Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Kupując mój kask Ixs również byłem na granicy, ale tego mniejszego rozmiaru nawet nie mogłem włożyć na głowę...

Ja przymierzalem Uvexa gdzie jestem na granicy i oba rozmiary wchodza i dadza sie wyregulowac. 

Ale chyba ostatecznie ten model wypadnie ze stawki (przynajmniej poki co tak wyglada) wiec problem z tym konkretnym kaskiem sie rozwiaze

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z powyższego wynika, że większy. Poza tym ja zacząłem stosować chusty i opaski

Możesz coś polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz coś polecić?

od 4:30, albo zwykła kwadratowa złożona na pół i zawiązana na potylicy:

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O k...., Kupię sobie dzisiaj kask

Mnie nie śmieszą " leszcze " ubiegające kask jak do sklepu jadą .

Brat jechał bez kasku... kierowca otworzył drzwi . Brat ledwo przeżył . Pękła czaszka . Krwiak. Usunięta kość . Sprawa w sądzie i wielkie odszkodowanie .

A była to jazda do sklepu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do kasku - każdy ma swoje zdanie i tutaj można zakończyć dyskusję. Jedni wolą się zabezpieczać, inni wolą bez. Jednym się udaje bez przygód a ktoś inny się sparzy, takie życie  :P

Moje 3 grosze odnośnie jazdy po bułki do sklepu i porównania do samochodów - w aucie mamy pasy, jedni jeżdżą z zapiętymi, inni na szrocie wyciągają same wtyczki żeby auto nie wyło bo pasy nie zapięte. Ja już blisko 10 lat temu zaliczyłem czołówkę samochodem, auto do kasacji, maj, piękna pogoda, prosta droga, dobra widoczność. Gość mi zajechał drogę, jak się tłumaczył - po prostu się zamyślił, skręcił w lewo, ja w sumie nie miałem nawet jak zareagować. Od tamtej pory bez pasów po prostu nie jadę i ze mną też nikt nie pojedzie jeśli pasów nie ma zamiaru zapinać, do auta nikogo na chama nie zaciągam. Kilka lat wcześniej sąsiedzi kumpla - wracali znad morza, zrobili kilkaset km. 2km od domu, zatrzymali się w przysłowiowym sklepie - byli niemal pod domem, po co zapinać pasy. Niecały kilometr od domu zaliczyli wypadek. Jak to mówią, licho nie śpi. Z kaskiem jak z pasami bezpieczeństwa - są po to by ich używać ale każdy ma nadzieję, że nigdy nie będzie musiał opowiadać, że dzięki temu teraz jest tu i teraz. To, że ktoś starł nos o zjazd - na to są fullface ale tak czy inaczej - nic nie daje 100% gwarancji, nawet prezerwatywy. A ludzie jednak ich używają.

widzieli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próby z amortyzowanymi mostkami były już dawno temu. Było i znikło . Teraz znowu się pojawia .

Sztyc tego typu jest masa.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem dzis:

alpina-rootage-large_02.jpg

Calkiem fajny 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kogo z Szanownego Koleżeństwa uraziłem tym "leszczami" to najgoręcej przepraszam :wub:

Do tej pory rowerowe kaski kojarzyły mi się ze szpanem i koniecznością zadawania szyku polityczną poprawnością. Skoro jednak jest tak jak piszecie, to zmieniam zdanie. :huh:

Ale czy kupię kask ... no zobaczymy. :rolleyes: Narazie pani Halince ze sklepu Sport SET nie udało się mnie nakłonić do tego zakupu, chociaż się starała :P

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem dzis:

alpina-rootage-large_02.jpg

Calkiem fajny

To jak juz takie kaski mierzysz to zobacz fox fluxa. Sam sie nad nim zastanawiam . sa dwa modele mi osobiscie bardaiej sie podoba starszy model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próby z amortyzowanymi mostkami były już dawno temu. Było i znikło . Teraz znowu się pojawia .

Sztyc tego typu jest masa.

sztyc amortyzowanych jest trochę, racja, chociaż zawsze kojarzyły mi się z paskudnym ustrojstwem pod siodełkiem bo urodą nie grzeszą a ta jest całkiem spoko. Jednak - podwójna carbonowa sztyca Ergon/Canyon mi osobiście bardziej by pasowała. A mostki - tutaj też od razu kojarzą mi się paskudne regulowane, ten wygląda niepozornie. A teraz jest rynek na takie graty, gravele dalej modne (podobno to ostatni rok  :lol: ) i jeśli komuś mało komfortu to taki zestaw jest ciekawym wyborem

tak czy inaczej dla mnie ciekawostka, nigdy nie potrzebowałem i nie potrzebuję, 2 foxy zastępują mi amortyzowaną sztycę i mostek  :lol:

alpina wygląda solidnie ale przewiewnością pewnie nie grzeszy. Cena "taka se", wolę swojego Fluxa  :P

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kogo z Szanownego Koleżeństwa uraziłem tym "leszczami" to najgoręcej przepraszam :wub:

Do tej pory rowerowe kaski kojarzyły mi się ze szpanem i koniecznością zadawania szyku polityczną poprawnością. Skoro jednak jest tak jak piszecie, to zmieniam zdanie. :huh:

Ale czy kupię kask ... no zobaczymy. :rolleyes: Narazie pani Halince ze sklepu Sport SET nie udało się mnie nakłonić do tego zakupu, chociaż się starała :P

Pa jakie leszcze w kaskach jado. Ciuchów nawet z Decathlonu nie majo. Na chińskich rometach jeżdżo;)

11672603_LRM_EXPORT_20180507_091715.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na ixs trial rs zerknij

Mam. I jestem zadowolony. Pasuje świetnie. Jak jadę to zapominam, ze go mam.

Pa jakie leszcze w kaskach jado. Ciuchów nawet z Decathlonu nie majo. Na chińskich rometach jeżdżo;)

Wstyd

A ja dzisiaj zamówiłem świetna pompkę za 20 zł i koszulkę z Decatlonu. Będą się oglądać za mną miejscowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pa jakie leszcze w kaskach jado. Ciuchów nawet z Decathlonu nie majo. Na chińskich rometach jeżdżo ;)

Bido panie, bido :P

Edytowane przez Jędrula.wawa

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam. I jestem zadowolony. Pasuje świetnie. Jak jadę to zapominam, ze go mam.

Wstyd

A ja dzisiaj zamówiłem świetna pompkę za 20 zł i koszulkę z Decatlonu. Będą się oglądać za mną miejscowe

Bez zdjecia sie nie liczy

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wiedzieć co Cię skłoniło do kupna właśnie takiego roweru i jak będziesz go użytkował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zdjecia sie nie liczy

W piątek ma być towar, to i zdjęcie będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coraz więcej elektryków  :P

Podobnie jak z seksem. Dawniej były CHŁOPY, teraz WIBRATORY :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi