Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Za 500 zł.. Z cudem to będzie graniczyło.. Ale wykonalne. A masz jakąś bazę?

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 500 zł.. Z cudem to będzie graniczyło.. Ale wykonalne. A masz jakąś bazę?

Niedługo już komunie. Będzie duża podaż :D

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma jeden minus. Kolor uchwytu nie pasuje mi do kasku

Qrcze, rzeczywiście. Nie zwróciłem na to uwagi. Teraz przynajmniej wiem dlaczego był tańszy :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a bezpalczaste od wczoraj w lidlu

Proste rozwiązania są najlepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bazy nie mam, składaka nie umiem robić, ani nie zlecę, bo wtedy zawsze wychodzi się ponad budżet. pozostaje używany albo decathlon/Go Sport. We Wrocławiu jest specjalistyczny sklep Harfa Harryson.

To wydaje się minimum, budżet niestety 800 zł

https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-340-26-id_8378513.html

Edytowane przez worientom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna rama... Ja bym w tej cenie szukał czegoś na sztywnym widelcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co by to nie było, nie będziesz czerpał radości z jazdy na wycieczki tego typu rowerem w tej cenie - chyba, że po bułki i nie, że mi palma odbiła, ale niestety takie czasy, że często kask czy ochraniacze kosztują więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co by to nie było, nie będziesz czerpał radości z jazdy na wycieczki tego typu rowerem w tej cenie - chyba, że po bułki i nie, że mi palma odbiła, ale niestety takie czasy, że często kask czy ochraniacze kosztują więcej...

Prawdziwy rowerzysta to odczuwa przyjemność z jeżdżenia na drzwiach stodoły :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdziwy rowerzysta to odczuwa przyjemność z jeżdżenia na drzwiach stodoły :rolleyes:

hmm czyli prawdziwy fan motoryzacji ma gdzieś różnicę pomiędzy Ferrari a starą corsą  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martwisz się że ukradną czy stukną. Trzeba się nauczyć pozytywnego myślenia :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomej ukradli corsę, w baku rezerwa, klapa bagażnika była związana sznurkiem. Kumplowi ze starego golfa ukradli radio - chinol, jako nowy kosztowało całe 70zł, w momencie kradzieży pod panel trzeba było podkładać misternie poskładaną kartkę papieru, żeby styki łączyły, przyciski nie działały. Ogólnie paczka zapałek byłą więcej warta. W tym kraju juz nic mnie zdziwi a złodziejstwo to chyba już nie sposób na lewą kasę tylko coś w rodzaju sztuki, zawodów sportowych czy innego hobby :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, mi gość sprzątnął sprzed nosa zeszłorocznego XTC 1.5. Podobało mi się malowanie hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Worientom

Szukaj czegoś używanego.

W zeszłym roku mój znajomy za 750 złotych kupił gianta expedition w bardzo dobrym stanie - napęd deore lx, koła rigida, rama aluminiowa, stalowy widelec.

Co do stojaka - mam i ja, jak za te pieniądze daje radę.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdziwy rowerzysta pojedzie nawet na monocyklu :P

znajomej ukradli corsę, w baku rezerwa, klapa bagażnika była związana sznurkiem. Kumplowi ze starego golfa ukradli radio - chinol, jako nowy kosztowało całe 70zł, w momencie kradzieży pod panel trzeba było podkładać misternie poskładaną kartkę papieru, żeby styki łączyły, przyciski nie działały. Ogólnie paczka zapałek byłą więcej warta. W tym kraju juz nic mnie zdziwi a złodziejstwo to chyba już nie sposób na lewą kasę tylko coś w rodzaju sztuki, zawodów sportowych czy innego hobby :lol:

Możemy założyć nowy temat: co mi ukradli ;) MI kiedyś, z golfa III (takiego prawdziwego, ze szpachlą) wybili szybę za ok. 300 zł i ukradli: gałkę zmiany biegów, startą oraz przetarty mieszek lewarka zmiany biegów (czy jak to się tam zwie). Gdybym wiedział, zostawiłbym samochód otwarty i napisał - bierz, co chcesz, ale nie bij szyby. 

Ale rzeczywiście, jeśli poszukujemy jakiejś logiki w ludzkich działaniach, to musi być jakiś challenge :D Albo zawód, z powodu zawartości tak zmyślnie "otwartego" samochodu.

Pamiętam, jak kiedyś kuzyn dał mi pojeździć na rowerze z ramą aluminiową, przerzutkami alivio i resztą w tym przedziale jakościowym. Miałem wtedy stalowego MTB z sis-ami, wiadomo, o co chodzi (porządny, niemiecki, ale jednak rower marki MTB). Czułem zmianę.

Ad rem: nie jeżdżę wyczynowo, ani profesjonalnie czy półprofesjonalnie. Porównując do meridy kalahari 590 myślę, że ten rower z decathlona jest nawet lepszy. Merida moja miała ramę CR-Mo, ten ma alu. Dla mnie radością było to, że nie miałem luzów w suporcie i piastach... A że nie mam porównania, to i nie zobaczę różnicy między takim rowerem, a powiedzmy, średnią klasą w sporcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monocykle.. A właściwie unicykle, to fajne zabawki. Są zawody unicyklowe, mtb xc, dh, szosa. Unicykle wyprawowe.. Większość szosowych ma przełożenia, heble hydrauliczne w mtb i w szosowych. Ogromne koła 36 cali w szosowych i wyprawowych :)

Bardzo ciekawy temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jazda na tym, to była sztuka. Teraz byłby to również hołd dla idei :)

210477355_2_644x461_stare-rowery-reprint

ciekawe, jak się hamowało (noga w szprychy)? edit: a nie, jest hamulec, pod siodełkiem. Full wypas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można spotkać w czasem dziwnych ludzi pomykających na mniejszych wersjach takich w dużych miastach. ;)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas byl na moj amor . uszczelki suche . smaru stalego resztki w goleniach oleju po centymetrze. Tyle ze wszystko czyste ladne. Gabki jak by nie od tego modelu w nim siedzialy 0.5 cm mialem wlozone a przychodza tam 1 cm takie dostalem zreszTa jak zamowilem do amora graty serwisowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za amor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpowiecie coś z rekawiczkami krotkopalczastymi?

Ja mam już którąś parę Specialized bg gel i sobie chwałę.

Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chwalę rękawiczki shimano. Można sobie dobrać miękkie, twarde, różne mają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za amor?

Rock shox CX32 solo air

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi