Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

3 raz ;):P

Uważnie czytaj Ty. Cetowac nie musimy Ciebie aby odpowiedzi udzielić. Pytania zadane zostały. Porady udzielone. Teraz ruch Twój padawanie. Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważnie czytaj Ty. Cetowac nie musimy Ciebie aby odpowiedzi udzielić. Pytania zadane zostały. Porady udzielone. Teraz ruch Twój padawanie.

Potrzebuję pomocy panowie:

-rower damski (162cm)

- /+ 2000pln

-na wycieczki za miasto

Poprosze o propozycje, sugestie konkretnych modeli.

Dziękuję.

Ok,sam poszukam :P

Nie znacie się na.....kobietach :lol:

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomasso, Canyon jest rewelacyjny ale niestety nie ma możliwości negocjacji cen no i nie ma jak się do niego przymierzyć. Co do speca to nie chce płacić dodatkowo 2 k plnów za naklejkę, poza tym słyszałem sporo złego nt. serwisu gwarancyjnego polskiego speca. Trek owszem, procaliber 9.6 to jest drugi rower, który biorę pod uwagę ale system łożysk w ramie jest stosunkowo nowym rozwiązaniem i obawiam się jak się będzie w czasie zachowywał. Na korzyść Treka przemawia też dożywotnia gwarancja.

Twardy orzech do zgryzienia...

Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok,sam poszukam

Nie znacie się na.....kobietach

Wrzuć co znajdziesz

Różowy koszyk ma być? Swoją żonę znasz najlepiej.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć co znajdziesz

Różowy koszyk ma być? Swoją żonę znasz najlepiej.

Najlepiej wrzuć tu tę damę... :ph34r:  łatwiej będzie coś zaproponować  :D

PS. i koniecznie podaj jej przekrok  :D  :D  LOL (ale fajny termin)

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, chodzi mi po głowie (w zasadzie już przyszedł) zakup roweru do XC/maratonów. Po przejrzeniu forów i internetów wybór chyba padł na Krossa B11 z 2016 r., takiego jak tu:

https://www.kross.pl/pl/2016/mtb-xc-29/level-b11

W rowerze odpowiada mi praktycznie wszystko jeśli chodzi o osprzęt, cena po nego też jest bardziej niż ok, natomiast ciężko mi jakoś pogodzić się z myślą o karbonie... Krossa. W związku z tym mam pytanie czy macie kogoś kto użytkuje Krossa z karbonową ramą i sobie chwali czy raczej dramatyzuje niczym Hamlet? Może w cenie ~9k macie jakieś lepsze propozycje? Mam 193 cm wzrostu, przekrok ~90 cm, 92 kg wagi.

Mój głos na wspomnianego już Treka Procaliber (nawet model niżej jest świetny, no i ta gwarancja) albo Giant XTC 1.5LTD (ewentualnie 2LTD). Sam jestem na etapie poszukiwań i chyba w końcu się skuszę (tylko żeby tak jeszcze znaleźć czas i zdrowie na jeżdżenie) ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy ocencie prosze ten rower bo zastanawiam sie nad jego zakupem, czy ten amortyzator bedzie bardziej przeszkadzał czy pomagał w jeżdzie ?

http://allegro.pl/nowy-rower-crossowy-kands-maestro-full-alivio-21-i6798613109.html

Kands... Dobrze celujesz.

Ale ja zastanowił bym się nad tym,

http://allegro.pl/szybki-kands-crs-crosline-1200-m-28-hydraulika-i6785027602.html

Mamy hydraulike, lub podobnego kandsa na hydro. Te widelce, to uginacze, kocie łby wyłapie :) chociaż przy dociążeniu z dzieckiem, może i zacznie jakoś działać. W tej cenie musisz te widły zaakceptować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, chodzi mi po głowie (w zasadzie już przyszedł) zakup roweru do XC/maratonów. Po przejrzeniu forów i internetów wybór chyba padł na Krossa B11 z 2016 r., takiego jak tu:

https://www.kross.pl/pl/2016/mtb-xc-29/level-b11

W rowerze odpowiada mi praktycznie wszystko jeśli chodzi o osprzęt, cena po nego też jest bardziej niż ok, natomiast ciężko mi jakoś pogodzić się z myślą o karbonie... Krossa. W związku z tym mam pytanie czy macie kogoś kto użytkuje Krossa z karbonową ramą i sobie chwali czy raczej dramatyzuje niczym Hamlet? Może w cenie ~9k macie jakieś lepsze propozycje? Mam 193 cm wzrostu, przekrok ~90 cm, 92 kg wagi.

a taki ? :)

https://www.giant-bicycles.com/pl/xtc-advanced-29er-1dot5-ltd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy ocencie prosze ten rower bo zastanawiam sie nad jego zakupem, czy ten amortyzator bedzie bardziej przeszkadzał czy pomagał w jeżdzie ?

http://allegro.pl/nowy-rower-crossowy-kands-maestro-full-alivio-21-i6798613109.html

Moja żona jeździ na tym modelu (w wersji damskiej z obniżoną rama) już kilka lat i za tę kasę był to dobry wybór do śmigania po lasach i ścieżkach szutrowych. 

Rama jest wykonana bez zastrzeżeń. Osprzęt nie jest jakiś PRO ;) , ale też nie wsadzali jakichś chińskich "noname",  które mogłyby się sypać po pierwszych kilometrach, przerzutki zmienia płynnie. Amortyzator ma w zasadzie tylko tę wadę, że nie należy do lekkich, ale do roweru crosowego jest w sam raz -  pozwala przejechać nierówności bez obawy o wyłamanie nadgarstków czy podskakiwanie koła. Co do hamulców ma v-brake, ale do jazdy po lesie nie ma chyba sensu ładować się w tarczówki i hydraulikę - to niepotrzebnie podniesie wagę i późniejsze koszty eksploatacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej jest sens ładować się w hydraulike do jazdy typu rowerzysta i pasażer, gdzie waga zestawu to 120 kg jak nie więcej :) i duże ryzyko scentrowania kół spowodowane masą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

canyona nie idzie negocjować bo właśnie nie doliczają sobie 2k za naklejkę na ramie jak w/w spec. Z tego powodu np na treka idzie wytargować 15-20% rabatu i nieco inaczej patrzy się wtedy na zakup roweru. Ja bym targował pro-calibra.

Yoda - nie wiem co rozumiesz przez wycieczki za miasto  - jak asfaltowe ścieżki to może taki treking - damski w sensie że mus na niską ramę?

https://www.romet.pl/Rower,GAZELA_3,10,716,717,14595,2017.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszliwe ten rower ciężki moim zdaniem :) ale bagażnik i tego typu szparagały ważą. Tylko pytanie do mistrza... Czy takie wyposażenie jak bagażnik mają byś?

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszliwe ten rower ciężki moim zdaniem :) ale bagażnik i tego typu szparagały ważą. Tylko pytanie do mistrza... Czy takie wyposażenie jak bagażnik mają byś?

nie, nie muszą :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten sezon coś bardziej szosowego do mojego Diverge'a.

Miał być nowy Roubaix ale po testach wygrał, z dużą przewagą, Tarmac.

Ale to jeździ!

post-34848-0-52914000-1493238900_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, nie muszą :)

Skoro nasze propozycje są nie trafione, to proszę podpowiedź coś więcej. Przerzutki w piaście czy na zewnątrz? Rower do godnego miejskiego plyniec8a po ścieżkach czy coś bardziej uniwersalnego?

Na ten sezon coś bardziej szosowego do mojego Diverge'a.

Miał być nowy Roubaix ale po testach wygrał, z dużą przewagą, Tarmac.

Ale to jeździ!

attachicon.gifIMG_0709.JPG

Piękna maszyna. Tylko te VBREAK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

V to masz w mtb i innych :) w szosie są hamucle dual pivot najczęściej ( u mnie, i wyżej) lub rzadziej single pivot. I jeszcze trochę starszych rozwiązań :)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, ale słoma z butów wyszła

Przytyk jie wyszedł.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem tarcz (mam w Diverge'u). Miała być klasyka i lekkość :) Do tego lekkie Fulcrumy i karbonowa korba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy się może pomylić :) dodam jeszcze, że dual pivot może być symetryczny lub nie symetryczny.

A przed erą V w mtb królowały cantilever, w sumie w szosie też to było.

Hamulce nadal stosowane w przełajach, aczkolwiek niemal wyparte przez tarcze :)

Aż boję się zapytać.... Który to model fulcrumów? U mnie racing 5 lg :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem tarcz (mam w Diverge'u). Miała być klasyka i lekkość :) Do tego lekkie Fulcrumy i karbonowa korba.

Mnie bardziej podobają się pivoty. Także, popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto użyć nazwy " hamulce szosowe ". Każdy wie o co chodzi :)

Bo pivot, to oś obrotu hamulca ;) i szosowego i V i cantilevera i innych :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż boję się zapytać.... Który to model fulcrumów? U mnie racing 5 lg :)

To są właśnie Racing 5 LG. Sorry, to są Racing S-19 Light.

Edytowane przez spy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi