Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

Piramida Prestiżu - III edycja - dyskusja

Czy jesteś za tym, aby głosowanie w Piramidzie Prestiżu ograniczyć do kilku osób, które zostaną wyłonione w trakcie dalszej dyskusji ?  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie

jeśli chcecie zrobię tę piramidę , ale będzie to subiektywna "piramidka Darka" :)

nie mam się za eksperta , ale mam trzy zalety :

- pokora wobec własnej niewiedzy ,która mnie zmusi do zachowania należytej staranności

- jestem długo na Forum i się dużo od Was nauczyłem ( a przy okazji "przewinąłem " już ok 80 zegarków)

- nie boję się tego zrobić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
nie boję się tego zrobić :)

no chociaz jeden zachowal sie jak mezczyzna :) no to do roboty! 8) zobaczymy co nam z tego wyjdzie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam kciuki. Powodzenia :!: :)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powodzenia

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

I ja życzę powodzenia :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem, jestem

- tylko zobaczcie, która jest godzina.

Ja nie mogę sam, nawet próbowac robić piramidy, bo jak wiecie jestem "umoczony" zawodowo w tej branży.

Jak napiszę, że wartość PP wynika z dużej ilości oddanych głosów, to znowu mnie "zjecie" - bo odwracam kijem...

Jak napiszę, że wszyscy mogą głosować, pod warunkiem ustalenia reguł i opisania poszczegolnych firm (pod kątem przyjętych regół) to to zajmie dużo czasu.

Jak było fajnie robiś PP - pierwsza edycje. Trochę sie posprzeczaliśmy... i było.

Władek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra-zasiadam do roboty !

ale biorąc pod uwagę pierwszą wymienioną zaletę zejdzie mi się trochę :D

za to nie napisałem ile mam wad! to byście dopiero zobaczyli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
za to nie napisałem ile mam wad! to byście dopiero zobaczyli :)

Ty sie tak nie ciesz, bo jeszcze nie wiesz jak bedziesz mial przechlapane jak ludzie zobacza gdzie w piramidzie sa ich ulubione marki :D :wink:

na marginesie:

mamy jakiegos roslego Paneristi w Warszawie? mysle, ze warto zeby ktos podjechal do Darka i przekonal go, ze Pam w ostaniej edycji byl wyraznie niedocenianiony :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek nie zdaje sobie sprawy, że czciciele Amfibii też sie mobilizują.... :twisted: Szczególnie jak ostatnio skrytykował nabyty model :wink:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Darek nie zdaje sobie sprawy, że czciciele Amfibii też sie mobilizują.... :twisted: Szczególnie jak ostatnio skrytykował nabyty model :wink:

uuu a jak poprosza kolegow ze wschodu zeby przekonali Darka, to chlop szybko sprzeda wszystkie zegarki i przerzuci sie na znaczki :) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może by Darek jakieś weksle podpisał na konto tej piramidy - jak będzie nie pomyśli właścicieli kwitów to wiadomo co :twisted: :wink: :wink:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę nie wywierac nacisków! naciskac będziemy jak już zobaczymy twór Darka :)

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolicie że wtrące swoje trzy grosze.

Po pierwsze nie tworzymy tej piramidy dla komercji, krótko mówiac bedzie to piramida KMZiZ.

Jeżeli ktos będzie chciał ja wykorzystać do róznych celów, to będzie to robił na swoja odpowiedzialność.

Nie ciąży na nas (a może jednak ciąży :roll: ) odpowiedzialność za układ firm i punkty im przyznane.

I w końcu przecież to tylko zabawa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

Jędrula

pisałem to samo strone wcześniej

-i wyszło że to już nie zabawa bo nas gdzieś zamieszczają

(gazeta itp.)

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jędrula

pisałem to samo strone wcześniej

-i wyszło że to już nie zabawa bo nas gdzieś zamieszczają

(gazeta itp.)

8)

Dzięki Feleksc. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piramida nie jest wewnetrzną sprawą Klubu. Ogląda ja pół Polski i tafia do gazet. Nie chodzi tylko, zeby odwiedzajacy strony Klubu mieli sie czym zasugerować przy wyborze zegarków, ale i sam prestiz i dobre imie Klubu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Piramida nie jest wewnetrzną sprawą Klubu. Ogląda ja pół Polski i tafia do gazet. Nie chodzi tylko, zeby odwiedzajacy strony Klubu mieli sie czym zasugerować przy wyborze zegarków, ale i sam prestiz i dobre imie Klubu.

jak ślicznie to ujołeś :)

ćwiczyłeś gdzieś?

czy to z :wink: czy mi się tylko zdaje

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje ci sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

tak niesmialo spytam: jak tam prace sie posuwaja? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez miałem o to pytac, ale nie chciałem presji wywierać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasna sprawa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piramida nie jest wewnetrzną sprawą Klubu. Ogląda ja pół Polski i tafia do gazet.

dobra, ale możecie mi powiedzieć dlaczego akurat piramida pełni taka rolę? Dlaczego na zewnątrz w ogólnopolskiej i niespecjalistycznej prasie ma pojaiwać sie piramida prestizu? Komu ona jest potrzebna? Zwykły Kowalski jak zobaczy taką nową piramidę to i tak nic z niej nie bedzie wiedział, bo firmy o których ewentualnie słyszał, jak np. Seiko,Casio,Timex,Atlantic,Cetina,Tissot,Festina itp. nie załapia sie pewnie do 30 najbardziej prestizowych firm. To co teraz jeden z Was będzie opracowywał, będzie nadawało się jedynie do publikacji specjalistycznych dla odbiorców będących w temacie.

Moim zdaniem do publikacji ogólnodostępnych, dla mas, o wiele bardziej nadawałaby się zwykła tabelka grupująca poszczególne firmy w zależności od ich prestiżu. Coś takiego jak zrobione zostało na starcie 2 edycji piramidy, bez podziału na miejsca, bo to zawsze będzie tylko subiektywne, ale dzielące firmy ze względu na grupy

High-End - sztuka

Patek Philippe, Vacheron Constantin, A.Lange&Sy2nśhne, Audemars Piguet, A. Preziuso, F-P Journe, R. Mille, Ch. Claret (także pod marką Jean Dunand), Ph. Dufour, Paul Gerber, Th. Prescher, H. Winston, R.W. Smith, Roger Dubuis, Greubel-Forsey, P.Speake-Marin.

Kategoria I - prestiż

Blancpain, IWC, Jaeger-LeCoultre, Girard-Perregaux, Zenith, Rolex, Ulysse Nardin, Urban Jy2nźrgensen&Sønner, Daniel Roth, Gerald Genta, Jaquet Droz, Alain Siberstein, De Bethune, Svend Andersen, Breguet, Glashy2nźtte-Original, Bovet-Fleurier, Vianney Halter, Ch. v.d. Klauuw, Franck Muller, Parmigiani.

Kategoria II - bardzo dobry poziom wykonania

Chronoswiss, Bulgari, Cartier, Corum, Union, Omega, Kelek,Panerai, Breiltling, Eberhard, Chopard, Daniel Jean Richard, Perrelet, Scalfaro, Piaget, Paul Picot, Aquanatic, Carl F. Bucherer, Armin Strom, Arnold&Son, Korloff, Montblanc.

Kategoria III - dobry poziom wykonania

Frederique Constant, Ebel, Baume&Mercier, Eterna, Rado,

Longines, Raymond Weil, Movado, Milus, Revue Thommen, Maurice Lacroix, Tissot, Oris, Mido, Schauer, TAG Heuer, Fortis, Sinn, Graham, Nomos, UTS-Muenchen, Yantar, Angular Momentum, Cyma, Tudor, Xemex, Minerva, Milleret, Jacques Etoile, Porsche Desing.

Kategoria IV - zegarki użytkowe, jakość za rozsądną cenę

Roamer, Atlantic, Meistersinger, Seiko, Candino, Tutima, Certina, Festina, Victorinox, Stowa, Marcello C., Aristo, Orient, Vostok Europe, Poljot, Buran, Aviator, Szturmanskie, Sector, Grovana, Delbana, Davosa, Delma, Laco, Lorenz, Bulova, Epos, Doxa, Glycine, Hamilton, Limes, Louis Erard, Alpina, Archimede, Askania, BWC Swiss, Cimier, Edox, Lorenz, Muehle Glashuette, Nivrel, Aflex, Dugena, Junkers, NBY, Zeno, Rotary.

Kategoria V – tanie i solidne

Swatch, Casio, Citizen, Flik Flak, Q&Q, Zodiac, Timex, Adriatica, Claude Bernard, Junghans, Carrera, cK, Lotus, Pierre Cardin, Pulsar, Remus, Uhr-Kraft, Zentra, Romanson

Na podstawie takiego zestawienia ludzie prędzej poznaliby wartość poszczególnych marek i mogliby dowiedzieć się o każdym zegarku co mniej więcej on prezentuje. Do prasy, takiej jak ten niedwny ogólno i szeroko dostępny dodatek do PB moim zdaniem powinny trafiać zestawienia uczące ludzi co to jest Sinn,Panerai itp. a nie rozważania czy wyżej w rankingu będzie Jaeger-LeCoultre,A.Lange&Soehne, czy Girard-Perregaux.

Ta piramida która powstanie w tej edycji będzie raczej wynikiem przemyśleń entuzjastów i będzie miała zastosowanie praktyczne dla wąskiego grona odbiorców.

www.pajacyk.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest ( tadam!)

Po pierwsze (jak na Oscarach) DZIĘKUJĘ Mariuszowi ( MasterFan), bez którego pomocy i wieeelkiemu wkładowi pewnie by się nie udało

po drugie proszę Moda o stworzenie formy graficznej etc

po trzecie- teraz to możecie po mnie jechać jak po burej kobyle :)

marka Łaczna punktacja/Miejsce w rankingu

Patek Philippe, 19,05

Vacheron Constantin, 18,1

A.Lange&Sy2nśhne, 17,35

Breguet, 17,15

Audemars Piguet, 16,85

Jaeger-LeCoultre, 16,6

Girard-Perregaux, 16,15

Jaquet Droz, 16,1

Ulysse Nardin, 15,75

IWC, 15,5

Zenith, 14,3

Daniel Roth, 14,15

Blancpain, 13,65

Glashy2nźtte-Original, 13,55

Rolex, 13,5

Omega, 13,5

Parmigiani, 13,45

Chronoswiss, 13,3

Credor, 13

Perrelet, 12,55

Eterna, 12,5

Piaget 12,35

Breitling, 11,75

Arnold & Son 11,65

Alain Siberstein, 11,5

Daniel Jean Richard 11,4

Vulcain 11,25

Hublot 10,85

Chopard, 10,75

TAG Heuer, 10,5

Dubey & Schaldenbrand 10,2

Minerva, 10,1

Union, 10

Kelek, 10

Eberhard, 9,95

Ebel, 9,9

Bulgari, 9,85

Cartier, 9,7

Fortis, 9,55

Graham 9,4

Maurice Lacroix, 9,05

Xemex 9,05

Longines, 8,9

Paul Picot, 8,7

Panerai, 8,55

Baume&Mercier, 8,35

Oris, 8,35

Tissot, 8,15

Revue Thommen, 8,1

Sinn, 7,8

Corum, 7,7

Montblanc, 7,55

Movado, 7,3

Bell & Ross 7,3

Frederique Constant, 6,4

Hamilton, 6,05

Mido, 5,9

Rado, 5,1

Nomos, 4,95

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.