Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

PROJEKT BUDŻETOWEGO ZEGARKA FORUMOWEGO CHRONO ZA 432 ZŁ

Czy podoba Ci się pomysł projekt taniego kwarca ?  

460 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo cos juz konkretnie, kiedy beda sample zielonego i zoltego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy jest sens wrzucać zdjęcia produkcji Heńka z komórki z totalnie rypniętym balansem bieli, ale niech będzie.

Już widzę dwie rzeczy do poprawy. I taka to zabawa. To są tarcze już pod VK64

greeni.png

yellowi.png

photo uploading

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, zielona też limitowana się zrobiła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już widzę dwie rzeczy do poprawy. I taka to zabawa. To są tarcze już pod VK64

Nawet 3 chyba są. Jedna sprawa to tak jak zauważył mashun, zielony też limitowany się zrobił i nie ma indeksów na godzinie 3 i 9. Ale mnie interesuje wersja żółta, więc mam nadzieję, że brak zagłębionych totalizatorów to też tylko kolejne niedpoatrzenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet 3 chyba są. Jedna sprawa to tak jak zauważył mashun, zielony też limitowany się zrobił i nie ma indeksów na godzinie 3 i 9. Ale mnie interesuje wersja żółta, więc mam nadzieję, że brak zagłębionych totalizatorów to też tylko kolejne niedpoatrzenie?

A ja mam wrażenie, że totalizatory są zagłębione tylko za słabo, albo zdjęcie takie beznadziejne. chyba z tymi srebrnymi obwódkami był lepiej widoczny efekt zagłębienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A ja mam wrażenie, że totalizatory są zagłębione tylko za słabo, albo zdjęcie takie beznadziejne. chyba z tymi srebrnymi obwódkami był lepiej widoczny efekt zagłębienia.

A w ogóle są zagłębione?.. Jeśli tak, to bardzo słabo to widać (na tych zdjęciach przynajmniej).

Dla ułatwienia, link do postu z poprzednimi samplami:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/89915-projekt-bud%C5%BCetowego-zegarka-forumowego-chrono-za-432-z%C5%82/page-359?do=findComment&comment=1353849

Indeksy zdecydowanie na plus. Zielony faktycznie się Heńkowi zlimitował. ;)

PS: Dziś imieniny Henryka. ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] i nie ma indeksów na godzinie 3 i 9. [...]

No właśnie, nie będzie ich? Nie mieszczą się czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No właśnie, nie będzie ich? Nie mieszczą się czy co?

Była dyskusja na ten temat. Nie zmieszczą się, bo tarczki chrono są rozsunięte pod kątem dostosowania tarczy do VK64. Było rozważane wstawienie krótszych indeksów na 3 i 9, ale ostatecznie chyba ten pomysł odpadł.

Edit: gdzieś tu było to klepane:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/89915-projekt-bud%C5%BCetowego-zegarka-forumowego-chrono-za-432-z%C5%82/page-391?do=findComment&comment=1357541

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to chyba trochę łyso będzie, boję się że będzie to finalnie wyglądało jak niedoróbka. 

Myślę, że połówki indeksów zmieściłyby się.

Ale może nie mam racji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba trochę łyso będzie, boję się że będzie to finalnie wyglądało jak niedoróbka.

też mam takie odczucia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zielonym, brak indeksów 3 i 9 to niedopatrzenie, mieszczą się i były na projekcie. W żółtym nie ma na nie miejsca i miało ich nie być.

Moim zdaniem zielony jeszcze za jasny, ale to da się ocenić jak będzie na miejscu. Ewentualnie trzeba Henkowi butelkę na wzór wysłać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, tu indeksiki są:

VK64_MODELS.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego jestem zadowolony, że pierwsza seria jest na citkowym mechanizmie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zielonym, brak indeksów 3 i 9 to niedopatrzenie, mieszczą się i były na projekcie. W żółtym nie ma na nie miejsca i miało ich nie być.

Moim zdaniem zielony jeszcze za jasny, ale to da się ocenić jak będzie na miejscu. Ewentualnie trzeba Henkowi butelkę na wzór wysłać :)

Ja ciekaw jestem lepszych zdjęć na których będzie widać dokładny kolor. Marzyło mi się coś żywo-zielonego, na renderkach jest ładna soczysta zieleń, pierwsze sample były własnie żywe tylko trochę za jasne a teraz na zdjęciu wygląda to trochę tak jakby kolor stracił nieco z życia. Zobaczymy jak będzie finalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, tu indeksiki są:

W zielonym, brak indeksów 3 i 9 to niedopatrzenie, mieszczą się i były na projekcie. 

o to to to  :) od razu lżej na sercu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam takie odczucia...

Oj koledzy koledzy, większość zegarków chrono w tych miejscach właśnie nie ma indeksów nakładanych :-) , działa tutaj na Was efekt że jak Wam coś dadzą gratis a potem zabiorą to potem jest niesmak, że coś zabrali a dać powinni ( a przecież nie powinni bo było gratis ). Oj człowiek to jednostka którą sprytnie można sterować :D. Zerknijcie na zdjęcia tudora z pierwszej strony :-) ma indeksy na 3ciej i 9tej ? :-)

Brakuje Wam tam czegoś ?

To jest symetryczny brak i wtapia się idealnie w rozkład tarczy. Na pewno dużym nadużyciem jest pisanie że wygląda jak niedoróbka. Niedoróbka by była gdyby np. brakowało indeksu na np godzinie 2giej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Brakuje Wam tam czegoś ?

To jest symetryczny brak i wtapia się idealnie w rozkład tarczy. Na pewno dużym nadużyciem jest pisanie że wygląda jak niedoróbka. Niedoróbka by była gdyby np. brakowało indeksu na np godzinie 2giej.

Mi brakuje takiego małego indeksika ;)

1428.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forma dla nowego indeksu 600usd, dajcie spokój. W zielonym może się zmieszczą te krótkie które były w poprzednich wersjach ale będzie nie ładnie blisko podziałki ( niemal dotykać będą )

W żółty totalizatory są zagłębione ale tego nie widać na tak spłaszczonym zdjęciu bo brzegi zostały pociągnięte także białą farbą. Na żywo będzie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam niczego nie brakuje i jestem zadowolony :P

77185316.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

...

W żółty totalizatory są zagłębione ale tego nie widać na tak spłaszczonym zdjęciu bo brzegi zostały pociągnięte także białą farbą. Na żywo będzie widać.

No właśnie miałem zagadnąć w tym temacie. Czy widzisz to na wstawionych zdjęciach od Heńka, czy masz pewniejszą informację? Na tych fotkach mnie to wygląda na płaskie jak diabli. Może metaliczne obwódki byłyby lepszym rozwiązaniem? No nic,.. przyjdą sample, zobaczymy lepsze fotki, to będzie można ocenić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja generalnie myślałem, że te metaliczne obwódki to już teraz mus. To dodaje tej tarczy jaj, inaczej juz nie wygląda to tak dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.