EpicOfWar25 0 #1 Posted April 20, 2013 Witam, Oprócz eleganckiego zegarka, którego muszę zakupić, przydałby mi się też zegarek sportowy, do biegania czy na wyjście na siłownię/basen, ale też taki, który założę na jakieś luźniejsze wyjście 'w plener'. Bardzo mi się spodobał: <czerwony, a nie nudna czerń, a poza tym ma wskazówki, bo nie ukrywam, że jakoś dziwnie bym się czuła z samymi cyframi, no i jest jakiś> I tu kieruję do Drogich Panów pytanie - czy taki zegarek dobrze by wyglądał, pomimo swoich rozmiarów, na kobiecym nadgarstku? Wiem, że część partnerek Panów, również nosi G-shocki - mogą Panowie napisać jakie modele? 0 Share this post Link to post Share on other sites
kacy 6 #2 Posted April 20, 2013 Co Pani powie o jakimś chronografie? 0 Kacper Share this post Link to post Share on other sites
EpicOfWar25 0 #3 Posted April 20, 2013 Ma Pan na myśli jakiś konkretny model ? Nie wyobrażam sobie jakiegoś eleganckiego zegarka do uprawiania sportów, bo bym się za bardzo bała, że go zniszczę. A poza tym głupio by to wyglądało, gdybym w zegarku ze skórzanym paskiem biegała. Ale ogólnie to zdecydowanie stoper w zegarku mi nie przeszkadza. Dlatego też pomyślałam o serii G-shock, szczególnie o zegarkach z analogowo-cyfrowym wskazaniem czasu, bo ogólnie preferuję analogowy, jednak podczas biegów, to takie zegarki są dla mnie uciążliwe - a w cyfrowych łatwiej, nawet podczas ruchu, odczytać godzinę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mikolaj78 747 #4 Posted April 21, 2013 Cześć.Według mnie podczas uprawiania sportu należy największy nacisk położyć na funkcjonalność/czytelność.Ten czerwoniak fajnie i wesoło się prezentuje ale w moim odczuciu jest słabo czytelny.Może pomyśl nad takim G : http://www.casio-pol...7er-p-6556.htmllub http://www.casio-pol...7er-p-7542.htmlBiałaski świetnie wyglądają.Jeśli ma też być analogowe wskazanie czasu to ten jest czytelniejszy no i czerwony :http://www.casio-polska.pl/casio-bga-160-4b-p-7500.html 0 Mariusz Share this post Link to post Share on other sites
EpicOfWar25 0 #5 Posted April 21, 2013 W sumie ma Pan rację. Białe zegarki wyglądają fajnie i są czytelne. Dziękuję bardzo! 0 Share this post Link to post Share on other sites
mikolaj78 747 #6 Posted April 22, 2013 Proszę Cię tylko bez "Panowania" bo strasznie staro się czuję a prawdopodobnie między nami jest tylko 10 lat różnicy. 0 Mariusz Share this post Link to post Share on other sites
Burns 4606 #7 Posted April 22, 2013 Sugerowałbym zakup czegoś z serii Baby-G, które prezentuje @mikolaj78 - męskie (a zwłaszcza ten model, który prezentujesz) potrafi przytłoczyć większość kobiet (nie mówię o kolorze a wielkości męskiej linii)/ 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosuaw 32006 #8 Posted April 22, 2013 Niewiele jest kobiet na forum, dlatego tym bardziej chętnie odpowiadamy na Wasze pytania Moja rada jest podobna jak Kolegów, G-Shock będzie odpowiedni do wszelkich sportów, a jednocześnie biały kolor podkreśli kobiecość. Ten czerwony z pierwszego postu moim zdaniem jest zbyt rzucający się w oczy, kolor szybko się znudzi. Biały jest delikatny i uniwersalny. Proszę Cię tylko bez "Panowania" bo strasznie staro się czuję a prawdopodobnie między nami jest tylko 10 lat różnicy. Mariusz, jaka jest różnica zależy od tego czy liczby w Waszych nickach oznaczają wiek, czy rocznik Niezależnie od tego na forum wszyscy mówimy sobie "na ty". 0 Share this post Link to post Share on other sites
mandaryn44 685 #9 Posted April 22, 2013 Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to gieszoki wyglądają na damskich rękach obłędnie. Nie wiem czy inni koledzy się ze mną zgodzą ale kobieta z takim zegarkiem to naprawdę fajne zestawienie. Moja żona ma baby-g, białego i powiem Wam, że mniam . Także koleżanko przymierzaj, przymierzaj i zobaczysz po męskich reakcjach. PS. Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie zabrzmiała seksistowsko 0 Share this post Link to post Share on other sites
mikolaj78 747 #10 Posted April 23, 2013 Mirek,jak to przeczytałem to tak mnie w krzyżu łupnęło,że...normalnie lat mi przybyło 0 Mariusz Share this post Link to post Share on other sites
EpicOfWar25 0 #11 Posted April 23, 2013 W takim razie bardzo dziękuję Wam za rady. Jeszcze chciałabym się dowiedzieć czy te białe paski szybko się brudzą/zmieniają barwę? Bo tak mnie naszło, że może lepiej kupić może mniej kobiety, ale bardziej uniwersalny czarny kolor? A co się tyczy 25 przy nicku, to data urodzenia, a nie liczba lat . Lat mam niewiele, aczkolwiek kilka oczek mniej . 0 Share this post Link to post Share on other sites
Burns 4606 #12 Posted April 23, 2013 jak pokazuje to forum nię ma bata, zeby bialy nie lapal przebarwień. Pierwsze zauwazysz juz pewnie przed skonczeniem 6 miesiecy 0 Share this post Link to post Share on other sites
EpicOfWar25 0 #13 Posted April 23, 2013 No właśnie. Dlatego bardziej bym się chyba jednak kierowała w stronę czarnego wydania GS. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pablos_ 16 #14 Posted April 23, 2013 jak pokazuje to forum nię ma bata, zeby bialy nie lapal przebarwień. Pierwsze zauwazysz juz pewnie przed skonczeniem 6 miesiecy Matowe białe łapią, lakierowane nie. Baby-G mojej żony noszony mega intensywnie ponad dwa lata nie ma żadnego przebarwienia, jedynie szlufka (matowa) zrobiła się ciemno szara. Mój biały G również nie łapie innych kolorów. 0 Share this post Link to post Share on other sites
john.doe 360 #15 Posted April 23, 2013 Może coś z g-shock mini:http://global.rakuten.com/en/category/watches/womens_watch/casio/g_shock/ Ostatnio znajoma stała się posiadaczką takiego czasomierza, wygląda bardzo dobrze na kobiecej ręce i nie ma problemu z wielkością. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wanis 0 #16 Posted January 26, 2018 A może taki casio g shock damski . Model sportowy i do tego typowo kobiecy kolor, myślę, że prezentowałby się świetnie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
trollu 734 #17 Posted January 26, 2018 dopiero styczeń a tu od razu wysoko ustawiona poprzeczka w kategorii "odkop roku". Złoty szpadel już się szykuje 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kowal_86 #18 Posted January 26, 2018 Nie wiedziałem, że jest taki konkurs. Może sami poszukamy najstarszych tematów do "odświeżenia". Do wygrania złoty szpadel lub urlop od forum 0 Share this post Link to post Share on other sites
albiNOS 01 908 #19 Posted January 26, 2018 Myślisz, że w 5 lat ktoś zdążył, przepraszam, zdążyła już coś kupić? 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Share this post Link to post Share on other sites
trollu 734 #20 Posted January 26, 2018 Kobiety bywają niezdecydowane ale czy aż tak? 0 Share this post Link to post Share on other sites