Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ecipeci napisał(-a):

pochodzenie ramy pochodzeniem ale to jest ewidentna podróba i trochę chyba siara na czymś takim jeździć tak uważam 

Żeby nie było, ja też tak uważam. Ale jest też tak, jak napisał Marcin. Jest na to zapotrzebowanie. Napis jest, kolor jest, nazwa jest, a że to podróbka? 99 % nawet nie zauważy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Marcin, a po co mam coś odkręcać? Była okazja przyjrzeć się takiemu rowerowi, bo ktoś chciał go sprzedać. Za 10kpln, na mechanicznej ultegrze. I nawet jeden z jeżdżących z nami zastanawiał się nad jego kupnem... Inną rzeczą jest to, że ja sam nie jestem w stanie wyłapać tych subtelności, które świadczą o takim czy innym pochodzeniu ramy... I naprawdę radzę dokładnie czytać 😉 I dopiero wtedy samemu odpisywać 😁

A to nie jest obciach, tona gówna i dwie tony mułu przyjechać na taką ustawkę rowerową wśród zagorzałych rowerzystów na jakie jeździsz na ordynarnej podróbie ? Zresztą mało istotne czy potencjalny kupujący jeździ z wami czy nie, jakoś na rowerach się zna, chociażby tak jak Ty i raczej lubi jeździć. Nawet może mieć złoty medal z Tour de France.

Napisz w takim razie wprost pod jakim pojęciami, pretekstami i tlumaczeniami ludzie usprawiedliwiają zakupy tego gówna.

- rower treningowy ?

- nie widać różnicy ?

- nie stać mnie na ramę za 40k ?

Czy co ?

2 godziny temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

Kolega @Burns szybciej napisał niż pomyślał :wub:

Zdarza się :)

I co nadal uważasz, że napisałem bez myślenia czy uprzedziłem fakty ?

Za to ty chyba zrobiłeś wpis, żeby przypomnieć o swoim istnieniu. W myśl zasady: "nie znam się to się wypowiem"

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Burns napisał(-a):

A to nie jest obciach, tona gówna i dwie tony mułu przyjechać na taką ustawkę rowerową wśród zagorzałych rowerzystów na jakie jeździsz na ordynarnej podróbie ? Zresztą mało istotne czu potencjalny kupujący jeździ z wami czy nie, jakoś na rowerach się zna, chociażby tak jak Ty i raczej lubi jeździć.

Napisz w takim razie wprost pod jakim pojęciami, pretekstami i tlumaczeniami ludzie usprawiedliwiają zakupy tego gówna.

- rower treningowy ?

- nie widać różnicy ?

- nie stać mnie na ramę za 40k ?

Czy co ?

Trudno mi się do tego odnieść... Nie mam za sobą studiów z psychologii zachowań zakupowych. I jak wyżej, z mojej perspektywy to takie sobie i ja sam na coś takiego bym się nie zdecydował, tylko dlatego, że ma to taki a nie inny napis i wygląda z większej czy mniejszej odległości, jak produkt renomowanej marki. Niemniej jednak jest tak, że takie ramy i budowane w oparciu o nie rowery po prostu się sprzedają. I też mnie ciekawi, dlaczego tak się dzieje i jakie motywacje kierują ludźmi, którzy na takie zakupy się decydują? Ja będąc przed zakupem ostatniej szosy w ogóle nad takim rozwiązaniem się nie zastanawiałm i po prostu zdecydowałem się na to, na co było mnie stać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Żeby nie było, ja też tak uważam. Ale jest też tak, jak napisał Marcin. Jest na to zapotrzebowanie. Napis jest, kolor jest, nazwa jest, a że to podróbka? 99 % nawet nie zauważy...

wtajemniczony zauważy, poza tym kupując rower z napisem na ramie Pinarello za np. 1/4 ceny powinna się zapalić jakaś lampka nawet laikowi, że to nie musi być taka okazja na jaką wygląda 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ecipeci napisał(-a):

wtajemniczony zauważy, poza tym kupując rower z napisem na ramie Pinarello za np. 1/4 ceny powinna się zapalić jakaś lampka nawet laikowi, że to nie musi być taka okazja na jaką wygląda 

Ale tu w wielu przypadkach nie idzie o to, czy komuś powinna się lampka zapalić czy też nie. Wiele osób, które się na taki zakup decyduje, działa z pełną świadomością tego, co kupuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, nie owijaj w bawełnę, coś powiedział, więc słucham. Jeździsz z wyczynowcami, więc tym bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Burns napisał(-a):

Dobra, nie owijaj w bawełnę, coś powiedział, więc słucham. Jeździsz z wyczynowcami, więc tym bardziej.

Ale co ja miałem powiedzieć??? Poprzyglądałem się, nikt nikomu kitu nie wciskał, że to ori Oltre XR4, a i potencjalnie zainteresowany też doskonale wiedział, co ogląda. Ostatecznie nie zdecydował się, a rower i tak został sprzedany... 

Mnie naprawdę nic do tego, co kto kupuje... Nie moje małpy, nie mój cyrk. Piszę tylko o tym, jak ja do tego podchodzę, a co innym siedzi w głowie i na czym jeżdżą, ich sprawa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Ale co ja miałem powiedzieć??? Poprzyglądałem się, nikt nikomu kitu nie wciskał, że to ori Oltre XR4, a i potencjalnie zainteresowany też doskonale wiedział, co ogląda. Ostatecznie nie zdecydował się, a rower i tak został sprzedany... 

Mnie naprawdę nic do tego, co kto kupuje... Nie moje małpy, nie mój cyrk. Piszę tylko o tym, jak ja do tego podchodzę, a co innym siedzi w głowie i na czym jeżdżą, ich sprawa...

a pamiętasz za ile ktoś to kupił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, ecipeci napisał(-a):

a pamiętasz za ile ktoś to kupił ?

Nie. Ostatecznej ceny nie znam. Mowa była wówczas, że za ten konkretny 10 kpln sobie winszują... Była nawet możliwość przejechania się na nim, ale nie skorzystałem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Nie Ty, tylko ten co świadomie to kupował, ten co świadomie to sprzedawał i jeżeli macie kontakt to ten co to ostatecznie swiadomie kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Burns napisał(-a):

Nie Ty, tylko ten co świadomie to kupował, ten co świadomie to sprzedawał i jeżeli macie kontakt to ten co to ostatecznie swiadomie kupił.

Kamień z serca 😉 Mogę obiecać, że przy najbliższej okazji spytam, co stoi za pomysłem kupna takiego roweru. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Kamień z serca 😉 Mogę obiecać, że przy najbliższej okazji spytam, co stoi za pomysłem kupna takiego roweru. 

Jak już się dowiesz to włącz mu z dedykacją od Burnsa

https://m.youtube.com/watch?v=JFHanoST-vI

A jak mu jaja urwie czego życzę, to zapytaj a co "Ukraina" (marka roweru) zęby wybija  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawa wymiana zdań.

Jestem w stanie zrozumieć że ktoś może świadomie kupić fake ciuch np dla lansu (dno ale cóż, są tacy). Natomiast kupowanie czegoś co przy użytkowaniu może zrobić kuku i to jeszcze za takie pieniądze jest dla mnie niepojęte. Na zdrowy rozum gdyby jakość była odpowiednia to produkt XYZ i nie musiał by być podróbką. Drugą kwestią jest sprzedaż jako oryginał za co powinni łapy ucinać przy samej d. Zawsze się znajdzie ktoś, kto się nie zna, nie sprawdzi i jest jawnie oszukany.

Swojego czasu dużo osób jeździło w podrobach szortów TLD z Ali  (opisywali to np na forach). Pojawili się kanciarze sprzedający takie gatki jako oryginały, pewnie naciągnęli kilka osób. Podobno jakość była dobra tylko raziła kradzież wzoru i loga. Nie sprawdzałem, ale ponoć Chińczycy zaczęli wprowadzać modyfikacje, skasowali logo TLD i aktualnie mają dobrej jakości no-name produkt który nie jest już podróbą choć ewidentnie na niej bazuje.

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Marcin, a po co mam coś odkręcać? Była okazja przyjrzeć się takiemu rowerowi, bo ktoś chciał go sprzedać. Za 10kpln, na mechanicznej ultegrze. I nawet jeden z jeżdżących z nami zastanawiał się nad jego kupnem... Inną rzeczą jest to, że ja sam nie jestem w stanie wyłapać tych subtelności, które świadczą o takim czy innym pochodzeniu ramy... I naprawdę radzę dokładnie czytać 😉 I dopiero wtedy samemu odpisywać 😁

A gdyby ten znajomy zakupił taką ramę, to gdzie wolałbyś się znaleźć w trakcie szybkiego zjazdu, na jego kole, czy przed nim? 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

A gdyby ten znajomy zakupił taką ramę, to gdzie wolałbyś się znaleźć w trakcie szybkiego zjazdu, na jego kole, czy przed nim? 

Tu sprawa jest prosta. Ja zawsze z przodu jestem, przed wszystkimi 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wreszcie był czas wyczyścić i przesmarować rowerek 

IMG_20220215_142236-01-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.02.2022 o 14:26, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Wczoraj był dzień przerwy, po szczepieniu. Dziś już nie wytrzymałem, choć pogoda niezbyt zachęcała...

IMG_20220216_110508-01.jpeg

IMG_20220216_113742-01.jpeg

Screenshot_20220216_131354_com.garmin.android.apps.connectmobile-01.jpeg

Szacun. Co niektórzy dużo piszą A Ty dużo kręcisz 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Dziś wreszcie był czas wyczyścić i przesmarować rowerek 

IMG_20220215_142236-01-01.jpeg

Niedługo trzeba będzie zmienić powietrze w kołach na .... wiosenne :wub:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

Niedługo trzeba będzie zmienić powietrze w kołach na .... wiosenne :wub:

Jak co roku, normalka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie powietrze w kołach tylko cały rower z zimowego na wiosenno-letnio-jesienny. Nie zapominajmy o rowerze wakacyjnym zabieranym tylko na wyjazdy wczasowe (to taki, jeśli którego ukradną, to nie będzie bardzo szkoda).

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka, a może pomysł na gorsze czasy...

1645115836_by_Mudzina_500.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś taka mała przejażdżka na domani, wiatr nie ułatwiał.😉

IMG-20220218-WA0002.jpg

20220218_134436.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, souls_hunter napisał(-a):

rowerze wakacyjnym zabieranym tylko na wyjazdy wczasowe (to taki, jeśli którego ukradną, to nie będzie bardzo szkoda)

Coś Ci się pomyliło. :rolleyes:

Rower wakacyjny służy do szpanowanie podczas przewożenia na bagażniku Mercedesa albo Maybacha a potem podczas prowadzania po deptakach kurortów. :wub:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi