Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

eye_lip

Nautilus - zegarek z czeskiego forum Chronomag

Rekomendowane odpowiedzi

Ani to brzydkie, ani to ładne, mnie osobiście absolutnie nie rusza, troche zalatuje mi kiczem. Aczkolwiek napewno oryginalny zegarek i za to ma plusika.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronomag-Nautilus-watch-Czech-forum-%25284%2529.jpg

Jak widać da się zrobić prawdziwego customa w małej limitacji i w dobrej cenie :)

Więcej: http://www.watchesby...czech.html#more

Gdyby miał na tarczy napis Breguet to wszyscy by się zachwycali.........a tak na poważnie to jeden z najciekawszych projektów CUSTOMOWYCH jakie spotkałem., ale słowo CUSTOMOWYCH jest w tym wypadku kluczowe!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby miał na tarczy napis Breguet to wszyscy by się zachwycali.........

Bez przesady, nie każdy Breguet jest ładny i jest się czym zachwycać :)

Rzecz gustu.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, niech będzie AP :D

+watch lux

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura

Ok, niech będzie AP :D

Bzdura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, marudzicie i to przez zazdrość, chyba. Ten zegarek mnie osobiście, intryguje i urzeka. Co urzeka - to połączenie oryginalności z walorami użytkowymi. Widać, że to coś specjalnego, ale - fantazja twórców była cały czas powściągana - tarcza i wskazówki są pięknie i użytecznie dobrane, mają właściwe proporcje i kształty.Widać, że jest to oryginalny zegarek, ale nie popada w dziwactwo. Sekundnik - proszę mi powiedzieć, do czego używacie sekundnika? Do ustalenia dokładności zegarka. Tu - ma on inny cel - fantastycznie ożywia tarczę. Co najzabawniejsze, a może - znaczące - - zegarek Nautilius powstał w kraju nie mającym dostępu do morza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest zegarek każdy widzi, każdy też sobie wyrobił jakieś tam zdanie na jego temat, każdy ma też swój gust, a o gustach dyskutować nie będziemy. Ale niepojęte dla mnie jest pisanie, że jakby na tarczy miał napis innej zacnej manufaktury, to byłyby same ochy i achy :) No bez jaj. Skoro się komuś nie podoba, to bez różnicy, czy jest to Perfect, Casio, Nautilus, Breguet, AP, czy inny Patek. Mnie też się nie podobają wszystkie Rolexy czy Paneraie, a są to moje ulubione firmy zegarkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalny, ale według mnie paskudny niestety.

Dla mnie kolejny dowód, że Czesi jak gustu nie mieli tak nadal nie mają.

Tak z ciekawosci....na czym opierasz swoja opinie o Czechach?

Zegarek ciekawy,fajny sekundnik,extra pudełko....ocena pozytywna choc sam celuje w vintage ;)

P.S a moze tak podesłac do oceny nasz projekt kolegom z Czech?

Moze byc ciekawie gdy inni wyraza zdanie na temat naszych gustów........

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to ja też się niejdnokrotnie spotkałem z taką opinią o naszych sąsiadach, ciekawe skąd się to wzięło :) Tak czy owak Czesi to bardzo sympatyczni ludzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to ja też się niejdnokrotnie spotkałem z taką opinią o naszych sąsiadach, ciekawe skąd się to wzięło :) Tak czy owak Czesi to bardzo sympatyczni ludzie.

Pewnie z jednej z naszych Polskich"madrosci"-"czeski film,nikt nic nie wie....."co do oceny dziwnych sytuacji ;)

A zegarek forumowy maja a my dalej w ferworze dyskusji.... ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zegarek forumowy maja a my dalej w ferworze dyskusji.... ;)

No bo wiesz jak to jest, gdzie dwóch Polaków, tam trzy opinie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, marudzicie i to przez zazdrość, chyba. Ten zegarek mnie osobiście, intryguje i urzeka. Co urzeka - to połączenie oryginalności z walorami użytkowymi. Widać, że to coś specjalnego, ale - fantazja twórców była cały czas powściągana - tarcza i wskazówki są pięknie i użytecznie dobrane, mają właściwe proporcje i kształty.Widać, że jest to oryginalny zegarek, ale nie popada w dziwactwo. Sekundnik - proszę mi powiedzieć, do czego używacie sekundnika? Do ustalenia dokładności zegarka. Tu - ma on inny cel - fantastycznie ożywia tarczę. Co najzabawniejsze, a może - znaczące - - zegarek Nautilius powstał w kraju nie mającym dostępu do morza.

Bardzo ładnie powiedziane :)

Zegarek bardzo mi się podoba.

Co do dostepu do morza to nie ma znaczenia.

Byłem ostatnio na pływalni Akademii Morskiej w Szczecinie i jeden z trenerów powiedział mi, że większość studentów jest z głębi kraju, a nie z Pomorza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesi od wieków tęsknią za tym dostępem do morza. Poważnie. Generalnie wolny weekend = nad wodę.

Dlatego ta tęsknota została uprzedmiotowana właśnie tym zegarkiem.

Nie rozumiem mega krytykanctwa tego zegarka. Jest to naprawdę dopracowany i przemyślany koncept a przy tym naprawdę interesujący casualowy zegarek. Czechom należą się wielkie gratulacje że coś tak ciekawego im wyszło w dodatku dzięki znajomościom udało się to zrobić w mega atrakcyjnej cenie. Gdyby ten zegarek miał nosić logo znanego producenta kosztowałby nie 4 tys tylko 20 tys albo i lepiej...

Nie zgodzę się także, że Czesi nie mają gustu. Mają go na wyższym średnim poziomie niż Polacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi też się podoba, niestety przegapiłem.

post-12310-058697500%201359566161.jpg

post-697-038061800%201359195253.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest zegarek każdy widzi, każdy też sobie wyrobił jakieś tam zdanie na jego temat, każdy ma też swój gust, a o gustach dyskutować nie będziemy. Ale niepojęte dla mnie jest pisanie, że jakby na tarczy miał napis innej zacnej manufaktury, to byłyby same ochy i achy :) No bez jaj. Skoro się komuś nie podoba, to bez różnicy, czy jest to Perfect, Casio, Nautilus, Breguet, AP, czy inny Patek. Mnie też się nie podobają wszystkie Rolexy czy Paneraie, a są to moje ulubione firmy zegarkowe.

To świetnie że niepojęte tyle że po stwierdzeniu o Breguecie napisałem "A POWAŻNIE" co oznacza że to co napisałem wcześniej było z przymrużeniem oka......chyba zbyt poważnie wszystko traktujesz...

Nie zgodzę się także, że Czesi nie mają gustu. Mają go na wyższym średnim poziomie niż Polacy.

A to akurat prawda....daj Bóg żeby Warszawa była kiedyś tak gustowna jak Praga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja lubię Czechów i moim zdaniem są bardzo mili. Wyjątki się oczywiście zdarzają jak wszędzie, ale ogólnie to bardzo fajny naród.

Co do gustów to widać, że pisze to totalny ignorant. Wejdź sobie na Chronomag i zobacz jakie tam zegarki pokazują.

Wracając do tematu to jednej osobie, która kupiła ten zegarek wydaje się, że to limitowany Patek i jego wartość rośnie kilkakrotnie zaraz po zakupie, bo dzisiaj wystawił ten zegarek za 100k koron co na dzień dzisiejszy daje ponad 16k pln :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie osobiście jakoś w tym projekcie nie pasują wskazówki "omegowe" ale kolorystyka dla mnie świetnie dobrana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest po prostu cudny i tylko pozazdrościć naszym Czeskim kolegom, że zrealizowali taki projekt. :D Widać, że wszystko w tym zegarku jest przemyślane i bardzo ładnie, gustownie gra z myślą przewodnią projektu. Stylizowany sekundnik to po prostu jak wisienka na smakowitym torcie :D

Czy sekundnik jest w tym projekcie funkcjonalny czy też nie, ..........a kogo w tym wypadku to obchodzi ;) jego podstawowa funkcja to nadanie tarczy wrażenia tematycznie ukierunkowanego ruchu w odróżnieniu od standardowej sekundy. Chciałbym zobaczyć jak ten sekundnik pracuje ;)

Jestem pod ogromnym wrażeniem :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny projekt.

Przychodzi mi do głowy IWC:

X-Fan-Picture-D-20.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to on już chodzi mi po głowie. ;) kruca bomba ...... :wacko: mogłem tego tematu nie oglądać........... ;) Śliczny.

Muszę gdzieś zobaczyć na żywca jak takie cudo pracuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak interesujący to projekt świadczy o tym zainteresowanie tematem.

Zegarek bardzo charakterystyczny, wpada w oko i pamięć.

Nosiłbym.

I nie ma wstydu przed Ryśkiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.