Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Cena to jakiś absurd. Ja nie widzę nic specjalnego w tej wersji. Po 100-kroć wolałbym obecny model z czarną tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plus

Jak Cię irytuje :) to do regulacji, ja bym poobserwował jeszcze-może się unormuje.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena to jakiś absurd. Ja nie widzę nic specjalnego w tej wersji. Po 100-kroć wolałbym obecny model z czarną tarczą.

Cena rzeczy, ktore sa vintage i jest ich coraz mniej na rynku a do tego nie sa juz produkowane sa zawsze absurdalne i nie chodzi tu o ich "lepszosc", tylko o wyjatkowosc, historie i dostepnosc ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena rzeczy, ktore sa vintage i jest ich coraz mniej na rynku a do tego nie sa juz produkowane sa zawsze absurdalne i nie chodzi tu o ich "lepszosc", tylko o wyjatkowosc, historie i dostepnosc ;)

Jasne choć nie zmienia to faktu, że jakbym miał wydać 40tys na nową Daytonę lub 40tys na Newman-a to bym się nie zastanawiał i brał tą pierwszą.

Strefa vintage to nie moja bajka.

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze zegarki za takie pieniadze, to na tym forum, chyba niczyja bajka ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronometr powinien się mieścić w zakresie -4 do +6 s/d niezależnie od pozycji, więc jeśli kolega ma +8 do +10 odchyłki dziennej to  test w niektórych pozycjach raczej wykaże chód jeszcze szybszy niż wymienione 8 do 10.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Vintage to coś fajnego....

v2hamci4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdroszczę Wam że możecie sobie na nie pozwolić - ja nie mam odwagi na taki zakup  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Jakby ktoś był zainteresowany....jest na sprzedaż ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne zdjęcie awi

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Andreas, super fota!

Rozumiem, że samochód dobierałeś pod kolor indeksów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Dziekuje wam bardzo!

@passero - dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSCF7060.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie GMT na Waszych zdjeciach sie bardzo podoba B) , lecz w rzeczywistosci jest zbyt swiecacy (bizuteryjny), bezel nie przeskakuje tak fajnie jak w Subie, idealnej regulacji bransolety brak <_< , wiec... jesli GMT, to tylko Pepsi :) , ale z ceramicznym bezelem i po wygranej w lotto a vintage, to chyba jak jakis Kolega sie podejmie "wyszukania" i kontroli B):D;)

Dlatego Gratuluje wspanialego zegarka, lecz u mnie GMT na razie nie zastapi Hulka :P

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zaobserwowałem, że datownik w moim Datejust II podczas szybkiej zmiany nie przeskakuje tak, jak kiedyś. Datownik przesuwał się płynnie do pewnego momentu, a potem wskakiwał na kolejny dzień z delikatnym cyknięciem. Teraz podczas wolnego kręcenia koronką cały czas przesuwa się płynnie, czasem tylko przeskoczy. Na upartego można ustawić datę "pomiędzy" dniami. Normalnie to? Będę wdzięczny za podpowiedź doświadczonych Kol. Kol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@Lexxus - gratuluje. Bardzo dobrze wyglada i sie prezentuje na twoim nadgarstku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ładne ujęcie!

Dzięki

Mnie GMT na Waszych zdjeciach sie bardzo podoba B) , lecz w rzeczywistosci jest zbyt swiecacy (bizuteryjny), bezel nie przeskakuje tak fajnie jak w Subie, idealnej regulacji bransolety brak <_< , wiec... jesli GMT, to tylko Pepsi :) , ale z ceramicznym bezelem i po wygranej w lotto a vintage, to chyba jak jakis Kolega sie podejmie "wyszukania" i kontroli B):D;)

Dlatego Gratuluje wspanialego zegarka, lecz u mnie GMT na razie nie zastapi Hulka :P

Dzięki Mariusz, plan jest taki że kiedyś będzie też Sub, a Twój Hulk jest prześwietny :)

Ulotny, piękne zdjęcie, jesteś mistrzem !

No nie spodziewałem się, nie powiem inspirowałem się także Twoimi zdjęciami, ale nie myślałem że mój stary aparat wykopany z szuflady da radę, a już szukałem lustrzanki i po co ;)

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSCF7060.jpg

Piękne zdjęcie niedocenianego gmt-eka.

A ma się błyszczeć, bo po to robia specjalną stal, żeby się błyszczała więcej niż inne zegarki. GMT jest bardziej biznesowy od Sub-a, bardziej na pokaz (IMO, wiec dołożyli mu bransoletę z polerowanymi srodkami. Inaczej nie miałby swojego image-u, za bardzo myliłby się Sub-em

Soda66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi