Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Zegarek na 10lecie - projekt KMZiZ 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Podpisuję się pod powyższymi opiniami Carlito i Darka.

Poza tym ta seria powinna być spójna jedynie wybór paska i klamerki powinien być opcją. Jak ktoś chce indeksy rzymskie, niech sobie po prostu zamówi u Dirka taki zegarek, ale nie w ramach klubowej limitki.

Czy możemy stworzyć dla jasności listę zamówień?

Sam nie dam rady tutaj tego zrobić, bo stukam z komórki z urlopu i nie ogarniam już tego wątku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się ten zegar podoba przedewszystkim przez tą właśnie "pande", czyli niebieska tarcza główna i białe subtarcze, jeżeli będzie inaczej, wszystko w tym samym kolorze, to ja dziękuję.

Zawsze podobał mi się portugalczyk Laureus :)

Świetnie. Tyle, że ja nie pytałem, co się komu podoba, tylko czy kolor subtarcz musi być inny niż całej tarczy, w sensie, czy zapadła już taka decyzja

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się ten zegar podoba przedewszystkim przez tą właśnie "pande", czyli niebieska tarcza główna i białe subtarcze, jeżeli będzie inaczej, wszystko w tym samym kolorze, to ja dziękuję.

Panowie nie róbmy dziecinady. Projekt finalny nie jest jeszcze zamknięty, jeśli większość zdecyduje o jednakowym kolorze tarczy to taka będzie, bez względu czy taki jeden z drugim będzie się odgrażał, że nie kupi tego zegarka. Nie ci, to inni kupią.

osobiście głosuję na tarczę w jednym kolorze.

czas nie chodzi spać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie. Tyle, że ja nie pytałem, co się komu podoba, tylko czy kolor subtarcz musi być inny niż całej tarczy, w sensie, czy zapadła już taka decyzja

Świetnie, kto pyta ten nie błądzi ;) To ja też zapytam - czy istnieje możliwość zmiany tarczy na czerwoną? Może być w jednolitym kolorze! Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły wg. własnych upodobań ? Śmiało, nie krępujcie się :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie, kto pyta ten nie błądzi ;) To ja też zapytam - czy istnieje możliwość zmiany tarczy na czerwoną? Może być w jednolitym kolorze! Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły wg. własnych upodobań ? Śmiało, nie krępujcie się :)

Dobrze prawisz kumotrze! Tyle, że czerwona tarcza powinna mieć białe tarczki-będzie zegarek o zdecydowanie polskim charakterze ;)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze raz tylko - zadnych zmian w projekcie nie bedzie

Jedynym postulatem mozliwym do realizacji to usuniecie napisu na tarczy

Zegarek na 10lecie jest projektem szczegolnym i bardzo limitowanym , jak ktos nie chce , naprawde przymusu zakupu nie ma

Carlito - mozesz sobie zamowic co Ci sie zywnie podoba w firmie D&S , ale uprzejmie prosze aby Twoje ego realizowało się może w setnym zapytaniu jaki kolejny zegarek masz sobie kupic

Dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze raz tylko - zadnych zmian w projekcie nie bedzie

I o to mi właśnie chodziło, dziękuję :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja zapytam wprost. Kupiłem właśnie Mosera, zaraz lecę na wymarzony urlop, a niedługo po tym mam trzydziestke mojej wybranki, gdzie planuje coś specjalnego, tak więc wolałbym uniknąc sytuacji, że teraz wpłace zaliczke i będę musiał na urlopie jeść chleb z pasztetem ;) Czy mógłby ktoś założyć za mnie tą zaliczkę? Oczywiście zdaje sobie z tego sprawę, że proszę o niemożliwe, ale warto spróbować. Zaliczkę oddaje z dniem pierwszego maja roku bieżącego. Michał.

:(:unsure::wacko::blink:

żenuła...

dawno nie czytałem takiego beznadziejnego wpisu od kogoś kto ma w zegarkach kilkadziesiąt tysięcy E i pyta o zakup Garbusa za 30tys.E

dobrze, że pasztet jeszcze nie wszystkim zęby wybija

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czym problem? Napisałem chłopcze, że mam teraz sporo wydatków, a że zegarek się wysprzedaje jak świeże bułeczki, to zapytałem wprost, bo zapewne później bym się już nie załapał. Nie widzę tutaj nic żenującego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to Ty masz problem nie ja

mnie na pasztet jeszcze stać

1250E też mam

więc nie zamierzam Ci tłumaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam chłopcze najmniejszego problemu, wierz mi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie; bez spinki. Wszystko tak na poważnie, z surową oceną i osobiście. Po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wracając do meritum - może to lepiej, że nie będzie "demokratycznych" i niekończących się głosowań nad projektem. Każdy chętny ma tylko jeden wybór - kupić czy nie kupić za ciężko zarobione pieniądze zegarek już zaprojektowany.

Oddzielna sprawa to indywidualna ocena przedstawionej propozycji przez każdego potencjalnie zainteresowanego klubowicza. Moim skromnym zdaniem wybrana kolorystyka "zepsuła" bardzo ładnie wyglądający zegarek. Dlatego z ogramnym bólem odpuszczam :( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(:unsure::wacko::blink:

żenuła...

dawno nie czytałem takiego beznadziejnego wpisu od kogoś kto ma w zegarkach kilkadziesiąt tysięcy E i pyta o zakup Garbusa za 30tys.E

dobrze, że pasztet jeszcze nie wszystkim zęby wybija

Zazdrosć i zawiść, jakie to niestety typowo Polskie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdrosć i zawiść, jakie to niestety typowo Polskie :(

Bez przesady.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

No tak, Dariusz Chlastawa faktycznie zakończył dyskusję.

Podoba się na renderach - to brać, a nie gadać...

Ja jednak poczekam z decyzją, bo coś mi podpowiada, że za kilka miesięcy musi być więcej danych o ostatecznym wyglądzie zegarka, a lista chętnych na limitkę wcale nie będzie zamknięta.

Koledzy spontanicznie podjęli decyzje o zaliczkach na podstawie wizualizacji - jak chłopcy, a nie mężczyźni....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wracając do meritum - może to lepiej, że nie będzie "demokratycznych" i niekończących się głosowań nad projektem. Każdy chętny ma tylko jeden wybór - kupić czy nie kupić za ciężko zarobione pieniądze zegarek już zaprojektowany.

Niedoskonałość demokracji w pigułce! Warto poczytać niektóre posty. W znacznej części pomysły modyfikacji mają na celu po prostu storpedowanie projektu. A autor tematu staje się wrogiem publiczym nr 1. Wiem coś o tym. Odechciewa się potem wszystkiego, ręce opadają i pozostaje tylko pytanie - PO CO???

Widać niektórzy tak mają i muszą zepsuć innym humor i atmosferę .

Projekt zegarka na okrągłą rocznicę od początku zakładał , że będzie niedemokratyczny właśnie z tego powodu.

Co do projektu-napis na tarczy nie jest konieczny ale informacja o rocznicowym charakterze na samym zegarku -tak. Gdzie , tylko pytanie? Co do modyfikacji - to jeśli można coś dołożyć - grawer w nickiem czy inicjałami byłby mile widziany. Zegarek będzie miał bardziej osobisty charakter .

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Osobiście nie czuję się torpedowcem całego projektu. Skoro to projekt klubowy - to myślałem, że dyskusja klubowa, czyli na forum, nad różnymi detalami jest jeszcze możliwa.

Pojęcie limitki jest względne. Nie zawsze muszą to być identyczne klony. Ważne są cechy wspólne pozwalające na identyfikację zegarków w ramach jednej limitowanej serii. Myślałem, że można je jakoś wspólnie ustalić, a resztę zostawić inwencji poszczególnych posiadaczy zegarków. No ale skoro projekt nie jest demokratyczny, to już nie ma sensu więcej o tym pisać.

Szkoda, że w pierwszym poście nie zaznaczono, że projekt jest niedemokratyczny. Nie byłoby zbędnej dyskusji, tylko wpisy pełne zachwytów albo krytyczne. Zbędne wpisy moderator usunąłby wg własnego uznania. I po kłopocie :) (nie wiem który emotikon oznacza sarkazm, więc wkleiłem na końcu zdania słoneczko).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że dostałem upoważnienie od Darka do wyjaśnienia kilku kwestii, piszę...

Projekt powstał wspólnie (Ja i Darek) i został skonsultowany na kilku etapach z Dirkiem Dornbluthem.

Założenie było identyczne jak przy kilku zegarkach rocznicowych dla PuristSPro - zrobienie projektu z marką, odgórnie, bez ciągnącego się miesiącami wątku na forum. Myślę, że taka opcja jest w tym wypadku zasadna.

Wzór tarczy był inspirowany mocno IWC Portoguese Laureus'em (bo to piękny model).

Tak, jak napisał Darek, to jest projekt finalny - najprawdopodobniej bez napisów dodatkowych na tarczy (odpowiednie info o Limitacji dla Klubu znajdzie się na deklu i płycie kalibru).

Projekt będzie wykonany na wzór wizualizacji wklejonej przeze mnie.

Poprosimy Dirk ao przygotowanie wzoru koloru tarczy tak, żeby go można było wcześniej pokazać (docelowo ma być taki, jak na renderze). Zapewne będziemy również relacjonować kolejne etapy powstawania zegarków.

Do "Darka-zegarka" - ty to jesteś w gorącej wodzie kompany :)

Spokojnie - będzie termin wpłacenia zaliczki, waluta (drachmy najpewniej ;)) konto itd - wszystko w swoim, odpowiednim czasie.

Bardzo dużo zależy od Dirka - on ustali terminy. Na pewno pojawi się stosowne info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie czuję się torpedowcem całego projektu. Skoro to projekt klubowy - to myślałem, że dyskusja klubowa, czyli na forum, nad różnymi detalami jest jeszcze możliwa.

Pojęcie limitki jest względne. Nie zawsze muszą to być identyczne klony. Ważne są cechy wspólne pozwalające na identyfikację zegarków w ramach jednej limitowanej serii. Myślałem, że można je jakoś wspólnie ustalić, a resztę zostawić inwencji poszczególnych posiadaczy zegarków. No ale skoro projekt nie jest demokratyczny, to już nie ma sensu więcej o tym pisać.

Szkoda, że w pierwszym poście nie zaznaczono, że projekt jest niedemokratyczny. Nie byłoby zbędnej dyskusji, tylko wpisy pełne zachwytów albo krytyczne. Zbędne wpisy moderator usunąłby wg własnego uznania. I po kłopocie :) (nie wiem który emotikon oznacza sarkazm, więc wkleiłem na końcu zdania słoneczko).

Nie "piję" personalnie do Ciebie. Ale po zeszłorocznym projekcie mam dreszcze na myśl "demokracja". Są oczywiście budujące wpisy, celne uwagi, ale jest kilka osób , które czerpią satysfakcję z krytykowania wszystkiego.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Wam ,ale mnie się kolor podoba :)

Mnie też, jest super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.