Slaw 480 #3451 Napisano 21 Sierpnia 2019 Tak na spokojny dzień i koniec wakacji ...Ps. całkiem całkiem sobie radzą ...https://youtu.be/VllseHmQzdsRewelka ! 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3452 Napisano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) Wrócę do starego klasycznego bluesa ... w wykonaniu ZZ-TOP... Takie dwa w jednym Ps. zespół obchodzi w tym roku 50-lecie działalności , a wszyscy panowie w tym roku kończą lub skończyli 70 lat Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3453 Napisano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) Przy okazji ... lubię instrumentalne wariacje na temat ... Tu chyba jedna z ciekawszych interpretacji ...Tylko trzeba posłuchać całości ... Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3454 Napisano 22 Sierpnia 2019 No i tak nieuchronnie zmierzamy w kierunku piątku ... należy się trochę muzyki typu weekendowego ... I was born to be free, let's come in to the wild west ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40558 #3455 Napisano 22 Sierpnia 2019 No to może tak : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3456 Napisano 23 Sierpnia 2019 Niebywale psychodeliczny kawałek, kapela nie popełniła żadnego innego choćby zbliżonego doń. Użyto go w kontrowersyjnym, ale wartym zobaczenia filmie "Love" Gaspara Noé. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #3457 Napisano 23 Sierpnia 2019 Czy ktoś jeszcze to pamięta ?https://www.youtube.com/watch?v=JHIIivQnIsU 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3458 Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) Oczywiście , w akademikowym radiu (kto pamięta takie "kukuruźniki"?) w Gliwicach był dość często puszczany. Płyta leciała codziennie obok Eli Adamiak, Martyny Jakubowicz i Wolnej Grupy Bukowiny ... Jedna z moich ulubionych i chyba wartościowszych .Lubię też ... kojarzę z nią szalone lata 90-te ... choć osobiście wolę to w tej formie - piękna gra obrazu i ujęć .... Nie sądzicie ? Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3459 Napisano 24 Sierpnia 2019 Cztery lata tułałam się po internatach - nie nazywało się tego "kukuruźnikami" tylko "radiola" W każdym bądź razie spełniało chyba taką samą funkcję - dodatkowo sieć służyła do pobudek, ogłaszania ciszy nocnej i wszelakich komunikatów organizacyjnych - np. wywoływania delikwentów/podpadziochów, na "dywanik" do kierownika internatu, czego miałam okazję nie raz doświadczyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3460 Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) To była jedna z pierwszych płyt kompaktowych. Pożyczonych. Tak, tak - pamiętacie? Były, przez jakieś 2-3 lata na przełomie lat 80 wypożyczalnie płyt CD. Dla "niemających" sprzętu przegrywano je na dostarczone kasety. W każdym razie, diorowski odtwarzacz CD, drogi jak dla mnie w tamtych latach diabelnie, kosztował tyle co kilka płyt. A ze wspominek, z płyty Tarantism ( ). I ich najpiękniejsza ballada, warta umieszczenia wśród setki rockowych "ever". Druga, moim zdaniem najlepsza z ich płyt, Hungry Sally and Other Lullabies. Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3461 Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) Cztery lata tułałam się po internatach - nie nazywało się tego "kukuruźnikami" tylko "radiola" W każdym bądź razie spełniało chyba taką samą funkcję - dodatkowo sieć służyła do pobudek, ogłaszania ciszy nocnej i wszelakich komunikatów organizacyjnych - np. wywoływania delikwentów/podpadziochów, na "dywanik" do kierownika internatu, czego miałam okazję nie raz doświadczyć "Kukuruźnik" - "radiola" to różnica 3 pokoleń studenckich ... a i pewnie regionu .Wcześniej za czasów mojej siostry (też 3 pokolenia studenckie-lata 60-te) to był "kołchoźnik" ...Ps. radio było kompleksowe dla kilkunastu akademików, a kierowniczki /kierownika nigdy na oczy nie widziałem ... chyba się nas bała/bał. Wszystko odbywało się za pośrednictwem dziekanatu i portierni ....Akademik kosztował 180 zł, obiady w stołówce w robocze dni tylko (120 zł/miesac). Bułka z serem 1,20zł, z boczkiem gotowanym sałatą i ogórkiem 2,20zł. W akademikowym barze parówka (gruba) z bułką i musztardą i herbata z cukrem - równo 5 zł. Miałem 1250 zł stypendium fundowanego, no i wpadała nagroda co pół roku (średnia powyżej 4,5 to było 2000zł) żyć nie umierać. A kto pamięta materiał na grzańca - J23 ( czasami mówiono La Patik (patykiem pisane) . Całe ~23 zł , do tego cynamon , goździki i co tam było z przypraw .... 15 butelek do gara, na ciepło i całe piętro się bawiło ... Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3462 Napisano 24 Sierpnia 2019 Aperitify "la patik" były zakazane - rezydowałam w internatach jako małolat więc napoje wyskokowe były surowo zakazane- za konsumpcję się wylatywało z internatu na zbitą twarz Pokoje przechodnie 7-8 osobowe, palenie w piecach, ciepła woda 2 razy dziennie po 20 minut. Normalnie dziś to brzmi jak poprawczak.. A "karta dań" stołówki do dziś mnie dręczy we snach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3463 Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) Internat tak , ale akademik ... Mieszkałem w Ondraszku i chwilę w Elektronie. Ondraszek był trochę elitarny bo mieszkało w nim sporo studentów zagranicznych , Wietnamczycy, Libijczycy, Sudańczycy, Kubanki ( - jakie to były rozrywkowe laski - studiowały na IS-ie...) no i na parterze młodzi asystenci bez mieszkania. Chodziłem do Grupy z Mariuszem Nawrockim (syn ówczesnego rektora) i trochę pomógł z załatwieniu akademika. Na pierwszym roku na wydziale elektrycznym było nas ponad 450 osób, a Politechnika Śl. miała 11 tyś studentów dziennych ... Akademiki były przepełnione, sporo "waletów" obu płci . Mieszkałem w akademiku do roku 80-tego , do czerwca... We wrześniu urodziła się moja córka i ... życie stało się prozą - wróciły dojazdy ... Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 291 #3464 Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) A ja sobie slucham Ilse de Lange pozdrawiam Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez Andrzej Wachowicz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40558 #3465 Napisano 25 Sierpnia 2019 Wzięło mnie w wspominki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 522 #3466 Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Czytając Kol. LESKOSA, cokolwiek nostalgicznie mi się zrobiło. Mieszkałem we wrocławskim "Szklanym domu", popularnej "Szklance" od 1984 do czasu zamknięcia. Piękne czasy, spędziłem tam chyba najszczęśliwsze chwile swojego życia... P.S. Potem przekwaterowano nas do "Ołówka", ale to już nie było to... Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez Kuklik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3467 Napisano 28 Sierpnia 2019 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3468 Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) 69399214_2506563652733225_353233744103997440_n.jpgPijesz do tych kretynów z fejsa? Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3469 Napisano 30 Sierpnia 2019 Coś dla PRAWDZIWEGO fana roczniaków 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3470 Napisano 30 Sierpnia 2019 Ale to jest skrótowe przestawienie wychwytu Atmosa... Serio... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3471 Napisano 30 Sierpnia 2019 No widzę drugi plan, nawet wahadło pasuję. Ale ogólnie przenosi się to na roczniaki. Autor dziary też tak to opisał. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7779 #3472 Napisano 1 Września 2019 https://youtu.be/84kHibnBewU 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3473 Napisano 1 Września 2019 Jak na razie skończył się ostatni weekend wakacji. Bardzo ciepły, wręcz gorący ...Mając na sobie futro jakoś trzeba sobie radzić 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3474 Napisano 3 Września 2019 Skoro o Marynie to znalazłam na fb blog "Ch*jowa Pani domu". Ponad 800 tyś polubień. Poczułam się jak u siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #3475 Napisano 4 Września 2019 Dla Małgosi : 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach