Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, mario1971 napisał(-a):

Ja nie widzę w tym nic nadzwyczajnego tym bardziej, że torebka z pewnością jest tańsza od prezentowanego zegarka. Serio, aż tak Was to kłuje w oczy? Przecież jesteśmy w wątku Rolexa, gdzie stan umysłu jest również ważny jak zegarek, który się nosi na nadgarstku. 😛 Więcej empatii i zrozumienia dla innych! 

Dobra, na chwilę będę serio i bez ironii. Jak robisz zdjęcie, to zawsze ci córka (w kostiumie kąpielowym) wchodzi w kadr? Albo tak ci się saszetka lub torba żony/córki układa że ją widać w tle? Pytanie komu mają te kobiety czy inne przedmioty imponować i czemu ma to służyć? Nie wydaje mi się aby tu to ludziom imponowało. No ale może jednak niektórzy tak mają że się nie mogą powstrzymać żeby coś zamanifestować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pokazuję w tym wątku głównie zegarki, ale nie zagryzam zębów, kiedy inny pokazują coś więcej, nawet kiedy to robią z premedytacją. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ja nie widzę w tym nic nadzwyczajnego tym bardziej, że torebka z pewnością jest tańsza od prezentowanego zegarka. Serio, aż tak Was to kłuje w oczy? Przecież jesteśmy w wątku Rolexa, gdzie stan umysłu jest również ważny jak zegarek, który się nosi na nadgarstku. 😛 Więcej empatii i zrozumienia dla innych! 

Jak wiesz lubię sobie pożartować. Jeśli o mnie chodzi to mi to kompletnie obojętne. Rozumiem zarówno tych, którzy muszą "od niechcenia" przemycić co mają jak i tych, którzy nie chcą, żeby ten wątek w Klubie się nam "celebrycko instagramował"🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Serio, aż tak Was to kłuje w oczy? Przecież jesteśmy w wątku Rolexa, gdzie stan umysłu jest również ważny jak zegarek, który się nosi na nadgarstku. 

To wytlumacze za siebie 😊

BMW kojarzylo sie kiedys z dresami i karkami. Sa jednak i tacy dla ktorych ta marka znaczy cos wiecej niz tylko luksus a do tego moze dochodzic jakis sentyment. Zapisuja sie wiec na forum milosnikow tej marki i chwala sie ciekawymi modelami, fajnymi konfiguracjami oraz dziela swoja wiedza nt. jakiegos modelu vintage. Robia zdjecia jak jezdza w jakies ciekawe miejca na wakacje, jada na jakies wazne dla nich wydarzenia etc. I nagle pojawia sie ktos ze zdjeciami na silowni, robi sobie fotki na tle "karków" albo drugi plan, to dresy, baseballe czy kastety... 😊 Nie mam nic do karkow, dresow i baseballistow 😁 - jak ktos nic nie widzi w takich zdjeciach, to niech je robi - ja tylko zapytalem 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mroova napisał(-a):

Tak jak pisałeś: saszetka jak kiera w aucie, sama się wpycha w zdjęcie:

IMG_20240623_152700.jpg

Jeśli zamierzasz to teraz pić, to nie zazdroszczę😉 Choć w sumie da się cały ten proces jakoś przeżyć🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, facecik napisał(-a):

da się

Pewnie że się da, akurat kończę czwartą saszetkę. Raz na kilka lat to konieczność - u mnie będzie czwarte badanie, jestem "dwustronnie" obciążony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, artme napisał(-a):

Widze, ze konsekwentny jestes 😂

A tak z czystej ciekawosci - uwazasz, ze taka marke jak Rolex trzeba "wzmacniać" jachtami, Ferrari czy luksusowymi przedmiotami w drugim tle czy to na zasadzie: patrzcie - stac mnie nie tylko na Rolexa? Pytam powaznie, bo mnie przede wszystkim przez lata mierzilo w Rolexie wlasnie to, ze ci co go kupuja maja go glownie, zeby sie pokazac a nie cieszyc z dobrego i porzadnego zegarka i niekoniecznie musza chodzic w markowych ciuchach obwieszeni luksusowymi logotypami znanych marek i zlotem 😏 I wlasnie duzo ludzi na tym forum swoimi ladnymi i naturalnymi zdjeciami (nie mowiac o swiadomosci i wiedzy na jej temat) przekonalo mnie do zakupu Rolka a tu nagle nastaje w tym dziale moda na... "specyficzny drugi plan" w komponowaniu zdjec wg mnie totalnie niepotrzebny 🤔

Miałeś okazję kupić ode mnie AP i poznać się osobiście. Jakoś źle się nie rozmawiało. 
Co do drugiego planu, uważam, iż Rolexowi nieraz do twarzy w towarzystwie marek jemu podobnych lub pikanterii w tle. Często ludzie aczkolwiek niekoniecznie pasjonaci zegarmistrzostwa preferują ogólnie wyższy poziom przedmiotów a zegarek jest uzupełnieniem całości lub nieraz na odwrót. Pewnie że można zawsze robić zdjęcia na tle białej kartki ale po chwili zrobi się tu nudne. Skoro moje zdjęcia niosą tyle emocji, przynajmniej nie trzeba niektórym kawy z rana 😎

3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Nie zawodzisz. Tym razem saszetka/torebka się wepchnęła na zdjęcie. Czekamy na „przypadkowe” zdjęcie jak wystaje metka męskiej bielizny (odpowiedniej marki, oczywiście).

Nie noszę 😉😅😝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Matt2405 napisał(-a):

Miałeś okazję kupić ode mnie AP i poznać się osobiście. Jakoś źle się nie rozmawiało. 
Co do drugiego planu, uważam, iż Rolexowi nieraz do twarzy w towarzystwie marek jemu podobnych lub pikanterii w tle. Często ludzie aczkolwiek niekoniecznie pasjonaci zegarmistrzostwa preferują ogólnie wyższy poziom przedmiotów a zegarek jest uzupełnieniem całości lub nieraz na odwrót. Pewnie że można zawsze robić zdjęcia na tle białej kartki ale po chwili zrobi się tu nudne.

Tak - mialem okazje i widzac niektore fotki, to sie wystraszylem, ze ktos sie podpial pod Twojego nicka 😱😂😉

A tak na serio - powiem wprost - mysle, ze niektorym wczesniej piszacym rowniez o to chodzilo. Niie chodzi o to, ze tlo nie moze byc luksusowe, tylko o to, ze jak zrobisz fotke na tle fajnej szklaneczki whisky (bez lodu i coli 🤪), albo w salonie na tle ciekawych glosnikow/sprzetu dla melomanow nawet za cene Merola E-klasy, to nie bedzie to trącić instagramem jakiejs "bazarówy z Rosji" obwieszonej zlotem, tylko czyms fajnym i ciekawym. Po prostu Rolex sam w sobie jest na tyle kontrowersyjna marka, ze nie trzeba tego jescze wyolbrzymiać 😉

Milego dnia 😎

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z innej beczki po jakiego diabła na walkach bokserskich, F1 czy innych eventach są roznegliżowane dziewczyny wręczające puchar etc. Na banerach są wielkie marki a ludzie ubrani kipią metkami. Nietakt organizatorów ?. Dlaczego Rolex sygnuje się innymi markami ?. Bo są to marketingowe konotacje i tworzenie wizerunku marek docelowych do danej grupy odbiorców. Dla pasjonatów ukrytego luksusu jest Lange, VC i kilka innych marek a wspomniane marki inaczej się promują. Rolex to marka o wizerunku dwuznacznym o silnym marketingu ale z top zegarmistrzostwa ma niewiele wspólnego. 90% odbiorców Rolexa chcę tego co w tle moich zdjęć. Wrzucając zdjęcia PP waszego ulubionego tła nie było 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Matt2405 napisał(-a):

Tak z innej beczki po jakiego diabła na walkach bokserskich, F1 czy innych eventach są roznegliżowane dziewczyny wręczające puchar etc. Na banerach są wielkie marki a ludzie ubrani kipią metkami. Nietakt organizatorów ?. Dlaczego Rolex sygnuje się innymi markami ?. Bo są to marketingowe konotacje i tworzenie wizerunku marek docelowych do danej grupy odbiorców. Dla pasjonatów ukrytego luksusu jest Lange, VC i kilka innych marek a wspomniane marki inaczej się promują. Rolex to marka o wizerunku dwuznacznym o silnym marketingu ale z top zegarmistrzostwa ma niewiele wspólnego. 90% odbiorców Rolexa chcę tego co w tle moich zdjęć. Wrzucając zdjęcia PP waszego ulubionego tła nie było 😁

Wczoraj dostałem najnowszy magazyn Roleksa. Szukam i szukam w nim tego luksusu towarzyszącego marce, a widzę tylko wysmakowane zdjęcia np. La Scali lub jakieś ładne podróżniczo-nurkowe. Tak więc ja bym się zastanowił czy to Rolex chce się promować w ów specyficzny sposób czy ty.

Jak ja u siebie idę na Via Monte Napoleone to też widuję często ludzi „kipiących” markami (szczególnie LV) ale niekoniecznie we mnie i w większości ludzi których znam wzbudzają oni coś więcej niż politowanie. Ale pewnie się nie znam. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie od kaganka i rozpałki, dajcie spokój temu wątkowi! Czasy Hadriana VI dawno już za nami. 😅 Mamy XXI wiek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem bardziej wyrafinowana butelka na tle leżaka ze słonecznego Krakowa. Zdrowie wszystkich marud i pięknych Pań 😈

image.thumb.jpeg.ee907d946eb75e8d088c7decb6e5cb33.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Panowie od kaganka i rozpałki, dajcie spokój temu wątkowi! Czasy Hadriana VI dawno już za nami. 😅 Mamy XXI wiek...

I dlatego walczymy calymi silami, zeby temu forum a szczegolnie temu dzialowi blizej bylo do  pieknych i ciekawych/wysmakowanych zdjec zegarkow, niz do instagramow, tik tokow czy wschodniej mody 😊

@Matt2405 - pelna racja - 90% ludzi noszacych Rolexa chce takich zdjec, ale mam nadzieje, ze choc my tutaj bedziemy dazyc do tych 10% 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Matt2405 napisał(-a):

Pewnie nawet z 99%. Tylko tutaj, na WUS czy Rolex Forum spotyka się raczej ten 1%. Zauważmy kogo na ambasadorów marki wybiera Rolex, a kim są "ambasadorzy" w sieci. 😉

Co do marek modowych (zaznaczę, że nie znam się kompletnie) to realia są podobne. W katalogu mają wizję ludzi po lewej, a wydaję mi się, że w rzeczywistosci obroty im robią ludzie po prawej. 🙂

IMG_9945.jpeg

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Matt2405 napisał(-a):

Zatem bardziej wyrafinowana butelka na tle leżaka ze słonecznego Krakowa. Zdrowie wszystkich marud i pięknych Pań 😈

image.thumb.jpeg.ee907d946eb75e8d088c7decb6e5cb33.jpeg

Nooo... pierwsze koty za ploty 😁

jeszcze troche pocwiczysz a moze i do dodanej kobiety nikt sie nie przyczepi 😜

IMG_5008.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świeczki się palą, a u mnie ten, którego jakiś czas temu chciałem się pozbyć.

ec4bf9390fa06102a2a0c46dd23f72bc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Świeczki się palą, a u mnie ten, którego jakiś czas temu chciałem się pozbyć.

ec4bf9390fa06102a2a0c46dd23f72bc.jpg

A ja się pozbyłem. Sam nie wiem czy żałuję czy nie. Ma dla mnie zdecydowanie więcej z boku aniżeli na mojej ręce. Nie udało mi się przekonać do suba a było to któreś podejście. Kolekcje zredukowałem do 4 z 15 zegarków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Matt2405 napisał(-a):

A ja się pozbyłem. Sam nie wiem czy żałuję czy nie. Ma dla mnie zdecydowanie więcej z boku aniżeli na mojej ręce. Nie udało mi się przekonać do suba a było to któreś podejście. Kolekcje zredukowałem do 4 z 15 zegarków. 

Moje jak dobrze pamiętam piąte lub szóste. Ten jest u mnie już ponad rok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watek zmierza w kierunku przednich zartow o osobach o odmiennej karnacji opowiadanych przez wuja z sumiastym wasem pod koniec wesela.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Matt2405 napisał(-a):

image.thumb.jpeg.393589b2f88bda706679337fa58099c2.jpeg

jestem za , a nawet przeciw...😅   lubię estetyczne , jakościowe i luksusowe tło do naszych pięknych zegarków 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cenzura w wątku Rolexa walcząca o czystą i piękną formę przekazu (zdjęć)😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Nie zawodzisz. Tym razem saszetka/torebka się wepchnęła na zdjęcie. Czekamy na „przypadkowe” zdjęcie jak wystaje metka męskiej bielizny (odpowiedniej marki, oczywiście).

19 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Dobra, na chwilę będę serio i bez ironii. Jak robisz zdjęcie, to zawsze ci córka (w kostiumie kąpielowym) wchodzi w kadr? Albo tak ci się saszetka lub torba żony/córki układa że ją widać w tle? Pytanie komu mają te kobiety czy inne przedmioty imponować i czemu ma to służyć? Nie wydaje mi się aby tu to ludziom imponowało. No ale może jednak niektórzy tak mają że się nie mogą powstrzymać żeby coś zamanifestować. 

Kolega tak po prostu może lubi i metka u niego w życiu może sporo waży (bez ironii)

Większość to śmieszy ale są tacy co takie rzeczy traktują poważnie i lubią manifestować...niech sobie kolega manifestuje swoje bogactwo, jego prawo

Mnie tam jego zdjęcia bawią :) 

19 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Widzę, że dopiero pakujecie torebki. Ja z moją córką już spakowaliśmy zegarki i odpoczywamy od Ukraińców z Rafflesa w Saint Tropez. Pozdrawiamy. 😎

MISZCZ

18 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Jak wiesz lubię sobie pożartować. Jeśli o mnie chodzi to mi to kompletnie obojętne. Rozumiem zarówno tych, którzy muszą "od niechcenia" przemycić co mają jak i tych, którzy nie chcą, żeby ten wątek w Klubie się nam "celebrycko instagramował"🙂

🖖

16 godzin temu, artme napisał(-a):

I dlatego walczymy calymi silami, zeby temu forum a szczegolnie temu dzialowi blizej bylo do  pieknych i ciekawych/wysmakowanych zdjec zegarkow, niz do instagramow, tik tokow czy wschodniej mody 😊

@Matt2405 - pelna racja - 90% ludzi noszacych Rolexa chce takich zdjec, ale mam nadzieje, ze choc my tutaj bedziemy dazyc do tych 10% 😉

🤝

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, pisar napisał(-a):

Kolega tak po prostu może lubi

I tak bym to zostawił.

Jeśli czyjeś rolexowe uczucia to obraża, to odpowiedziałbym, żeby się ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba troszkę nie o to chodzi.

Każdy może wydawać swoje pieniądze na co chce i ile chce, jeśli zdobył pieniądze w uczciwy sposób. Jeśli kogoś stać i czuje potrzebę posiadania luksusowych rzeczy, bo tak po prostu lubi, to nic nikomu do tego.

Natomiast zupełnie inna sprawa to ostentacyjne obnoszenie się ze swoim bogactwem i demonstrowanie tego przy każdej okazji, co raczej nigdy nie będzie mile widziane i do dobrych cech zaliczyć się nie da.

Ale tak ostatecznie wstydzić się powinien obnoszący się, więc osoby oburzone takimi zachowaniami nie mają powodów do niepokoju ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widze, ze konsekwentny jestes
A tak z czystej ciekawosci - uwazasz, ze taka marke jak Rolex trzeba "wzmacniać" jachtami, Ferrari czy luksusowymi przedmiotami w drugim tle czy to na zasadzie: patrzcie - stac mnie nie tylko na Rolexa? Pytam powaznie, bo mnie przede wszystkim przez lata mierzilo w Rolexie wlasnie to, ze ci co go kupuja maja go glownie, zeby sie pokazac a nie cieszyc z dobrego i porzadnego zegarka i niekoniecznie musza chodzic w markowych ciuchach obwieszeni luksusowymi logotypami znanych marek i zlotem I wlasnie duzo ludzi na tym forum swoimi ladnymi i naturalnymi zdjeciami (nie mowiac o swiadomosci i wiedzy na jej temat) przekonalo mnie do zakupu Rolka a tu nagle nastaje w tym dziale moda na... "specyficzny drugi plan" w komponowaniu zdjec wg mnie totalnie niepotrzebny

Jeśli kogoś stać na jacht czy ferrari, to przy takim zakupie Rolex to tak jak użytkownik toyoty miałby casio. Wydaje mi się, że w takim wypadku to żaden luksus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi