Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

EpicOfWar25

Czy G-shock będzie dobrze wyglądać na kobiecym nadgarstku?

Recommended Posts

Witam,

Oprócz eleganckiego zegarka, którego muszę zakupić, przydałby mi się też zegarek sportowy, do biegania czy na wyjście na siłownię/basen, ale też taki, który założę na jakieś luźniejsze wyjście 'w plener'.

Bardzo mi się spodobał:

GA-110FC-1AER-Y1.jpg

<czerwony, a nie nudna czerń, a poza tym ma wskazówki, bo nie ukrywam, że jakoś dziwnie bym się czuła z samymi cyframi, no i jest jakiś>

I tu kieruję do Drogich Panów pytanie - czy taki zegarek dobrze by wyglądał, pomimo swoich rozmiarów, na kobiecym nadgarstku?

Wiem, że część partnerek Panów, również nosi G-shocki - mogą Panowie napisać jakie modele?

Co Pani powie o jakimś chronografie? :)

Kacper

Ma Pan na myśli jakiś konkretny model :)?

Nie wyobrażam sobie jakiegoś eleganckiego zegarka do uprawiania sportów, bo bym się za bardzo bała, że go zniszczę. A poza tym głupio by to wyglądało, gdybym w zegarku ze skórzanym paskiem biegała. Ale ogólnie to zdecydowanie stoper w zegarku mi nie przeszkadza.

Dlatego też pomyślałam o serii G-shock, szczególnie o zegarkach z analogowo-cyfrowym wskazaniem czasu, bo ogólnie preferuję analogowy, jednak podczas biegów, to takie zegarki są dla mnie uciążliwe - a w cyfrowych łatwiej, nawet podczas ruchu, odczytać godzinę.

Cześć.

Według mnie podczas uprawiania sportu należy największy nacisk położyć na funkcjonalność/czytelność.

Ten czerwoniak fajnie i wesoło się prezentuje ale w moim odczuciu jest słabo czytelny.

Może pomyśl nad takim G : http://www.casio-pol...7er-p-6556.html

lub http://www.casio-pol...7er-p-7542.html

Białaski świetnie wyglądają.

Jeśli ma też być analogowe wskazanie czasu to ten jest czytelniejszy no i czerwony :

http://www.casio-polska.pl/casio-bga-160-4b-p-7500.html

Mariusz

Proszę Cię tylko bez "Panowania" bo strasznie staro się czuję a prawdopodobnie między nami jest tylko 10 lat różnicy. :)

Mariusz

Sugerowałbym zakup czegoś z serii Baby-G, które prezentuje @mikolaj78 - męskie (a zwłaszcza ten model, który prezentujesz) potrafi przytłoczyć większość kobiet (nie mówię o kolorze a wielkości męskiej linii)/

Niewiele jest kobiet na forum, dlatego tym bardziej chętnie odpowiadamy na Wasze pytania ;)

Moja rada jest podobna jak Kolegów, G-Shock będzie odpowiedni do wszelkich sportów, a jednocześnie biały kolor podkreśli kobiecość. Ten czerwony z pierwszego postu moim zdaniem jest zbyt rzucający się w oczy, kolor szybko się znudzi. Biały jest delikatny i uniwersalny.

Proszę Cię tylko bez "Panowania" bo strasznie staro się czuję a prawdopodobnie między nami jest tylko 10 lat różnicy. :)

Mariusz, jaka jest różnica zależy od tego czy liczby w Waszych nickach oznaczają wiek, czy rocznik :P

Niezależnie od tego na forum wszyscy mówimy sobie "na ty".

Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to gieszoki wyglądają na damskich rękach obłędnie. Nie wiem czy inni koledzy się ze mną zgodzą ale kobieta z takim zegarkiem to naprawdę fajne zestawienie. Moja żona ma baby-g, białego i powiem Wam, że mniam :P. Także koleżanko przymierzaj, przymierzaj i zobaczysz po męskich reakcjach. PS. Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie zabrzmiała seksistowsko :o

Mirek,jak to przeczytałem to tak mnie w krzyżu łupnęło,że...normalnie lat mi przybyło ;)

Mariusz

W takim razie bardzo dziękuję Wam za rady.

Jeszcze chciałabym się dowiedzieć czy te białe paski szybko się brudzą/zmieniają barwę? Bo tak mnie naszło, że może lepiej kupić może mniej kobiety, ale bardziej uniwersalny czarny kolor?

A co się tyczy 25 przy nicku, to data urodzenia, a nie liczba lat ;). Lat mam niewiele, aczkolwiek kilka oczek mniej ;).

jak pokazuje to forum nię ma bata, zeby bialy nie lapal przebarwień. Pierwsze zauwazysz juz pewnie przed skonczeniem 6 miesiecy

jak pokazuje to forum nię ma bata, zeby bialy nie lapal przebarwień. Pierwsze zauwazysz juz pewnie przed skonczeniem 6 miesiecy

Matowe białe łapią, lakierowane nie. Baby-G mojej żony noszony mega intensywnie ponad dwa lata nie ma żadnego przebarwienia, jedynie szlufka (matowa) zrobiła się ciemno szara. Mój biały G również nie łapie innych kolorów.

dopiero styczeń a tu od razu wysoko ustawiona poprzeczka w kategorii "odkop roku". Złoty szpadel już się szykuje 

Guest Kowal_86

Nie wiedziałem, że jest taki konkurs. Może sami poszukamy najstarszych tematów do "odświeżenia". Do wygrania złoty szpadel lub urlop od forum ;)

Myślisz, że w 5 lat ktoś zdążył, przepraszam, zdążyła już coś kupić?

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Novikus257
      Witam wszystkich i każdego z osobna. 

Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe. 

Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny. 
      Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
      Casio F-91W
      Lorus RT365EX9
      Festina 16234/6
      Seiko SUR375P1
      A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.

Pozdrawiam! 
    • By enpa
      Witam, 
      sprzedam zegarek Casio G-Shock model GM-2100N-2AER.

Zegarek z wodoszczelnością 20BAR, mineralne szkło,  wytrzymała koperta wykonana z żywicy wzmocnionej karbonem pokryta metalem, pasek gumowy.
      Szerokość koperty to 44mm, grubość 12mm, świetnie się nosi, nawet na mniejszym nadgarstku ze względu na małą odległość między "uszami".
      Mechanizm: Kwarcowy, Japoński, kaliber Casio 5611.

Jeśli chodzi o funkcje, posiada: możliwość ustawienia 5 alarmów, podwójny illuminator(podświetlenie), lumę neobrite, stoper, wieczny kalendarz, timer, wiele stref czasowych.

Zakupiony w Polskim sklepie, posiadam dowód zakupu.

Stan oceniam na 9/10. Zegarek w niemalże idealnym stanie.
      Cena to: 639zł z wysyłką(kurier/paczkomat).
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• By koorchuck
      Sprzedam rzadką wersję Pro Treka PRW S-3100 z szafirowym szkiełkiem, solarem, radio controlled i innymi bajerami znanymi z Multiband 6. Był dostępny dość krótko w sprzedaży i z tego, co widzę, to teraz można go znaleźć tylko na eBay.
      Kupiony 2, może 3 lata temu, nowy kosztował 1300 zł. Noszony przez jakiś czas na co dzień, w góry, na rower itp. Nie był tyrany przy żadnych ciężkich robotach. 
      Stan zachowawcze 7, ale na 8 pewnie by się też mógł załapać. Szkło oczywiście czyste, dekiel i koperta też, jedynie pasek wyślizgany i trochę porysowany.

Cena - 650 zł z dostawą paczkomatem.

• By demalis
      Cześć,

Chciałbym się poradzić, jaki zegarek wybrać. Obecnie posiadam Casio SGW-450h - jednakże "umarł", a chciałbym kupić podobny zegarek.
      Myślałem nad:
      Casio Protrek PRT-B50-1ER
      G-SHOCK Casio G-SQUAD

A może lepiej kupić smartwatcha? 
    • By Siewca
      Dzień Dobry,

Mam problem z ustawieniem czasu na zegarku Casio WVQ-142E moduł 4757 po wymianie baterii

Wymieniłem baterię, zresetowałem, ustawiłem strefę +1
      Wskazówki pokręciły się ustawiły się na jakiejś randomowej godzinie. W nocy zegarek ożył znowu wskazówki się pokręciły, tym razem poprawnie ustawiła się data i dzień miesiąca , ale czas jest nie poprawny.
      Teraz wskazuje mi np. 11:21 a powinien 18:44

Czy przed ustawieniem strefy muszę ustawić ręcznie czas np 12:00 ?
      Jak ręcznie ustawić czas w tym zegarku / czy w ogóle jest taka opcja ?

Pozdrawiam
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.