Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie tam już żadne siodełko nie straszne, ale i im twardsza decha tym lepiej. :D

Nakupiłem kiedyś butów z Lidla bo:

-Tanie( zwłaszcza miesiąc po rowerowej edycji :) )

- Łatwo je rozbić jak za ciasne

-Wytrzymałe

- Noga mnie się nie przegrzewa nawet w mocne upały.

Niestety nie są najlżejsze, ale mnie to akurat nie ciśnie.

Shimanów np dostałem od kolegi, waga i wytrzymałość podobna, ale nie miałem jeszcze okazji ich zarzynać bo te Lidlowe dalej dobrze spełniają swe zadanie ( 2 pary po 30kkm +).

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do butów, to mam wysokie podbicie, w związku z czym wybór był znacznie zawężony i ostatecznie kupiłem jedyne z dostępnych na miejscu, w których było mi wygodnie - tanie z Decathlonu, tej ich marki.

Okazały się bardzo wygodne i całkiem przyzwoicie się w nich chodzi.

Jak myślicie, uznają mi reklamację krzywo pospawanego widelca (szczególnie pivoty pod vki), w którym przyciąłem sterówkę? Wady zobaczyłem dopiero jak założyłem koła i hamulce...

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wada produkcyjna, która pojawiła się podczas użytkowania. Wszystko było dobrze do momentu, aż nie zdecydowałeś się na montaż hamulców :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie koledzy, od jakiegos czasu przymierzam sie do zakupu roweru i prosze o porde.

Mianowicie, rozwazam zakup roweru MTB w budrzecie 2-3k, rozwazam zarowno rower nowy jak i uzywany, glownie do jazdy na porkach, walach jak i troche moze po szosie. 

Po przymiarkach upewnilem sie ze bedzie to rozmiar M na 29 calowych kolach (moj wzrost to okolo 168).

Wybor padl na http://www.giantoporow.pl/pl/talon-29er-1-ge aczkolwiek zastanawiam sie czy zamiast tego nowego roweru kupic cos moze nieco lepszego ale uzywanego we Wroclawiu lub okolicach.

Rozwazam ponizsze oferty:

https://www.olx.pl/oferta/rower-mtb-hardrocx-helium-29r-hardtail-18-29-er-CID767-IDqwNWT.html

https://www.olx.pl/oferta/rower-cube-ltd-29er-xt-slx-roxshox-recon-gold-CID767-IDtaJlB.html

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7287319441

https://www.olx.pl/oferta/trek-x-caliber-9-CID767-IDt84Bw.html

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6974635326

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7287319358

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7213416861

Prosze o porade czy ktorys z powyzszych rowerow jest wart uwagi w porowaniu do tego GIANTA i czy warto wydac na uzywany rower takie pieniadze czy lepiej doplacic nieco i kupic nowy? Jakies sugestie lub rekomendacje z poza listy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak się przymierzałeś ale ciężko mi uwierzyć w rozmiar M (choć co producent to trochę inna geometria) przy Twoim wzroście. Na Twoim miejscu szukałbym roweru 27.5/650b.

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trek x caliber 8

sugestie lub rekomendacje z poza listy?

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak naprawdę i rozmiar L jest do przełknięcia ale na tej Mce wygodniej, wszystkie propozycje rozmiarem zblizylem do tego Gianta ale tak najbardziej będę przed zakupem przymierzal

Trek x caliber 8

jest na tej liscie na ostatniej pozycji, ta oferta dużo lepsza od tego Gianta i jeśli tak dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli tak dlaczego?

Jestem z niego mega zadowolony :D

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja  bym brał Gianta. Jak dla mnie fajniej wyposażony. Tylko szkoda, że trzy blaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał Gianta. Jak dla mnie fajniej wyposażony. Tylko szkoda, że trzy blaty.

to mi akurat nie przeszkadza, aczkolwiek na papierze przynajmniej część z tych rowerów ma lepszy sprzęt lub tak mi się tylko wydaje

Jestem z niego mega zadowolony :D

:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie porównywalne, niektóre całkiem niżej, a używane nigdy nie są pewne .

Ja bym rozważał między Giant i Trek.  Na plus Treka napęd 2x. Na plus Gianta amor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie porównywalne, niektóre całkiem niżej, a używane nigdy nie są pewne .

Ja bym rozważał między Giant i Trek. Na plus Treka napęd 2x. Na plus Gianta amor

dzięki za radę, najpowazniej brałem pod uwagę trzy pierwsze propozycje jako opcję ale teraz to już sam nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis z Zonka rekreacyjnie

61cffff151130f83med.jpg

Opona kenda khan kosztuje 29 zl . cena bardzo niska nadeje sie ona do czegos czy smietnik ? W ghoscie mam opone 1.1 ale chcialbym tez czasem z asfaltu zjechac na lesna sciezke czy polna droge dlatego zalozylbym 1.6 .nie chcialbym placic wiekszych pieniedzy bo moze wroce do 1.1

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sklepy dzisiaj pozamykane to i w lesie kolejka się zrobiła wink.png

IMG_20180415_134620.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smaruj czymś z heparyną i escyną.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchłonie się. 

heparynę stosowałem po gipsie. Z tym trzeba ostrożnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sklepy dzisiaj pozamykane to i w lesie kolejka się zrobiła

Ludzie zawsze za czymś gonią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opuchlizna schodzi, siniak wielkości dłoni wychodzi :)

Oj tam, oj tam ... męska to rzecz w milczeniu znosić cierpienia :rolleyes:

Jak miałem rehabilitację ręki po wspomnianej przygodzie z motocyklem moją dłonią zajmowała się pani Dagmara. Polegało to na tym, ze naginała tę dłoń akurat w tę stronę, w którą naginać się nie chciała.

Początkowo się krzywiłem, ale jak mi jakiś gościu zwrócił uwagę, to potem w trakcie zabiegu rozmawiałem z Dagmarą. Fakt, czasem przez cieknące mimowolnie łzy, czasem mnie zatkało, ale starałem się trzymać fason. ;)

Czego i Tobie życzę :)

Edytowane przez Jędrula.wawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sklepy dzisiaj pozamykane to i w lesie kolejka się zrobiła wink.png

Centurion też z bandażem elastycznym na łokciu.

Powszechność marki B-twin w PL mnie osobiście przeraża, ale to chyba przez to, że brakuje też tak zaopatrzonych normalnych sklepów rowerowych gdzie szłoby kupić wszystko czego dusza zapragnie. Poza tym z fanami niskich cen nie wygra się   :(

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^ a mnie wręcz przeciwnie. Gdyby nie te B-Twiny to te dzieciaki (ale i starsi) siedzieliby przed komputerem albo gapili się w ogłupiający telewizor. Dobrze więc, że Decathlon jest i pomaga mniej zamożnym ruszyć tyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi