Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Niesamowicie czyta mi się wpisy apropo oceniania 

pozdrawiam z moim profesjonalem w tenisówkach , jeansach i bluzie  😁😂

IMG_9478.thumb.jpeg.ddf261a3279302b5a7f95bc5afe3a031.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Bo szlag mnie trafia, jak słyszę co jakiś czas ten fermentujący bełkot inkwizycyjny. Po każdej takiej akcji przez dłuższy czas unosi się w tym wątku odór zgrillowanego boczku. 

21c1228517cafcd13dff38e2253b4713.gif

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.06.2024 o 23:39, mario1971 napisał(-a):

A ja bym pomyślał, że gość ma szczęście i/lub głowę do interesów, ewentualnie bogatą rodzinę. 

Gość ma może głowę do interesów, jednakże pracuje codziennie po 11-13 godzin i buduje sam od zera od 20 lat otaczający go względny dobrobyt. Myślę, że nazywanie kogoś bucem, nie mając pojęcie o kim mowa jest conajmniej naganne. To jak mówienie że sushi jest do bani a całe życie jadło się kebaba. Jeżeli komuś przeszkadza biust 70E niech nie patrzy, zawsze może lajkować inne posty. Sam w sobie wątek niesie swoiste pochwały dla naszych dóbr i radości jakie one niosą. A ja duże jędrne cycki bardzo lubię i czekam na więcej fotek 😈

Edytowane przez Matt2405

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Bo szlag mnie trafia, jak słyszę co jakiś czas ten fermentujący bełkot inkwizycyjny. Po każdej takiej akcji przez dłuższy czas unosi się w tym wątku odór zgrillowanego boczku. 

Wystarczy po prostu robić zdjęcia zegarków i nie udawać że coś w tle przypadkowo wpadło (to nie uwaga do ciebie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, SPS napisał(-a):

Niesamowicie czyta mi się wpisy apropo oceniania 

pozdrawiam z moim profesjonalem w tenisówkach , jeansach i bluzie  😁😂

IMG_9478.thumb.jpeg.ddf261a3279302b5a7f95bc5afe3a031.jpeg

@SPS #rolextrendsetter 😁 a najlepiej Ci wychodzi łamanie konwenansów, czym zdarzyło Ci się niejednego sprzedawcę do obłędu doprowadzić 😁😉  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wystarczy po prostu robić zdjęcia zegarków i nie udawać że coś w tle przypadkowo wpadło (to nie uwaga do ciebie).
Wiem, że nie o mnie tu chodzi. Ciekawe, kto komu tym razem kota pogoni. 

Chłopaki już jadą...712bca36bac56a698d45a8613f9433f3.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic przypadkowe nie jest. Tło każdy raczej świadomie dobiera wedle ochoty i tego co ma aktualnie przed oczyma 😎. Ale jesteśmy dorośli a to nie forum gdzie ściśle określone reguły mówią jaki kapelusz nadaje się na herbatkę u królowej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Matt2405 napisał(-a):

Nic przypadkowe nie jest. Tło każdy raczej świadomie dobiera wedle ochoty i tego co ma aktualnie przed oczyma 😎. Ale jesteśmy dorośli a to nie forum gdzie ściśle określone reguły mówią jaki kapelusz nadaje się na herbatkę u królowej. 

Załóż temat „zdjęcia zegarków na tle biustow” lub „biusty na tle zegarków” - będzie wiadomo o co chodzi. Możesz też założyć podobne, pokazując swoje życie i jak ciężko zapracowałeś na swój sukces (a także „przypadkowo” podając rozmiary swojej żony/partnerki/córki lub gosposi): na pewno znajdzie się grupa osób którym imponuje takie życie i którzy będą ci dawać plusy. 
Moja znajoma zawsze mawiała że frak dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu….

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak uważam,  tło jest elementem całości,  ma być piękne,  nie ważne czy to ładne ciało , idealny trawnik , czy piękne auto ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, rafalmosty napisał(-a):

A nie uważasz, że sam prowokujesz do takich akcji? Ja jestem mega tolerancyjny, we wszystkich aspektach życia, nie tylko w kwestii prasowania koszul🤷🏻‍♂️ sam mam osoby (nie Żonę) które to za mnie robią, ale czy od razu trzeba o tym gadać na forum? Kogo to obchodzi kto Ci prasuje koszulę? Nie obchodzi mnie także na jakim fotelu siedzisz, jakim autem jeździsz, ani z kim sypiasz. Ważne żebyś Ty był zadowolony i Tobie to pasowało. Wrzuć na luz. I nie dziw się potem, że takie akcje mogą być odebrane jako przejaw niedowartościowania🤷🏻‍♂️

Wiesz, wychodząc z tego założenia to strachem wrzucać każdego dnia innego Rolexa bo głębiej zastanawiając się można dojść do wniosku, iż owy pacjent śmie się chwalić albo popełnia ciężki grzech pychy. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale osobiści zdjęcie fotela pojawiło się po dyskusji o nim samym. Cycki w tle, hmmm. Będę musiał gonić córkę aby nie pałętała się zbędnie blisko a tym bardziej jej koleżanki 😂. Żyrandole, za duży salon, za wysokie sufity, zbędna przestrzeń. Mam na to rozwiązanie, w Krk mam także mniejsze mieszkanie, stoi niegospodarnie puste więc będę  robił w nim zdjęcia ale absolutnie bez widoku za okno bo kogoś może wkurzyć widok. W autach już nie robię a jak już to w nie „swoim” 😁. Czasem pożyczam od dyrektora. Za wszystkie grzechy szczerze żałuję i proszę o rozgrzeszenie. Amen 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Matt2405 napisał(-a):

Wiesz, wychodząc z tego założenia to strachem wrzucać każdego dnia innego Rolexa bo głębiej zastanawiając się można dojść do wniosku, iż owy pacjent śmie się chwalić albo popełnia ciężki grzech pychy. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale osobiści zdjęcie fotela pojawiło się po dyskusji o nim samym. Cycki w tle, hmmm. Będę musiał gonić córkę aby nie pałętała się zbędnie blisko a tym bardziej jej koleżanki 😂. Żyrandole, za duży salon, za wysokie sufity, zbędna przestrzeń. Mam na to rozwiązanie, w Krk mam także mniejsze mieszkanie, stoi niegospodarnie puste więc będę  robił w nim zdjęcia ale absolutnie bez widoku za okno bo kogoś może wkurzyć widok. W autach już nie robię a jak już to w nie „swoim” 😁. Czasem pożyczam od dyrektora. Za wszystkie grzechy szczerze żałuję i proszę o rozgrzeszenie. Amen 

Niestety, nie zrozumiałeś. Takim ludziom pewnie żyje się łatwiej, zazdroszczę. Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Matt2405 napisał(-a):

Możesz się zapisać na kurs fotografii - powinno Cię stać, skoro się już dorobiłeś. 
Swoją drogą to jest wręcz fascynujące jak w dosłownie każdym poście dyskretnie przekazujesz informacje o swoim stanie posiadania - jakbym oglądał serial „Tygrysy Europy” i cofnął się do lat 90-tych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko przypomnę, gdzie się znajdujemy:
image.png.2b769b8e913c938fdb9154ca3e313245.png

Prościej będzie, jak dyskusje będą zgodne z tematyką forum, a nie dotyczące innym przedmiotom służącym poprawieniu własnego samopoczucia i/lub wartości. :)
Dorzucę dodatkowy wątek, choć bliski omawianemu. Miłośnikowi też zdarza się opędzlować zegarek krótko po zakupie, jak akurat nie podpasuje. Czasem i ze stratą, bo nie zawsze zdążył pomyśleć, jak to chodliwy towar na rynku. Natomiast nazwijmy rzeczy po imieniu - jak kupujesz tylko po to, żeby opchnąć od razu i to po kilka sztuk, to nie jesteś miłośnik, tylko handlarz (co swoją drogą niektórzy mają we krwi). I nie ma, co robić sztucznej legendy i podniet, żeby za parę dni głupio gadać, że jednak nie podszedł. 😏
Zwyczajnie apeluję o mniej obłudy i pozerstwa. W ten sposób będzie sympatyczniej i autentyczniej.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, beniowski napisał(-a):

Możesz się zapisać na kurs fotografii - powinno Cię stać, skoro się już dorobiłeś. 
Swoją drogą to jest wręcz fascynujące jak w dosłownie każdym poście dyskretnie przekazujesz informacje o swoim stanie posiadania - jakbym oglądał serial „Tygrysy Europy” i cofnął się do lat 90-tych.

Moja matka go bardzo lubiła 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, nicon napisał(-a):

Jesteś zdecydowanie moim ulubionym baśniowym stworem z uniwersum tego wątku. Człowiek średniowiecza i renesansu jednocześnie, mieszkający we dworze z gustownymi żyrandolami, ubrany w klasyczne, szyte na wymiar garnitury, koneser Rolexów i wdzięków własnej córki, szczególnie biustu 70E (sweet home alabama vibes). W tym samym czasie posiadacz najnowszych zdobyczy techniki motoryzacyjnej, od 20 lat buduje dobrobyt swój i całego kraju.

hqdefault.jpg

"baśniowym stworem" słodkie 

Zapomiałeś jeszcze o zbędnym pustostanie :)

24 minuty temu, Matt2405 napisał(-a):

w Krk mam także mniejsze mieszkanie, stoi niegospodarnie puste

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, nicon napisał(-a):

Jesteś zdecydowanie moim ulubionym baśniowym stworem z uniwersum tego wątku. Człowiek średniowiecza i renesansu jednocześnie, mieszkający we dworze z gustownymi żyrandolami, ubrany w klasyczne, szyte na wymiar garnitury, koneser Rolexów i wdzięków własnej córki, szczególnie biustu 70E (sweet home alabama vibes). W tym samym czasie posiadacz najnowszych zdobyczy techniki motoryzacyjnej, od 20 lat buduje dobrobyt swój i całego kraju.

hqdefault.jpg

Bardzo mi miło słyszeć że zostałem baśniowym stworem. Kiedyś zarzucano mnie ośmiorniczki teraz bucowatość.  Napiję się czegoś dobrego, wezmę haust dymu i położę spać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minutes ago, nicon said:

hqdefault.jpg

Nie zapomnij o służbie w specjalsach czy innych navy seals 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz bo tylko szlachte stać na takie Rolexy jak Ty masz. Wydało się, nie uciekniesz od odpowiedzialności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.05.2024 o 14:04, beniowski napisał(-a):

W chmurach.

IMG_6917.jpeg

Cytat

No tak bywa. Polecieliśmy do St. Moritz na obiad.  Nie wiedziałeś że nauczyciele to milionerzy🤣?

Mam dobry humorek, to sobie go jeszcze poprawię.

Rozumiem, że to przypadkowe zdjęcie i wpis?

Gdyby hipokryzję mierzyć w metrach, zasłonił byś himalaje :D

@Matt2405mi się bardziej podobają zdjęcia dwóch wzniesień w twoich postach, aniżeli tych pagórków w Kukuruźniku Waldemara.

A jak ktoś ma z tym problem, niech ignoruje użytkownika. Mamy na forum proste, funkcjonujące narzędzie.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, amatsukaze napisał(-a):

Z guru. 😉

4774CC56-4D65-4203-9E1D-1BBCBCE1BF5A.jpeg

A co to za Pan ??  Bo, że Daytona na Twoim nadgarstku to poznaję z wcześniejszych zdjęć ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Mam dobry humorek, to sobie go jeszcze poprawię.

Rozumiem, że to przypadkowe zdjęcie i wpis?

Gdyby hipokryzję mierzyć w metrach, zasłonił byś himalaje :D

@Matt2405mi się bardziej podobają zdjęcia dwóch wzniesień w twoich postach, aniżeli tych pagórków w Kukuruźniku Waldemara.

A jak ktoś ma z tym problem, niech ignoruje użytkownika. Mamy na forum proste, funkcjonujące narzędzie.

Musisz mieć trochę lepszy (lub gorszy) humor żeby poznać znaczenie słowa „ironia”.  Jesteśmy w dziale Roleksa, więc specjalnie dla ciebie zdjęcie związane z tematem.  Oto mój zegarek, na którego  ciężko pracowałem od 20 lat, nikt mi go nie dał, osiągnąłem sukces i sobie kupiłem, więc proszę bardzo (niestety o samolocie tego nie mogę powiedzieć).
Dziwię się tylko, że mnie nie ignorujesz jako użytkownika. 

IMG_6917.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, beniowski napisał(-a):

Musisz mieć trochę lepszy (lub gorszy) humor żeby poznać znaczenie słowa „ironia”.  Jesteśmy w dziale Roleksa, więc specjalnie dla ciebie zdjęcie związane z tematem.  Oto mój zegarek, na którego  ciężko pracowałem od 20 lat, nikt mi go nie dał, osiągnąłem sukces i sobie kupiłem, więc proszę bardzo (niestety o samolocie tego nie mogę powiedzieć).
Dziwię się tylko, że mnie nie ignorujesz jako użytkownika. 

IMG_6917.jpeg

Dlaczego miałbym to robić?

Ja szczerze darzę Cię sympatią pomimo faktu, że praktycznie nigdy nie mamy po drodze.

Dziwi mnie natomiast fakt, gdzie człowiek, który wykłada na włoskiej uczelni zwraca uwagę na poprawność zapisu anglojęzycznych nazwisk i stosowania w nich apostrofów, a sam nie stosuje egzonimów standaryzowanych.

Być może staż na forum nie pozwolił mi na jego zrozumienie, ale maniera poprawiania innych stała się u części osób dniem powszednim.

EDIT.

Bym zapomniał...

Celowo zapisałem nazwę najwyższego łańcucha górskiego małą literą. Przeoczyłeś? Czy zbagatelizowałeś? ;)

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi