Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Passero

Niestety ta promocja nie dotyczy Rolexa, a zakupów biżuterii w sieci Kruk. Dzwoniłem dzisiaj i tak mi powiedział sprzedawca w Galerii Mokotów. 

Miesiąc temu rozmawiałem ze sprzedawcą w salonie w Silesii(w kontekście SeaDwellera) i dokładnie wyliczał mi kwoty rabatów, które były zgodne z tym, o czym wcześniej napisałem…Chyba, że coś się zmieniło.

Edytowane przez Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to zwykle bywa nie wszystko jest tak różowe jak piszą/mówią :( a w tym konkretnym przypadku nie wszystkie produkty objęte są promocją 100 za 600. Jednym z takich produktów jest Rolex. Co więcej zgodnie z nowymi regulacjami programu "dla przyjaciół Kruka" nie można kupować korzystając z przysługującego rabatu z posiadanej karty i realizować zgromadzonych na swoim koncie punktów - ot takie sobie dymanie stałych klientów. Dla przykładu w zeszłym roku kupując zegarek w kruku za cenę nominalną 32 tyś odjąłem sobie od ceny 3 tyś za zgromadzone przy okazji poprzednich zakupów punkty, pozostałe 29 tyś pomniejszyłem o posiadany 10% rabat i zapłaciłem 26 tyś, za które to naliczono mi punkty wedle zasady 100 zł za każde wydane 600 zł. Teraz zamiast trzech korzyści jedna do wyboru

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miesiąc temu rozmawiałem ze sprzedawcą w salonie w Silesii(w kontekście SeaDwellera) i dokładnie wyliczał mi ceny rabatów, które były zgodne z tym, o czym wcześniej napisałem…Chyba, że coś się zmieniło.

Dzisiaj powiedział tak: rabat z karty 5% lub 10% + 10% wartości transakcji trafia na kartę. W sumie to też daje niezłą cenę, ale jednak to nie to samo co 100zł za każde 600zł + wspomniana zniżka z karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Przykro mi, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd, ale takie info dostałem u źródła :(. Mało tego, we wrześniu mój znajomy kupił u Kruka Sub'a na moją kartę, dostał 10% rabatu i 10% na kartę, które wykorzystał za dwa dni na zegarek dla swojej żony. Wtedy, również w Silesii, sprzedawca proponował mu wstrzymanie się do świąt "bo będzie promocja 100 za 600". Stąd moje zdziwienie.

Edytowane przez Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd, ale takie info dostałem u źródła :(. Mało tego, we wrześniu mój znajomy kupił u Kruka Sub'a na moją kartę, dostał 10% rabatu i 10% na kartę, które wykorzystał za dwa dni na zegarek dla swojej żony. Wtedy, również w Silessi, sprzedawca proponował mu wstrzymanie się do świąt "bo będzie promocja 100 za 600". Stąd moje zdziwienie.

W sumie to się zgadza z tym napisałem czyli z tym co powiedział mi dzisiaj sprzedawca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe warunki bodajże od połowy listopada, czyli teraz albo zakup z rabatem i punkty na kartę (z wyłączeniem niektórych produktów) lub zakup i realizacja punktów zgromadzonych, jednak bez rabatów. Osobiście, jako długoletni klient Kruka mam pewność, że już u nich nic ie kupię

Edytowane przez karol1302

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra powiem jak było u nas - przykład z Kruka z Placu Konstytucji.

Kupujesz np. ściereczke do do okularów za pare zeta, wyrabiasz kartę imienną i na nastepna rzecz masz 5% znizki. 

Żona brała dwa zegarki tj. Omege i Rolka, przy czym po zakupie tej ściereczki, czekasz jakiś dzień  (aby system przetworzył) i masz 5% zniżki na Omegę, nastepnie po zakupie trzeba poczekać około 2-3 godzin aby się zaksięgowało na karcie żeby mieć zniżke na nastepny zakup już 10% (księgowanie przechodzi przez Kraków).

Omega teraz dodatkowo daje promocję na punkty i zamiast 1 500 punktów/zł nabiło nam 2 600 zł.

Po zakupie Omegi (może być to chyba inny produkt pow. 5 tys. zł)  i otrzymaniu zniżki na Rolka kupujesz go z 10% rabatem i dostajesz dodatkowo 3000 zł/punków na karcie na zakup biżuterii lub innego zegarka w Kruku.

Punkty są ważne 2 lata od ostatniej transakcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra powiem jak było u nas - przykład z Kruka z Placu Konstytucji.

Kupujesz np. ściereczke do do okularów za pare zeta, wyrabiasz kartę imienną i na nastepna rzecz masz 5% znizki. 

Żona brała dwa zegarki tj. Omege i Rolka, przy czym po zakupie tej ściereczki, czekasz jakiś dzień  (aby system przetworzył) i masz 5% zniżki na Omegę, nastepnie po zakupie trzeba poczekać około 2-3 godzin aby się zaksięgowało na karcie żeby mieć zniżke na nastepny zakup już 10% (księgowanie przechodzi przez Kraków).

Omega teraz dodatkowo daje promocję na punkty i zamiast 1 500 punktów/zł nabiło nam 2 600 zł.

Po zakupie Omegi (może być to chyba inny produkt pow. 5 tys. zł)  i otrzymaniu zniżki na Rolka kupujesz go z 10% rabatem i dostajesz dodatkowo 3000 zł/punków na karcie na zakup biżuterii lub innego zegarka w Kruku.

Punkty są ważne 2 lata od ostatniej transakcji.

Trzeba bylo isć za ciosem ;)- po dziesiątym zakupie byś dostal Rolexa gratis....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie proporcje koperty, bezela i szkła powinien mieć DJ2.

Gdyby DJ2 zredukować do 40 mm przy zachowaniu obecnego wymiaru szkła, pocieniając bezel o 0,5 mm i jednocześnie go uwypuklając - powstałby piękny zegarek o proporcjach i kształcie podobnym do DJ 36 mm.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to zdjecie, ale te indeksy na 3/6/9 w ogole nie pasuja do tego zegarka.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się podobają te indeksy z lumą.

Chociaż IMO Explorer I i tak jest lepszym wyborem. Chyba, że ktoś ma alergię na mercedesa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

88b336452eeb1e3fb0df1437136b6803.jpg

16570 jest też bardzo wygodny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to zdjecie, ale te indeksy na 3/6/9 w ogole nie pasuja do tego zegarka.

Niestety to nie zdjęcie - obecni projektanci Rolexa powinni odejść w niesławie ( optyczne powiększanie SUBa czy masakra DJII, a teraz te indeksy w Oysterze) ...proporcje wg Rolexa przypominają mi ciuchy BOSSa...niby slim a nadal worek ziemniaków ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Desmo, wszystkim nie dogodzisz.

Ja uwazam, ze ten Oryster proporcje ma bardzo dobre, zarowno koperty jak i tarczy. Wyglad tarczy to juz kwestia gustu. Mi strasznie brakuje w tym zegarze daty(ale ja zegarow bez daty nie lubie wiec moje zdanie sie nie liczy):-)

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, rozmiar i proporcje tego zegara są OK ale gdyby dali wszystkie slimowane indeksy byłoby lepiej. Niestety jakiś troglodyta z grubymi paluchami musiał w tym modelu ( podobnie jak w DJ2 ) zaprojektować indeksy markerem xl...

Jak teraz o tym myślę to indeksy każdego współczesnego Rolexa ( poza Cellinim) są za duże. Jakby produkowali je z myślą o klientach z " nadwzrocznością starczą ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to takie nawiązanie to daty z lupką, a gdy nie mam daty to zamiast lupki musi być gruby indeks, po za tym wszyscy mówią o dorastaniu do Rolexa, czyli dla starych i ślepych   ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale nie pasuje wcale luminova do zegarka, ktory jest tak elegancki w odbiorze.

Patrzac na tego Rolka to mi sie kojarzy z Zenith Elite badz Omega De Ville, a tam nie klada tej luminovy na sile....

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kulą w płot Kolego na wygnaniu...to nie nurek tylko zwykły codzienny zegarek więc wystarczy że końce indeksów zaświecą

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, rozmiar i proporcje tego zegara są OK ale gdyby dali wszystkie slimowane indeksy byłoby lepiej. Niestety jakiś troglodyta z grubymi paluchami musiał w tym modelu ( podobnie jak w DJ2 ) zaprojektować indeksy markerem xl...

Jak teraz o tym myślę to indeksy każdego współczesnego Rolexa ( poza Cellinim) są za duże. Jakby produkowali je z myślą o klientach z " nadwzrocznością starczą ;-)

Rolex trochę na siłę chyba poszedł za trendami. Nie chcieli zwiększać fizycznie koperty to ją optycznie powiększyli. Mnie w SD większe indeksy nie rażą choć i owszem wolałbym ze starszego indeksy i wskazówki. Cała reszta przemawia za nowym wg mnie. Twój Sub mi się bardzo podoba natomiast z datą ten model już dużo mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja bym chętnie jakiegoś nowego Rolexa rozważył ale przez te zabiegi optyczne żaden mi się nie podoba :-( a z tymi nowymi dodatkami też jest różnie - ceramika w połączeńiu z bransoletą wygląda dobrze w sportowym znaczeniu ale już eliminuje możliwość noszenia go na skórzanych paskach. W dodatku nowy oyster w subopodobnych odstaje na moim nadgarstku. Może będę nosił tylko tę nową bransoletę ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, wrzuciłem kiedyś SD na nato i był na nim jakieś 30sek. Po Twoim Subie ciężko o coś bardziej wygodnego w takim rozmiarze. Muszę jeszcze jeden wariant rozważyć, kupić taką wersję jak Twoja ale z datą, wywalić lupkę i wrzucić na jakiś pach od Filipa! Otarł by się o ideał :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi