Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

Piramida Prestiżu - III edycja - dyskusja

Czy jesteś za tym, aby głosowanie w Piramidzie Prestiżu ograniczyć do kilku osób, które zostaną wyłonione w trakcie dalszej dyskusji ?  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Wybaczcie, ale nie mogę zrozumieć dlaczego JLC jest wyżej od Vacherona Constantina :oops: :oops: :oops:

Chyba czegoś nie doczytałeś. W mojej propozycji Piramidy Prestiżu, VC jest na 2 miejscu, a Jaeger na 6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Wybaczcie, ale nie mogę zrozumieć dlaczego JLC jest wyżej od Vacherona Constantina :oops: :oops: :oops:

w jakiej piramidzie? bo na pewno w zadnej o ktorej w tej chwili dyskutujemy; moze Ci sie pomylilo z tym drugim Constantinem? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Julian

Chyba czegoś nie doczytałeś. W mojej propozycji Piramidy Prestiżu, VC jest na 2 miejscu, a Jaeger na 6.

Mówię o starej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
w jakiej piramidzie? bo na pewno w zadnej o ktorej w tej chwili dyskutujemy; moze Ci sie pomylilo z tym drugim Constantinem? :wink:

Dziwne rzeczy się na tym naszym Forum ostatnio dzieją. Niektórzy Klubowicze mylą Vacheron Constantin z Frederique Constant albo głosują w rankingu ulubionych firm na VC, nie znając nawet poprawnej pisowni tej marki, a podobno ją lubią :shock:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Julian

Dziwne rzeczy się na tym naszym Forum ostatnio dzieją. Niektórzy Klubowicze mylą Vacheron Constantin z Frederique Constant albo głosują w rankingu ulubionych firm na VC, nie znając nawet poprawnej pisowni tej marki, a podobno ją lubią :shock:.

Nie pomyliłem VC z niczym innym :) . Nie przeczytałem tematu i myślałem, że nowo opracowana piramida jest już na stronie klubu.

Bardzo za to przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Mówię o starej :wink:

A rozumiem. W pierwszej edycji udział wzięło ponad 20 osób, a mnie nie pozostało wtedy nic innego jak tylko policzyć głosy według wcześniej ustalonych kryteriów. Klubowicze tak głosowali, że IWC znalazło się wyżej od A.Lange&Soehne. Pamiętam, że w niektórych typowaniach cząstkowych co niektórzy więcej punktów przyznawali Casio niż Patek Philippe. W ogóle wynik tego głosowania lepiej pominąć milczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile tu jest bezsensownych postów.........

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wrzucić do piramidy wszystkie marki i po kłopocie. Potem urządzić dyskusję na jakim poziomie poszczególne marki umieścić. Wszyscy będą zadowoleni bo znajdzie się miejsce dla PP i QQ.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja proponuję żeby w Piramidzie Prestiżu zawrzeć maksymalnie 40 firm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przychylam sie do Krella. Nie da zrobić się sensowej piramidy z wszystkich marek.

40 i adnotacja , ze nie wszystkie się znalazły z jakims prostym wytłumaczeniem. Trudno umieszczać w piramidzie prestizu Q&Q, który w ogole nie jest prestizowy. Moze jeszcze Perfecta, Romexa albo Osin

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No dobra, to chyba czas na jakieś decyzje. Co dalej robimy :?: - rozszerzamy moją propozycję Piramidy o brakujące marki :?:. Wymieniłem 31 firm, brakuje więc 9 do 40. Czekam na sugestie z Waszej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Wydaje mi sie ze trzeba uzupełnic o te 9 i znowu poddac dyskusji.

Nie spieszy sie, a jak juz bedzie gotowa (idealna) bedzie z czego byc dumnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dobrze, w taki razie zaproponujcie jeszcze 9 firm których nie uwzględniłem, a które powinny się znaleźć w Piramidzie Prestiżu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Chyba jestem zmuszony przyjąć znaną , a jakże wygodną strategię softa

Ha!

Nie bardzo rozumiem :roll:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
No dobra, to chyba czas na jakieś decyzje. Co dalej robimy :?: - rozszerzamy moją propozycję Piramidy o brakujące marki :?:. Wymieniłem 31 firm, brakuje więc 9 do 40. Czekam na sugestie z Waszej strony.

ja bym dodal tylko te kilka ktore juz byly wymienione, po co znowu na sile kombinowac? dodamy 9 to zaraz pojawi sie 9 nastepnych "niedocenionych" i wtedy tego nigdy nie skonczymy

moja propozycja jest nastepujaca (zanim sie znowu zaczniemy na siebie obrazac):

1. Krell, dopracuj swoja "okrojona" piramide i dodaj kilka marek wedlug swojego wlasnego uznania ale z zachowaniem zasady ze w piramidzie zostaje tylko to co jest nam wszystkim znane i lista jest krotka (tak zeby sie roznila od piramidy Darka i Marcina); Oczywiscie jezeli Darek/Marcin widza potrzebe modyfikacji swojej listy jest do tego teraz odpowiedni moment

2. w oddzielnym watku poddamy w klubie glosowaniu obie piramidy- niech wygra lepsza

proste? :) no i dzieki temu kazdy bedzie mogl sie wypowiedziec (co do tego ktora piramida jest lepsza), a wybrana piramida zostanie takim glosowaniem "namaszczona" przez glosujacych i bedzie mozna mowic, ze jest klubowa, a nie 'kogos tam'

jezeli ktos twierdzi, ze obie piramidy sa do kitu, niech zamiast krytykowac sam zaproponuje w rozsadnym terminie trzecia, tez mozemy podjac ja glosowaniu razem z tymi juz zaproponowanymi

co Wy na to? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie,że ok !

Napisałem ( nie absolutnie nic do Ciebie Mariusz) ,zgryżliwie ,że przyjmuję najlepsza strategię tzn nic nie zrobić , a na końcu wyskoczyć z inwektywami.

ale to tylko na marginesie , bo mi charakter na to nie pozwoli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

no to dajmy sobie tydzien i do glosowania :)

w tym czasie prosze tworcow obu piramid zeby je dopracowali jezeli oczywiscie czuja taka potrzebe (wedlug wlasnego uznania!), a malkontentow prosmy o wstrzymanie sie od zbednych komentarzy i zaproponowanie swojej wlasnej wersji piramidy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisałem ( nie absolutnie nic do Ciebie Mariusz) ,zgryżliwie ,że przyjmuję najlepsza strategię tzn nic nie zrobić , a na końcu wyskoczyć z inwektywami.

ale to tylko na marginesie , bo mi charakter na to nie pozwoli

I bardzo dobrze, że charakter nie pozwolił Tobie Darek na takie zachowanie, bo szanuję Ciebie i chciałbym, aby nadal tak pozostało. Zresztą sporo było ostatnio dyskusji na Forum co najmniej dziwnych, a efekt jest taki jaki jest - osoby mające istotny wkład w rozwój naszego Forum, zaczynają ograniczać swój udział. Wiadomo o kim mowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
no to dajmy sobie tydzien i do glosowania :)

w tym czasie prosze tworcow obu piramid zeby je dopracowali jezeli oczywiscie czuja taka potrzebe (wedlug wlasnego uznania!), a malkontentow prosmy o wstrzymanie sie od zbednych komentarzy i zaproponowanie swojej wlasnej wersji piramidy

Proponuję rozpocząć głosowanie w najbliższą niedzielę. Mamy dzisiaj środę więc 3 dni powinny wystarczyć na przygotowanie tych dwóch wersji Piramid. U mnie sprawa jest prosta, nie wiem natomiast ile czasu zajmie Darkowi i Marcinowi modyfikacja ich Piramidy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Proponuję rozpocząć głosowanie w najbliższą niedzielę. Mamy dzisiaj środę więc 3 dni powinny wystarczyć na przygotowanie tych dwóch wersji Piramid. U mnie sprawa jest prosta, nie wiem natomiast ile czasu zajmie Darkowi i Marcinowi modyfikacja ich Piramidy.

w sumie to masz racje, po co to przeciagac :) Darek i Marcin juz poswiecili na to duzo czasu i zrobili to bardzo systematycznie wiec sadze, ze jak beda poprawki to tylko kosmetyczne, dadza rade :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze by było, gdybyśmy mogli założyć, że nasza Piramida pojawi się na Forum dopiero w niedziele, prawdopodobnie wieczorem, może być :?: ;)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Dobrze by było, gdybyśmy mogli założyć, że nasza Piramida pojawi się na Forum dopiero w niedziele, prawdopodobnie wieczorem, może być :?: ;)

Spoko. Ja swoją pewnie opublikuję trochę wcześniej. Właściwie to nic nie będę zmieniał tylko dopiszę jeszcze kilka firm do tego co już zaproponowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No dobra, to moja Piramida Prestiżu jest już gotowa. Wprowadziłem kilka zmian, dopisałem też te firmy, które w 40 (moim zdaniem) powinny się znaleźć. A to wynik mojej pracy...

1. Patek Philippe

2. Vacheron Constantin

3. Audemars Piguet

4. A.Lange&Sy2nśhne

5. Breguet

6. Jaeger-LeCoultre

7. Girard-Perregaux

8. Blancpain

9. Daniel Roth

10. Zenith

11. IWC

12. Ulysse Nardin

13. Parmigiani Fleurier

14. Jaquet Droz

15. Rolex

16. Glashy2nźtte-Original

17. Chopard

18. Cartier

19. Piaget

20. Perrelet

21. Omega

22. Chronoswiss

23. Breitling

24. Panerai

25. Minerva

26. Vulcain

27. Eterna

28. TAG Heuer

29. Eberhard

30. Fortis

31. Maurice Lacroix

32. Longines

33. Frederique Constant

34. Epos

35. Baume&Mercier

36. Tissot

37. Sinn

38. Atlantic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Julian

Wg mnie Chronoswiss jest o jedną pozycję za nisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.