Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rob1

Omega Seamaster 300 M Chrono Diver vs. Maurice Lacroix Pontos S

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Forumowicze proszę o pomoc w racjonalnym wyborze zegarka. Po długich poszukiwaniach waham się pomiędzy Omegą Seamaster 300M Chrono Diver, a Maurice Lacroix Pontos S. Obydwa są w porównywalnych cenach.

Pozdrawiam.

www.omegawatches.com/gents/seamaster/300-m-chrono-diver/22258000

www.mauricelacroix.com/#NEWS/ALL%20NEWS/PONTOS%20S

IMG_0008.jpg

22258000-20.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zdecydowanie Omega.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch Omega.

"Obawiać trzeba się nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Szczerze mówiąc czuję przewagę marki Omega ale czy posiadacz tego pięknego zegarka nie będzie posądzony o lansowanie się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) ale czy posiadacz tego pięknego zegarka nie będzie posądzony o lansowanie się.

Nie pownieneś się przejmować tymi, którzy mogą tak pomyśleć. ML też może być tak odbierany. Niech sobie myślą co chcą, a Ty się będziesz cieszyć ze swojego zegarka. Ja bym bez zastanowienia wybrał Omegę.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki raz jest jeszcze, jak widać wybór jest jednoznaczny.

Wybór padł na Omegę - przestaję patrzeć na Mauric'a.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega , to jednak po prostu inna półka niż ML .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Maurice wygląda jak Casio BESIDE, dla mnie kaszana. Omega za***ista. Omega :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdamiem to wlasnie teraz ML jest chyba na szczycie piramidu ludzi lansujacych sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee..chyba już nie :) Chyba ten czas przeminął.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega,mierzyłem ją na ręce,bardzo dobrze wyglądała. Polecam.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega! W tym kolorze lubię ją najbardziej chociaż moim zdaniem bez chrono wygląda lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Forumowicze proszę o pomoc w racjonalnym wyborze zegarka. Po długich poszukiwaniach waham się pomiędzy Omegą Seamaster 300M Chrono Diver, a Maurice Lacroix Pontos S.

Szanowny Forumowiczu, racjonalnie i emocjonalnie wybrałbym Omegę i nie wahałbym się ani trochę.

A z jakiego powodu się wahasz ?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spójrz w przyszłość może kiedyś Ci się znudzi i co łatwiej będzie wtedy sprzedać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spójrz w przyszłość może kiedyś Ci się znudzi i co łatwiej będzie wtedy sprzedać ?

Dokładnie.

Maurycy za chwilę będzie bez wartości, A Omega zawsze będzie trzymać cenę.

Po za tym jest 100 razy ładniejsza. Ale wiadomo o gustach się......

A może bez chrono? Klasyczny Bond

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyczny Bond to moim zdaniem dobry kierunek. Bardzo wygodny i ponadczasowy zegarek.

P.s.

Mam też Maurycego, ale inny model, mianowicie Pontosa chronographe. Można go kupić nówkę za około 50% ceny salonowej. Taki nie straci na wartości, przynajmniej niewiele straci. Może pomyśl o takim. Złego słowa o nim nie mogę powiedzieć. Natomiast Pontosa S póki co w dobrej cenie nie da się znaleźć, a cena z salonu jest raczej nie do zaakceptowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega może prestiżu ma więcej i na pewno łatwiej będzie ją sprzedać ale mi bardziej podoba się ML(ciekawszy stylistycznie, bardziej czytelny).

Zależy na czym bardziej zależy pytającemu. Cena ML tak jak kolega pisze jest za wysoka, poszukałbym poza granicami kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Omega, osobiście wybrał bym wersję black :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stylistycznie ML, przyszlosciowo Omega. Zalezy, na czym Ci zalezy, czy masz zamiar go kiedys sprzedawac, jeśli nie i nawet jak się znudzi to go po prostu wlozysz do szuflady to wez MLa, jest ladniejszy :)

Sent from my BlackBerry 9790 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch konkretnych zegarków skłaniam się bardziej ku ML. Jest bardziej stonowany wizualnie i przez to uniwersalny. Jak dla mnie w tej Omedze zbyt dużo się "dzieje" na tarczy.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Omega. A może warto by się zastanowić na czarnej wersji bez chrono, tak jak koledzy wczesniej sugerowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym konkretnym przypadku bardziej rasowo wygląda ML, Omega "trąca" bazarem. Ale prestiżowo, Omega jest zdecydowanie wyżej.

Na zakończenie: "de gustibus non est disputandum".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez SLAWEK 01
      Cześć Wszystim!
      Szukałem na naszym Forum, ale nie znalazłem podobnego tematu, jeśli coś przeoczyłem to proszę o usunięcie tego tematu/wątku. 
      Jeśli jednak okazałoby się, że nie ma nic podobnego, to zachęcam Forumowiczów do pokazania czy też pochwalenia się indeksami w Waszych ulubionych czasomierzach i co w nich Was urzekło.
      Na początek mój stary Atlantic Master Mariner z lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku. Uwielbiam vintage, a szczególnie tą markę. W zasadzie od właśnie tej starej, szwajcarskiej manufaktury zaczęła się moja przygoda i pasja z zegarkami. Po wielu latach odkryłem, że właśnie w tych "szalonych" latach siedemdziesatych, projektanci też poddali się temu trendowi i zaczęli iść dalej, szybciej jakoś inaczej niż dotychczas... odchodząc od klasycznych modeli, tym samym prześcigając się w swoich pomysłach. Jednym z elementów są między innymi właśnie indeksy godzinowe, niby nic specjalnego, niektórzy prawie wcale nie zwracają na nie uwagi i tak naprawdę służą im jedynie do odczytu godziny, chociaż też nie zawsze 😉. Jednak dla większości z nas, fascynatów zegarkowych to dość istotny element każdego zegarka, a szczególnie tych z duszą. 
      Tak więc na początek przedstawiam Atlantic'a Master Mariner'a z lat siedemdziesiątych z indeksami 3D w kształcie...no właśnie "małych samochodzików"???😉

• Przez FanCasio21
      Witam,
      proszę o opinię na temat niżej wymienionego zegarka.
      https://www.timetrend.pl/si-srpg05j1.html?gclid=CjwKCAjwpqCZBhAbEiwAa7pXeQqD7O6Za28WcZxG4HsnIXIgkPzMDbOBSEXAZf_svH5vNXZzG1MN9RoChrYQAvD_BwE
      Pozdrawiam 
    • Przez arrowhead_luke
      Cześć,
      czy ktoś z forumowych kolegów / koleżanek miał styczność z wyżej wymienionymi sklepami?
      Opinie w Internecie raczej dobre (szczególnie w przypadku tictime.pl), ale dość niewiele.
    • Przez spidernet
      Moja rozterka tyczy się zegarków kwarcowych: DOXA 105.10 czy Bulova np 97B154 lub podobnej stylistyce typu elegant slim. Różnica cenowa jest mniej więcej znana, ale chciałbym się dowiedzieć jak kształtuje się kwestia trzymania wartości zegarka w czasie względem wymienionych czy też jakości porównywanych mechanizmów? Ogólnie polowałem na zakup Omegi w automacie, ale niestety tym razem zakup zegarka musi się mieścić w przedziale w/w egzemplarzy.
    • Przez M_K_44
      Witajcie,
      pewnie wiele informacji jest już na forum, jednak mam niewiele czasu i temat jest jak dla mnie gorący. Planuję zakup zegarka, który będzie pasował do mojego nadgarstka - 20 cm - robię sobie poważny prezent .
      rozważam Breitling Superocean 44 na stalowej bransolecie, który jako model schodzący można dostać w niezłej cenie. Jest sportowy i dość elegancki, taki na każdą okazję. Martwi mnie tylko informacja, że użyto gumy na bezelu, co wg. mojej oceny stawia pod znakiem zapytania jego "dożywotność" ... Czy posiadacie fachową wiedzę?
      dlatego do porównania wziąłem Breitling Avenger Seawolf II satyna z kauczukowym paskiem, czarna tarcza. Trochę trzeba dołożyć, jednak czytałem kilka pozytywnych Waszych opinii. Jest bardziej militarny, jednak przełamując standardy i wkładając garnitur można "zapomnieć" go zdjąć...
      przymierzałem również Omegę Seamastera 600, która prezentował się świetnie, ze swoją dyskretną sportową elegancją i jakością. Pomimo rabatu cena jednak znów znacząco podskoczyła i zrobiła się poważna inwestycja... Raczej już za drogo.
      Proszę o Wasze opinie, liczy się jakość do ceny, "długowieczność", zadowolenie z użytkowania...
      UWAGA - zegarek nie jest finansowany z programu 500 +...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.