JASI 1218 #4001 Napisano 13 Marca 2020 PM trzymaj się, uważaj na siebie...Jestem z Tobą... 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4002 Napisano 13 Marca 2020 PM trzymaj się, uważaj na siebie...Jestem z Tobą...Już wiem , że jedna sprzedawczyni z marketu .... ja tam dawno nie zaglądałem , ale koledzy co rusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4003 Napisano 13 Marca 2020 Oj tam od razu się tak nie zaraża, choć trzeba środki ochrony zachować ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #4004 Napisano 13 Marca 2020 à propos środków ostrożności - od poniedziałku będę pracował „zdalnie”. Mój pracodawca wygonił pracowników do domu ma dwa tygodnie. Myśle, że to dobra decyzja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #4005 Napisano 13 Marca 2020 Meksykanie podbijają NRD (w przybliżeniu ). Dalej uważam, że to jedna z najlepszych z niedocenionych rockowych kapel. Gdyby nie Tarantino prawdopodobnie byliby jeszcze mniej znani. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4006 Napisano 14 Marca 2020 mocne ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #4007 Napisano 14 Marca 2020 Też bardzo ich lubię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40514 #4008 Napisano 14 Marca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4009 Napisano 14 Marca 2020 Koronawirus na zdjęciu ? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4010 Napisano 14 Marca 2020 Wiecie że na dworze wiosna ? A jaka cisza i spokój. Zaczynam lubić ten (taki) STAN. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #4011 Napisano 14 Marca 2020 A jeze juz wstaly? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4012 Napisano 14 Marca 2020 Nie , połowa kwietnia, ale trzy zlokalizowane ... reszta ? Nie wiem... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #4013 Napisano 14 Marca 2020 Dla poprawy nastroju 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4014 Napisano 14 Marca 2020 Z dedykacją dla niszczycieli... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #4015 Napisano 14 Marca 2020 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4016 Napisano 15 Marca 2020 (edytowane) Pięć najczęściej kupowanych produktów na allegro ... na dziś co za czasy ... Edytowane 15 Marca 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #4017 Napisano 15 Marca 2020 (edytowane) Patrząc na zachowanie wysoce nieodpowiedzialne ludzi w niektórych krajach w zwiazku z korona wirusem np w Paryzu dochodzę do wniosku ze czeka nas niestety kilka tygodni jak nie miesiecy perturbacji w zyciu codziennym ,gospodarce etcWczoraj kolo mnie niedaleko Chemnitz dopiero trochę zaczęli ludzie robic zapasy zywnosci.W Belgii byl totalny chaos-wystarczy reglamentacja podstawowych artykułówBylem w piątek juz w drodze do domu ale zawróciłem w Bautzen gdyz mimo wszystko mógłbym zagrozić nieświadomie mojej rodzinie-kwarantanna.Wydaje mi się ze naukowcy powinni sie skupić na znalezieniu sposobów na rozmieszczenie np bramek ,kurtyn antyseptycznych-dezynfekcyjnych wszędzie w miejscach publicznych,stacje dworce sklepy ,bankomaty,bramki na autostradzie banki a nawet granice.To byłoby tańsze niz obecne straty w transporcie i całej gospodarce tutaj widzę role dla Fundacji na rzecz Nauki Polskiej.Unia Europejska -tyle płacimy składek,opłacamy urzędników i co ciężko było decyzje o zamknięciu wszystkich granic wewnętrznych jednocześnie Odnoszę wrażenie ze niektórzy urzędnicy sa tylko po to żeby swoje odbębnić . Edytowane 15 Marca 2020 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #4018 Napisano 15 Marca 2020 Typowe sprawdzam UE, Zasypanie pieniędzmi bez pokrycia nic nie da. Jako ludzie ponosimy porażkę. W moim małym miasteczku pojawia się agresja i głupota na każdym kroku na dodatek niezważanie na los sąsiada. Zobaczymy jak świat się przewartościuje. Tylko zdecydowane kroki i kary za niedostosowanie się do zaleceń. Przykładowo państwowy Orlen na Kubicę stać,a na darmowe płyny dezynfekcyjne nie. W takiej sytuacji kryzysowej widać , na co winniśmy wydawać pieniądze ,a jakie kierunki rozwoju są zbyteczne. Jakie pieniądze idą na stadiony, Kubiców, siatkarzy, piłkarzy,Zenków , reklamy, różnego rodzaju tv, seriale, pierdoły itp itd, Za mocno świat się rozpuścił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #4019 Napisano 15 Marca 2020 Typowe sprawdzam UE, Zasypanie pieniędzmi bez pokrycia nic nie da. Jako ludzie ponosimy porażkę. W moim małym miasteczku pojawia się agresja i głupota na każdym kroku na dodatek niezważanie na los sąsiada. Zobaczymy jak świat się przewartościuje. Tylko zdecydowane kroki i kary za niedostosowanie się do zaleceń. Przykładowo państwowy Orlen na Kubicę stać,a na darmowe płyny dezynfekcyjne nie. W takiej sytuacji kryzysowej widać , na co winniśmy wydawać pieniądze ,a jakie kierunki rozwoju są zbyteczne. Jakie pieniądze idą na stadiony, Kubiców, siatkarzy, piłkarzy,Zenków , reklamy, różnego rodzaju tv, seriale, pierdoły itp itd, Za mocno świat się rozpuściłTak , zgadzam się, ale pisz tych zenków z małej litery, bo czuję się obrażany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4020 Napisano 15 Marca 2020 (edytowane) Panowie , wszystko prawda , ale jak zmniejszymy agresję podświadomą i zacznijmy od siebie, a nie os tego, ... że "ktoś nic nie zrobił" to będzie super. Dobrze analizować innych , ale koniecznie trzeba wyciągać wnioski (i to prawidłowe) , a potem stosować samemu . Wiele z wniosków, które wyciągamy to niestety heurystyki, przyjmowane pod wpływem określonych impulsów, a nie oparte na racjonalnym doświadczeniu i wiedzy i analizie. Wnioski wyciągane pod wpływem emocji i to chwilowych (POLICZ DO 10-ciu ... ) itd. Zatem rozmawiajmy i przekonujmy, ale nie osądzajmy "narodu na podstawie pojedynczych incydentów" i zacznijmy od siebie ( takie lustro ) Edytowane 15 Marca 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4021 Napisano 15 Marca 2020 Po moje mieścinie jeździ policja i wszystkich gonią do domów... To jednak chyba prawda, że są plany zamknięcia miasta Poznania... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4022 Napisano 15 Marca 2020 Panowie , wszystko prawda , ale jak zmniejszymy agresję podświadomą i zacznijmy od siebie, a nie os tego, ... że "ktoś nic nie zrobił" to będzie super. Dobrze analizować innych , ale koniecznie trzeba wyciągać wnioski (i to prawidłowe) , a potem stosować samemu . Wiele z wniosków, które wyciągamy to niestety heurystyki, przyjmowane pod wpływem określonych impulsów, a nie oparte na racjonalnym doświadczeniu i wiedzy i analizie. Wnioski wyciągane pod wpływem emocji i to chwilowych (POLICZ DO 10-ciu ... ) itd. Zatem rozmawiajmy i przekonujmy, ale nie osądzajmy "narodu na podstawie pojedynczych incydentów" i zacznijmy od siebie ( takie lustro )Hmm... Takie lustro... Nasuwa mi się cytat z Biblii 1 Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. 2 Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. 3 Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? Myślę, że nieraz warto się nad tym zastanowić zanim się kogoś osądzi...Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4023 Napisano 15 Marca 2020 Dokładnie - Biblia to nie jest „głupia” książka, tyle że ma dwa tysiące lat. Zawiera mądre treści , trzeba je tylko odpowiednio interpretować. Podobnie jest z Koranem i jeszcze kilkoma księgami... piszę to jako humanista i twardo stąpający człowiek po ziemi, twardo wierzący w prawa fizyki (i te nie odkryte też), nie bojący się śmierci ( brak lęku pierwotnego ) . Boję się tylko o tych co się boją ... ale to inna para kaloszy... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4024 Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) Kwarantanny dzień piąty... Kwarantanny dzień piętnasty... Edytowane 18 Marca 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40514 #4025 Napisano 18 Marca 2020 ... dzień 30ty :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach