Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Przepiękna niedziela, wszystkiego dobrego ;) ! 

AFAF1470-DE21-4193-B7D2-01356D8C25C6.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.04.2023 o 17:14, mario1971 napisał(-a):

Foto z drogi było wstawione w innym wątku. Czekałem na ten zegarek długie pięć lat. Przedstawiam wam zieloną kobrę w trakcie wylinki. emoji6.png

Gratuluje, może tym razem zielony zostanie na dłużej 😉 poprzednik dosc szybko zmienił właściciela.

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Teufel26 napisał(-a):

Gratuluje, może tym razem zielony zostanie na dłużej 😉 poprzednik dosc szybko zmienił właściciela.

Dziękuję. Cały czas staram się zbudować kolekcję doskonałą. Aby taka była, muszę wszystkiego spróbować, dotknąć i ponosić dłużej niż chwilę. Z pewnością nie raz jeszcze zaskoczę sam siebie, a wy będziecie mieli pożywkę do dyskusji. Choć z drugiej strony, do pełni szczęścia brakuje mi tylko jednego - ostatniego już zegarka. A jak go złapie..., to zrobię przegląd stanu, i ustalę sobie nowe cele. Bo kto nie maszeruje, ten starą pierdołą się staje. 😄

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Dziękuję. Cały czas staram się zbudować kolekcję doskonałą. Aby taka była, muszę wszystkiego spróbować, dotknąć i ponosić dłużej niż chwilę. Z pewnością nie raz jeszcze zaskoczę sam siebie, a wy będziecie mieli pożywkę do dyskusji. Choć z drugiej strony, do pełni szczęścia brakuje mi tylko jednego - ostatniego już zegarka. A jak go złapie..., to zrobię przegląd stanu, i ustalę sobie nowe cele. Bo kto nie maszeruje, ten starą pierdołą się staje. 😄

Czemu pożywkę. Masz fajne zegarki testujesz inne. Chociaż ten IMO najsłabszy w kolekcji myślę, że chyba długo nie zostanie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Czemu pożywkę. Masz fajne zegarki testujesz inne.

Bo juz nawet niektorzy starzy uzytkownicy testowanie nazywaja flipowaniem 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Czemu pożywkę. Masz fajne zegarki testujesz inne. Chociaż ten IMO najsłabszy w kolekcji myślę, że chyba długo nie zostanie. 

Widziałeś Hulka na żywo? Dla mnie to prawdziwa petarda. Czas pokaże, czy przetrwa próbę czasu. 

9 minut temu, artme napisał(-a):

Bo juz nawet niektorzy starzy uzytkownicy testowanie nazywaja flipowaniem 🤭

O toto właśnie. Niektórym tu obecnym nawet dobra zabawa w zegarki zaczyna przeszkadzać. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Widziałeś Hulka na żywo? Dla mnie to prawdziwa petarda. Czas pokaże, czy przetrwa próbę czasu. 

O toto właśnie. Niektórym tu obecnym nawet dobra zabawa w zegarki zaczyna przeszkadzać. 😜

Niestety nie miałem możliwości na żywo zobaczyć żadnego Rolexa. Nie podoba mi się ta koperta. Te w GMT są fajniejsze.  

Zobaczymy czy petarda o polarze też tak pisałeś 😀

No jestem ciekawy czy przetrwa i będzie miał czas na nadgarstku. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Niestety nie miałem możliwości na żywo zobaczyć żadnego Rolexa. Nie podoba mi się ta koperta. Te w GMT są fajniejsze.  

Polara sprzedałem, bo musiałem utrzymać reżim ilościowy zegarków w kolekcji. Ordnung muss sein. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Petarda to jest Yacht Master 40 - ExII, Sub albo GMT to przy tym kanciaste klocki. Przewygodny i przepiękny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
15 godzin temu, mylof napisał(-a):

W końcu przyszła prawdziwa wiosna, słonecznie jest, więc luma się dobrze ładuje podczas jazdy samochodem. Pozdrawiam !

Ex lume.JPG

Ale to jest dobry i proporcjonalny zegarek! Jestem bardzo ciekaw jak 40stka będzie się nosić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, KrysH napisał(-a):

Fundamentalny Rolex na fundamentalny dzień tygodnia 💪

IMG_1407.thumb.jpeg.79a5a71aad7f3cc37757987edb217d6b.jpeg

Rozglądam się za nim, ale jak widzę takie zdjęcia to mi się za duży wydaje. ;) Na żywo to na szczęście dość kompaktowy model, optycznie tylko spory. 

57 minut temu, Bronzo napisał(-a):

Ale to jest dobry i proporcjonalny zegarek! Jestem bardzo ciekaw jak 40stka będzie się nosić. 

40mm będzie może miał podobne proporcje, ale to będzie duży zegarek. Nie tylko większa koperta, ale też bransoleta powiększona do 21mm, trend, którego u Roleksa nie lubię. 39mm leży bardzo dobrze przy swoich wymiarach, ale już jest spory wizualnie przed duża tarczę. Teraz dołożą więcej "masy" na nadgarstku kopertą i bransoletą, dla mnie bez sensu model jak OP41.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Bronzo napisał(-a):

A ten na zdjęciu kolegi @mylof to nie jest 36 mm? Swoją drogą, moim zdaniem, akurat dla tego zegarka to optymalna średnica (nawet na naprawdę dużych nadgarstkach ten zegarek wygląda wtedy "na miejscu")😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
28 minut temu, Musa19 napisał(-a):

A ten na zdjęciu kolegi @mylof to nie jest 36 mm? Swoją drogą, moim zdaniem, akurat dla tego zegarka to optymalna średnica (nawet na naprawdę dużych nadgarstkach ten zegarek wygląda wtedy "na miejscu")😉

Tak, to jest 36mm, jestem ciekaw jak będzie z 40-stką bo takową mam zamówioną :) niestety mimo mojego 16,5 cm nadgarstka wersja 36 mm była dla mnie subiektywnie za mała :( 

Edytowane przez Bronzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, tbn said:

Rozglądam się za nim, ale jak widzę takie zdjęcia to mi się za duży wydaje. ;) Na żywo to na szczęście dość kompaktowy model, optycznie tylko spory. 

Na zdjęciu tylko tak wyszło...Normalnie tak: 

IMG_1410.thumb.jpeg.0e400ca6f5e624c1a331ecaeca52fa89.jpeg

Ale ja tez musze wagi przybrać... Ogólnie sub 114060 to moim zdaniem perfekcja. No może 116600 lepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perfekcja to już kwestia gustu, ja ogólnie wolę bardziej surowy wygląd. Ale fakt, że jako luksusowy zegarek jest jedną z najlepszych propozycji. Mnie bardziej ciągnie do Exa II w nowej wersji, bo chyba podoba mi się najbardziej z obecnej kolekcji, do tego ostatni prawdziwy toolwatch. Tylko spory jest właśnie. Ale może kwestia przywyczajenia, kiedyś bez problemu nosiłem takie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, tbn said:

Perfekcja to już kwestia gustu, ja ogólnie wolę bardziej surowy wygląd. Ale fakt, że jako luksusowy zegarek jest jedną z najlepszych propozycji. Mnie bardziej ciągnie do Exa II w nowej wersji, bo chyba podoba mi się najbardziej z obecnej kolekcji, do tego ostatni prawdziwy toolwatch. Tylko spory jest właśnie. Ale może kwestia przywyczajenia, kiedyś bez problemu nosiłem takie.

Ex II jest wyśmienity, tez obawiałem się 42mm rozmiaru ale o dziwo nosi się bardzo podobnie do suba, powiedziałbym nawet ze jego waga jest lepiej rozłożona na nadgarstku, nie jest taki wysoki no i bransoleta jest grubsza. Jeśli myślisz o tym jednym to to jest dobry kandydat. Dla mnie ten zegarek to jest kilka Rolexów w jednym! Pozdrawiam.

IMG_1247.thumb.jpeg.d0609fe795449dfd56a708e1c208959d.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, KrysH napisał(-a):

Ex II jest wyśmienity, tez obawiałem się 42mm rozmiaru ale o dziwo nosi się bardzo podobnie do suba, powiedziałbym nawet ze jego waga jest lepiej rozłożona na nadgarstku, nie jest taki wysoki no i bransoleta jest grubsza. Jeśli myślisz o tym jednym to to jest dobry kandydat. Dla mnie ten zegarek to jest kilka Rolexów w jednym! Pozdrawiam.

IMG_1247.thumb.jpeg.d0609fe795449dfd56a708e1c208959d.jpeg

Na tym zdjęciu, rzeczywiście bardzo podobnie do 114060. Jaki nadgarstek masz? Jakiś czas temu sprzedałem Polara 16570, który miał świetne proporcje, ale nie do końca się polubiliśmy. Kupiłem bo się bałem rozmiarów nowego. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka w takim razie jest definicja „toolwatch” skoro EX II jest ostatnim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minutes ago, tbn said:

Na tym zdjęciu, rzeczywiście bardzo podobnie do 114060. Jaki nadgarstek masz? Jakiś czas temu sprzedałem Polara 16570, który miał świetne proporcje, ale nie do końca się polubiliśmy. Kupiłem bo się bałem rozmiarów nowego. ;)

Równe 17cm 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, KrysH napisał(-a):

Równe 17cm 

Tak ja u mnie, muszę zatem przymiarkę zrobić. 

6 minut temu, Krystian napisał(-a):

Jaka w takim razie jest definicja „toolwatch” skoro EX II jest ostatnim?

Wygodny, funkcjonalny, wytrzymały, nie błyszczy się jak biżuteria, nie ma kosztownych elementów do naprawy. Nie licząc tego dziwoląga AK, ostatni profesjonalny model, którego Rolex nie zaproponował w bicolor czy złocie, ciekawe jak długo się to utrzyma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, tbn said:

Tak ja u mnie, muszę zatem przymiarkę zrobić. 

Wygodny, funkcjonalny, wytrzymały, nie błyszczy się jak biżuteria, nie ma kosztownych elementów do naprawy. Nie licząc tego dziwoląga AK, ostatni profesjonalny model, którego Rolex nie zaproponował w bicolor czy złocie, ciekawe jak długo się to utrzyma. 

Dziwolaga??? Wypraszam sobie, przecież tu wszystko gra i ma sens hahaha

IMG_0897.thumb.jpeg.dfa5c04ed0bc381cbbccee5a9bee14e6.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi