Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sądziłem , ze to biedny Kraj biednych ludzi . ( tam gdzie mieszka Pan Beniowski)
Ktos wspominał wcześniej o katalogach: 

Dostałem za darmo, czego bardzo nie lubię 😝

230D414A-39EB-41FA-A1C0-12E230B34948.jpeg

7E5AEDFE-8F7F-4390-9C4F-A97E1E7149C1.jpeg

4A9F1243-3213-450A-9C08-0E7D3F7061DB.jpeg

371E4354-D139-4A31-AF46-D63BDE83146E.jpeg

E2AC2DB7-0593-418C-BC0A-0B93254DAA79.jpeg

Edytowane przez Czarek03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Tak delikatnie napomknę, bo i tak więszkość wie, że kawa we Włoszech jest znacznie tańsza niż w Polsce. Jakby Włoch miał zapłacić tyle ile w takiej Warszawie sobie życzą za kawę (do tego w papierowym kubku🤯), to by się za głowę złapał. A jakby ktoś mu pokazał wynalazki typu Mocha Cookie Crumble Frappuccino, to by zszedł na zawał🤣. Mamy tu Starbucksa, ale po cichy liczymy że szybko zbankrutuje. 

Co do kawy we Włoszech to miałem zabawną historię kilka lat temu w Mediolanie. Naszukałem się kawiarni, żeby napić się sensownej kawy - czyt. przelewik z ziaren speciality.
Trafiłem wreszcie do Cofficiny (tu piszą o tym miejscu: https://europeancoffeetrip.com/milan-speciality-coffee/). Na marginesie już chyba tego lokalu nie ma.
Zadowolony zamówiłem przelewik - inni klienci byli w silnym szoku, co tu się wyprawia, jak oglądali, jak barista przelewał wodę - dosłownie patrzyli jak na UFO. To był lokal z kawą speciality, więc wydawało mi się, że większość klientów już jest obeznana z tematem - no nie. :)
No i przelew był ok, ale nie zachwycił.
Włosi są takimi kawowymi konserwami i ignorantami, że może i mają tanią kawę, ale ona jest po prostu tania. :) W Polsce, nie mówię o bardziewnych sieciówkach, jest mnóstwo bardzo dobrych kawiarni i bardzo rzadko mi się zdarza dostać źle zrobiony przelew.
A ceny? No nadal ręczny drip w okolicach 15 zł z ziaren speciality (gdzie 1kg ziarna oscyluje w okolicach 200 zł, a na 250 ml potrzeba ~15g i ~3-5 min pracy baristy) to też nie jest tak drogo w porównaniu do zachodnich krajów.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I właśnie sobie oglądam , co by tu z platyny jeszcze dokupić sobie. Trochę zachorowałem na te Rolexy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, machlo napisał(-a):

Co do kawy we Włoszech to miałem zabawną historię kilka lat temu w Mediolanie. Naszukałem się kawiarni, żeby napić się sensownej kawy - czyt. przelewik z ziaren speciality.
Trafiłem wreszcie do Cofficiny (tu piszą o tym miejscu: https://europeancoffeetrip.com/milan-speciality-coffee/). Na marginesie już chyba tego lokalu nie ma.
Zadowolony zamówiłem przelewik - inni klienci byli w silnym szoku, co tu się wyprawia, jak oglądali, jak barista przelewał wodę - dosłownie patrzyli jak na UFO. To był lokal z kawą speciality, więc wydawało mi się, że większość klientów już jest obeznana z tematem - no nie. :)
No i przelew był ok, ale nie zachwycił.
Włosi są takimi kawowymi konserwami i ignorantami, że może i mają tanią kawę, ale ona jest po prostu tania. :) W Polsce, nie mówię o bardziewnych sieciówkach, jest mnóstwo bardzo dobrych kawiarni i bardzo rzadko mi się zdarza dostać źle zrobiony przelew.
A ceny? No nadal ręczny drip w okolicach 15 zł z ziaren speciality (gdzie 1kg ziarna oscyluje w okolicach 200 zł, a na 250 ml potrzeba ~15g i ~3-5 min pracy baristy) to też nie jest tak drogo w porównaniu do zachodnich krajów.

Dlatego do Polski nie wracam - nie znam się na takich wyrafinowanych napojach, serwowanych przez wytuatuowanych baristów, robiących sztukę z parzenia kawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak sądziłem , ze to biedny Kraj biednych ludzi . ( tam gdzie mieszka Pan Beniowski)
Ktos wspominał wcześniej o katalogach: 
Dostałem za darmo, czego bardzo nie lubię 
230D414A-39EB-41FA-A1C0-12E230B34948.thumb.jpeg.063734cd1b770f5b47e22a89dcd0ed5a.jpeg
7E5AEDFE-8F7F-4390-9C4F-A97E1E7149C1.thumb.jpeg.f67403d282ba4b378b2c604ac420d3f5.jpeg
4A9F1243-3213-450A-9C08-0E7D3F7061DB.thumb.jpeg.fc50e0e2d189c436508ca763646ab7e0.jpeg
371E4354-D139-4A31-AF46-D63BDE83146E.thumb.jpeg.566af25ba6f0d08ec639df3964a9097b.jpeg
E2AC2DB7-0593-418C-BC0A-0B93254DAA79.thumb.jpeg.36fb9a4cd1196339888828af42dfea22.jpeg

To jest jesscze katalog z tamtego roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest jesscze katalog z tamtego roku

Kolega nowek za darmo nie bierze.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Czarek03 napisał(-a):

I właśnie sobie oglądam , co by tu z platyny jeszcze dokupić sobie. Trochę zachorowałem na te Rolexy. 

To może platynowe zęby. Będzie widać z daleka, że na bogato

istockphoto-157198835-612x612.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam nowy katalog 2023 - chciałem za darmo komuś chętnemu dać, ale chętnie sprzedam koledze Czarkowi. Parafrazując jednego z kelnerów z niesławnych rozmów z restauracji "U Sowy", nie chciałbym kolegi zbyt niską ceną obrazić, tak więc 500 zł za katalog za tanio nie będzie ?

Wrzuc pls foto okladki. Rolex wrzuca tam fajne zdjecia. No i zawsze ciekawe ktory model zawita na front page.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, bibbi napisał(-a):

Wrzuc pls foto okladki. Rolex wrzuca tam fajne zdjecia. No i zawsze ciekawe ktory model zawita na front page.

bibbi

11995E04-D0A9-40EC-AA05-664497B45E10.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, bibbi napisał(-a):

bibbi

W tamtym roku mało ciekawy model zawitał na okładce. 😜

IMG_6967.thumb.jpeg.d7937165e746325050fd098a32183f42.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to w końcu ma być z tą weryfikacją, będą informować o odmowach czy każdej decyzji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tamtym roku mało ciekawy model zawitał na okładce. 

Mam ostatnich 6 rocznikow. Nie ma sprzedaz.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Ja mam nowy katalog 2023 - chciałem za darmo komuś chętnemu dać, ale chętnie sprzedam koledze Czarkowi. Parafrazując jednego z kelnerów z niesławnych rozmów z restauracji "U Sowy", nie chciałbym kolegi zbyt niską ceną obrazić, tak więc 500 zł za katalog za tanio nie będzie 🤣?

;Wszystko, co można dostać za pieniądze, jest tanie.;

podobno ERICH M. REMARQUE

Ale koniecznie z Vatem drogi Panie. 
Cieszy mnie to, ze teraz to polscy Emigranci poznali siłę nabywczą złotówki i sprzedają katalogi żeby się utrzymać . Ja Panie do Norwegii i do Włoch to na wczasy jeżdżę , a nie do roboty. 

Godzinę temu, memento mori napisał(-a):

W tamtym roku mało ciekawy model zawitał na okładce. 😜

Model idealny na okładkę, bowiem książki nie ocenia się po okladce

51 minut temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Będą informować o negatywnej decyzji - tak samo jak w zeszłym roku.

A ja się spodziewam pozytywnej decyzji. Innej nawet nie biorę pod uwagę . Moje spotkania na zapis było bowiem idealne i wzorcowe😝

Edytowane przez Czarek03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, nicon napisał(-a):

Nie ma fryzjerów tylko barberzy. Ale barman nie mógłby liczyć 15 za kawę jak barista. Burgery też są tylko "kraftowe" xD.

1636179686_ksnsxw_600.jpg

Jak się zobaczy taki zestaw, to wszystko będzie drogie ;) (jakikolwiek food truck, strzyzenie, piwo, kawa...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo

Picie kawy na mieście oczywiście jest przyjemne i szybkie, chociaż niekoniecznie tanie :) 

Zdecydowanie wolę sam eksperymentować z ziarnami i samemu przygotować kawę, może być z tego naprawdę spora satysfakcja.  

IMG_0653.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Czarek03 napisał(-a):

;Wszystko, co można dostać za pieniądze, jest tanie.;

podobno ERICH M. REMARQUE

Ale koniecznie z Vatem drogi Panie. 
Cieszy mnie to, ze teraz to polscy Emigranci poznali siłę nabywczą złotówki i sprzedają katalogi żeby się utrzymać . Ja Panie do Norwegii i do Włoch to na wczasy jeżdżę , a nie do roboty. 

Model idealny na okładkę, bowiem książki nie ocenia się po okladce

A ja się spodziewam pozytywnej decyzji. Innej nawet nie biorę pod uwagę . Moje spotkania na zapis było bowiem idealne i wzorcowe😝

Ja panie drogi, już nie muszę pracować, a do emerytury mam jeszcze 20 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy chciałby mieć taki komfort życia. Pozytywnie zazdraszczam. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi