Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

A Oyster w modelu Datejust? Oraz w Datejust 2 ?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega jako wyszukana marka ?

Chyba żartujesz, przecież gdyby zapytać średnio zorientowanego w rynku zegarków jakie zna marki to wymieni Casio, Rolex, Omega :)

Tak samo jak wyszukaną marka jest IWC z Selitą/Etą hehe

Mnie to zestawienie cieszy bo kryterium byla przede wszystkim niezawodnosc no ale dla niektorych tylko badania NASA dotyczące niezawodniści werków sa istotne, wiec niech sobie ich szukaja latami:-D

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to zestawienie cieszy bo kryterium byla przede wszystkim niezawodnosc no ale dla niektorych tylko badania NASA dotyczące niezawodniści werków sa istotne, wiec niech sobie ich szukaja latami:-D

Wszystkich kryteriów było 7:

Jakość i niezawodność

Innowacyjność

Środowisko pracy

Etyka

Odpowiedzialność społeczna

Sposób zarządzania

Wynik finansowy

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tylko się cieszyc ze trafila na tę listę marka zegarkowa, jaka to już rzecz drugrzędna :)

Byle tylko nie wynikł z tego spór ;).....na forum :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkich kryteriów było 7:

Jakość i niezawodność

Innowacyjność

Środowisko pracy

Etyka

Odpowiedzialność społeczna

Sposób zarządzania

Wynik finansowy

Czyli nie tylko produkt...ciekawe na czym polegli ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu akurat była mowa o markach ogólnie, bez rozróżnienia modeli.

Racja :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie tylko produkt...ciekawe na czym polegli ;-)

Gwarantem sukcesu był zrównoważony rozwój we wszystkich 7 aspektach, gdyż pozostałe 6 kategorii po jakości produktów (największy wpływ ok. 18 %) uzyskało podobny poziom (ok. 12-13%). W sumie na ankietę odpowiedziało ponad 61 tys. osób w Ameryce Północnej, Łacińskiej, Azji i Pacyfiku oraz w Europie. Rolexowi oberwało się za „snobistyczny” wizerunek.       

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamknąć temat, czy poszczególnych wpisywaczy?

Co to jest? Gdzie Rolex, tam zadyma się zaczyna :(

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie....dorośli ludzie..

Jak uważacie z ktoś 'trolluje' ignorujcie wpisy, nie dolewajcie oliwy do ognia.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

To może trochę z przymrużeniem oka  :). Treści prezentowane w tym temacie nijak się mają do tytułu wątku :P. Skoro jest to klub miłośników czasomierzy Rolex, to dlaczego nie prezentujecie tu przede wszystkim modeli wyposażonych w stoper ?. Tylko takie odpowiadają prawidłowej definicji czasomierza. Bo czasomierz to nie to samo co zegarek o ile teorię traktuje się z totalną precyzją.

Oczywiście żeby nikogo tu drażnić - proszę potraktować moją wypowiedź z przymrużeniem oka choć to, co napisałem, jest zgodne z teorią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zaraz, bo czegos nie rozumiem :blink: - jest ewidentny trol, ktory caly czas zasmieca watki (szczegolnie jeden, jak Wam wiadomo) agresywnymi i prowokacyjnymi wpisami nic nie wnoszacymi do tematu a nawet wielokrotnie o cos konkretnie pytany nie odpowiada, tylko dalej mąci. I to wszyscy maja to olewac, ignorowac etc.? Ja staram sie byc kulturalny, odpowiadac nawet na najtrudniejsze i niewygodne pytania - dlaczego jesli staram sie przestrzegac regulaminu itp. mam ciagle byc narazony na chamskie zaczepki i personalne trolowania/wycieczki - czemu ten gosc WSZYSTKIM wiadomy nie zostanie zbanowany do czasu, az przestanie zasmiecac i draznic uczciwych i spokojnych uzytkownikow tego forum?????

Spotykam sie z Wami takze w realu i mysle, ze niewielu zarzuci mi, ze jestem zlosliwy, dlatego caly czas nie rozumiem, czemu to ja czy inni maja cierpiec z powodu jednej osoby czytajac jej wypociny a nie ta osoba zmienic swoj stosunek i szacunek do reszty forumowiczow...

Bardzo bym prosil o jakas konkretna reakcje z Waszej strony w tej sprawie a nie kasowanie naszych wpisow i pozwalanie na dalsze prowokacje i brak szacunku trolowi, bo powoli zaczynamy sie tu czuc prowokatorami a nie ofiarami :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cook - prosze Cie - nie badz niemily... Gdyby chodzilo tylko o moja osobe, to wiem, ze moge skorzystac z takiej mozliwosci, ale tu chodzi o wielu uzytkownikow i zasmiecanie watkow wszystkim czytajacym a nie tylko mi.

Dlaczego ewidentny trol nie jest przez Was blokowany, tylko to MY musimy go ignorowac? Nie rozumiem tego i nie tylko ja... Na spotkaniach wiele o tym rozmawialismy, ale nadal nie wiemy dlaczego nie nauczycie tego goscia szacunku do reszty uzytkownikow i przede wszystkim przestrzegania zasad i regulaminu??? Czy on jest jakims "kuzynem szefa"? Bo ciezko jest takie Wasze ignorowanie tego zachowania  i "pouczanie" tylko nas zrozumiec... :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Tomku -a w jakim wieku byli respondenci i jakie mieli wykształcenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może trochę z przymrużeniem oka  :). Treści prezentowane w tym temacie nijak się mają do tytułu wątku :P. Skoro jest to klub miłośników czasomierzy Rolex, to dlaczego nie prezentujecie tu przede wszystkim modeli wyposażonych w stoper ?. Tylko takie odpowiadają prawidłowej definicji czasomierza. Bo czasomierz to nie to samo co zegarek o ile teorię traktuje się z totalną precyzją.

Oczywiście żeby nikogo tu drażnić - proszę potraktować moją wypowiedź z przymrużeniem oka choć to, co napisałem, jest zgodne z teorią.

Ale zapisales swoje spostrzezenie w tym dziale a nie np. w dziale milosnikow AP - to tez cos znaczy :D;) choc dla mnie czasomierz oznacza przyrzad odmierzajacy czas czyli zegarek a nie tylko stoper/chronograf B)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Mariuszem. Głupkowate zaczepki i półsłówka powinny być tępione. Forum ma swój poziom i szkoda takimi ciągle powtarzającymi się zachowaniami jego poziom obniżać. Jak zrobicie, Wasza sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początek sierpnia-kłotnia w wątku..

-pw od moderatora o zaprzestanie waśni..

-w odpowiedzi-'ok'

-następnego dnia znow klótnia tych samych kolegow

-ponowna uwaga moderatora w temacie o zaprzestaniu sprzeczki

Final:

Skarga do administracji na......moderatora.

Ktoś zna jeszcze jakieś zabawne historie ? ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ja natomiast mam to w d*pie ;) Bardziej mnie to bawi, niż irytuje.

Może mam mniej emocjonalny stosunek do tematu, ale zgadzam się, że ignorancja będzie bardziej skuteczna niż banowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega LMed poniekąd słusznie nadmienil, że bardziej wyszukane marki nie miały szans w tym rankingu. A, że umieścił tu markę Omega co się komuś nie spodobało- to insza inszość. Co do prowokacji kolegi oraz jego kontrowersyjnych wypowiedzi- na przestrzeni wielu tego typu zdarzeń mogę jedynie rzec, że niejednokrotnie to on był również prowokowany i atakowany. Domyślam się, że jego dalsze zachowania i wypowiedzi mogą być z tym powiązane.

Całkowita rację ma Cook w kwestii opcji ignorowania.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początek sierpnia-kłotnia w wątku..

-pw od moderatora o zaprzestanie waśni..

-w odpowiedzi-'ok'

-następnego dnia znow klótnia tych samych kolegow

-ponowna uwaga moderatora w temacie o zaprzestaniu sprzeczki

Final:

Skarga do administracji na......moderatora.

Ktoś zna jeszcze jakieś zabawne historie ? ;)

Tylko staramy się Tobie wytłumaczyć, że ktoś je prowokuje a ja nie lubię takich zachowań i piszę co myślę, jeśli to powyżej było do mnie i nie ma znaczenia czy to temat o Rolexie czy inny. Raczej się to nie zmieni w moim przypadku bez względu na konsekwencje.

Gustaw, gdzie Kolega był prowokowany bo nie potrafię przypomnieć sobie takiej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Ale zapisales swoje spostrzezenie w tym dziale a nie np. w dziale milosnikow AP - to tez cos znaczy :D;) choc dla mnie czasomierz oznacza przyrzad odmierzajacy czas czyli zegarek a nie tylko stoper/chronograf B)

Zapisałem tutaj, bo słowo czasomierz pojawia się w tytule tematu i wiadomości otwierającej wątek...

Tak sobie pomyslalem, ze tyle jest na tym Forum miejsc zrzeszajacych milosnikow najprzerozniejszych marek czasomierzy i ze nie ma jak dotychczas jakiegos osobnego - ekskluzywnego - miejsca gdzie mogli by swoje zegarki prezentowac milosnicy czasomierzy marki Rolex. Stad ten moj pomysl na zapoczatkowanie tego watku.

Tak więc poruszając się na gruncie poprawności, czasomierz to nie to samo co zegarek. O zegarku mówimy wówczas, gdy pomiar czasu jest ciągły. Natomiast czasomierz służy do pomiaru określonych odstępów czasu. Według definicji, czasomierzem jest stoper lub zegarek ze stoperem. Oczywiście wiem, że obecnie stosuje się te określenia zamiennie (że niby czasomierz to synonim słowa zegarek), sam czasem tak robię żeby tekst "ładniej" wyglądał, ale mam świadomość, iż nie jest to poprawne określenie.

Edytowane przez Magik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko staramy się Tobie wytłumaczyć, że ktoś je prowokuje a ja nie lubię takich zachowań i piszę co myślę, jeśli to powyżej było do mnie i nie ma znaczenia czy to temat o Rolexie czy inny.

Nie do Ciebie, a temat dotyczyl Rolexa :)..... zakończmy tym optymistycznym akcentem :) Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

hwqgspze.jpg

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi