ale miejsca jeszcze są, a jak ustalimy liczbę na 126, to spokojnie każdy się załapie.

Dla osób, które się dopiszą z listy rezerwowych, termin wpłat to 4.05.2012.

Wybór numerów od 1.05. Warunki podam w niedzielę. Chcę, żeby każdy był zadowolony, także muszę to dopracować do końca, żeby nie było wpadek jak z privami i liczeniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOD

Na prośbę autorów tematu wyczyściłem to, co powiedziano dzisiaj, a niczego nie wnosi. Bardzo proszę o dodawania sensownych i wyważonych wpisów, bo jeśli nie, to zaczną się represje :angry:

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam się bać już tych numerków.

Jestem za limitacją do 99sztuk (nie wiem, jakoś ładnie mi wygląda).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vidi, nie masz się co bać ;)

Mnie się nie bój ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze popatrzyłem to z lista rezerwową obecnie jest nas 96 osób – więc limitacja 99 sztuk jest jak najbardziej na miejscu – i za taka głosuję . :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak będzie wyglądać nasza tarcza w wersji polskojęzycznej. Niestety musiałem zrezygnować w wyrazach „DYWIZJON MYŚLIWSKI” z czcionki RAF-owskiej, ponieważ akurat ten napis tą czcionką wyglądal fatalnie, szczególnie W jest zbyt wąskie i przy tej wielkości literek mogłaby nawet farba zalewać a już na pewno wrażenie optyczne byloby niekorzystne, szczególnie, że mamy też literę „J”, przed którą jest z kolei sporo światła i nijak nie można tego zniwelować. Zachowałem natomiast oryginalną czcionke w „303”.

I proszę, podejdźmy do tego poważnie, rzekłbym „nie po polsku” ;) Nie toczmy wojny o kąt pochylenia kreski nad „Ś”. Możemy to już wyslać do Gerlacha i nasze zegareczki mogą się produkować! :)

post-45237-0-12105700-1335347486_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety musiałem zrezygnować w wyrazach „DYWIZJON MYŚLIWSKI” z czcionki RAF-owskiej, ponieważ akurat ten napis tą czcionką wyglądal fatalnie,

:( Myślałem właśnie wczoraj jak sobie poradzisz z polskim napisem i moje przewidywania się sprawdziły... Tzn, że oryginalna czcionka nie będzie pasować do napisu. Ale i tak wygląda OK.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo fajnie.

Szkoda ze logo Gerlacha wydaje się przesunięte w prawo, a to przez graficzny znak tarczy w logo.

Moze dali by to mniejsze logo na tarcze?

Nie żebym się czepiał ale warto spytać

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze dali by to mniejsze logo na tarcze?

Nie żebym się czepiał ale warto spytać

...nie ma takiej opcji. Tamto jest wylącznie na gerlachowe koronki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest chyba dobrze?!

to co produkujemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinien byc 303 Polski Dywizjon Mysliwski?

Tak tylko pytam, chociaz teraz troche sie boje :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie super.

Teraz tylko czekać na real.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.