Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
jazzband

Wirtualne marki- "czarna lista"

Rekomendowane odpowiedzi

Reakcja być może nieco spóźniona, ale stanowcza. Zostałem określony jako "pospolity przestępca" (zob. wyżej). Przekracza to w moim odczuciu wszelkie granice racjonalnego dyskursu polemicznego; w każdym razie nie po to uczestniczyłem w tym Forum, by doczekać się takich chamskich epitetów. Podjąłem więc ostateczną decyzję: od tej pory nie będę już pisał na Forum, stając się odtąd jego biernym czytelnikiem.

Pozdrawiam i żegnam. :D

Ja stanowczo protestuję. Nie zgadzam się na to - Otho i koniec. Nie możesz tak się z forum po prostu pożegnać. Twoje posty ze zdjęciami, popularyzacja komplikacji i niesamowitych manufaktur bardzo rozwineły moje postrzeganie zegarków ( do tej pory robiłem to przez pryzmat Omegi i pary innych marek). Tak się nie robi i już :evil:

Co najwyżej bądź biernym czytelnikiem takich wątków jak ten :wink:

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się stanowczo nie zgadzam! Nie możemy poddać się terrorowi propagatorów dziadostwa. Myślę, że wszyscy bylibyśmy ubożsi w wiedzę zegarkową gdyby nie to forum. Zobacz ilu ludzi zainteresowaliśmy prawdziwymi zegarkami, ilu odwiedliśmy od pomysłu kupienia śmiecia.

Pojedyncze przypadki głupoty nie mogą skreślać z listy forumowiczów kolejnych osób. To by doprowadziło do wycofania się wszystkich miłośników zegarków. Forum przejęliby wciskacze kitu i wtedy admin by je musiał zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Reakcja być może nieco spóźniona, ale stanowcza. Zostałem określony jako "pospolity przestępca" (zob. wyżej). Przekracza to w moim odczuciu wszelkie granice racjonalnego dyskursu polemicznego; w każdym razie nie po to uczestniczyłem w tym Forum, by doczekać się takich chamskich epitetów. Podjąłem więc ostateczną decyzję: od tej pory nie będę już pisał na Forum, stając się odtąd jego biernym czytelnikiem.

Pozdrawiam i żegnam. :D

..i dasz tym samym satysfakcje lobuzowi? :?

pisz dalej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@

Otho nie ulegaj ściemie i chamstwu.

Mysle że wiesz jakie zdanie mają o Tobie forumowicze i popis jednego z wielu kendyków tego świata zdania tego nie zmieni.

Myśle że kto inny powinien zastanpowić się nad swoją obecnością na tym forum. :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otho, bez dziecinady, szkoda nerwów, zrób tak jak ja - jedno odniesienie się i totalny ignor, zero reakcji na jakiekolwiek polemiki z mchu i paproci. A forum Ci przecież w niczym nie zawiniło żeby je ignorować. skanalizuj tę energię na poszczególne przypadki. Nie rób odpowiedzialności zbiorowej :?

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

otho

NIE DAJ SIĘ !!!

-jestemy z TOBĄ :!:

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genaralnie do tej pory staram się nie wypowiadać a czytanie forum dawało mi dużą przyjemność i daje pewną wiedzę o "pomiarze" czasu. Ten temat jednak wzbudził tak dużą namiętność że chciałbym wtrącić 2 słowa. Nie wnikam czy Pan TIK TAK ma rację co do znamienitości reprezentowanych !? przez siebie marek. Jednakże wprowadzony przez niego poziom i sposób dyskusji kwalifikuje go na każdym forum tematycznym do zabanowania. Obrażanie innych uczestników, krzyczenie, grożenie, inwektywy itp nie są dopuszczalne na żadnym znanym mi forum trzymającym poziom. W tej sytuacji są możliwe bądź ostrzeżenia (jeśli skrypt pozwala) lub BAN. Podkreślam nie wiem czy TIK TAK ma racje czy nie i szczerze mówiąc mam to kompletnie gdzieś ale VTB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o to zeby ktoś pisał lub nie pisał. Nie wątpie ze posty Otho wniosły wiele dobrego i poszerzyły wiedzę wielu osób na temat zegarków. jednak jesli się przemawia do ogółu i podaje argumenty, trzeba byc tych argumentów pewnym. Niestety Otho wkleja zdjecia wielu marek i neguje ich wartosc nie majac o nich pojęcia. Przykład Cyril Ratel, który nalezy do federacji. Oczywiscie Otho usunał swoje posty na temat tej marki po mojej interwencji. Gdyby nie ta interwencja wielu odwiedzajacych to forum brałoby rzetelna markę za chińszczyzne z czarnej listy. To samo ze stovardem ze strony 4. Zdjecie i sugestia , ze to chiny z napisem swiss made. A rzeczywiscie we srodku jest dość drogi emchanizm Valjoux 7751.

Uwazam takie zachowanie za niedopuszczalne oczywiscie trzeba ludzi odwiedzajacych to forum informowac, co warte jest swoich pieniedzy a co nie, ale trzeba robic to rzetelnie.

Wiadomo, ze np aeromatic (newton son, r&g, estana etc) automat nie są warte oferowanych cen lub nic nie są warte, ale ja np. gdybym nie miał zegarka (ów) lub kasy na zegarek szwajcarski, wydałbym 80 EUR na zegarek z mechnizmem ETA G10. Mam namysli firme buw. Na oko ten zegarek ma w środku taki mechanizm.Pomijam fakt czy cene katalogowa zawyza czy nie. To inna historia.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwanie kogoś przestępcą jest przegięciem. Tu powinien zareagować moderator, tak mi się wydaje.

Otho, daj spokój 8) A jak już nie chcesz pisać, to przynajmniej fotki wklejaj :wink:

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

TIK TAK, usunąłem Twój post, w którym wyzywałeś od debili... to zacząłeś od przestępców. Opanuj się, bo takie słownictwo nie pomoże bronionym przez Ciebie markom, a posty będą kasowane.

Otho, prima aprilis był dwa dni temu, więc nie rób tu sobie żartów :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak dalej pójdzie to na Forum pozostaną tylko arti oraz mu podobni.

Otho, tak nie można.

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak swoją droga jaki zegarek wybralibyście:

Longinesa Chronografa z ETA kwarcową za 4000 zł, ML automatyczny z prosta ETA 2824 za 4000 zł czy EPOSA automata z bazowym Etą i własna komplikacją w postaci rezerwy chodu też za 4000 zł?

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Wybrałbym ten, który najbardziej mi się podoba, bo mnie ani grzeje ani ziębi co jest w środku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak swoją droga jaki zegarek wybralibyście:

Longinesa Chronografa z ETA kwarcową za 4000 zł, ML automatyczny z prosta ETA 2824 za 4000 zł czy EPOSA automata z bazowym Etą i własna komplikacją w postaci rezerwy chodu też za 4000 zł?

To zależy od designu, jeśli by mi się Longines nie podobał, to z rezerwą chodu za 2000 bym nie kupił.

Eposa, jako markę mniej znaną, kupiłbym do pewnej kwoty.

Zresztą modele, które pokazali na Baselworld w tym roku są całkiem udane.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...otho, nawet mnie nie denerwuj, dość takich żartów :!: :evil:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TIK TAK dostaje od wszystkich IGNORA i po sprawie. Dość marnowania czasu na podobne perypetie, bo jest jeszcze na tym świecie mnóstwo zegarków do obejrzenia, tematów do przegadania i marzeń do spełnienia!!! 8) 8) 8)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

fajnie byłoby wiedzieć o co chodzi ale nie chce mi się czytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otho, nie chcę, abyś był biernym czytelnikiem forum. Nawet, jeżeli obraził Cię jeden użytkownik, to Twoja reakcja jest moim zdaniem nieco przesadzona.

Poza tym taka decyzja sugeruje, że czujesz się urażony przez nas wszystkich, a my jetseśmy Bogu ducha winni. Wracaj zatem i bierz się do wklejania kolejnych tourbillonów :twisted:

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poza tym taka decyzja sugeruje, że czujesz się urażony przez nas wszystkich, a my jetseśmy Bogu ducha winni.

No jeśli tak, to faktycznie, nie pozostaje mi nic innego, jak powrócić... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO! I tak trzymaj!

Czesc:)

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi