Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

DSC_1641_1.jpg

dzisiaj 46km  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kucoby, woj. Opolskie. Kiedyś był to ośrodek wypoczynkowy, restauracja, domki letniskowe, kąpielisko. Dzisiaj chyba związek wędkarski (czy coś w tym stylu) utrzymuje staw, część domków jest prywatna, reszta stoi zarośnięta. Ogólnie fajna okolica, cisza i spokój  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie Panowie?

Spec Epic FSR comp (full alu) czy Giant XTC Advanced 1.5ltd (sztywny węgiel na XT)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link do jednego i drugiego prosimy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale no to jest full i ht... Musisz się zdecydować. Bo takie porównanie jest niewiarygodnie. :)

Oba rowery na wyśmienitym osprzęcie.

Giant na minimalnie lepszym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem, niby mam już fulla ale to 26. Jak wezmę Gianta to stary canyon zostanie. Jak padnie na Epica, to wtedy szukam mu nowego domu. Zastanawiam się czy potrzebny mi full (teraz 70% czasu damper mam zablokowany). Z drugiej strony niby lepiej mieć niż nie mieć ;-). Wolałbym nie rzucać monetą (ta pójdzie w ruch jeżeli wygra Epic i trzeba będzie wybierać kolor)

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tu musisz zdecydować sam :)

Lekkie zmiany w Giancie: Mostek KCNC wylatuje, farba się łuszczy  :angry:  i doprowadza mnie to do szaleństwa  :angry: Także lakierowanych elementów KCNC nie polecam.

Zastąpi go:

http://www.bikestacja.pl/pl/mostek-ritchey-classic-c220-srebrny-38001.html?___SID=U

i zamiast 100mm, będzie 90mm. Bardzo mi się podoba takie wykończenie, trochę retro  :wub:

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie biję się z myślami. Gdybym tak długo nie zastanawiał się nad rozmiarem i ustawieniami (już ogarnięte), to miałbym już na stanie Gianta. Ale od wczoraj chodzi mi po głowie Epic. Mogę pojeździć ze 2-3 sesony na Giancie a potem kupić ramę full (najlepiej właśnie Speca w karbonie) i przełożyć graty. Nadmiar myślenia szkodzi...

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ta koncepcja nie jest głupia :)

Jako osoba, której oba rowery to  samodzielnie robione customy, POPIERAM to ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj turystycznie 65km, w sumie w tygodniu 3 tripy i łącznie 148km, takich wyników jeszcze nie miałem  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kończę leczyć przeziębienie... Może w tym tygodniu ruszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdrowej egzo ;)

znalezione w internetach 

18698356_1456408731103425_53904947068182

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieciaki pod dobra opieką, to 50km treningu, w tym ostatnie 3km kręcenie w kółko pod domem, bo wstyd przyjechać z mniejszą cyfrą na liczniku. A i przewyższenie było więcej niż przyzwoite :) 

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj turystycznie 65km, w sumie w tygodniu 3 tripy i łącznie 148km, takich wyników jeszcze nie miałem  :P

Ja też nie...., wiedziałem , że będę co dzień po 300 machał

https://www.endomondo.com/challenges/32639687

Ale? Chłopcy przegieli pałkę i jadą po 400,  a ja nie mogę wziąć wolnego i  dodatkowo trenuję zawodnika, który nie może uczęszczać na klubowe treningi. Zatem sport!

Ale?

kodiaq.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gz @kaido ☺ Opowiedz jakie wrażenia po jeździe.

To jak z ta szosa z ubieglego wieku dla mnie? Uda się coś skolowac?

Kiedyś jeździłes zawodowo? Widzę, że jesteś dość blisko drużyn zawodowych. Tak wyszło z kręcenia wielu km czy stare znajomości?

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zawodowców mi daleko, zresztą mało który z nich rocznie  dojeżdża do 30 tysięcy, bo też i po co? A dwa,  można spowodować nieodwracalne skutki jeżeli chodzi o formę jaką muszą dysponować.

Kolega z którym miałem rozmawiać odnośnie rowerów, ma ostro i nie mam z nim jak na razie kontaktu.

Tak wyszło , bo się pod wyprawy i takie imprezy przygotowywałem. Klub jeździ zupełnie inna szosę, szose ścigancką :)

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, ale gdyby kiedyś się udało to czekam na PV.

Oni mają zupełnie inny cykl treningowy. Sam chyba obrales sobie za cel lykanie km? Tez super. Ważne aby Tobie to sprawiało przyjemność.

Ja am mieć jutro zdejmowane szwy. Zobaczymy ile jeszcze absencji. Dostaje juz pierdo... w domu. Zabrałem się za malowanie futryn, sprzątanie, gotowanie i inne ciekawe tematy.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Ćwiczenia są te same, bo jadąc ultramaraton też zdarza się ściganie, jednak nie wałkujesz tego samego na każdym treningu, intensywność ćwiczeń też się rozplanowuje inaczej. Generalnie masz jazdy dystansowe na wysiedzenie w różnych warunkach pogodowych i czasowych i dobrze jest 2 razy w tygodniu treningi typowo pod ściganie( tu najlepiej z grupą, no ja mam teraz jednego mocnego zawodnika do dyspozycji)

Pomyślności życzę zatem i powrotu na rower! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cały czas rozmyslam jak tu lepsza połowę przekonać do tego abym mógł w tyg. śmigać po pracy na rowerze. Póki co mam weekendy, ale do wszystkiego dojdę z czasem. Oby tylko wrócić jak najszybciej.

Dzięki za życzenia i zdawać relacje co jakiś czas z postępów.

@Kaido2, widujesz gdzieś Gustava? Rybnik tylko 90km od Opola

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wysiedziałem w domu... 20km MTB, po lesie i błocie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Suqub idź do jakiegoś znajomego lekarza, niech Ci wystawi jakiś kwit na wysokie ciśnienie, cholesterol ..... i pokaż to żonie. To powinno ja przekonać :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@70' chyba nie muszę aż tak kombinować. Dziadek i ojciec zmarli na serce. Także podstawy zdrowotne mam opanowane. Zostaje opieka nad naszą mała halastra. Dwie sztuki. Syn 2.5 a córka 4 lata☺ Juz młoda uczę jazdy tylko na dwóch kółkach. Z 5m sama już przejechała.

Moja żona jest instrumentariuszka i pocieszyla mnie dzisiaj, że ludziom takie rany jak moja góra się nawet parę miesięcy... No nic. Zobaczymy jutro, Obym tylko zimą nie musiał tych planowanych 100km robić.

@egzo prawidłowo

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi