Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

[mention=97650]Szyszkops[/mention] long time no see. Koledze powiedz ze to nie wszystko

No trochę mnie nie było fajnie znowu tu wpaść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.11.2023 o 18:49, Szyszkops napisał(-a):

Ty to wiesz, ja to wiem, ale nie wie tego mój kolega emoji6.png

Wytłumacz mu to tak.

Chce sportową zabawkę, więc marzy o czerwonym, chce kupić srebrne, a ja dołoży 7k to kupi zielone. Przez zielone mam na myśli DJ36 16233, który jest ikoną za relatywnie nieduże pieniądze jak na obecne czasy (czego o tej zielonej 911 powiedzieć nie można, ale to tylko przykład). Jest jeszcze w podobnej cenie niekultowy, ale jak na Rolexa przystało ledwo na dotarciu "jak nowy" 4-5 letni Oyster Perpetual 39 lub taniej Oyster Perpetual 36.

IMG_8715.jpeg

IMG_8714.jpeg

IMG_8716.jpeg

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytłumacz mu to tak.

Chce sportową zabawkę, więc marzy o czerwonym, chce kupić srebrne, a ja dołoży 7k to kupi zielone. Przez zielone mam na myśli DJ36 16233, który jest ikoną za relatywnie nieduże pieniądze jak na obecne czasy. Jest jeszcze w podobnej cenie niekultowy, ale jak na Rolexa przystało ledwo na dotarciu "jak nowy" 4-5 letni Oyster Perpetual 39 lub taniej Oyster Perpetual 36.

IMG_8715.thumb.jpeg.c48f4e9e20a8b144384f44d301fa0c5f.jpeg
IMG_8714.jpeg.7ba83ceb316f9efc952d88039c6bb7c1.jpeg
IMG_8716.thumb.jpeg.00023822ce4e6d5ba10b773ec3f22d6e.jpeg

Już go wczoraj trochę naprostowałem dzięki licznym wpisom Kolegów stąd, na razie powiedział, że się musi jednak zastanowić ;) może się wciągnie w temat - zobaczymy…

A przykład motoryzacyjny ekstra, tylko nie wiem, czy dołożenie 7k wystarczy… ale któż z nas nie miał takich problemów ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem zmienić kolor tarczy w Sky-Dwellerze z białej na niebieską. Myślę, że dzięki temu moja finalna kolekcja będzie ciekawsza. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Postanowiłem zmienić kolor tarczy w Sky-Dwellerze z białej na niebieską. Myślę, że dzięki temu moja finalna kolekcja będzie ciekawsza. 

I tak jest ciekawa . A nie pisałeś kiedyś coś o szarej tarczy ?? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

I tak jest ciekawa . A nie pisałeś kiedyś coś o szarej tarczy ?? 

Szara to miała być w trzecim Datejust. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Szara to miała być w trzecim Datejust. 

Być może dlatego pytam 😀

Niebieska tarcza na pewno ciekawsza niż biała. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Lynx27 napisał(-a):

Udanego weekendu koleżankom i kolegom :) 

IMG_8780.jpeg

Na samą myśl już mnie zęby bolą.  ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o podpowiedź. Jaki model by pasował kobiecie? Zielona tarcza, średnica 31mm. Wiadomo, lady date just, ale czy „zwykły” date just albo oyster tez? Czy to już za bardzo „męski” zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależnie od upodobań każdy z wymienionych.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biała tarcza będzie powiększać optycznie i tak większy rozmiar zegarka. Niebieska to dobry kierunek, bo sam taki wybiorę
Kilka fotek na szybko. Kupiłem go z ciekawości, lecz z każdą godziną czuję do niego coraz silniejszą miętę Niebieski zachwycił mnie od razu, zielony, wraz z promieniami słońca zaczyna zaskakiwać i coraz bardziej mi się podoba. Czuję, że się polubimy, i to fest.
87f01c58562ddd5167aa22dcee034645.jpg&key=41f3932b5c9812e7810a250cd41eee59bb876e0e7fee9eb69cd75539a043f72463de9fe5d9fadb7c4402433727158d97.jpg&key=32e8f9e163127162a6bf7202a363d30b2195447c9ab36684074e5ef572e46b141ab0654413d17878ebb6f1730ad8dda6.jpg&key=358c6b95a7eb44453418bdae236d61a4d5b71a0acf3ec2605283e9ca9115b0b39b0ecba6f43d104ef9064869ecaba4b4.jpg&key=66e40b3abe31994239dbf88186244757f9e664596017bf0ae67e71c1b8328ee7

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bo mint jest za***isty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.11.2023 o 21:12, mario1971 napisał(-a):

yyy ale to będziesz zmieniał tarczę czy cały zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawsza - niekoniecznie. Biały jest dosyć osobliwy - mało kto go ma.

Ale niebieski przy sky to jest zawsze dobry deal😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, I_love_britney napisał(-a):

Ciekawsza - niekoniecznie. Biały jest dosyć osobliwy - mało kto go ma.

Ale niebieski przy sky to jest zawsze dobry deal😀

Biały Sky jest brzydki. IMHO, że stalowych tylko niebieski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

Biały Sky jest brzydki. IMHO, że stalowych tylko niebieski.

Nie widziałem go live w świetle dziennym. Tutaj ktos pisal, ze bialy powiekszy optycznie juz i tak duzy zegar wiec dodatkowy punkt na minus. A czy brzydki ten bialy? - pisalem, ze jest osobliwy:) 

Ja bym brał niebieski, ew. w ramach eksperymentu zielony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przymierzałem m.in. w złocie z (chyba) szampańską tarczą - takich już chyba nie ma w ofercie. Nie dość że Sky czym bielszy, tym brzydszy, to akurat jeszcze z tymi przyciętymi rzymskimi indeksami wygląda po prostu koszmarnie. Ale ja ogólnie nie cierpię rzymskich cyfr na tarczy, więc mogę być nieobiektywny. 

IMG_0309.jpeg

IMG_0310.jpeg

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ma być zamiast PP ? jak dla mnie jak SD , to tylko czarna tarcza w TT 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi