Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mikeb

Albert Riele w Aparcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie o takich historiach na temat Apartu słyszałem :)

Ja rozumiem, że Apart ma wysokie ceny, jak każda sieciówka zresztą i zawsze można poszukać rozwiązania zaproponowanego np. przez Cooka (choć znaleźć zaufanego jubilera to tak jak znaleźć zaufanego mechanika), ale przyznam, że nie do końca rozumiem porównywanie nowego produktu z ceną złomu. Ja kupiłem sporo biżuterii i nigdy nie myślałem przy kupnie o jej ewentualnej sprzedaży, po prostu mi się podoba i już. Ma cieszyć (żonę), a przy takim rozumowaniu, to po co w ogóle kupować biżuterię? Ona ma jakąś praktyczną zaletę? Nie lepiej kupić trochę złotego złomu? Przecież biżuteria jak każdy inny produkt jest warta tyle ile ktoś chce za nią zapłacić. Taką samą sytuację macie kupując nowy samochód, wyjeżdżasz z salonu i już tracisz. Ile wart jest Iphone (koszt produkcji), a ile kosztuje? Torebki LV, Prada, Hermes? Markowe ubrania? Zegarki?!? i w sumie takie przykłady można mnożyć i mnożyć...

Ot taka moja opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymi dwoma zdaniami sam sobie wystawiles ocene jako czlowiek klasy zerowej i pozoliles mi tez ciebie ocenic jako totalne dno i zero. Dla mnie Polska jest jedna bez wzgledu kto gdzie mieszka i pisanie ze ktos jest z Polski B tylko dlatego ze mieszka w Lublinie i ze ma inne zdanie? 

Ja urodzilesm sie na lubelszczyznie i wkur....za mnie jak jakis debil w ten sposob wypowiada sie na temat mojego regionu. Sam mi pozwolil na taka ocene swojej osoby. 

Sorki za EOT

Przepraszam jeśli poczułeś się urażony, ale to jest podział czysto geograficzny i to tylko miałem na myśli.Akurat obsługuje część Polski od Łodzi na wschód.

A do wypowiedzi zostałem sprowokowany tym zdaniem

"I w Gliwicach jeszcze się wam prowokacje nie znudziły?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra prowokacja nie jest zla ale jeszcze lepsza umiejetnoscia jest umiec sie nie dac sprowokowac;)  a tak poza konkursem to powiem ci ze w ciekawej firmie pracujesz ktora stosuje podzial geograficznt na Polske a i b. Bo pierwszy raz slysze o takim geo podziale ;)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inne firmy mają podzieloną Polskę np na 4 części jeszcze inne na województwa. My mamy podział na 2 częsci i on całkowicie wystarcza do sprawnej obsługi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A firma co Polskę dzieli na części to siedzibę gdzie ma-w Prusach czy Austro-Wegrach? :)

Nie próbuj wybrnąć ,bo kazdy wie co miałeś na myśli.......

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba trzeba zmienić tytuł tego tematu.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba trzeba zmienić tytuł tego tematu.

albo czesc przeniesc do tematu o ukrainie...:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zonka

ja tam za Slaskiem nie przepadam.. Zle mi sie kojarzy :) duzo zaniedbanych budynkow itd... i zawsze cos zlego mi sie tam przytrafialo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Marek JP IV

Przegiąłeś "chopie". Mam wielu kolegów z mojej  branży oraz na Śląsku i żaden nigdy nie wyraził się tak o moim mieście i regionie. Mam także na Śląsku sporo rodziny i wiem jak tam jest, a jest lepiej niż na Lubelszczyźnie pod względem dostępu do wielu rzeczy materialnych (lepsze zaopatrzenie w sklepach oraz zlokalizowanie na Śląsku niektórych marek uznawanych za ekskluzywne - np. Porsche), możliwości transportowych (autostrady i lotnisko w Pyrzowicach z lepszymi połączeniami niż lubelskie) i nasycenia przemysłem i biznesem. To powoduje, że jest tam wyższa siła nabywcza (średnio oczywiście - dodałem gdybyś chciał rozpocząć polemikę), a w konsekwencji powoduje to poczucie wyższości (raczej nieuzasadnione) niektórych mieszkańców Śląska nad mieszkańcami innych regionów. Problem w tym, że jak lubelskie lotnisko uzyska lepsze połączenia ze światem (Frankfurt już niedługo, S17 do Warszawy w ciągu 5 lat) to nagle okaże się, że region który pogardliwie określiłeś mianem Polski B będzie gościł centra obsługowe światowych koncernów (już powoli są uruchamiane centra rozliczeń finansowych, a zaczyna się ruch w informatyce). Dodatkowo uczelnie lubelskie zainwestowały ostatnio w promocję za granicą i zaczyna to przynosić efekty w postaci ponad tysiąca zagranicznych studentów uczących się na Uniwersytecie Medycznym, którzy potem w swoich krajach będą ambasadorami tego pięknego regionu. A Śląsk pozostanie szary i smutny.

PS. Poczytaj trochę, jak jeszcze niedawno cała Polska budowała Śląsk.

@zonka

Ostatnie władze miasta Lublina zaczęły się raczej z sukcesem wzorować na Wrocławiu i mam nadzieję, że im to wyjdzie.

EDIT

Przepraszam za off-top, ale nie zdzierżyłem.

A w Aparcie to po katalogu już nic nie kupię właśnie dlatego, że mają kosmiczne ceny i mają w nosie mieszkańców Lubelszczyzny. No chyba, że będzie promocja 50% :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Marek JP IV

Przegiąłeś "chopie". Mam wielu kolegów z mojej  branży oraz na Śląsku i żaden nigdy nie wyraził się tak o moim mieście i regionie. Mam także na Śląsku sporo rodziny i wiem jak tam jest, a jest lepiej niż na Lubelszczyźnie pod względem dostępu do wielu rzeczy materialnych (lepsze zaopatrzenie w sklepach oraz zlokalizowanie na Śląsku niektórych marek uznawanych za ekskluzywne - np. Porsche), możliwości transportowych (autostrady i lotnisko w Pyrzowicach z lepszymi połączeniami niż lubelskie) i nasycenia przemysłem i biznesem. To powoduje, że jest tam wyższa siła nabywcza (średnio oczywiście - dodałem gdybyś chciał rozpocząć polemikę), a w konsekwencji powoduje to poczucie wyższości (raczej nieuzasadnione) niektórych mieszkańców Śląska nad mieszkańcami innych regionów. Problem w tym, że jak lubelskie lotnisko uzyska lepsze połączenia ze światem (Frankfurt już niedługo, S17 do Warszawy w ciągu 5 lat) to nagle okaże się, że region który pogardliwie określiłeś mianem Polski B będzie gościł centra obsługowe światowych koncernów (już powoli są uruchamiane centra rozliczeń finansowych, a zaczyna się ruch w informatyce). Dodatkowo uczelnie lubelskie zainwestowały ostatnio w promocję za granicą i zaczyna to przynosić efekty w postaci ponad tysiąca zagranicznych studentów uczących się na Uniwersytecie Medycznym, którzy potem w swoich krajach będą ambasadorami tego pięknego regionu. A Śląsk pozostanie szary i smutny.

PS. Poczytaj trochę, jak jeszcze niedawno cała Polska budowała Śląsk.

@zonka

Ostatnie władze miasta Lublina zaczęły się raczej z sukcesem wzorować na Wrocławiu i mam nadzieję, że im to wyjdzie.

EDIT

Przepraszam za off-top, ale nie zdzierżyłem.

A w Aparcie to po katalogu już nic nie kupię właśnie dlatego, że mają kosmiczne ceny i mają w nosie mieszkańców Lubelszczyzny. No chyba, że będzie promocja 50% :).

Przepraszam ale dopisujesz ideologię do zwykłego podziału geograficznego.

Nigdzie nie napisałem że Lubelskie czy inne rejony Polski wschodniej i centralnej są gorsze od innych części kraju.Wiem że jest lotnisko wiem że Lublin się rozbudowuje w przeciweństwie do większości starych ślaskich miast które się kurczą co jest m.in skutkiem powrotu w swoje strony mieszkańców z innych regionów Polski, także wschodnich, którzy w latach 70-tych i 80-tych przybyli za pracą na Śląsk a także emigracji a co mnie niestety smuci bo nic tu ciekawego się nie dzieje.Wiem że Lublin jest większy od Katowic i ta róznica będzie się powiększać na niekorzyść Katowic; staram sie tylko aby Sląsk nie kojarzono tylko z Katowicami lub Sosnowcem bo aglomeracja górnośląska składa się nie tylko z Katowic.Ot wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do Apartu, w moim miasteczku, mimo, że siła nabywcza w rejonie jest dosyć spora (serce KGHM), w saloniku Apart mają J.Lemans, Timex, Azztorin, kilka słabszych Adriatic and that's all. Acha, no i jeszcze Albert Riele. Szkoda, że nawet Lacroix nie można przymierzyć. :(

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nawet będąc tak wysoko, mówi się takie rzeczy. Podziwiam i, bez zawiści, jestem dumny z każdego Polaka, który osiąga sukces. Ale czy naprawdę do tekstów o "perle w koronie" nie mogli by się ograniczyć ludzie z marketingu i PR? Słabo. A w sumie cały wywiad nie taki zły :(

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiszkendorf, ten sam przez który przejeżdżam każdego tygodnia, jadąc do babci? Niemożebne :)

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ręce opadają jak czytam takie posty. Na jakiej podstawie piszesz o diamentach fatalnej jakości? Jesteś znawcą tematu, specjalistą w tej dziedzinie? Masz jakieś dowody na ich złą jakość. Druga kwestia - panienki "jubilerki" nie pracują za darmo, to chyba jasna kwestia. Te, które znam mają taką wiedzę, że zjedzą Cię na śniadanie, więc Twoje ich określenie jest słabe.

Co do kosztów - może sam stań za ladą za friko, zapłać czynsz za właściciela to produkt będzie tańszy.

Tak sie akurat sklada, że jestem specjalistą w tej dziedzinie. Prowadze firmę sprzedającą biżuterię i brylanty jubilerskie luzem. Poczytaj sobie http://slomski.us/2014/02/15/jak-sie-rznie-frajerow-na-blyskotki/

Za ladą nie staje, żeby produkt był tańszy. Po prostu moja firma jest sklepem internetowym, koszty są niższe. Głupki kupują kompulsywnie w galeriach, mądrzy ludzie kupują taniej i lepsze rzeczy w sieci.

Nie obrazam cie, po prostu stwierdzam fakt, ze masz niski poziom inteligencji i znacznie go przeceniasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

2sloma, chcesz mi powiedzieć, że mądrzy ludzie kupują brylanty i biżuterię w necie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak dawno sam szukałem pierścionka zaręczynowego i to prawda - oszukują, ale nie tylko Apart, lecz wielu innych sprzedawców. Za kamyk 0,06 w podobnej barwie i czystości, co w artykule, chcieli 1200 zł u mnie w mieście. Dodam tylko, że 0,06 to kruszyna, którą z trudem widać. Decyzja stanęła na 0,31 ct, SI, H za 2000. W Aparcie coś takiego to ponad 3000. Większe kamienie są, w opinii mojej lubej, niepraktyczne i zahacza się o wszystko.

@xylog, oczywiście, że kupują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaż według mnie Apart to średnie miejsce na kupowanie biżuterii to sklep internetowy wydaje mi się jeszcze gorszy...

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a wiecie co to jest "showrooming"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie akurat sklada, że jestem specjalistą w tej dziedzinie. Prowadze firmę sprzedającą biżuterię i brylanty jubilerskie luzem. Poczytaj sobie http://slomski.us/2014/02/15/jak-sie-rznie-frajerow-na-blyskotki/

Za ladą nie staje, żeby produkt był tańszy. Po prostu moja firma jest sklepem internetowym, koszty są niższe. Głupki kupują kompulsywnie w galeriach, mądrzy ludzie kupują taniej i lepsze rzeczy w sieci.

Nie obrazam cie, po prostu stwierdzam fakt, ze masz niski poziom inteligencji i znacznie go przeceniasz.

Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi....może być "ostro" ale bez inwektyw....

Dziękuję.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytuję ( z obrzydzeniem cokolwiek ) użytkownika 2sloma

"Za ladą nie staje, żeby produkt był tańszy. Po prostu moja firma jest sklepem internetowym, koszty są niższe. Głupki kupują kompulsywnie w galeriach, mądrzy ludzie kupują taniej i lepsze rzeczy w sieci.

Nie obrazam cie, po prostu stwierdzam fakt, ze masz niski poziom inteligencji i znacznie go przeceniasz"

i przyznam szczerze ,że dawno większych bzdur nie czytałem ( nie wspomnę o impertynenckiej wypowiedzi )

Dzielenie ludzi na mądrych ( kupujących w necie ) i głupich ( kupujących w galerii czy butiku ) jest żenujące i świadczy nie tylko o braku kultury piszącego ale i braku elementarnej wiedzy o świecie ( że nie wspomnę o luksusie ... )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledze "sloma" to najwyraźniej z laczków wystaje. 

Żal. O poziomie inteligencji nie wspomnę - mamy do czynienia ewidentnie z niedoborem. 

Wcale kolegi nie obrażam. Jedynie stwierdzam fakt. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riposta po dwóch latach...

Mam nadzieję, że na kolejną też poczekamy dwa lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.