1Faktograf 0 #326 Napisano 19 Lutego 2012 190 BMWitam wszystkich serdecznie. Pomyślałem, że to będzie dobre miejsce na pierwszy post.Idealne miejsce na pierwszy post , w końcu masz Seiko, a to duma i chwała gdy na deklu jest fala... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr.w 1 #327 Napisano 19 Lutego 2012 Wintam serdecznie, Przepraszam za OT.Czy znajdzie się ktokolwiek mieszkający w mieście Olsztyn, kto mógłby udostępnić swojego Monstera do testu nadgarstkowego? PozdrawiamWojtek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chucherko 0 #328 Napisano 20 Lutego 2012 przywitam się także i ja - Witam, no i dorzucę ze swojej strony Seiko Black Monster na bransolecie, nowy, zapewne przepłacony ale radość z pierwszego automata, który rzeczywiście cyka, jest wielka już od dwóch tygodni nie schodzi z nadgarstka, mam nadzieje, że posiadany G-Shock GW6900 się nie obrazi, że mam drugiego pancerniaka 191 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darlyz 1 #329 Napisano 21 Lutego 2012 192 - BM na bransolecie, rozważam OM na gumie, jakby co, dopiszę do rachunku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wahnik 3818 #330 Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) No dobrze, przyznam się , mam od dwóch lat OM-a i używam albo pod wodą , albo na kajaku ( OM to ten mniejszy... )http:// więc 193 - ci Edytowane 21 Lutego 2012 przez Wahnik 0 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #331 Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) / Edytowane 21 Lutego 2012 przez Taktic 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1Faktograf 0 #332 Napisano 21 Lutego 2012 194 Mam i ja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vidi 133 #333 Napisano 5 Marca 2012 195 Orange monsterozo, mam juz długo ale temat zauważyłem dopiero teraz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr.w 1 #334 Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) 196 Czarny potwór na bransolecie przyleciał dzisiaj do mnie Edytowane 29 Marca 2012 przez dr.w 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bumak 1 #335 Napisano 4 Kwietnia 2012 197 OM - na pasku od Pattiniego. Przez skubańca Manta, Stowa, G-Shock, Tissot, Zeppelin strasznie zaniedbywane 0 Pozdrawiam,Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #336 Napisano 14 Kwietnia 2012 Według obliczeń kolegi Dr.W. - aktualny stan Monsterów wygląda następująco: 113 - OM84 - BM3 - Blue Monster1 - Snow Monster 1 - Yellow frankenmonster1 - Orange frankenmonster1 - Black frankenmonster2 - Modyfikowany Razem 206 potworow a jesli odrzucic mody i frankenmonster'y to 201 Nie wiem jak dać linka do pliku excela z obliczeniami, jakby ktoś wiedział, mogę podesłać na maila. 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czasnagli 1 #337 Napisano 14 Kwietnia 2012 czarnego frankenmonstera mam i ja ale to temat o Monsterach a nie ich braciach czy córkach ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 6385 #338 Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Hmmm, 202 chyba ... Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez teston 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #339 Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) 203 (przed-mechaniczy monster, z kwarcem HEQ, gumowatymi wstawkami i lupką ) Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kindybal 1873 #340 Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) 204 . Od pół roku Black Monster na bransolecie . Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Kindybal 0 Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #341 Napisano 21 Kwietnia 2012 sergserg tu liczymy Monstery, a nie wszystko co do Monstera podobne Moim zdaniem aktualny wynik to 203 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dico 13 #342 Napisano 23 Kwietnia 2012 W takim razie do mojego Czarnucha dołącza Pomarańcza o numerze 204. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InfectedControl 2 #343 Napisano 23 Kwietnia 2012 tutaj tutaj. +1 pomaranczowy na skorze z c&b z pomaranczowym przeszyciem. 205 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #344 Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) sergserg tu liczymy Monstery, a nie wszystko co do Monstera podobne Moim zdaniem aktualny wynik to 203 Kolego szanowny , SLR001 funkcjonuje pod nazwą "Quartz Monster" albo "Perpetual Quartz Monster". Stąd jak najbardziej się liczy, pomijając nawet sprawę który Monster na którym był wzorowany Licznik Monsterów to 206. Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #345 Napisano 23 Kwietnia 2012 Jak dla mnie to Twój się może liczyć nawet za dwa, ale myślałem że tu podliczamy Seiko SKX781 i SKX779, bo jak przyjmiemy że Twój się liczy, to na przykład Frankenmonster też powinien... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #346 Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Skieruję Cię do pierwszego posta, liczymy Monstery czarne i pomarańczowe. SLR001 to czarny Monster (był jeszcze SLR003 - biały Monster). Frankenmonster z 5-tek to już zupełnie inny zegarek (bezel, tarcza, zupełnie inne wskazówki). Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #347 Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie mi tu sędziować, niech będzie po Twojemu, ale moje zdanie się nie zmienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #348 Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie mi tu sędziować, niech będzie po Twojemu, ale moje zdanie się nie zmienia.To nie jest "po mojemu" Pokazywany przeze mnie zegarek to Monster wg nomenklatury używanej na WUS, SCWF czy TZ-UK. Czy też gdziekolwiek indziej.Rzecz jasna możesz to widzieć jak chcesz, podobnie jak każda inna osoba, bo "Monster" to nazwa nieoficjalna, umowna.Owszem, nazwa "Monster" pojawiła się przy okazji automatów, ale niejako z definicji została od razu przyporządkowana także do kwarcowego pierwowzoru, który jest bardziej podobny, niż różny (bo w końcu pierwowzór). 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41687 #349 Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) OMSzczerze mówiąc nie wiem który Edytowane 28 Września 2012 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #350 Napisano 23 Kwietnia 2012 ale myślałem że tu podliczamy Seiko SKX781 i SKX779, bo jak przyjmiemy że Twój się liczy, to na przykład Frankenmonster też powinien...Frankenmonsterów, Babymonsterów itp to nie doliczamy, ale kwarcowego brzydala to zróbmy wyjątek Jest tak wyjątkowy i rzadki, że następne i tak się nie pojawią A tak poważnie, całe to liczenie to tylko zabawa, i nie ma się co za bardzo naprężać 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach