przemekspce 8385 #2651 Napisano 16 Stycznia 2023 Mi na pewno nie 😅 Stara fotka, pomarańcza z czarnym kilka lat temu wygrała. Już wtedy nie było łatwo kupić, za to mniej niż 1k dałem😉 Jedyny pomarańczowy diver, który mógłby mi ewentualnie monstera zastąpić to Doxa Sub 300. 3 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3643 #2652 Napisano 16 Stycznia 2023 Szczęściarzu...😉👍🏻 0 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14600 #2653 Napisano 16 Stycznia 2023 2 godziny temu, Przemek84 napisał(-a): , za to mniej niż 1k dałem😉 Jakby zacząć wspominać początki moje na forum To monster kosztował 470 zł nowy Samurai 600zl czy to biały czy czarny Landmonstery i frankenmonstery też nie kosztowały dużo. Ech to były czasy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #2654 Napisano 16 Stycznia 2023 1 minutę temu, revolta4 napisał(-a): Jakby zacząć wspominać początki moje na forum To monster kosztował 470 zł nowy Samurai 600zl czy to biały czy czarny Landmonstery i frankenmonstery też nie kosztowały dużo. Ech to były czasy Nie pamiętam już kiedy czarnego kupiłem, chyba 2011 lub 2012. Wtedy koło 700 za nowego płaciłem, z allegro. Kupując bez pośrednika pewnie byłoby jeszcze taniej. Po 470 chyba kilka lat wcześniej musiały być? 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14600 #2655 Napisano 16 Stycznia 2023 Jakiś 2010 -2011 r kolega z forum CW mi sprowadzał a pomarańcza " dwójka " szła chyba 3 miesiące już się pogodziłem że nie dojdzie za 660 zł. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3643 #2656 Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Ano były czasy.. w 2013 r. granatowe Sumo z Japoni na gotowo 1600... w dwa tygodnie od zamowienia.. he he..teraz kuknąłem do papierów.. 12.03.2013 zapłacone, 19.03.2013 u mnie w domu...inne samoloty latały czy co..?.😊 Edytowane 16 Stycznia 2023 przez Calisia1 1 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10049 #2657 Napisano 17 Stycznia 2023 17 godzin temu, Calisia1 napisał(-a): Panowie, świetne te Wasze pomarańcze.. Nie przeszedł Wam przez głowę szatanski plan pozbycia sie ich?😉 Szczerze zazdraszczam...🤗 Jeśli interesuje Cię pierwsza generacja to można sprowadzić z JP. Wybór jakiś tam jest.... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3643 #2658 Napisano 17 Stycznia 2023 Dzięki.. wiesz aż tak wielkiego ciśnienia nie mam na pierwszą generację, choc to kultowa wersja... mógłbym mieć nawet drugą czy trzecią, z tym że obawiam się trochę o uczciwość sprzedających z zagranicy.. A sam osobiście nigdy nie sprowadzałem zegarka .. poza Sumo w 2013r od K.Higuchi.. ale to oficjalna strona sklepu.. No nic, będziemy myśleć.. Na razie ustalam gdzie oddać sumo do spa, bo głośno woła..😉 0 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10049 #2659 Napisano 17 Stycznia 2023 1 minutę temu, Calisia1 napisał(-a): Dzięki.. wiesz aż tak wielkiego ciśnienia nie mam na pierwszą generację, choc to kultowa wersja... mógłbym mieć nawet drugą czy trzecią, z tym że obawiam się trochę o uczciwość sprzedających z zagranicy.. A sam osobiście nigdy nie sprowadzałem zegarka .. poza Sumo w 2013r od K.Higuchi.. ale to oficjalna strona sklepu.. No nic, będziemy myśleć.. Na razie ustalam gdzie oddać sumo do spa, bo głośno woła..😉 Z drugą i trzecią jest dużo gorzej. Po pierwsze rzadko się pojawiają na sprzedaż a po drugie ceny są z kosmosu. Uczciwość sprzedawców z zagranicy jest podobna jak tych rodzimych. Jeśli chodzi o Japończyków to ja jeszcze nie zaliczyłem większej wtopy a trochę zegarków od nich kupiłem Wracając do tematu ja mam 5 sztuk 😎 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3643 #2660 Napisano 17 Stycznia 2023 (edytowane) Oooo...zaaacne Panie..zwlaszcza pomarańczki..😉 Podejrzewam że nie na sprzedaż..? Czy w razie czego ,Kolego, byłbyś tak uczynny i pomógłbyś mi ogarnąć temat zakupu z zagranicy? Muszę najpierw ogarnąć serwis Seiko ,właśnie skończyłem rozmowę z Warszawą i trza bedzie szykować wysyłkę Sumo..😊 Edytowane 17 Stycznia 2023 przez Calisia1 0 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10049 #2661 Napisano 19 Stycznia 2023 Oooo...zaaacne Panie..zwlaszcza pomarańczki.. Podejrzewam że nie na sprzedaż..? Czy w razie czego ,Kolego, byłbyś tak uczynny i pomógłbyś mi ogarnąć temat zakupu z zagranicy? Muszę najpierw ogarnąć serwis Seiko ,właśnie skończyłem rozmowę z Warszawą i trza bedzie szykować wysyłkę Sumo..Te nie są na sprzedaż. Chętnie pomogę z zakupem z Japonii. W razie czego zapraszam na priv 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42477 #2662 Napisano 19 Stycznia 2023 W dniu 17.01.2023 o 11:43, siomon napisał(-a): Z drugą i trzecią jest dużo gorzej. Po pierwsze rzadko się pojawiają na sprzedaż a po drugie ceny są z kosmosu. Uczciwość sprzedawców z zagranicy jest podobna jak tych rodzimych. Jeśli chodzi o Japończyków to ja jeszcze nie zaliczyłem większej wtopy a trochę zegarków od nich kupiłem Wracając do tematu ja mam 5 sztuk 😎 Ty to jednak nie masz umiaru w Japończykach. Oprócz nich masz jeszcze "kilka" perełek. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10049 #2663 Napisano 20 Stycznia 2023 9 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Ty to jednak nie masz umiaru w Japończykach. Oprócz nich masz jeszcze "kilka" perełek. NIestety nie mam, ciągle coś przybywa 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14600 #2664 Napisano 20 Stycznia 2023 17 minut temu, siomon napisał(-a): NIestety nie mam, ciągle coś przybywa 😁 Czytając słyszę żal taki .... podam ci adres i ślij te japońce 😆😀😁😁😃😅🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4477 #2665 Napisano 20 Stycznia 2023 Jak już tak wspominamy kto ile zapłacił, to aż z ciekawości wszedłem sobie w moją historię zamówień na Amazonie... piękne czasy A jak do tego dodać jeszcze dane, ile wtedy dolar kosztował, to jeszcze przyjemniej się robi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24696 #2666 Napisano 20 Stycznia 2023 Ja tam kupowałem nowe po 350pln:) 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wostok111 4653 #2667 Napisano 26 Stycznia 2023 Pamiętam te czasy, też wtedy miałem monstera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #2668 Napisano 28 Stycznia 2023 10 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3643 #2669 Napisano 29 Stycznia 2023 13 godzin temu, Przemek84 napisał(-a): Będę się powtarzał ale ... ,,Piękny Ci On.."😉 1 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42477 #2670 Napisano 29 Stycznia 2023 22 godziny temu, Przemek84 napisał(-a): Dobry strzał. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8385 #2671 Napisano 29 Stycznia 2023 Teraz, Dorian06 napisał(-a): Dobry strzał. Dzięki! 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #2672 Napisano 1 Lutego 2023 (edytowane) Ja doskonale wiem że "monster" jest tylko jeden... ale takie "pingwiny" też są fajne Edytowane 1 Lutego 2023 przez Daito 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #2673 Napisano 4 Marca 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 44323 #2674 Napisano 12 Marca 2023 ;] 12 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #2675 Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Odnośnie zakupu i to fabrycznie nowego to jest taka chińska marka na literkę "H" brzmiącą po skandynawsku. Oferuje zegarki wyglądające jak II generacja, z mechanizmem NH36A (zdaje się ten sam, co w oryginalnych, czyli podstawowy, ze stop sekundą i dokręcaniem), z szafirem (ponoć) . Jak znam Chińczyków, jakość porównywalna z oryginałem (zresztą poprzeczka nie jest postawiono zbyt wysoko, w oryginałach bezel często nie centruje, koperta to stal, bez wymyślnych szlifów). Luma ponoć C3. Ceny jak oryginału z czasów, gdy kosztowały tyle, ile kosztować powinny. Piszę, nie umniejszając oryginalnemu monsterowi. Jego wartość nie bierze się z mechanizmu czy jakości wykonania, a tzw. designu i historii. A ceny niedawne i obecne, to już psychologia i marketing. 😉 Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez worientom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach