Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
primabaleron

Nasze divery vintage

Rekomendowane odpowiedzi

To tak na koniec heh dzięki za

Zainteresowanie i miłe słowa pozdrawiam

post-37475-0-19087800-1409346148_thumb.jpg

post-37475-0-81428700-1409346159_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cofer mnie ubiegł, ale... też mam takiego :)

dsc07656i.jpg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest?

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nurek ze Zlatousta?

Bingo :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dsc07656i.jpg

Zegarek nie nadaje się do noszenia ale kiedyś będę go miał (musze mieć) niestety jest on podrabiany a raczej został zreaktywowany i można sobie nabyć za 8-10 setek współcześniaka - na starego oryginała trzeba mieć dwa razy więcej niestety ale będę cierpliwy kiedyś na jakimś bazarze trafi się za przysłowiową główke kapusty :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Kolego gasp50 :)

Zakupione od mocnego kolekcjonera niejakiego Tomasza, hehe cieszy niepowiem pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Kolego gasp50 :)

Zakupione od mocnego kolekcjonera niejakiego Tomasza, hehe cieszy niepowiem pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dsc07656i.jpg

Uuuuu, gratuluję trafienia. Tego nurasa to szukam od dawna :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

defy diver..zrobiony w ilości poniżej 500 sztuk :)

92RvEv.jpg
412Eqn.jpg

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek!

Nie może być! :blink:

Czyżbyś "wzdęcia" robił

szewskim zydlem

z dziurą do pierdzenia

i w dodatku te pierwsze

w kuwecie dla kota? :(

Albo nie Twe,

albo jeszcze przed SPA

i duma pierchy Ci rozpiera,

by go pokazać? ;)

Gdyż Defy jakiś taki przymulony

jak po trzydniowym alkocholnym balu . B)  :lol:

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zostanie, nic nie bedzie robiony poza serwisem mechanizmu :)

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zostanie, nic nie bedzie robiony poza serwisem mechanizmu :)

Ktoś tu miał za dużo nie kupować! :D Co do polerki to sie w 100% zgadzam tez nie jestem tego zwolennikiem! Traci kanty i zarazem wartość. Z wiekiem sie tego uczymy ;) gratuluje pięknego okazu.

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca. Polerka koperty to normalny zabieg w trakcie serwisu i wszystko zależy jak jest zrobiona. Jesli koperta jest prosta, zegarek zrobiony "na błysk" to nie widzę problemu w przepolerowaniu przez kogoś kto ma o tym pojęcie (nie mówiąc o tych co robią to maszynowe, bo to juz wyższa pólka na która sie czeka dość długo). I jesli koperta wyglada "jak z betoniarki" to po prostu gorzej juz nie bedzie a po polerce w trakcie noszenia i tak nabierze rys w naturalny sposób.

Natomiast jak koperta jest trudna, ma dużo krawędzi i rożnych szlifów to odpuszczam, bo prawdopodobieństwo porażki jest duże .

Każdy zegarek trzeba rozpatrywać moim zdaniem indywidualnie, znając możliwości swojego zegarmistrza lub swoje.

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Częściowo sie zgadzam tylko przy setnym serwisie juz części zegarka nie będzie ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt :P ale Robert nawet w roleksie poleruja , tylko tak ze tego nie widac

Ja np bym nie chciał chodzić z porysowanym zegarkiem pod mankietem koszuli i w marynarce :P, bo to nie wyglada

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy w serwisie Rolexa mogą odmówić polerowania gdyż powiedzą, ze nie będzie trzymał ich standardów?! Co do zegarka do koszuli to właśnie dla tego mamy ich tyle by wybierać :P trochę jak kobiety torebki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje dziwadełko , o firmie niewiele można sie dowiedzieć , w środeczku werk na 1 kamieniu , wychwyt kołkowy , nie mam pojęcia ile ma lat , ale działa prawidłowo :)

post-73155-0-12925200-1411071386_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lucerne... Sporo budżetowych zegarków tej marki przewala się po serwisach aukcyjnych. Ten "nurek" bardzo przyjemny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lucerne... Sporo budżetowych zegarków tej marki przewala się po serwisach aukcyjnych. Ten "nurek" bardzo przyjemny.

i podobny do OMEGI ;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi