Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

ZAPISY i WYBÓR NUMERÓW ZEGARKÓW KLUBOWYCH 2012

Rekomendowane odpowiedzi

20mm ...wiec pasków na rynku do koloru do wyboru ;-) Fajnie wygląda na Bondowych Nato :-) ...sam tak go noszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrana przez nas tarcza oraz bezel wkomponowane już w kopertę. Jak zwykle Zdjęcie od Squale prześwietlone ( to jasne ) z zaburzonym balansem bieli. Użyłem funkcji auto-level w programie graficznym i efekt poniżej. Ten drugi raczej bliżej rzeczywistości.

sample1y.jpg

samplefix1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak trzymać. Swoją drogą jakość zdjęć robionych puszką konserw to chyba wstyd

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak trzymać. Swoją drogą jakość zdjęć robionych puszką konserw to chyba wstyd

Prawda. Ale producenci to nie koniecznie pasjonaci fotografii. Poza tym nie ma co oczekiwać zdjęć jak ze strony www IWC :D tam nad każdym zdjęciem w programie graficznym siedzi sztab grafików :-) . Pewnie jakbym skrytykował to by nam podesłali porządniejsze ( tak jak to zrobili z samplami tarcz, zrobili w mocnym i słabszym swietle) no ale....tutaj już kolorystyczne zmiany nie zajdą....więc efekt ostateczny zobaczymy już na własnych nadgarstkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szlif jest widoczny co daje radość ! Kolor faktycznie chyba będzie do oceny na mecie. Ale jestem pełen optymizmu.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzina 12 na bezelu! Zupełnie nie wyszła! Koniecznie zwróć uwagę ,że trójkąt znika i wygląda jak różki i cholera wie co z dołu!

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel jest inny niż w standardowym 50 Atmosie ( dlaczego ?? Nie wiem, zapytam ). Z jednej strony polepszony bo kropa na 12tej ma obwódkę chromowaną...z drugiej strony trójkąt jest trochę ciachnięty.

Ale bywają gorsze ciachniecia....i wszyscy byli zachwyceni :D :

7952595_2_295x_FFFFFF_pad_0.jpg

Może teraz taka moda ?? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już lepiej zrezygnować z tego czegoś w ogóle! Dla samej kropki , choć projekt a wykonanie wiele różni- piszę bez marudzenia i czepiania się ale myślę,że ta wersja jest do .... Powiedzmy nieakceptowalna

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz Artur a w Doxie nikt tego ciachniętego w parszywy sposób trójkąta nie zauważył i wszyscy się zachwycają tym zegarkiem :-)

Dostałem odp od Squale, że nasz Limitka zapoczątkuje nową serię 50 Atmosów. Od naszej limitki wszystkie nowe 50 Atmosy także nie limitowane będą miały ten chromowany pierścień kropy na 12tej oraz szkła szafirowe z AR. Bezel to prototyp i mam zgłaszać uwagi. Co oczywiście uczynię. Mi także się taki ciachnięty trójkąt nie podoba. Będę sugerował także pomniejszenie kropki i obwódki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dążymy do wysokiego standardu więc ucięty trójkąt w Doxie , od kiedy go dostrzegłem odebrał mi całą przyjemność oglądania tego zegarka. Klubowy zegarek nie może mieć takiej niedoskonałości! To uwaga do Squale nie do Ciebie!

Jeszcze jedna uwaga dotyczy niedokładności pokrycia znaków na bezelu z indeksami na tarczy.

Skoro mamy być forpocztą przyszłych produkcji również zwracam na to uwagę!

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zanotowałem i zostanie zgłoszone producentowi. Masz rację limitka ma być maksymalnie dobra!

Co do trójkąta w Doxie...to nie wiadomo czy to efekt zamierzony czy nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie w Doxie przegapili!co do naszego Squale czekamy na poprawki! Wierzę,że będzie lepiej niż dobrze czyli idealnie! Pozdrowienia dla producenta!

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podzielam Wasze uwagi co do trojkata na bezelu. Zupelnie niezaleznie (najpierw ogladalem zdjecia, pozniej czytalem Wasze komentarze) od razu zwrocilem uwage na te "rozki". Teraz, porownujac z wersja planowana, zdecydowanie lepiej dla mnie wyglada nasza pierwotna wersja. Trojkat jest czytelny, a kolko na nim ladnie koresponduje z malymi minutowymi koleczkami i nie zaburza jednoczesnie czytelnosci trojkata. Nalegalbym na Squale, by wrocili do pierwotnej wersji.

Jesli chodzi o niedopasowanie znacznikow na bezelu i na tarczy, to gdyby takowe byly, to dla mnie bylaby to dyskwalifikacja Squale. Mam nadzieje, ze jednak tak nie jest, ze to co widac, to zludzenie wywolane tym, ze obiektyw aparatu nie jest ustawiony centralnie nad zegarkiem, a tarcza jest dalej od obiektywu niz bezel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie w Doxie przegapili!co do naszego Squale czekamy na poprawki! Wierzę,że będzie lepiej niż dobrze czyli idealnie! Pozdrowienia dla producenta!

Z ciekawości poszperałem trochę w necie...i szok! . Nowe Mako ...tez ma ucięty trójkąt ( stare nie miało )...wygląda to na jakąś ogólnoświatową świeżą modę:

orient-automatic-scuba-diver-mens-mako-watch-cem65008b-cem6500.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przynajmniej w tym Mako nie ma rozkow :-). No bo koleczko mniejsze i bez zadnej obwodki. A obciecie trojkata na dole nie jest tragedia, nie jest zle. Pasuje (w Mako) do trapezu godz. 12ej (i wlasciwie 6ej i 9ej). Kto powiedzial, ze to ma byc trojkat? :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Od naszej limitki wszystkie nowe 50 Atmosy także nie limitowane będą miały ten chromowany pierścień kropy na 12tej oraz szkła szafirowe z AR. Bezel to prototyp i mam zgłaszać uwagi. Co oczywiście uczynię. Mi także się taki ciachnięty trójkąt nie podoba. Będę sugerował także pomniejszenie kropki i obwódki.

Nie jestem mocno czepliwy ale rzeczywiście kropka musiałaby być zmniejszona jeśli ma ładnie wyglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak-

Jak stoi sprawa z ty zegarkiem? Doszło do realizacji tego projektu?

Tak,projekt jest w trakcie- nie czytałeś ?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrana przez nas tarcza oraz bezel wkomponowane już w kopertę. Jak zwykle Zdjęcie od Squale prześwietlone ( to jasne ) z zaburzonym balansem bieli. Użyłem funkcji auto-level w programie graficznym i efekt poniżej. Ten drugi raczej bliżej rzeczywistości.

sample1y.jpg

samplefix1.jpg

Zdjęcia się nie wyświetlają :(

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolalbym jednak pelny trojkat i kropke bez obwodki.

Ja takze. Zdecydowanie. Moj komentarz powyzej, nt. obcietego trojkata dotyczyl tylko zegarka Mako.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolalbym jednak pelny trojkat i kropke bez obwodki.

Też popieram pełny trójkąt

Może obwódkę da się zrobić mniejszą/cieńszą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyświetlają się zdjęcia

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej problem ze zdjęciami...

U mnie także a chętnie bym się do dyskusji włączył. :mellow:

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.