zigi555 1 #3276 Napisano 11 Czerwca 2019 Zajechana sprężarka... no to klops...Sprawdż czy to nie jest sprzęgło sprężarki naprawa prosta i taniutka do wykonańa samemu opis w tvn turbo 101 napraw Gzregorz duda jak nie ogarniesz to daj znac na privat nr.ttel to podpowiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3277 Napisano 11 Czerwca 2019 Ale to by jazgotało... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3278 Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Też się zastanawiałam czy to sprzęgiełko.Sprężarka się załącza na niskich obrotach ale nie chłodzi. Czuć to bo po jej załączeniu lekko obciąża się silnik. Ale dopiero po wkręceniu na wyższe obroty chłodzi.. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3279 Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Nie wytwarza ciśnienia, bo dłuższy czas było ujeżdżane z małą ilością czynnika... Syczy pod deską rozdzielczą? Edytowane 12 Czerwca 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #3280 Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Też się zastanawiałam czy to sprzęgiełko.Sprężarka się załącza na niskich obrotach ale nie chłodzi. Czuć to bo po jej załączeniu lekko obciąża się silnik. Ale dopiero po wkręceniu na wyższe obroty chłodzi..Kompresory , jak widzę , używane za około 250 , a nowe , czy regenerowane , to około 800 . Może się utrafi regenerowany nieco taniej , ale +mechanik , +czynnik .Nie wiem czy te + , to coś dobrego Kurcze ..... ile zegarów się nie kupi ps. to lepiej chłodziarkę podróżną do auta wsadzić Edytowane 12 Czerwca 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3281 Napisano 12 Czerwca 2019 PM dokładnie:)Autko stareńkie, służy dzielnie ale grubych inwestycji się chyba nie opłaca. Prędzej chyba trzeba mi dorobić drugi kluczyk z immo bo mam jeden, jak zginie to klękajcie narody. Tak, że dla ochłody będę musiała pojechać na obwodnicę i rozbujać się żeby Klima działała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #3282 Napisano 12 Czerwca 2019 PM dokładnie:)Autko stareńkie, służy dzielnie ale grubych inwestycji się chyba nie opłaca. Prędzej chyba trzeba mi dorobić drugi kluczyk z immo bo mam jeden, jak zginie to klękajcie narody.Tak, że dla ochłody będę musiała pojechać na obwodnicę i rozbujać się żeby Klima działała No , tak ... taka inwestycja , w niezawodne , ale jednak dość stare autko , to chyba faktycznie lepiej się trochę po pocić Ale w kluczyk , to lepiej zainwestować !To autko , jest z manualną skrzynią ? Jeśli tak , to jechać na niższym biegu , a będą większe obroty .Jak automat , to gorzej , bo przy kierownicy możesz przełączyć na ręczne zmienianie i zmniejszyć bieg , ale to działanie chwilowe ( do wyprzedzania dobre ) bo automat , po chwili przeskakuje na wyższe biegi i silnik znów spokojnie pracuje . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3283 Napisano 12 Czerwca 2019 Mam manuala.. Tak mogę jeździć na niższym biegu ale będą się za mną oglądać jakbym ze szkółki dopiero wyszła a o spalaniu nie wspomnę. Gdzie eko-driving? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #3284 Napisano 12 Czerwca 2019 Mam manuala..Tak mogę jeździć na niższym biegu ale będą się za mną oglądać jakbym ze szkółki dopiero wyszła a o spalaniu nie wspomnę. Gdzie eko-driving? :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7818 #3285 Napisano 13 Czerwca 2019 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3286 Napisano 14 Czerwca 2019 - Stary, skąd masz takie limo pod okiem?! - A, bo jak się wczoraj wieczorem modliliśmy przy stole i właśnie mówiliśmy "ale zbaw nas ode złego", to niechcący spojrzałem na teściową...Wchodzi zajączek do nory, wali pięścią w stół i krzyczy: -Hańba!! wchodzi drugi zajączek do nory, wali pięścią w stół i krzyczy: -Hańba!!! Wchodzi trzeci zajączek do nory, wali pięścią w stół i krzyczy: -Hańba!!! Mama zajączków się pyta: -Co się stało;dlaczego hańba??????? Na to zajączek odpowiada: -Niedźwiedź ojcem d*pę podtarł Miłego piątku 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3287 Napisano 14 Czerwca 2019 Mówi jedna dinozaurzyca do drugiej:-chodź nad jezioro, wykąpiemy się...-nie mogę, mam okres...-no co ty, owiec nie używasz? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3288 Napisano 16 Czerwca 2019 Gdybym miał ze sobą zabrać jedną płytę, gdybym miał usłyszeć po raz ostatni jeden utwór... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3289 Napisano 16 Czerwca 2019 A ja ten.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3290 Napisano 18 Czerwca 2019 Jest klimat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3291 Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) polecam do pracy przy zegarach i nie tylko ... Edytowane 20 Czerwca 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #3292 Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) Dobre Edytowane 20 Czerwca 2019 przez JASI 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #3293 Napisano 20 Czerwca 2019 To my z Adamem na IX Festiwalu Sztuki i Rzemiosła Targira-art w Świebodzicach. Nasze stoisko nawiązuje do wieku pary i elektryczności. Zegary elektryczne pracują w sieci czasu i są sterowane matką Siemensa. Wszystkie działają. Maszyna parowa napędzana jest sprężonym powietrzem z kompresorka i działa, regulator Watta też działa. Film z imprezy tutaj:https://www.youtube.com/watch?v=SN7JI40xz9k&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3gd9OCgl5DTbN_3Ywg0AcgXeS4qMgHkIK3nHS1upo9HoYfRVBdLredWgQ 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taraj 224 #3294 Napisano 20 Czerwca 2019 Możecie pokazać bliżej tę maszynę parową. Na filmie nie jest pokazana.Jak widzę na drugim zdjęciu to Adam coś tłumaczy o tej maszynie młodemu człowiekowi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #3295 Napisano 20 Czerwca 2019 To model szkolny, kiedyś był w każdej szkole razem z kociołkiem Papina. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3296 Napisano 22 Czerwca 2019 No to na wieczór w ogrodzie z komarami ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #3297 Napisano 22 Czerwca 2019 O ja ale nam się glace świcą.... 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3298 Napisano 22 Czerwca 2019 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3299 Napisano 22 Czerwca 2019 O ja ale nam się glace świcą.... To jest poświata bijąca od mondrości wielkiej 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3300 Napisano 22 Czerwca 2019 Następnym razem nałóżcie odrobinę pudru... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach